Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A mesterséges intelligencia segíti Kína külpolitikai stratégiájának kialakítását

TechnikaJé, eztán a "titkosszolgálatokat" és besúgó - és ügynökhálózatot, lehallgatást, megfigyelést...zsarolást és szabadkõmûves és egyéb formális, és kevésbé formális bûnözõ hálózatot 2mesterséges intelligenciának" nevezik? De mit szól ehhõ az NSA és a fészbuk, meg a V kontakte, meg a twitter, meg a blogok?A program óriási mennyiségû adatra támaszkodik, a koktélpartik pletykaitól a kémszolgálatok készítette mûholdas képekig, és hozzájárul a kínai diplomáciai stratégiák kialakításához. A diplomácia hasonló a stratégiai társasjátékhoz. Egyik ország lép, a másik pedig reagál, és mindenki nyerni akar.
A mesterséges intelligencia segíti Kína külpolitikai stratégiájának kialakítását

A mesterséges intelligencia (MI) pedig jó a társasjátékokban. Ahhoz, hogy a játék elinduljon, a rendszer elemzi a korábbi játékokat, tanul a vereségekbõl, vagy ismételten játszik önmaga ellen, hogy olyan stratégiát dolgozzon ki, amelyre korábban az emberek még csak nem is gondolhattak.
Az MI már legyõzte a világbajnokokat sakkban és a Go játékban, ahol a játékos nem fér hozzá minden információhoz, ami ismerõs a diplomáciai ügyek világában.

Kutatók szerint a mesterséges intelligenciát alkalmazó diplomáciai rendszer számos prototípusa áll fejlesztés alatt Kínában. A Kínai Tudományos Akadémia építette korai stádiumú gépek egyikét pedig már használja is a kínai Külügyminisztérium.

Kína azon törekvése, hogy a világ vezetõ szuperhatalmává váljon, jelentõsen megnövelte diplomatái terheit és az elõttük álló kihívásokat. Az ókori Selyem Utat feléleszteni kívánó Egy Övezet Egy Út kezdeményezés például közel 70 országot foglal magában, a világ lakosságának 65 százalékával.

A példa nélküli fejlesztési stratégia évente 900 milliárd dolláros beruházást igényel az infrastruktúra kiépítéséhez, néhol olyan területeken, ahol magas a politikai, gazdasági vagy környezeti kockázat.

Kutatók szerint az MI „Policy Maker” olyan stratégiai döntéstámogató rendszer, amelyben a végsõ döntést emberek hozzák majd, de a rendszer a nemzetközi politika stratégiáját nagy mennyiségû adat felhasználásával tanulmányozza, amely a koktél partik pletykáitól a kémszolgálatok készítette mûholdas képekig terjedhet.

Amikor egy politikai döntéshozónak gyors és pontos döntést kell hoznia egy konkrét cél elérése érdekében egy összetett, sürgõs helyzetben, a rendszer számos legjobb lépés lehetõséget kínálhat, néha egy szempillantás alatt.

Dr. Feng Suáj, a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Intézeteinek fõmunkatársa, akinek a kutatása az MI -alkalmazásokra összpontosít, elmondta, hogy az MI döntéshozatali rendszer technikájára már annak korai szakaszában figyelmet szentelt.

Többek szerint más nemzetek is hasonló kutatásokat folytatnak az MI felhasználásairól a politikai döntéshozatal területén, bár a részletek nyilvánosan nem állnak rendelkezésre.

Ám kutatók szerint az MI –nek is megvannak a maga problémái. Nagy mennyiségû adatot igényel, amelyek közül néhány bizonyos országokban vagy régiókban nem feltétlenül elérhetõ.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2018-07-31 13:32
Ezt valahogy már régóta sejtettem. Mûholdról nézhették, melyik magyar településen nincs még kínai gumicipõbolt, kínai étterem.
A hiányróll nem hallomás utján értesültek, hanem ilyen tudományos módszer segítségével, és azonnal berendelték a megfelelõ áruk, az azokat terítõ kereskedõkkel az ország legeldugottabb szegletébe is.
Talán még a nyugdíjas vagy állástalan bébiszittereket mûholdrõl vadásszák le, mert egyre több magyar asszony tologat babakocsis kinai csemetét. Sõt mi tõbb, már fekete porontyokat is.s_nezem
4 #2 Posta Imre
- 2018-07-31 15:00
Perle, a zsidó-cigány-mandarin keverék lehet az igazi "üzletember", vagy legalábbis ember-szerû hibridke. A "kínai" kollektív tudata biztossá teszi a tényt, hogy ezek a szolgálattal együttmûködõ sejtek, csak már a kocsma és szivaripar le volt a zsidó által stoppolva, ahogy a drog és emberkereskedelem, bár ebben a kínaiak se kutyák.
888 #3 ebtelep
- 2018-08-03 08:00
A németek is duhajkodnak már:

Big data-val a háború is megjósolható?

https://piacespro...josolhato/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.34 másodperc
2,743,129 egyedi látogató