Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Nem fogsz örülni, ha megtudod, milyen fejlettségi szinten áll a civilizációnk a tudósok szerint

TanácsadásEz itt az "bölcsõde", vagy még inkább csak a nemi hormontelep, ahol génkoktélokkal kísérleteznek a 3-asok, a 6-os meg leszarja. Nikolaj Kardasev asztrofizikus 1967-ben alkotta meg az úgynevezett Kardasev-skálát, ami két szempont alapján határozza meg egy civilizáció fejlettségét, és hát mi tagadás, az emberiség eddig nem teljesít valami fényesen.

A két szempont az energiatermelés és a technológiai fejlettség, amelyek egymással szoros összefüggésben vannak: minél több felhasználható energiával rendelkezünk, annál gyorsabban tud fejlõdni a technológia, és minél fejlettebb a technológia, annál hatékonyabban tudjuk kitermelni az energiát.

Kardasev eredetileg csak három kategóriát különböztetett meg: azokat a civilizációkat, amelyek tökéletesen uralják a saját bolygójuk erõforrásait, aztán azokat, amelyek uralják a csillagjuk erõforrásait is, és végül azokat, amelyek az egész galaxis erõforrásai felett rendelkeznek. A skálát azóta jócskán kibõvítették további négy kategóriával, de ez az emberiséget nem igazán érinti.
0-ás típusú civilizáció

(Forrás: Getty Images)

Olyan civilizáció, amely az energiát nyersanyagokból, például növényi és állati maradványokból nyeri (lásd: kõolaj, kõszén), és a bolygóját sem igazán tudja elhagyni. Kitaláltad, a földi civilizáció ebbe a kategóriába tartozik. Öröm az ürömben, hogy Carl Sagan 1973-ban úgy saccolt, hogy az emberi civilizáció fejlettsége 0,7 körül lehet, vagyis ha lassan is, de közeledünk a következõ kategóriához, ami az...
1-es típusú civilizáció

Olyan globális civilizáció, amely képes hasznosítani a bolygó összes rendelkezésre álló erõforrását. Nem hangzik lehetetlennek, ugye? Csakhogy ahhoz, hogy ezt elérjük, képesnek kell lennünk arra is, hogy adott esetben befolyásoljuk az idõjárást, kihasználjuk a lemeztektonikai mozgásokat, sõt, a földrengéseket és vulkánkitöréseket is. Emellett 100%-ban újra kell hasznosítanunk mindent. Az utóbbi már önmagában is elég kemény meló lesz, de az optimistábbak szerint azért ez a szint még belátható idõn belül összejöhet.
2-es típusú civilizáció

A csillagcivilizáció, avagy egy olyan társadalom, amely maximálisan kiaknázza a csillagjában rejlõ lehetõségeket. Persze nem úgy, hogy lerak a mezõre néhány napelemet, aztán azzal melegíti a vizet, hanem például a csillagot teljesen körbevevõ Dyson-gömbbel, amely a csillag által megtermelt összes energiát továbbítja a bolygóra. És hogy mire lenne jó ennyi energia? Például arra, hogy teljesen uralmunk alá hajthatnánk a naprendszert - ha ahhoz lenne kedvünk, akár a bolygók mozgását is befolyásolhatnánk, és tökéletes kontroll alatt tarthatnánk a meteorokat és aszteroidákat is, vagyis nem kéne amiatt aggódnunk, hogy egy eltévedt kõ egyszer csak kitörli az emberiséget az univerzumból. A tudósok szerint ettõl a fejlettségi szinttõl az emberiség jó esetben is ezer évekre van.
3-as típusú civilizáció

A galaktikus civilizáció a teljes galaxis ura, vagyis egy egész galaxis erõforrásai állnak a rendelkezésére. Ez a Tejútrendszer esetében alsó hangon is százmilliárd csillagot és annak összes bolygóját jelentené, valamint nagyjából százmillió fekete lyukat és egyéb égitesteket. A szakértõk szerint mire egy civilizáció eléri ezt a fejlettségi szintet, jó eséllyel tökéletesíti saját magát akár génmanipulációval, akár úgy, hogy kiborggá (részben gép, részben emberi létforma) alakítják magukat, a munka nehezét, vagyis a galaxis meghódítását pedig olyan robotokra bízná, amelyek képesek reprodukálni és sokszorosítani önmagukat.

A 3-as típusú civilizáció energiakészlete nagyjából tízmilliárdszorosa a 2-es típusúénak, így akár arra is képes lehet, hogy tetszés szerint mozgasson bolygókat egyik bolygórendszerbõl a másikba, vagy akár teljesen új csillagokat alkosson. Ezt az achievementet még minimum százezer év, mire teljesítjük, de kevésbé optimista becslések szerint akár egymillió évünkbe is telhet, mire meghódítjuk a teljes galaxist.
4-es típusú civilizáció

Az univerzum-civilizáció az egész világmindenség energiaforrásai felett rendelkezik, így akár arra is képes, hogy szabadon alakítsa a téridõt, és jó eséllyel halhatatlan is. Mivel az univerzum teljes energiáját használják, így annak tágulását is lassítják vagy akár teljesen megállítják, emellett valószínûleg olyan energiaforrásokat is használnak, amelyek ellentmondanak az általunk ismert fizika szabályainak.
5-ös típusú civilizáció

Uralja az egész multiverzumot. Itt már olyan civilizációról beszélünk, amelynek sikerült átjutnia a párhuzamos univerzumokba, így a létezõ összes univerzum minden energiája a rendelkezésére áll. Bár egyelõre nem tudhatjuk, hogy a multiverzum tényleg létezik-e, de elképzelhetõ, hogy Stephen Hawkingnak köszönhetõen a nagyon távoli jövõben majd képesek lehetünk átjutni egy másik univerzumba.
6-os típusú civilizáció

Az elképzelhetõ legfejlettebb civilizáció, amit igazából jellemezni sem nagyon tudunk. Az ilyen civilizáció felette áll az idõnek és a térnek, így képes akár új univerzumokat is létrehozni, vagyis nagyon közel áll ahhoz, ahogyan az isteneket elképzeljük.

Ha most egy kis amõbának érzed magad, akkor annyit azért tegyünk hozzá, hogy a Kardasev-skála merõben elméleti dolog, hiszen jelenleg nem ismerünk a sajátunkon kívül egy civilizációt sem, vagyis azt sem tudhatjuk, hogy létezik-e az emberiségnél fejlettebb civilizáció. Amikor pedig a kutatók arra tippelnek, hogy mennyi idõ alatt érhetjük el az egyes fejlettségi szinteket, figyelmen kívül hagynak olyan lehetõségeket, mint a technológiai szingularitás, ami a mesterséges intelligencia megjelenésével elõbb-utóbb szinte garantáltan be fog következni, és tökéletesen megjósolhatatlanná teszi a fejlõdés ütemét.

Ha pusztán elméleti síkon gondolkodunk, azt azért így is ki lehet következtetni, hogy mivel a Napunkat még jól láthatóan senki sem csapolta meg, a galaxisunkban még nem jött létre olyan civilizáció, ami elérte volna a hármas szintet. Ugyanígy kikövetkeztethetõ, hogy az univerzumban sehol fejlõdött ki négyes szintû civilizáció, és amennyiben létezik is multiverzum, még egyik párhuzamos univerzumban sem jutott el senki arra a fejlettségi szinte, hogy az egész multiverzumot uralni tudná.
Link

Hozzászólások

809 #1 megmondhatom-e
- 2018-03-25 16:55
- elég baj , hogy zsidók által fizetett egyének - zsidóknak tetszõ butaságokkal etetnek minket , mintsem azzal foglalkoznánk - hatékonyan- , hogy végre kontrolláljuk ill a 0-ra csökkentsük a zsidók burjánzását , szaporulatát , mely gyilkos férgek elpusztítják életünket , "megcsapolják" Napunkat , sõt bankszámlánkat , kommunizmust , emigránsokat zúdítanak ránk !

Igen , ezt a piszkos takarító munkát elvégeztethetnénk "okos' robotokkal , melyek esetenként nem rejtegetnék a zsidó gyilkosokat , hogy megússzák az igazság szolgáltatást- elõnyöket remélve a "túlélõ" gyilkos zsidóktól !

Meg kell tudjuk tisztítani világunkat a szélhámosbernadettektõl!
Elég belõled púpos szélhámos!
118 #2 keepfargo
- 2018-03-25 19:42
ez az egész "civilizációs" sznobizmus annyit ér, mint a "természet leigázása" miközben az emberi természetröl máig nincs elég, megbízható, ismeretanyagunk

kifelé keresünk, technológiában gondolkodunk és nem látjuk, hogy nem a felhalmozás vagy az energiatöbblet a megoldás

jellemzö kondrasev fantazmagóriájára a génmanipulácónak és a cyborg-oknak mint "magasabb szint" eléréséhez alkalmas "eszközöknek" az említése

NO, THANKS...:( s_hihi
131 #3 lalapapa
- 2018-03-26 01:35
Ez a tudos tudhat valamit,
bar mit hiszek meg azt sem hihetem, ha igaz,
nem mit nem,,
valamit ki kottyanthatott,
a fold tobb billio evre menoleg mar lakott volt,
es jottek mentek, a szakik ide is meg el is,

www.maar.us itt vannak milyen fajta alienek vannak,
meg akkor is ha nem hisszuk vannak,
www.mufon,com videok ban meg mondjak hogy a
mai fontrol ide latogato szakik ban foldonkivuliekben
vagy alienekben nem lehet meg bizni,
nem tudni mit akarnak,
milyen a szandek, szeretnek belezni, nem csak allatot
embert is, a rohadekok,
kerdes melyik fajta alienek teszik ezt,
tobb estben sok helyen hagytak emberi testeket
kibelezve, nem reszletezem mit hogy,
de a tehenek is vizsgalgatjak,
most allitolag meg egyeztek hogy ember nem
visznek belezesre,,
kis kezeiket csokolom,

most ki borult a bili a szagosabb a peruben
talalt ailen mumiakkal, elegge sok reszletes
video foleg a nemzetkozi ufokak fonoke mondja
el mit is lathatunk meg hat hogy is vannak,
a kicsiktol a nagyokig,,

az egesz egyiptom az egy rejtely ott tobb ezer
evig csak dozsoltek az alienek, addiig mig
a fentiek nem untak meg, es takarodot
adtak ki nekik,

mirol tudasom van, mit nem hittem
regen nem erdekelt,
hogy egyik ismeros feny lenyeket latott naluk
hattul szepen a kertjukbe le ereszkedve,
es szep lassan hogy jottek ugy fel is mentek,
legalabb 100 darab apro feny vagy leny vagy nem
ezek a jelenlegi fonokseg az itteni universiumban,,

a feny lenyeket itt is lattak egy szobaban,
nekem ismerosok, ketto es hogy szepen at mentek
egyik szobabol a masikba
majd ugy at a falon es eltuntek,
ki hivtak a rendort, de a rendor gondolom be
lehetett fossva es allig varta le lepjen,
ahelyett hogy komoly muszerekkel mit lehetett
volna merni mert volna,

a fenylenyek akkor csak lehetnek valahol meg
ott ahol akarnak,,
nem is beszelve ismerosnel tobb olyan tevekenyseg
volt hogy meg magyarazhatatlan arany gombok
es olyen tettek a lakasban hogy eppen ideje volt
utanna onnet el koltozni,

egyik ismerosnek meg a foldonkivuli at ment a
falon es utanna meg eltunt,
tehat van forgalom egyik dimenziobol a masikba
vagy kitudja hogy manipulaljak a teret
es az idot is,

a neten boseges anyag van meg akkor is ha nem
akarjuk meg hat nem tudjak mar torolni sem,
vagy eppen hagyjak nem tudni,
ne legyen nagyon meg lepetes,
regebben mellekeltek david sereda videoi
miben erdekes koroket latunk, nem bogarakat
mint mas szaki mondja
hanem 2 es 3 merfoldes energia korok szazaval,
gondolom az egy kedvelet meret lehet,
talan mihez kevesebb benzina kell mint a
tobbi nagyobbak hoz,

valojaban a fejtegetesebol bizonyara sok minden
okossag lehet,
hogy tobb fele fajta urlenyt tudhatunk,
egyesek szerint tobb szaz masok szerint pedig
10000 fele fajta is lehet,

ertheto hogy energiakra van szukseg
de hat milyen felere es hogy jutnak vagy majd
jut az ebmeriseg oda,
addig ha ki nem irtjak egymast,

a lenyek szet robbantanak mar urhajokat
bizonyara tudott mert,
mert tudhatnak mindent igy hogy irom,
mit beszelnek meg azt is,
es a rakettyaban olyan volt mit eppen nem
kedveltek szet is lottek nekik,
tele a net ezzel
a ruszkiknak es az emerikaiaknak is,

itt nem reszletezem de ha valakit erdekel
akkot tudok kuldeni boseges anyagot,

velemenyem a fold leg tereben es kozel az
urben a napi szama tobb billio jarmu lehet
vagy tartozkodhat,

egesz egyiptom alatt tele barlangokkal meg
peru is es a tobbi foldresz,
de hat errol nem akarnak beszelni mert akkor
az emmennek nem lee eleg hatasa es elfogy
az aldas,
most mar nem lehet tenni senkit fustre magjara,

semmi masra nem megy ki a foldi elet
javak halmozasa jo elet, es a masik meg
pusztuljon,,

tehat a letre hozoink sok hibat kovettek el
mikor meg alkottak az ebmer,

Kardasev eredetileg csak három kategóriát különböztetett meg
itt mar szedulok, de nincs ki ellent mond,
de mit most engednek latni az gondolkodasra
ad okot meg akkor is
ha nem akarjak masok tudjanak roluk ,
hogy leteznek vagy vannak,

a foldi ember nem hiszem messze fog jutni
foleg a fold bolygo a zsiddajaival,
a lenyek tudjak kik ezek es mire valok,
milyen a gondolkodas es mire valo a lelkuk,

remelem rodivesen oly mertekben jelennek meg
hogy az egesz emberiseg ossze vissza fossa majd
magat,
meg hat mindent,

ki meg nem latott ufot vagy alient annak jobb
ha nem beszel az ebmer azokat jobb ha
szepen a templomban imaznak
es szijjak magukba az aldott jo aldast,

be ke sseg
:):)
131 #4 lalapapa
- 2018-03-26 21:31
Mar regebben mellekeltem,
Itt elmondja David Sereda mit nehez el hinni,
nem hogy latni es at gondolni mit is lehet latni,
es hogy milyen meretkeben es valojaban
mennyisegeben is bosegesen elofordulnak,
nem ur bogarak ezek 2 v 3 merfoldes nagysagban
hanem ufok
melyeken bizonyara lehet elet,
ha mar ott mozognak es kulonbozo ivekben es
kulonbozo iranyokban,
nem utik egymast
nem utkoznek ossze,,
a Tudos ur valamit tuhat ezekrol,
talan nem kokiznak le erte ha bovebben
irna rola mit lehet latni vagy
nem tud rola,

azok nem ur bogara, ahanem hatalmas ufok,

https://www.youtu...mp;t=2386s

egy ket szaki probalja korbe el magyarazni meg
hat ki is, de azok ufok,
es tele veluk az egesz fold korul levo ur
es talan kitudja meg mi,,

itt az egyik szinesz ur is erdekelt az ugyben
bizonyara tobb esete lehetett,
meg adhatott neki mi masnak soha nem,,

https://www.youtu...3CxapWyA8g

holgyeim uraim ha hivhatok igy itt ez ugyben
at es mely gondolatu embereket,,
akkor itt lehet karikaban hajlani nem hiddbaa,
a sok hulyeseg mellett itt a valos is,,

[url]STS 75 Tether Incident ★ David Sereda UFO most Compelling Alien Evidence 👽 the Case For NASA [/url]

gondolom a peru bol szarmazo
harom ujjii kis lenyek nem eppen esnek jol a latogatonak,
de sajnos ott van bosegesen most mit tenni,
egyik allitolag 2 meter magas volt
es akkora harom ujjii uju keze van mint a foldi
embere 3 szor hosszabb,,

lehet imazni es bevenni az amment es az
aldast is,,

https://www.youtu...M&t=4s
MR KRAMIX UR ELMONDJA MIT EPPEN KELL
UTANNA JOBBAN LEHET IMAZNI ES
BEVENNI A FEL DECIKET IS,,

pedig ezek valosak,
gondolom a szovjet vagy a ruszki szakihoz
eddig ez nem jutott el vagy eppen
nem akar tarko lovest kapnii,
meg mondjak mit lehet es akkor azt lehet,
a tobbi meg be nyelik mint valami
gombocot melyben pastetom van,,

valakinek kerdes privat level,
gondolom ide nem idegek kellenek,
nem nyugtalan almok,
hanem at vevo at gondolt tenyek utan
mit is lehet ne tenni,

hogy 100 ezer ev mulva mi lesz,
gondolom addigra mar maskepp lesz,,
ha az emberiseg nem rendezi az agyban levo
zavart,
akkor a lenyek hagyjak hogy irtja ki magat,
es majd hoznak ide masikat,
vagy eppen csinalnakk,,

a perui mumiaknak igen csak erdekes
rongten leletei csodas technikarol adhat kepet,
mert ott olyankot tettek mit eppen
kell hogy a sok okos tolyass most halja,
hogy merre is tartott ott az orvosi tudomany,,
kinek kezet labat vagy eppen fejet vagy inkabb
egesz uj testet melkassal alkattak,

es azt tudatossan nem felejtettek el hogy itt
hagyjak az emberiseg nek,
hanem na barmok allatok bolygoja itt van egy
ket fel aldozott alien kibol lehet tanulni,
at nezni leleteket venni hogy valojaban hol is
tarthat a mai tudomany ott hol ezek a lenyek vannak

ott van bosegesen mit nezni es tanulni,
gondolom a peru nepe most tudja maganak
hasznosittani azt mit
a fenti istensegektol kaptakk
hatalmas ammenek es aldasok vegett,,

gondolom meg is koszontek
es engedelyt kertek hogy mellyeben tanulhassanak
az elhuny alienek bol
annak erdekeben hogy a josag es a beke erdekeben
fogjak hasznalni,

gondolva lehet ott askalodas es boseges
liba zsirral valo roptetesek is oda
hogy mit lehet azt talan majd eltudjak lopni,
ha nem lovik oket szitavaa,

https://www.youtu...34IE62Wd44
remelem eleg lee,,
https://www.youtu...&t=11s
megy most az ajvekolas meg akkor is ha
a tojasokat nem mindenhol festettek meg
bizzunk abban hogy feltamadnak azok kiket
a sok gazemberek le gyilkoltak es akkor
azok tudjat mit kell majd tenni,

mert gyilkossag volt boven,
a krisztiisz rank szabaditotta a ferges fajt
annak irhato be az emberiseg fogyasa es
a merge is,,

fel lehet venni gondolom nem torlik le,
akkor meg megint vissza rakjak,

jioo tojas festest,,
meg hat talalasokat is,
:);)
kramix udvozletevel
131 #5 lalapapa
- 2018-03-26 21:39
https://www.youtu...k&t=8s
UJBOL UFO VIDEO
MR ERICH VON DANIKEN meg nem hozott rola egyebb videot hogy mire veli ezeket a harom ujju tarsasagot,,
fergessedes odaig nyullik hogy most azok mar nem igaziak fekek lesznek azok hat azoknak kiket
azok utan le ver a viz, mert csak az ures ritikuloket razzak es a kongo perselyeket,

pedig megy oda a nepseg,
a kabulat kell es a szedittes is,
a valosag magaba be szarattatik,

;):)s_Laptop

Tudomasul kell venni, kik vezetik a foldi embereket,
vagy a fold bolygo allat kertjet,
mit engednek vagy mit lehet a nepesseg ele nyomni,
vagy tudatni,
mit lathatunk bizonyara annak a tobbszorose letezik
lehet tudathato,,
de nem lehet,, ne tudjajk,, mit nem latnak nem tudnak az van kinek nincs es nem letezik,,
a birkasittas az kell, nyuga legeles, es levagas,,

a ruszki birodalom titkositott mindent mit lehetett,
most kicsit jobban ki engedik mit titkoltak,
teljes mertekben korlatolt ott meg a gondolat is,
nem is beszelve a woronyezs vagy hogy hivjak
esetet, mikor a foldonkivuli szakik kileptek az ufobol
es ott neki alltak lepegetni,
majd vissza huztak magukat, es eltuntek,,
most akkor minek mentek oda es mert mutattak meg
magukat, es ki mondta nekik hogy takarodo onnet,
mert ott nem szorakoznak veletek es szitava lonek
a ruszkik mivel csak tudnak,,
gondolhato a foldi emberiseg meg akarja kaparintani
szerezni a ufo technikat,
tobb ufologus mar arrol beszel hogy egyezmeny
egyuttmukodes van a foldi emberiseg es a lenyek
kozott es egyut haladnak a beke es a fejlodes utan,
meg akkor is ha tobb fele fajta civilizacio letezik,
most melyik es mikor hogy ez lenne a kerdes,
meg hat minek,

akkor a vilag urben sem lenne beke,
ha a foldi ember ott neki allna terjeszkedni,
a foldi emberiseg az gen hibas, azert,,
kerdezve mert nem veszik fel a kapcsolatot
a foldi emberiseggel, gondolom ertheto,,

a foldi ember a zsiros kenyerbol nem oszt meg
darabot nem hogy mast nagyobbakat osztogatna,
igy a lenyek vagy alienek azok sem,,

a mesek alapjan voltak urben levo haboruk a
kinti a fenti istensegek vagy alienek kozott,
de hat boseges iras van rola, akkor valami lehet
ott sem lehet beke,
egyik akarja a masikat vagy meg enni,
vagy kirabolni, vagy a technikajat,

akkor lehet az orosz tudos igen csak tudhatot vagy
meg szelloztethetett valamit vagy tobbet,,

egy kis mese itt,
nem kell el utazni oda hogy lassunk valamit
boseges anyag van a neten csak eppen keresni kell

https://www.youtu...mp;t=2680s

a fold mindig lakott volt es tobb fele civilizaciok eltek
itt olyanok mint mi,
hasonlok,
nem veletlen a sok meg maradt megalitikus alkotasok,
melyeket ma nem tudnak odebb vinni,
meg hat minek hoztak es vinnek odebb,,

egy ket fele ur beli szaki lathato itt, vagy
leny mit valaha jegyeztek es szelloztettek itt vannak
de hat ki latta oket, az a masik kerdes,,

http://www.maar.u...ecies.html

nem csoda ha sokakban nyugtalansagot okoz a tudat
hogy nem csak a foldon elo emberiseg letezik
hanem boseges nepesseg az urben erre is meg arra is

imazasra is lehet boven ido,
meg hat kell is,
de kihez,,

melyik hez es milyen fajtahoz,,
;):)
bekesseg az legyen,,
131 #6 lalapapa
- 2018-03-27 20:10
Egy kis belso video a piramisrol dr szaki hawass nem eppen orult neki, de hat ha meg van akkor meg van,
hatalmas penzeket huznak belolle, de hova,,
belso munk bosegesen lathatok,
melyet ma nem tudnak elkovetni alkotni,
a lenyek dolgoztak,
de mivel hogy mikor meg sokaig kerdes
almodozasok maradnak,,
ez abba a korszakba valo az embereknek vagy eppen
az ide tevedt lenyeknek mikor meg paraznalkodhattak
a foldi nokkel meg hat a veluk hozott undercover hookerrekkel is, de hat ki tudja,,
nehogy mar most tudnanak epitteni egy olyant,
meg a szet szedes is elegge kemeny teszta lenne,
akkor nem ha fel robbantanak egy ket plulotnium
bombival, akkor lehet az aleienek oda kokiznanak hova
mar regen agyon utni kellett volna a betolakodo
patkanyokat,,
https://www.youtu...mvhtkPne-s
bekesseg aldas meg hat ingyen kaja is legyen,
2 #7 gerry
- 2018-03-27 21:51
lalapapa - nagyon kezdesz belemerülni az ufózásba! Jó lenne ha lecsillapítanád ez irányú érdeklödésed és nem írnál ennyi marhaságot! Nem ide tartozik a hobby-d!

Köszönöm.
131 #8 lalapapa
- 2018-03-27 22:40
gerry
igazad van,
erre gondoltam meg er tobbet,
Kardasev eredetileg csak három kategóriát különböztetett meg: azokat a civilizációkat, amelyek tökéletesen uralják a saját bolygójuk erõforrásait, aztán azokat, amelyek uralják a csillagjuk erõforrásait is, és végül azokat, amelyek az egész galaxis erõforrásai felett rendelkeznek. A skálát azóta jócskán kibõvítették további négy kategóriával, de ez az emberiséget nem igazán érinti,
de mit nem tudunk letezik alapon,
az oreg rottyantos pap is holtig akart tanulni,
de akkor ki tette ele, ezt azzal beszeljel,
gondolom egy reszbe tartozik az is meg hat
ezek is,
csak a tobbseg fogalma es semmi ismerete
arrol mi van a feje felett meg hat alatta is,
ertekes valos infokat eleg nehez kiszurni,
akkor torold az osszeset,
inakabb csopogjenek a tempolomban ott
mert azt is kell,
mindenki abba hisz mibe akar,
az mar nem lehet kerdes hogy ki mit tud
vagy eppen akar ismerni,
hogy nehogy ejjel az agyba eressze az
urulekeket,,
evente az amerikai foldreszen 5 millio embert
visznek el es tesznek vissza azt sem tudjak
merre voltak ejjel,,
http://www.nuforc...
imadkozok mindenkiert
az biztos segitt meg hat er is valamit
majd
ha megy kardasev milka csokoladet enni
es nem svajci sakaban akkor tudod mit kell
tenned,
:)B)
ha meg ide jon akkor fistelt halat kap,
meg liba combot es majat meg mellet is,
s_kv
131 #9 lalapapa
- 2018-03-27 22:44
foldi urkutatast az ufokkal kapcsolatos eszlelesek viszik
elore,
meg hat a kivancsisag
es a lophatnek,
erre a fenti szakik is gondolnak es nem igen
van egyben kavezgatas meg hat sutemenyek sem,,
:)s_nezem
a tovaris sok mindent ki hagyott a mesebol,
de nem lehet bennuk megbizni,
www.mufo.com emberei tobbet mondanak erdekben
ha valakit erdekel, meg latjuk akkor fussunk azt mondja
kinek bune van fusson,,
nem lehet hinni senkinek sem,
https://www.youtu...E_67F87gpk
boseges erdekesseg a youjjujjtuben,
a sok gazember vagy rohadeknem hiszem nyugodtan
alhat ejjel, mert ezek mindent tudnak, eddig
elnezoek voltak de mennid,
ki kell feljen is reszkessen, mert igy hogy irom
a bunosoket kibelezik hogy hogy itt a video es meg tobb
van miben lehet tudni valamit valamiert kovetnek el,
:)

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.75 másodperc
2,679,650 egyedi látogató