Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Hivatalosan is vezető valuta lehet a kínai jüan

KülföldNa, ez gyorsan ment! Még két tenorattak és világvaluta lesz, oszt még egy és a rúbel és a rúpia is kóhnvertibilizálódik. Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezetője támogatja, hogy a kínai jüan bekerüljön a valutaalap valutakosarába (SDR) a világ többi vezető valutája mellé, mert a kínai valuta megfelel az összes ehhez szükséges feltételnek.
Christine Lagarde erről szóló közleménye leszögezte, hogy a végső döntést az IMF igazgatótanácsa hozza meg november 30-án.

Az IMF különleges lehívási jogok (SDR) nevet viselő valutakosara a nemzetközi szervezet tagjainak tartalék- és hitelezési eszköze. A kosár a legjelentősebb nemzetközileg használt valutákat egyesíti, a dollár, az euró, a japán jen és az angol font tartozik bele, súlyuk szerint ebben a sorrendben. A valuták súlyát az IMF ötévente vizsgálja felül, a következő ilyen felülvizsgálat idén esedékes.

Elemzők szerint a jüan valutakosárba kerülésével az SDR jóval reprezentatívabbá válna, az elmúlt években ugyanis a kínai valuta a nemzetközi kereskedelmi elszámolásokban a hatodik leggyakrabban használt pénzzé lépett elő. A lépés, a kínai kormány terveivel összhangban, a jüan nemzetközivé tételének felgyorsítását is segítené. Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015. november 15. 14:53:05
Dömpingáron ömlik a kínai acél Európába

A kínai gazdaság lassul, ennek egyik következménye, hogy most dömpingáron ömlik a kínai acél Európába. Az első kilenc hónapban majdnem harminc százalékkal növekedett a kínai acélexport, és mivel a kínai gazdaság most nem veszi fel az irdatlan mennyiségű terméket, a gyártók nyomott áron Európában próbálják értékesíteni. A hajók a sokszor az államilag is támogatott kínai acéltermékekkel megrakodva úgy indulnak el a messzi országból, hogy még nincs is rá konkrét vevő.
http://www.hirado...cskozasat/
162 #2 fapipa
- 2015. november 15. 16:05:30
nagyon kell az acél a harckocsikhoz, meg a hadihajókhoz ......
4 #3 Posta Imre
- 2015. november 15. 16:26:17
Finnek 50 ezer aláírást gyűjtve referendumot akarnak a jewrozónából kilépésre.
http://sputniknew...tures.html

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.33 másodperc
2,487,448 egyedi látogató