Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Felfedeztek egy negyedik ősi embercsoportot

KultúraÓ, még kiderül, hogy nem Adamu és Jewa a főkoloncos? Szóval itt már 4. fajról beszélnek és van még legalább egy. Chambers Pillar megvan? Az ősi gének kutatói felfedezték a negyedik ősi embercsoportot, amely a mai európai génkészlet kialakításában szerepet játszott.

Az eddigi kutatások alapján a mai európaiak három nagy ősi népesség, az őshonos vadászok, a Közel-Keletről bevándorló földművesek és egy harmadik, a bronzkorban keletről érkező populáció keveréke.
Ősi kaukázusi maradványokat vizsgáltak

Ősi kaukázusi emberi maradványok genetikai vizsgálatával most felfedeztek egy negyedik népcsoportot, mely szintén szerepet játszott a mai európai génkészlet kialakításában - tudósított a BBC News a Nature Communications című tudományos lapban hétfőn megjelent kutatásról.

Az emberősök nagyon sokáig kerülték a sűrű erdőségeket, és a síkvidékeket, sztyeppéket, szavannákat részesítették előnyben élőhelyként
Forrás: Origo

A genetika gyors fejlődése lehetővé tette, hogy a tudósok ősi emberi maradványok genomját feltérképezzék. A genom az ember teljes örökítő információját jelenti, melyet a sejt DNS-e tartalmaz.
Hétezer éve tűntek el

A hatalmas adatözön elemzésével átalakult a mai génállományról alkotott kép. Az európai ősök első csoportja, a bennszülött vadászó-gyűjtögető népesség 40 ezer éve, az utolsó jégkorszak előtt érkezett. Mintegy hétezer éve söpörte el őket a Közel-Keletről Európába érkező csoport, ők honosították meg a földművelést. Nagyjából háromezer éve a keleti sztyeppeövezetből, a mai Ukrajna és Oroszország területéről induló törzsek, az úgynevezett Jamnaja-kultúra népei érték el Európát. Ezek a lovas-fémműves népek hozhatták magukkal az indoeurópai nyelvek ősét, ma ebbe a családba tartozik a kontinens legtöbb nyelve.

Női koponya az észak-európai ősök maradványait feltáró ásatáson
Forrás: Fredrik Hallgren
A Jamnaják is kevert népesség voltak

A Jamnaja-törzsek átalakították Észak- és Közép-Európa génkészletét annyira, hogy vannak olyan népek - többek között a norvégok -, amelyek őseinek mintegy felét ezek a sztyeppei pásztorok adták. Ám a Jamnaja-törzsek maguk is kevert népességnek bizonyultak. Őseik fele a földművelés előtt Európát benépesítő vadászó-gyűjtögetők testvércsoportja volt, másik fele a földművességet magával hozó közel-keleti népességgel lehetett rokonságban, ám jelentősen különbözött tőle.
Folyamatos keveredés

A kutatók most elemezték egy 13 300 éve és egy 9700 éve élt grúziai vadászó-gyűjtögető génkészletét.

Eredményeik azt mutatják, hogy ezek a kaukázusi vadászok voltak valószínűleg a Jamnaja-népesség "földművesági" DNS-ének forrása. A kaukázusi vadászó-gyűjtögetők genomja azt mutatja, hogy folyamatosan keveredtek közel-keleti "unokatestvéreikkel", akik később, 10 ezer éve feltalálták a földművelést. Ez a keveredés azonban nagyjából 25 ezer éve, az utolsó jégkorszak legjegesebb éveiben véget érhetett. Ekkor a populáció zsugorodni kezdett, a csoport génjei egyre homogénebbé váltak, ami azt mutatja, hogy egyre inkább az azonos génkészletűekkel keveredtek.

Ahogy a jég visszahúzódott, a kaukázusi népek a sztyeppe egy másik vadászó-gyűjtögető csoportjával kezdtek érintkezni, ezzel fektették le a Jamnaja-népek genetikai alapjait.
A dél-ázsiai népekre is hatással lehettek

"Máig rejtély volt, honnan erednek a Jamnaja-törzsek. A kérdésre most válaszolhatunk, mivel felfedeztük, hogy génjeik a kelet-európai vadászó-gyűjtögetők és a jégkorszak idején elszigetelődött kaukázusi vadászó-gyűjtögetők keveréke" - magyarázta Andrea Manica, a Cambridge-i Egyetem tudósa. A kutatók arra is utaltak, hogy a kaukázusi vadászok hatással lehettek a keleti, különösen dél-ázsiai népekre is. Ez az ősi törzs talán az indoeurópai nyelvek dél-ázsiai elterjedésével is kapcsolatos lehet.
Link

Hozzászólások

66 #1 9323elitelt
- 2015. november 22. 09:59:17
Jamnaja törzsek mi???
Nem a szkíták, á dehogy...
172 #2 pozor124
- 2015. november 22. 10:40:44
Meg kéne kérdezni, hol játszódott a Frédi és Béni (a Flinstone család) és ott keresni a leleteket.
4 #3 Posta Imre
- 2015. november 22. 10:44:29
Pintér kontúr a Chambers Pillar sziklájában
postaimre - 2010, július 17.

"De még utószóként a leglényegesebbet kell megjegyeznem a történelemhamisítással kapcsolatosan. Keressetek rá a Chambers Pillar – ra, ami Ausztráliában lévő hatalmas szikla, amibe kb. 30 ezer évvel ezelőtt véstek bele óriási kontúrokat, domborművet, az akkor itt élő meghatározó, tudattal rendelkező fajta-jelleget megörökítendő. 5 ilyen faj élt akkor a Földön és amik a II. VH alkalmával a pilóták megtalálták a helyet, sokáig el is hallgatták, majd egy nagyszabású vizsgálódás kezdődött el, de 1985 körül mindenkit kirúgtak és elhallgatták, amit felfedeztek. Kanadai magyar kutatók is dolgoztak ott, de a neten fellehető anyagok hemzsegnek a dezinformációktól. Nézzetek utána, mert ez cáfol minden eddigi talányt a zsidókkal kapcsolatosan, ugyanis kampós orrú „kiválasztottak” nincsenek megjelenítve kővésetben. Én ezt találtam, ami sok egyéb érdekes kérdést is feszeget": http://ujgenezis....3/3_14.htm

http://serverdoma...xtend.2245
2 #4 gerry
- 2015. november 22. 11:43:07
pozor - a szõke szomszéd lány csodálkozva kérdezte a megjegyzésed elolvasásakor: "-Az én tévémben kell keresni?" s_huh
159 #5 vanyusha
- 2015. november 22. 12:49:44
A halal (az iszlám étkezési előírásainak megfelelő)ételek.
A KÓSER ALMA ÉS A TRÉFLI KARFIOL.
Lugos akku Vs savas akku -elekrtolit.
Make-make, Jaszur..
172 #6 pozor124
- 2015. november 22. 13:28:49
gerry - hadd segítsek szőkeségének, így megtalálja a tv-jében: ökörköri körkép indavideo.hu/vide...szinkronos "Büszkeség tölti el szügyem, hogy szolgálom ügyem." :)
159 #7 vanyusha
- 2015. november 22. 17:13:01
Bozsér 120 alu+Orton ... nal pl: twoj
sztyeppe .tajga- osétok autonóm terűlet ,gáz olaj finomitó városépült,Bent lakásoss iskola orosz nyelv. érkezők tanulók fér is meg nem ázsiai. alabástrom fehér bőr. vörös haj,szem világos zöld kék, enyhén mandula vágású.
12 #8 spartakusz
- 2015. november 23. 05:45:53
GERRY - kedves gerry! Parancsot kaptál - menj el hozzá míg nem késő - hogy tudjuk!

Hova? itt leírom - ide idézve:

"...
László Kiss 22 órája
+Fau Egy amit ide idéztél bizonyosság arra, hogy nem szeret lebukni, ha feltárják róla a valóságot - ezért megszívatják azt - ami könnyű nekik mert senki sem makulátlan!
Ma a NAV -al manipulálnak és félemlítenek, állj be a sorba és kuss - okán!
Az okozó a zárt-világban érvényesítheti akaratát - a nagy számok birodalmában nem - minden más az űrben - semmi sem úgy működik ahogy a zárt világban pl. itt a Földön nevű bolygón - valóban egy űr tátong, hogy megértsd a kezdetteket - érted? Már az csoda számba megy, hogy erről beszélünk - TUDUNK BESZÉLNI minden esetre elmondom neked, hogy tudd én nem a majomtól származom és a kezdetekben az őseim sem - kérdezed hát honét? Mondom neked az ŰRBŐL!
SEMMIT SE HIGGY EL - MINDENNEK JÁRJ UTÁNA, BIZONYOSSÁGOT SZEREZZÉL, HOGY TUDD - TUDJ! MERT NE FELED SEMMI SEM AZ AMINEK LÁTSZIK ÉS MUTATJÁK MA MÁR SULYKOLJÁK BELÉD!
tisztelettel:
id. Kiss László
ui: természetesen ezt se hidd el amit én írtam - inkább tudd!
Kevesebb
· 1

László Meghatározhatatlan 11 órája (szerkesztve)
+László Kiss És, nem csak az a lényeg, hogy igaz-e vagy sem amit állít (saját bevallása szerint ő e gy fantaszta) hanem, hogy megmozgassa az ember képzelet világát olyan "biztosan igaznak tanított" állításokkal szemben amiről egy mai átlag embernek jobb esetben is részleges információi vannak, tehát rá van szorulva mások "állítására". Ebben a videóban bemutatja világon széles körben elszóródó olyan "valóság bizonyítékokat" amelyek nem megkérdőjelezik a tudomány mai állását, csupán új opciót ad egy sokkal szélesebb perspektíva kialakítására az Emberiség Egyetemes Történelmének vizsgálatához. (feltéve ha a nézőnek volt ilyen korábban is). Ha mást nem, kitágítja az ember képzelet világát, ami hasznos dolog... szerintem. :-)
Kevesebb
·

László Kiss 1 másodperce
+László Meghatározhatatlan - Tökéletesen igazad van, de mi a valóság? Ehhez tudni kell az igazság és a valóság közti különbséget! Az valóság amit látsz? Válasz NEM! AKKOR MI VAN? Az van - de az VAN! Szóval röviden mert hosszú lesz az írásom és valóban nem olvassa senki se végig!

Most kb. 80 éves a svájci író? Nem tudom. ezek szerint igen:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Erich_von_D%C3%A4niken

Nem fantaszta ez meg én tudom - mert a kapott tulajdonságot nem szabad reklámozni - sokan jártak úgy, hogy elmúlott nekik ez miatt - nekem szólt üzenet: "...nem szabad vele dicsekedni...." - pl. a kanál hajtogatók - lebegtetők - tárgy mozgatók - stb. nem a tehetségük veszett el ezeknél ha nem blokkolta a teremtő.... Mi előtt az örök vadászmezőkre távozna meg fogja tudni és egy nagy titkot fog ránk földi emberekre hagyni.... csak ezt meg kell neki mondani, ami oldja feloldja az amnéziáját! Hogyan - Valaki aki ismeri GERRY nevű nick nevű kommüntelő társam például itt:
1./ http://www.hungarianrealnews.com/news.php?readmore=429#comments
és itt
2./ http://postaimre.magyarnemzetikormany.com/news.php?readmore=327#c2286

ő svájci illetékes ott lakik nem messze tőle és már találkozott is vele nekem írta nyilvánosan.

Miért nem én keresem meg - kérdezed - AZÉRT MERT ÉN NEM TEHETEM!

Mostani üzenet:
"...jaj - ajaj lesz azoknak akik a teremtő ellen tesznek vagy nem tesznek azaz mulasztanak és ezzel ártani próbálnak neki - mert nem tudnak - mert csak a saját pusztulásukat gyorsítják vele..." miért írtam le? Azért, hogy tudd - ahogy Noé tudta - mert megmondták neki! ÉS TÚL ÉLTÉK!
Tisztelettel.
id. Kiss László
Kevesebb
·

madzooone 2 éve
THE WORLD`S MOST DANGEROUS MAFIA-Watch "Octogon The Empire of Darkness", "Pharistocracy" and "The Pharaoh Show"
·

Judit Torok 1 éve
Nem szabad ezeket készpénznek venni. Csupán izgalmas intellektuális töprengések. :)..."

köszönöm: id. Kiss László
ui: mond el neki ezen írást , hogy ennek alapján kerested fel és mondja el MIÉRT?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.45 másodperc
2,485,274 egyedi látogató