Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A minisztérium is elégedetlen volt az Őrezreddel

TanácsadásHol van már a 12 évvel ezelőtt hű-hó... A rendészeti minisztérium a Köztársasági Őrezrednél folytatott első vizsgálat eredményével elégedetlen volt, ezért felülvizsgálatot kértek, arról azonban már nem tudtak, hogy a lavinát elindító szakpszichológust kirúgták. Nem tudtak arról sem, hogy az ügyészség nyomozást kezdett hivatali visszaélés miatt, de az eljárás eredménye fényében elképzelhető, újabb vizsgálatot tartanak majd szükségesnek.

Tekintettel arra, hogy az ügyben nyomozás folyik, annak eredményétől függően kerülhet sor ismételt vizsgálatra, melynek lefolytatására - a hatályos szabályok szerint - az országos rendőrfőkapitány illetékes – ezt a választ adta az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium arra a kérdésünkre, szükségesnek látják-e újabb vizsgálat elrendelését a Köztársasági Őrezrednél történtek miatt. A múlt héten írtunk arról, hogy az Őrezred azóta kirúgott pszichológusa szerint az állami vezetők védelmét is ellátó Köztársasági Őrezred morális válásgban van.
íp> Posta Imre és egyéb tanúvallomások szerint a kiemelt rendőri egységnél a bűncselekmény gyanúját felvető visszaélések, az In-Kal Securityvel való túlzott és biztonsági kockázatként értékelt kényszerű együttműködés, a kiképzés elhanyagolása, a felszerelés elégtelensége és szakmailag megkérdőjelezhető beszerzése visszatérő beszédtémái az állománynak.

A tárcánál elismerték: nem tudtak arról, hogy az ügyben nyomozást indított az ügyészség, ahogy arról sem, hogy a miniszterelnöknek írott levelével az ügyet elindító szakpszichológust, Posta Imrét fegyelmivel kirúgták.
Minden lépéséről írt

A Miniszterelnöki Hivatalban viszont tudni kellett minderről, hiszen Posta Imre az első, az Őrezred morális válságára figyelmeztető levele után többször is küldött tájékoztatást a miniszterelnök email címére. Sőt, a Kormányszóvivői Iroda szerint ezek az iratok az IRM-ben is fellelhetőek. Az egyik, a fegyelmi eljárás elindulásáról szóló levélre adott válaszban Gyurcsány Ferenc személyi titkára, úgy fogalmazott, "az Önnel történt dolgok azért is kellemetlenek számomra, mert valamennyire látom, hogy sokan Önnel egyező véleményen vannak". Megkeresésünkre, hogy mit jelent ez utóbbi mondat, illetve ennek fényében miért nem történt semmiféle intézkedés, a Kormányszóvivői Iroda – ugyancsak írásban – úgy válaszolt, "az idézett magán- (tehát nem hivatalos) levélben a miniszterelnök úr akkori személyi titkára személyes megjegyzést tett. Ebből azonban nem következik semmi más: a rendőrség illetékes szervezeti egységeinek a feladata, hogy kivizsgálják az ügyet".

Ahogy ez meg is történt, emlékeztetett a Kormányszóvivői Iroda, hangsúlyozva: az első levél alapján a MeH éppen azt tette, amit tehetett, a szolgálati utat betartva továbbította a levelet az IRM-be, ahol elrendelték a vizsgálatot.

A minisztérium egyhetes határidőt szabott az országos rendőrfőkapitánynak, aki ennek tartása érdekében voltaképpen már csak öt napot biztosított a vizsgálat lefolytatására Szabó Ferenc tábornoknak, az Őrezred parancsnokának.

A néhány nap után megszületett válaszban az volt, hogy a pszichológus leveleiben alaptalan állítások vannak, ellene fegyelmi vizsgálat indul. Az IRM-ig továbbított eredményből ez utóbbi kitétel a tárca már idézett válasza szerint kimaradt, ugyanakkor a minisztériumban általában is elégedetlenek voltak az eredménnyel. "A tájékoztató egyes kérdésekre nem adott megnyugtató választ, ezért az országos rendőrfőkapitánytól ezek felülvizsgálatát kértük. Az újabb intézkedések megfeleltek a vonatkozó szakmai követelményeknek, ezért azokat elfogadtuk" – írta válaszában az IRM, attól azonban pénteken elzárkóztak, hogy részletesen kifejtsék, mivel voltak elégedetlenek, és milyen további intézkedés nyugtatta meg őket.
Link

Hozzászólások

819 #1 rozsola
- 2018. szeptember 28. 12:14:33
Ejha ! Egyre híresebb lesz Imre !
5 #2 kincses
- 2018. szeptember 28. 15:12:35
Híresebb?? Na hagyjuk. A bocsánatkérés és rehabilitáció a minimum.
75 #3 talpi
- 2018. szeptember 28. 18:07:10
Tudjátok érdekes volna, ha a volt pk. kérne Imrétől bocsánatot. Már csak azért is, mert roppant érdekes a "felemelkedése"
Ugyanis a készenlétinél volt jó ideig és amikor az egyik /=ma már nyugger tábornok/ 1986 ban a Lánchidon rommá gumibotoztatta az "elégedetlenkedőket" akkor került igazán képbe, valami oknál fogva.
Nem csak ez az egyetlen húzása volt, hogy a "kívánt" magasságokba emelkedhessen. Hiszen, volt arra is kísérllete, hogy egy teljesen tiszta embert bevádoltasson a Katonai Ügyészségen, úgy, hogy akit rá akartak venni erre az aljas játékra, annak, fűt-fát megígértek, hogy vsszahelyezik eredeti beosztásába/ahonnan a már említett tábornokkal közösen eltávolították/ csak valljon hamisan. Szabályosan könyörögtek, viszont van még gerinces a földön.
Az, hogy Imrétől bocsánatot kérjenek, hmmm, érdekes volna, csak tudjátok, ehhez Imre kell elsősorban.
Ahogy én megismertem, lehet megbocsát, de felejteni nem fog. Konok, de neki is van gerince.
4 #4 Posta Imre
- 2018. szeptember 28. 18:45:27
Talpi, részemről nincs bocsánat. Elmúlt az az idő és ez nem az a kategória. Egyébként is csak kis herezacsekok ezek a taknyok, semmirekellők és pont azért is vannak tartva.
2 #5 gerry
- 2018. szeptember 28. 18:50:19
"...de neki is van gerince."
- Nem akarom Imrét dicsérni, de neki még van gerince! - és ezt kevés, a hatalom egyes lépcsöfokait megjàrt személyröl lehet àllitani.
8 #6 miskolcilaci
- 2018. szeptember 28. 19:40:26
No, azért érdekes lenne ha Imre visszakapná szolgálati fegyverét.
75 #7 talpi
- 2018. szeptember 28. 20:45:54
Imrém!
Tudom, nálam sincs, ezért vagyunk "ott ahol"
Gerry!
Tudom, és Imre is tudja, :)
Laci!
Ne akard. Neki sokkal nagyobb és jobb fegyvere van a becsülete és a gerince. :)
267 #8 Perle
- 2018. szeptember 28. 22:29:16
Bíróság elé kellene rángatni mindazokat, akik tudtak az Imre által jelzett visszaélésekről, mégis hagyták, hogy őt fügesszék fel állásából. Jogi segítséget kellene igénybe venni ahhoz, hogy Imrét rehabilitálják és anyagi kárpótlást kaphasson az azóta elszenvedett évekért . Egy jogállamaban végül is dícséretesnek kellene lennie egy javító szándékú bátor emberi kiállásnak, nem pedig büntetni azt munkahelyről való kírúgással.
24 #9 cigar-no
- 2018. szeptember 29. 03:33:01
Perlénél a pont. Azonkívül adják oda a nyögdíjat, és menjenek a 3,14-csába!
75 #10 talpi
- 2018. szeptember 29. 04:53:15
Ezek??? majd oda adják, no, meg kár-pótolnak? Eszükben sincs. Egyféleképp lehet a becsületet visszaszerezni ha becsületesen felelősségre lesznek vonva, "demokratikusan"
4 #11 Posta Imre
- 2018. szeptember 29. 07:19:22
Laci, már rég nem van szolgálati fegyverem és ha lenne is mit kezdjek vele? A "lakosság" túlnyomó része, tetem-es zöme, kibaxott zombi, pont ugyanolyan erkölcsi nulla, mint a "vezetőik", akiket "megválasztanak" és ott tartanak, ahol. Szar van, máj meg éppen annyi, hogy fecseghetünk róla.

Perle, nem rossz ötlet. Melyik bíróság és ki az, aki nem volt ennek részese és az azóta eltelteknek? Nagyjából a teljes közigazgatási-politikusi és gazdasági zsidó-csürhe mehetne holokausztolni. Nem magam miatt tettem, amit, bár ez ebben a formában nem teljesen igaz, hogy a lelkiismeretem okán, de a köz érdekében nyomtam meg a "pánikgombot". És, ha "kártérítésről" van szó, ugyan mit? Családot is, asszonyt is, benneteket is? Eh, nem lehet ezt már "jóvá tenni" rég és semmivel. Megoldása sincs a kérdésnek, csak egy nagy válasz lehet minderre: eltakarítani a mocskot az utolsó szemitáig!
267 #12 Perle
- 2018. szeptember 29. 09:32:56
Imre! A mocsok szinte eltakaríthatatlan. Folyton van belőlük utánpótlás.

A Te sorsodra jutott a volt krimi főügyésznő is. Egyedül szavazott pártjában a nyugdíjemelés ellen és feladata volt a kéviselők jövedelem bevallásának , vagyongyarapodásának ellenőrzése,
Bizonyára jól végezte a dolgát , ezért kilökték a képviselők maguk közül .
https://360tv.ru/..._term=2018
4 #13 Posta Imre
- 2018. szeptember 29. 18:54:29
Perle, igen, valószínűsíthető, hogy Ő lesz a Cári Oroszország első női pátriárkája. Ja, ez nem vicc. Oroszország is megérett a teljes takarításra, ez teljesen bizonyos és kár is mellébeszélni. Így termelik ki a "következő" immár tiszta lelkiismeretű, sőt makulátlan "vezetőket". Azért én nem vagyok biztos benne, hogy nem FSZB-s a kis hölgy.
267 #14 Perle
- 2018. szeptember 29. 21:36:27
Magyar szálak a szlovák ujságíró és párja meggyilkolásában.
Ráadásul volt rendor a gyanúsított::o
https://parameter...usitottjat

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.45 másodperc
2,487,302 egyedi látogató