Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A mesterséges intelligencia segíti Kína külpolitikai stratégiájának kialakítását

TechnikaJé, eztán a "titkosszolgálatokat" és besúgó - és ügynökhálózatot, lehallgatást, megfigyelést...zsarolást és szabadkőműves és egyéb formális, és kevésbé formális bűnöző hálózatot 2mesterséges intelligenciának" nevezik? De mit szól ehhő az NSA és a fészbuk, meg a V kontakte, meg a twitter, meg a blogok?A program óriási mennyiségű adatra támaszkodik, a koktélpartik pletykaitól a kémszolgálatok készítette műholdas képekig, és hozzájárul a kínai diplomáciai stratégiák kialakításához. A diplomácia hasonló a stratégiai társasjátékhoz. Egyik ország lép, a másik pedig reagál, és mindenki nyerni akar.
A mesterséges intelligencia segíti Kína külpolitikai stratégiájának kialakítását

A mesterséges intelligencia (MI) pedig jó a társasjátékokban. Ahhoz, hogy a játék elinduljon, a rendszer elemzi a korábbi játékokat, tanul a vereségekből, vagy ismételten játszik önmaga ellen, hogy olyan stratégiát dolgozzon ki, amelyre korábban az emberek még csak nem is gondolhattak.
Az MI már legyőzte a világbajnokokat sakkban és a Go játékban, ahol a játékos nem fér hozzá minden információhoz, ami ismerős a diplomáciai ügyek világában.

Kutatók szerint a mesterséges intelligenciát alkalmazó diplomáciai rendszer számos prototípusa áll fejlesztés alatt Kínában. A Kínai Tudományos Akadémia építette korai stádiumú gépek egyikét pedig már használja is a kínai Külügyminisztérium.

Kína azon törekvése, hogy a világ vezető szuperhatalmává váljon, jelentősen megnövelte diplomatái terheit és az előttük álló kihívásokat. Az ókori Selyem Utat feléleszteni kívánó Egy Övezet Egy Út kezdeményezés például közel 70 országot foglal magában, a világ lakosságának 65 százalékával.

A példa nélküli fejlesztési stratégia évente 900 milliárd dolláros beruházást igényel az infrastruktúra kiépítéséhez, néhol olyan területeken, ahol magas a politikai, gazdasági vagy környezeti kockázat.

Kutatók szerint az MI „Policy Maker” olyan stratégiai döntéstámogató rendszer, amelyben a végső döntést emberek hozzák majd, de a rendszer a nemzetközi politika stratégiáját nagy mennyiségű adat felhasználásával tanulmányozza, amely a koktél partik pletykáitól a kémszolgálatok készítette műholdas képekig terjedhet.

Amikor egy politikai döntéshozónak gyors és pontos döntést kell hoznia egy konkrét cél elérése érdekében egy összetett, sürgős helyzetben, a rendszer számos legjobb lépés lehetőséget kínálhat, néha egy szempillantás alatt.

Dr. Feng Suáj, a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Intézeteinek főmunkatársa, akinek a kutatása az MI -alkalmazásokra összpontosít, elmondta, hogy az MI döntéshozatali rendszer technikájára már annak korai szakaszában figyelmet szentelt.

Többek szerint más nemzetek is hasonló kutatásokat folytatnak az MI felhasználásairól a politikai döntéshozatal területén, bár a részletek nyilvánosan nem állnak rendelkezésre.

Ám kutatók szerint az MI –nek is megvannak a maga problémái. Nagy mennyiségű adatot igényel, amelyek közül néhány bizonyos országokban vagy régiókban nem feltétlenül elérhető.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2018. július 31. 13:32:00
Ezt valahogy már régóta sejtettem. Műholdról nézhették, melyik magyar településen nincs még kínai gumicipőbolt, kínai étterem.
A hiányróll nem hallomás utján értesültek, hanem ilyen tudományos módszer segítségével, és azonnal berendelték a megfelelő áruk, az azokat terítő kereskedőkkel az ország legeldugottabb szegletébe is.
Talán még a nyugdíjas vagy állástalan bébiszittereket műholdről vadásszák le, mert egyre több magyar asszony tologat babakocsis kinai csemetét. Sőt mi tőbb, már fekete porontyokat is.s_nezem
4 #2 Posta Imre
- 2018. július 31. 15:00:12
Perle, a zsidó-cigány-mandarin keverék lehet az igazi "üzletember", vagy legalábbis ember-szerű hibridke. A "kínai" kollektív tudata biztossá teszi a tényt, hogy ezek a szolgálattal együttműködő sejtek, csak már a kocsma és szivaripar le volt a zsidó által stoppolva, ahogy a drog és emberkereskedelem, bár ebben a kínaiak se kutyák.
888 #3 ebtelep
- 2018. augusztus 03. 08:00:58
A németek is duhajkodnak már:

Big data-val a háború is megjósolható?

https://piacespro...josolhato/
60 #4 csaba
- 2018. augusztus 03. 08:50:50
A kérdésem költői: Legelőször meg kellene határozni, mit is értünk intelligencia alatt!? s_beszel (azután lehetne "mű-velni" ) s_kot

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.36 másodperc
2,486,794 egyedi látogató