Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Mi újság?

TanácsadásMivel minden "lap" már egy követ fúj, láthatóvá teszik az Iránt! Bébibumm, Egyiptom "istenei" és a többi... Zalában is rengeteg a cigány, teljes falvakban csak ezek vannak, a másik fele meg eladó, kiadó!

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-05-26 06:49
“Orbán svájci bankára” is ott volt, amikor Orbán Steve Bannonnal találkozott

Orbán Viktor csütörtökön találkozott a V4 Európa Jövõje konferencia ismertebb felszólalóival. Errõl a találkozóról az MTI kiadott egy képet is, majd felsorolta, hogy kik szerepelnek rajta.

A szöveg így hangzik:

Orbán Viktor miniszterelnök (j2) fogadja az Európa jövõje címû, budapesti nemzetközi konferencia több elõadóját, Douglas Murray brit írót (j), Stephen K. Bannont, Trump volt kampányfõnökét (b2) és David P. Goldman amerikai közgazdászt az Országházban 2018. május 24-én. Középen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter (j3).

De a képen szerepel még valaki, akirõl nem ír semmit az MTI. Õ Nagy István, Magyarország Bernbe küldött nagykövete, akit Orbán svájci bankáraként szoktak nevezni.

A hetvenes éveiben járó Nagy ’56-os menekültek gyermekeként került az Egyesült Államokba, és az Amerikában kezdett bankárkarrier messzire és igencsak magasra sodorta, írja róla egy korábbi portrécikk a Vasárnapi Hírekben. Nagy a Közel-Keleten dolgozott, az egyik legnagyobb libanoni bank igazgatótanácsában. Nagy István, vagy ahogy akkoriban szólították, Stephen I. Nagy évekig volt egyik vezetõje a bejrúti székhelyû Audi Banknak. A pénzintézetnek nincs köze a német autómárkához, de köze van a leggazdagabb libanoni családhoz.

Az õ tulajdonukban van az ország egyik legjelentõsebb pénzintézete, amely a tekintélyes Forbes magazin szerint a közel-keleti bankok 500-as listáján az elõkelõ 42. helyen áll. A Bank Audinak Svájcban és Franciaországban vannak leányvállalatai, privát banki üzletágat üzemeltetnek Genfben és Monacóban. Ahogy az ezekben az országokban a magánvagyonok kezelésére szakosodott szolgáltatásoknál lenni szokott, állítólag a Bank Audi svájci és monacói fiókjai sem fogadnak ügyfelet egymillió dolláros betét alatt. Ez és a bank libanoni székhelye is magyarázza, hogy az ügyfelek között a hírek szerint megtalálhatók az arab világ leggazdagabb olajmilliárdosai, egyes királyi dinasztiák tagjai is.

Márpedig az õ sok millió dollárjuk befektetéséért végsõ soron Nagy István felelt, hiszen hosszú ideig, 2005 novembere és 2012 februárja között volt a Bank Audi svájci leányvállalatának ügyvezetõ igazgatója, írja a Vasárnapi Hírek.

Nagy és Orbán kapcsolata a kilencvenes években kezdõdött, Kékessy Dezsõ mutatta be õt Orbánnak. Kékessyt a barátságon kívül üzleti kapcsolat is fûzte Orbánhoz, a vesztes választás után õ vette meg az Orbán-család budapesti lakását, jelentõsen túlárazva. Kékessy volt az is, aki Orbán Viktor feleségének üzlettársa volt a tokaji szõlõföldeket birtokló Szárhegy Dûlõ–Sárazsadány Kft.-ben, amihez Orbán Viktor elsõ kormányzásának egyik legnagyobb botránya kötõdik. A cég jelentõs állami támogatásokat kapott.

Nagy és Kékessy Svájcból ismerhetik egymást, de a bankár 2010 után hamar feltûnt Orbán körül. Orbán a hírek szerint 2010-ben felkínálta neki a washingtoni nagyköveti posztot, de Nagy akkor még nem akarta otthagyni a bankszakmát. Elõbb a korány arab-magyar kapcsolatokért felelõs nagyköveti posztját, majd miután nyigdíjba ment, a berni nagyköveti posztot kapta meg, ahol azóta is szolgál. Állítólag Nagynak köszönhetõ, hogy Orbán többször járt Bejrútban, mint sok európai fõvárosban és õ készítette elõ a miniszterelnök rijádi látogatását is.

És hogy Svájcon belül mi a kapcsolat Nagy és Orbán között? A lap azt írja:
HIRDETÉS

Egy svájci újság nemrégiben mégis azt írta, hogy Orbán látogatásainak üzleti, mégpedig magánüzleti célja is lehet: a zürichi Tages Anzeigerben elõször csak azt fejtegették, milyen gyanús, hogy Orbán ennyit utazik magánügyben Svájcba. Utána viszont bécsi tudósítójuk arról közölt cikket, hogy Orbánt valójában a svájci Zugban bejegyzett magyar energiakereskedõ cég, a MET érdekelhette, a cégnek ugyanis a miniszterelnökhöz köthetõ tulajdonosai is vannak. A MET mindezt tagadja, ettõl még Orbán tavaly augusztusi svájci utazása igencsak feltûnõre sikeredett. Már csak azért is, mert még a tényét is el akarták titkolni, ám pechükre a repülõn lefotózták õket. Igen, õket, hiszen Orbán mellett felesége, valamint a fõminisztere, Lázár János és annak felesége is Svájcba utazott. Hogy ott mit csináltak, az sokáig rejtély volt, de a repülõn készült képek után hivatalos magyarázat szükségeltetett, eszerint Orbánék és Lázárék egy németországi barátjukat látogatták meg, majd részt vettek egy székelyföldi gyerekkórus zürichi koncertjén. A gyerekek a jelenlévõk szerint nagyon szépen énekeltek, ám ez még nem indok ilyen magas szintû kormányzati részvételre. A koncerten mindenesetre Orbán mellett Nagy István mosolygott.

Aztán alig több mint két hónap múlva megint csak Nagy oldalán tûnt fel Orbán, megint Svájcban, de a lapnak nem mondták el, miért. Az biztos, hogy repülõút helyett 13 órát vonatozott Zürichbõl hazafelé a miniszterelnök.

Megkerestük a miniszterelnökséget is, hogy miért volt ott Nagy István a találkozón, de nem kaptunk választ.
https://24.hu/bel...lalkozott/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.30 másodperc
2,750,882 egyedi látogató