Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Erdogan: 'Hitler lelke éledt újjá Izrael némely vezetõjében'

TanácsadásHogy milyen baromságokra nem vetemedik Erdogán is! Mintha nem tudta vona mik a szomszédai és üzleti partnerei...a klubban...:-)) Hitler? Be kell xarni! Recep Tayyip Erdogan török elnök kedden a kormányzó Igazság és Fejlõdés Pártja (AKP) parlamenti frakcióülésén éles szavakkal bírálta a Hamász palesztin szervezet gázai övezeti létesítményeire mért izraeli katonai csapásokat. Azt mondta:

„Nincs különbség Hitler árja faji megszállottsága és Izrael mentalitása között. Hitler lelke éledt újjá Izrael némely vezetõjében.”

A török államfõ külön is ostorozta az izraeli parlamentben múlt csütörtökön elfogadott nemzetállam-törvényt, ami a zsidó nép nemzeti otthonaként határozza meg Izraelt és az arab nyelvnek a hivatalos helyett különleges státust ad.

Ez a törvény Erdogan szerint „minden kétséget kizáróan annak a bizonyítéka, hogy Izrael a legcionistább, legfasisztább és legrasszistább állam a világon”.

Azt mondta, a jelek szerint Izrael „terrorállam” nem elégszik meg ennyivel, hanem „vérbe és keserûségbe fojtja” az egész közel-keleti régiót, majd a világot.

Az 57 muszlim országot tömörítõ Iszlám Együttmûködés Szervezetének (OIC) rendkívüli ülését a közelmúltban az OIC soros elnökeként Törökország kétszer is összehívta: tavaly decemberben Ankara az ellen emelte fel hangját, hogy az USA Jeruzsálemet ismerte el Izrael fõvárosaként, idén májusban pedig azért, mert Washington át is helyezte Jeruzsálembe izraeli nagykövetségét.
Fotó: ADEM ALTAN/AFP

Erdogan arról is beszélt, hogy senkinek sincs joga bírálnia azt az új törvényjavaslatot, ami a rendkívüli állapot július 19-i feloldása után is biztosítaná Törökországban a terrorizmus elleni harc hatékonyságát, ugyanis:

„Nem az a fontos, hogy ki mit mond, hanem az, hogy Törökországnak mire van szüksége.”

A török parlament hétfõn kezdte el a 25 pontból álló javaslatcsomag vitáját, ami több jogszabályt – köztük a terrorizmussal folytatott harcról szóló törvényt – és a rendkívüli állapot keretében kiadott törvényerejû rendeleteket is érinti.

A szöveg értelmében Törökország 81 tartományának kormányzói – ha a közrend és a biztonság úgy kívánja – legfeljebb 15 napig korlátozhatják adott egyének be- és kilépését a tartomány bizonyos részeire, illetve részeirõl. A kormányzók ezen felül rendelkezhetnek arról is, hogy adott idõpontokban és helyszíneken gyülekezhetnek-e vagy egyáltalán elhaladhatnak-e az emberek és a különbözõ jármûvek. A rendõri õrizetbe vétel maximális idõtartama is hosszabbodik: a rendkívüli állapot elõtti összesen lehetséges 5 napról 12 napra.

Frissítés: A frakcióülés után Erdogan újságíróknak azt mondta: a török származású német labdarúgót, Mesut Özilt, aki a vele való fotózkodás miatti támadások után vasárnap lemondott a német válogatottságáról, minden elismerés megilleti, amiért teljes mértékben nemzetiségének megfelelõen viselkedett. Erdogan elfogadhatatlannak nevezte az Özilt érõ rasszista megnyilvánulásokat, és azt mondta, a végsõkig kiáll a focista mellett. (MTI)

Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2018-07-29 22:47
A Likud pártról , mint állati farmról készült egy karikatúra egy izraeli újság számára Orwelli véleményt megfogalmazva:
https://www.rt.co...hvper.com/.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.29 másodperc
2,742,992 egyedi látogató