Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Román abszurd: Klaus Johannis államfő szerint a román kormányt egy bűnöző vezeti

BelföldPont úgy, mint a többi zsidó-kft-t, melyet "államnak" becéznek a hülyék kedvéért. Romániának nincs miniszterelnöke, a kormányt a "bűnöző" Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök vezeti a háttérből közvetítőkön keresztül - jelentette ki Klaus Johannis államfő újságíróknak azzal összefüggésbe, hogy miért nem írja alá a kormány által eldöntött minisztercseréket.

A jobboldali elnök rögtönzött sajtóértekezletén arra reagált, hogy Viorica Dancila szociáldemokrata miniszterelnök az alkotmánybíróságnál emelt panaszt ellene arra hivatkozva, hogy az államfő hátráltatja a kormány munkáját, mivel több mint két hete halogatja két – a Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottsága által eldöntött – minisztercsere végrehajtását.

Johannis leszögezte: szerinte nem alkotmányos, hanem politikai ügyről van szó, amely nem a testületre tartozik, de a kormány lépése után most már biztosan nem fog új minisztereket kinevezni, megvárja az alkotmánybíróság döntését.
Fotó: AFP

A politikai problémát az okozza, hogy a PSD nem tud másképp, csak erőből politizálni – vélekedett Johannis. Hozzátette: Dancila nem érti, hogyan működik az állam, összetéveszti az államot a párttal, pedig a miniszterek az államot szolgálják, lecserélésük okait a polgároknak is ismerniük kell, az nem lehet a párt belügye. Az elnök jelezte: elvárta volna, hogy a kormányfő politikai tárgyalópartnerként viszonyuljon hozzá, és ne csak arról küldözgessen papírokat minden előzetes egyeztetés nélkül az elnöki hivatalba, hogy milyen minisztereket akar éppen lecserélni.

Arra az újságírói felvetésre, hogy az elnök is sérti az intézmények jóhiszemű együttműködésének követelményét a minisztercserék halogatásával, Johannis azzal vágott vissza, hogy a PSD kettős mércét alkalmaz. Szerinte ha a szenátusi elnök mentelmi jogának felfüggesztésénél, amit november elején kért a korrupcióellenes ügyészség, a kormánytöbbség "észszerű határidőnek" tartja azt, hogy a kérés elbírálását a februárban kezdődő tavaszi ülésszakra halasszák, akkor a minisztercseréknél sem lehet két-három hónapnál sürgősebb.

A román alkotmánybíróság egy korábbi, precedensértékű határozata szerint az elnöknek egyszer van joga – indokoltan – elutasítani a kormányfő által javasolt miniszterjelölt kinevezését, második alkalommal nem tagadhatja meg beiktatását. A PSD végrehajtó bizottsága november 19-én döntött a kormány átalakításáról, de Johannis nyolc miniszter helyett csak hat lecserélését hagyta jóvá. A kormányfő két újabb jelölttel próbálkozott, Johannis pedig azóta halogatja a döntést, minden korábbinál élesebb támadásokat intézve a PSD ellen.

Dancila a pénteki kormányülésen a jövő évi elnökválasztással kapcsolatos politikai játszmának minősítette Johannis magatartását, az alkotmányossági óvást pedig egy kényszerű lépésnek, amivel a kormány hatékony működését próbálják biztosítani az EU soros elnökségének átvétele küszöbén.
Link

Hozzászólások

75 #1 talpi
- 2018. december 08. 20:55:04
Rotyog a szar, "odaát" is megy a "kavar" ezerrel, ugye,-hogy ugye ? Mert semmi sem az aminek látszik!
238 #2 bivaly
- 2018. december 09. 08:06:15
Talpi !

Már ha véletlen itt vagyok, kiegészítem. A szar pont az, aminek látszik, a többi más, az lehet kivétel. És jól érezzük a bűzét is ! Mondhatják a tetvek, hogy ez gesztenye püré, csak nincsen rajta tejszínhab ! Mert ezt ugatja Viktor is, hogy de kurva jó nekünk, közben az infláció már a Holdon lépdel, ez a II. Rákosi Mátyás, meg itt hazudja a pofánkba tetves csacserjai segítségével, hogy nő a fizetés, nő a jólét , éljen a Statisztikai Hivatal , mint május elseje ! Az infláció nő, de rettenetesen !

Az "odaát", ugyan az, mint az "ideát"! De nem Neked magyarázom, csak úgy kijött belőlem, néha látom ezt a gagyizós cigányt a tv-ben, a meccsek közbeni egypercesben, elmegy a maradék életkedvem is.
267 #3 Perle
- 2018. december 10. 09:54:25
Balhé Székelyudvarhelyen. A rendőrség " szűkszavú", ezért sejthető, kik votak a verekedők.
https://szekelyho...egserultek
75 #4 talpi
- 2018. december 10. 18:57:18
bivaly
- 2018. december 09. 09:06:15
s_kv

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.34 másodperc
2,386,651 egyedi látogató