Hungarian Real News

Magyar Mátrix - HUN UNIÓ

PJP Egyesület

Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az áldozatok kiáltása az egekig hatol: beismerte bűneit a Vatikán

KultúraKibaxott zsidó biznisz-szekta és bűneik mérhetetlenek, miközben a pedofilia csak egy halvány lepkefing a listán.
Az egyház elismeri, hogy nem lépett fel időben a pedofil papok áldozatai védelmében.
Egyházként elismerjük, hogy nem cselekedtünk időben a számos életben okozott nagy és mély kárral szemben - írta Ferenc pápa a katolikus egyház papságához és a hívőkhöz intézett levelében, bűnbánatra szólítva fel a papok által elkövetett szexuális visszaélések miatt. Ferenc pápa levelét a Vatikán honlapja vasárnap hat nyelven jelentette meg.

Eltitkolva, elhallgattatva

A katolikus egyházfő "Isten népéhez" intézte a három oldalas írást, amelyben kijelentette: a papi pedofília áldozatainak "panasza túl sokáig nem talált meghallgatásra, el lett titkolva vagy elhallgattatva".

Ferenc pápa ezért bűnbánatra és böjtölésre szólította fel az egyház egészét, mint fogalmazott, az elkövetett szexuális "bűncselekmények" okozta szégyen és megbánás miatt.

A katolikus egyházfő azt írta: az egyház elismeri, hogy nem cselekedett időben azzal a nagy méretű és súlyos kárral szemben, amelyet számos gyermek életében okozott. "Elhanyagoltuk és magukra hagytuk a legkisebbeket"- hangsúlyozta.

Újabb bűnesetekre derült fény

Ferenc pápa a pennsylvaniai papság pedofil cselekedeteiről közölt jelentés nyomán írta meg levelét. Az amerikai állam ügyészsége múlt hét kedden hozta nyilvánosságra, hogy vizsgálata szerint az utóbbi hetven évben több mint 300 pennsylvaniai pap követett el szexuális visszaélést.

A gyermek- és fiatalkorú áldozatok száma meghaladja az ezret. Ezt megelőzően a chilei egyház öt püspöke mondott le szintén pedofil vádak miatt, amelyek kapcsán az ausztráliai egyház több tagja ellen is hatósági vizsgálat indult.

A fájdalmas kiáltás az egekig hatol

Ferenc pápa hangsúlyozta: a múltban történteket tekintve "semmi nem lesz elegendő" az okozott kár enyhítésére és a bocsánatkérésre. Megjegyezte, hogy az esetek nagy része a múltban történt, "de találkoztunk az áldozatokkal és tapasztaltuk, hogy az elszenvedett sérülések (.) nem évülnek el, az áldozatok fájdalmas kiáltása az egekig hatol".

A pápa hozzátette: a szexuális visszaélések súlyosságát növelte az elhallgatásuk szándéka, ami bűnrészessé tette az elhallgatásról döntőket is. Ezzel Ferenc pápa a pedofil papokat fedező püspökökre utalt.

Soha többé nem ismétlődhet meg

Egyetlen járható útnak nevezte, hogy a papok által elkövetett szexuális visszaélések soha többé ne ismétlődjenek meg, az elkövetők "ne jussanak térhez és ne kapjanak védelmet".

A pápa kijelentette: "ha nemet mondunk a visszaélésekre, nemet mondunk a klerikalizmusra". Az egyházfő az egyház azon részére utal, amely "visszaél hatalmával és kisebb elitnek hiszi magát".

Ferenc pápának az egyház egészéhez intézett levele XVI. Benedek levelére emlékeztetett, amelyet 2010-ben az ír katolikusokhoz írt a szigetország egyházában kirobbant pedofíliabotrány idején.

Ferenc pápa augusztus 25-26-án látogat Írországba, ahol a katolikus családok világtalálkozóján vesz részt.
Link

Hozzászólások

60 #1 csaba
- 2018. augusztus 26. 16:58:37
"Pedofilbotrány: Felszólították Ferenc pápát, hogy mondjon le"
http://www.atv.hu.../hirkereso

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.36 másodperc
2,502,151 egyedi látogató