Hungarian Real News

Magyar Mátrix - HUN UNIÓ

PJP Egyesület

Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ferenc pápa: "az erőszakos invázió elsötétíti a vendégül látást"

KultúraÉrtsétek jól: a megszállott zsidók megszállása..., a többi csak elterelő hadművelet. F-egyház? Már a dalai lámát is bevetették. Ki is kel. A biztonság érdekében sem szabad bezárni a kapukat, az egyház kapui legyenek teljesen nyitottak - mondta Ferenc pápa a Szent Péter téren szerdán tartott általános audiencián a múlt heti párizsi merényletsorozattal kapcsolatban.
Ferenc pápa: "az erőszakos invázió elsötétíti a vendégül látást"

A katolikus egyházfő a terrorizmus fenyegetése miatti bezárkózás ellen emelte fel szavát. Úgy fogalmazott: az egyháznak ne legyenek "páncélozott" kapui, az "egyházban legyen minden nyitott".

Hangsúlyozta, hogy "nehéz időket" élünk, és küszöbön áll a december 8-án kezdődő szent év megnyitása, amikor is az egyházfő "kitárja a Szent Péter-bazilika szent kapuját". Kijelentette, "nemcsak a szent kapukat, hanem a szíveket, az egyházat és a társadalmat is meg kell nyitni".

"Bátorság, (...) nyissuk meg ajtainkat és lépjünk ki a világba, hogy a többiekkel találkozzunk: egyesek ajtóink előtt állnak, és talán nincsen bátorságuk és erejük ahhoz, hogy kopogtassanak" - mondta Ferenc pápa.

"Nem adjuk meg magunkat annak, hogy a biztonság miatt egész életünket, a családok életét, a városokat, a társadalmat páncélozott ajtókkal vegyük körbe" - tette hozzá.

Megjegyezte: "a kapuk, küszöbök, átkelők, határok kezelése sorsdöntővé vált". Hangsúlyozta, a kapuknak az a feladata, hogy őrizzenek, nem az, hogy visszautasítsanak. "A kapukat nem szabad betörni sem, ellenkezőleg, belépést kell kérni. A vendégül látást a befogadás szabadságának fénye megvilágítja, az erőszakos invázió elsötétíti" - fogalmazott a pápa.

Azt is mondta, hogy az egyház "az Úr házának nem a tulajdonosa", hanem "az Úr házának kapujában álló portás", akinek "úgy kell fogadnia a belépőket, hogy befogadva érezzék magukat".

A Szent Péter téri audiencián részt vevő húszezer hívőt rendkívüli ellenőrzésnek vetették alá az olasz hatóságok. A Vatikán környékén az olasz csendőrség és rendőrség páncélos járművei és fegyveresei láthatók.

A Vatikán korábban közölte, hogy Ferenc pápa semmilyen módon nem módosítja a következő hetek programját. November 25-30. között Afrikába utazik, Kenyába, Ugandába és a Közép-afrikai Köztársaságba, ahol november 29-én megnyitja a szent év "afrikai szent kapuját".
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015. november 18. 13:04:45
Opsz, a rabbik útra kélnek Palesztinába?

Kitoloncolják a gyűlöletkeltő vallási vezetőket is
Kitoloncolják Franciaországból a szélsőséges nézeteket vallókat.

Kitoloncolják Franciaországból a szélsőséges nézeteket vallókat és a gyűlöletkeltő vallási vezetőket – mondta Magyarország élőben című műsorunkban a francia nagykövet. Éric Fournier megerősítette: Franciaország szövetségesként harcol Oroszországgal az Iszlám Állammal szemben, ugyanakkor a merényletsorozat hatására nem változtat menekültpolitikáján.http://hirtv.hu/h...is-1314521
129 #2 VaLa
- 2015. november 18. 14:21:48
[movie=youtube]https://youtu.be/1AKqn1oz2ko[/movie]
48 #3 ro-zsola
- 2015. november 18. 23:10:41
december 8 ? Mióta ?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.38 másodperc
2,501,916 egyedi látogató