Hungarian Real News

Magyar Mátrix - HUN UNIÓ

PJP Egyesület

Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Pozsgay az antiszemita

Tanácsadás

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018. március 18. 14:08:48
Hogyan került Orbán Viktor a Fidesz élére?
A pozíciót Kádár belügyminiszterének kegyeltjeként töltötte be

Az alábbi tények mindenkinek segíthetnek a valóság felismerésében:

1.) Pozsgay Imre és Horváth István, a III/III-as főcsoportfőnökséget (ügynökhálózat – F. I.) is felügyelő belügyminiszter az 1956. utáni együtt töltött kecskeméti időszak óta szoros barátságban voltak egymással.

2.) Stumpf István 1983 augusztusában feleségül vette Horváth István lányát. A házasságot az akkori V. kerületi Ságvári Endre házasságkötő teremben kötötték meg.

3.) Stumpf István annak a Gellért-hegyi, Ménesi-úti luxus-jogászkollégiumnak a nevelőtanára volt, amelyben Orbán Viktor a szárnyait bontogatta. Ott ismerkedtek össze, és Stumpf ott szemelte ki magának Orbánt konspiratív terveik számára.

4.) Pozsgay Imre a pártmegbízatásként végzett összekötői feladatot az 1956-ot feltáró történészbizottsággal a saját hatalomátmentő céljára sajátította ki, és mindenki mást beelőzve mondta be a rádióba, hogy „1956 népfelkelés volt”. Miközben ő maga részese volt 1956-nak, csak éppen nem a felkelők oldalán! Tudta ő jól azelőtt is, hogy mi volt 1956, nem volt neki ahhoz szüksége a történészbizottságra!

Kádár János az 1956-os „érdemei” miatt kinevezte Pozsgay Imrét 1957 tavaszán Kecskemétre az ott akkor létrehozott Marxista–Leninista Esti Egyetem igazgatójává. Később Pozsgay egészen a megyei pártvezetésig jutott. Ott barátkoztak össze Horváth Istvánnal. Kecskemétről Pozsgay a Társadalmi Szemle című ideológiai pártfolyóirat szerkesztőségébe került, amelynek Benke Valéria volt a főszerkesztője. Az a Benke Valéria, aki a felkelőktől védte a rádiót 1956-ban (vagyis lövetett rájuk – F. I.). A két 56-os Kádár-párti kommunista jól megfért egymás mellett. Pozsgay a magyar kommunisták egyik ideológiai irányítójává vált.

5.) Az 1989-es Nagy Imre újratemetés szervezése során az eredeti elképzelésektől majdnem az utolsó pillanatban eltértek, és egy üres koporsót is elhelyeztek. Ez volt az a koporsó, amelyik Orbán Viktor számára a színrelépést és az imázs-teremtést biztosította. Orbán Viktor beszédét mindmáig csak azok tartják bátor beszédnek, akik nincsenek tisztában azzal, hogy akkor Orbán Viktor már informális bizalmas kapcsolatban állt a hatalomátmentésen ügyködő Pozsgay–Horváth–Stumpf családi triumvirátussal, Stumpf Istvánon keresztül, és így ő pontosan tudta, hogy mi hangozhat el a beszédben. Minden jel szerint Pozsgay előre ismerte a beszéd tartalmát, és Orbán egyeztette vele.

Az ott elhangzott beszéd itt megtekinthető:6.) Így lett a családi-baráti szálakon keresztül mindjárt két „hőse” az országnak egy alomból:
Pozsgay Imre, aki 1956-ot népfelkeléssé minősítette a rádióban, és Orbán Viktor, aki „bátran” felemelte a szavát az oroszok távozásáért Nagy Imre újratemetésén.
Ideje, hogy végre mindenki felismerje e két színpadi show mögött a mesterséges politikai imázs-építés technikáját.

7.) Orbán Viktor a magyar ifjúság képviseletében részt vehetett az Ellenzéki Kerekasztal tárgyalásain, annak ellenére, hogy éppenhogy csak megszáradt a tinta a Fidesz alapító nyilatkozatán. Ezzel szemben a KISZ vezetése nem képviseltethette magát. Az MSZMP-t és a KISZ-t egyaránt Pozsgay Imre képviselte. Pozsgaynak és Horváthnak nem sikerült az SZDSZ belső köreibe férkőznie, ezért szükségük volt Orbánra, hogy az SZDSZ „ifjúsági társszervezetének” vezetője képében az SZDSZ legfelső vezetésének közelébe férkőzhessen, és onnan szállíthassa az információkat Stumpfon keresztül közvetlenül Horváthnak és Pozsgaynak.

8.) Bizonyíték: Orbán Viktor az 1998-ban alakult kormányában Stumpf Istvánt (a volt III/III-as belügyminiszter vejét!) kancelláriaminiszterévé tette meg.
2005-ben pedig azért esett a választása éppen Pozsgay Imrére a Nemzeti Konzultáció lebonyolításához, mert Pozsgaynak az egykori Horváth belügyminiszter barátsága révén amúgy is hasznos információi voltak a nemzet „személyi állományáról”. Így a feladat nem volt igazából új, és a régi információkat gyakorlatilag csak fel kellett frissíteni és kiegészíteni. Mindenesetre ehhez a feladathoz is egy hű bizalmasra volt szüksége Orbánnak.
Pozsgay Imre feltűnő módon sem a rendszerváltás előtt, sem utána, sohasem bírálta Orbán Viktort. Arról viszont egy interjúban nyilatkozott, hogy Orbán Viktor beszédét a Nagy Imre temetésen kiemelkedő színvonalúnak minősítette. Nem csoda, hiszen ő maga volt a beszéd lektora...

9.) A fentiek világos magyarázatot szolgáltatnak arra a sokak által máig nem értett fordulatra, hogy miért szakított Orbán a „liberalizmus” eszméivel, és hogyan vált „jobboldali” populistává.

Ugyanis Orbán sohasem volt liberális, csupán a megbízatása kezdetben arra szólt, hogy az SZDSZ közelébe kerüljön, ahhoz pedig erre volt szükség. Pozsgay már a 80-as években is utálta az SZDSZ-t, éppen ezért támogatta már a Kádár-időkben is az MDF kibontakozását, ahová éppúgy beépítette a saját kádereit, ahogy a Fideszbe Orbánt.

Bíró Zoltán, az MDF első elnöke, Pozsgay közeli bizalmasa, minisztériumi beosztottja volt. Antall József pedig, akit Pozsgay ajánlatára éppen Bíró Zoltán vitt be az MDF-be, nem volt más, mint Horti József ifjúkori barátja a Toldy gimnáziumból. Horti József lányát pedig Pozsgay Imre fia vette el feleségül, és az ő esküvőjük is ugyanabban a Ságvári Endre házassságkötő teremben volt, mint a Horváth–Stumpf frigyé.

Orbán Viktor ma Magyarország miniszterelnöke, Stumpf István pedig az Alkotmánybíróságának tagja.

Ne feledjétek: egy ilyen családi-baráti szálakon szőtt konspirációról nehezen fogtok találni bármiféle dokumentumot, vagy 6-os kartont..

https://www.sokka...9l%C3%A9re
267 #2 Perle
- 2018. március 18. 15:54:39
Milyen kár, hogy 2-3 évtizeddel később derül ki csak a politikusainkról, hogy szinte kivétel nélkül mindegyik egy nagy ta..kony volt.:@
238 #3 bivaly
- 2018. március 22. 20:49:35
Perle !

Te tényleg ennyire későn érő típus vagy ? Szegénykém ! Remélem nem ér váratlanul, nem okoz egészségügyi, esetleg, lelki traumát ?

( Bocsáss meg, olyan magas labda volt, hogy nem tudtam nem leütni ! De komolyan ! )

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.44 másodperc
2,502,037 egyedi látogató