Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Gyűlölet: Egyre rasszistábbak az osztrákok?

KülföldÓ nem! Az nem lehet, hogy önvédelmi reakciót indukált a sok mocskos zsidó parazita akciója. Ez így is volt kal-kulálva. Lesz még jóbik is a zarány, aztán Hitler Anschlussol! Meredeken nőtt az idegenellenes és szélsőjobboldali motiváltságú bűncselekmények száma Ausztriában idén – adta hírül az APA hírügynökség nyomán a Die Presse című újság.

Az idei év első háromnegyedében kétszáz feljelentés történt ilyen ügyekben, túlnyomó többségük – 118 – a harmadik negyedben. Összehasonlításul: ennél egész 2014-ben jóval kevesebb eset került a hatóságok látókörébe, az első kilenc hónapban pedig szám szerint 59 – olvasható a lap internetes kiadásában.

Az osztrák belügyminisztérium a rasszista és radikális jobboldali bűncselekmények mellett a kifejezetten iszlámellenes és antiszemita (valamint „egyéb”) eseteket is számlálja. Adataik szerint 2015 első háromnegyedében pontosan ugyanannyi ilyen kategóriájú cselekmény történt, mint 2014 egészében: 1201.

Jogvédők szerint idén negyedével több esetben merítették ki a gyűlöletre uszítás tényállását is, mint egy évvel korábban.
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.30 másodperc
2,486,285 egyedi látogató