Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Új fegyverek a magyar katonáknak

BelföldÖsszeszeszereltétek? IKEA-s? Új gondolkodásmód? Anyád hogy van? Na jó, azért nagyon örülünk a KGST új izraeli együttműködési metódusának. Új, magyar szakemberek által összeszerelt fegyvereket kaptak a Magyar Honvédség katonái. Benkő Tibor honvédelmi miniszter – december 11-én, kedden a fővárosban - hangsúlyozta, a most átadott tízezer fegyver mérföldkőnek számít a hadsereg fejlesztésében.

tot_8350.jpgA miniszter a budapesti Petőfi laktanyában elmondta, a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program szerves része a hazai hadipar újjáélesztése, amely képes magyar gyártmányú fegyverekkel ellátni a hadsereget, a rendőrséget, s minden fegyveres testületet. „Egy olyan haderőfejlesztési programot indítottunk el, amelyben első a katona, ezért a katonák egyéni felszerelésével kell kezdenünk ezt a programot” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy az új egyenruha mellé most megérkeztek az új lőfegyverek is. Ezek az eszközök a legkorszerűbb, XXI. századi, kipróbált fegyverek, amelyeknek egyelőre az összeszerelése folyik Magyarországon a kiskunfélegyházi fegyvergyárban. Hamarosan érkeznek azok a gépsorok is az üzembe, amelyekkel megkezdődhet a fegyvergyártás – fűzte hozzá.

A cseh licenc alapján készült P-07 és P-09 típusú pisztolyok, BREN 2 típusú gépkarabélyok és SCORPION EVO 3 típusú géppisztolyok első darabjait elsőként a katonai rendészek vehették kézbe, de hamarosan minden katonai alakulatot ezekkel szerelnek fel. Benkő Tibor szavai szerint a katonák felszerelésén túl a technikai eszközök fejlesztése is folyik már a Magyar Honvédségnél. Példaként megemlítette, hogy felújították a helikoptereket, s a forgószárnyasokból újakat is vesznek. Már megérkezett négy szállító repülőgép, s megkezdik a szárazföldi erők technikai eszközeinek beszerzését. „Tehát valóban mérföldkőhöz érkeztünk, büszkék lehetünk erre, és elmondhatjuk, hogy (…) csak rajtunk múlik, hogy az ütőképes Magyar Honvédség – a katonáink révén – valóban eléri azt az elvárt szintet, amellyel biztosítani tudjuk Magyarország és a magyar emberek biztonságát, hiszen ez az elsődleges és a legfontosabb cél” – hangsúlyozta a miniszter.

tot_8564.jpgBöröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese történelmi pillanatnak nevezte a fegyverek átadását, és kiemelte: köszönet illeti a kormányt, amiért megteremtette annak lehetőségét, hogy - a haderőfejlesztési program keretében - új és erős Magyar Honvédséget hozzanak létre. Az AK nem volt rossz gépkarabély, de kiszolgálta idejét, s a katonáknak már régi vágyálma, hogy NATO-kompatibilis fegyvereket használhassanak – fűzte hozzá. A most átadott fegyverek modulárisak, és különféle tartozékaikkal alkalmasak például az éjszakai használatra is. Az altábornagy a felsorakozott alakulatparancsnokokhoz és katonákhoz szólva kijelentette: mindannyian felelősek a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program megvalósításáért. „Ma megkaptuk az új kézifegyvert, amelyre méltán lehetünk büszkék, óriási felelősség van a vállunkon: új kiképzési metodika, új eljárások, új gondolkodásmód kell, hogy jellemezzen minket. Ez egy olyan fegyver, amely vonzóvá, élhetővé teszi a honvéd pályát” – zárta szavait.

Kránicz Roland, a HM Arzenál Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy a Ceská Zbrojovka cseh gyártó - amellyel a licencszerződést kötötték - 100 év alatt felhalmozott szaktudásának és szigorú minőségbiztosítási követelményeinek köszönhetően a kiskunfélegyházi gyár világszínvonalú lesz. A katonákat a NATO előírásainak és a napjaink elvárásainak megfelelő pisztolyokkal, géppisztolyokkal és gépkarabélyokkal szerelik fel, amelyek az ország védelmi erejét is növelik. A könnyen kezelhető fegyverekkel - amelyek a tesztek során messze túlteljesítették a követelményeket - a nemzetközi piacon is megjelenhetnek majd – hangsúlyozta.

A rendezvényen jelen volt Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes és Sulyok János, a tárca védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkára.
Link

Hozzászólások

809 #1 megmondhatom-e
- 2018. december 12. 20:01:27
-fegyvertelen magyar katonákat azért mégse küldhetnek a halálba Orbán zsidói!
Papírbakancsban a Don kanyarba!
809 #2 megmondhatom-e
- 2018. december 12. 20:03:43
- miket beszélek !? ugye a zsidók Orbánját írtam ?
809 #3 megmondhatom-e
- 2018. december 12. 20:06:34
-na! -de aki élve megússza , 3 év múlva mehet a túlóra pénzéért!
684 #4 atacama
- 2018. december 12. 20:33:56
nocsak kezdünk lejönni az ÁK-ról?
nehogy sértődés legyen bellőle..
99 #5 MORMOTA1968
- 2018. december 12. 22:48:26
Szerintem a magyar se annyira hülye gyerek, hogy ne tudna egy saját, esetleg mindegyiknél jobb gépfegyvert megtervezni és legyártani! Ha már annyi haditechnikát sikerült összehoznunk anno, szerintem ezzel is boldogulnánk. Persze könnyebb más rasszoktól, népektől beszerezni az árut, jó pénzért. Valakinek ez megint jó üzlet volt.
684 #6 atacama
- 2018. december 12. 23:45:45
Mormota ,volt! A király féle géppisztoly.. abban az időben a gép pityuk királyának is nevezték
http://www.kalibe...ppisztoly/
99 #7 MORMOTA1968
- 2018. december 13. 04:28:24
Akkor jól filóztam én erről Atacama! Tudnánk mi mindent csinálni, nem volnánk rászorulva senki segítségére, csak hagynának minket élni.
80 #8 monguzking
- 2018. december 13. 18:48:56
teljesen mindegy--gyalogság semmire se jo---olyan bombák vannak már bhogy több kilométeres körben megöl mindenkit mégha mélygarázsban is lenne akkor is---csak a légierö s persze ellentéte a légvédelem ami számit...
4 #9 Posta Imre
- 2018. december 13. 19:06:08
monguz, ez pont a gyalogságról szól. A fegyverzet városi harcra van már méretezve.
238 #10 bivaly
- 2018. december 14. 07:15:46
Ki az a szélütött, barom, aki elhiszi, hogy egy 35000 fős hadsereg kézi fegyvereinek a beszerzésére gyárat kell építeni !? És ki hiszi el azt az alattomos, és végtelenül primitív mondatot, mely szerint a katonák régi vágyálma a NATO kompatibilis fegyverzet !? Ekkora állatokat ? A katonának megbízható, jó fegyverre van szüksége, és vastagon leszarja, hogy mihez kompatibilis, meg, hogy moduláris-e ? Pénz uraim, pénz, a pénz meg hatalom ugye, a hatalom meg pénz ! Keresd a mögötte lévő személyeket !!! Azonnal kilóg a lóláb !
58 #11 ssman
- 2018. december 14. 09:03:24
bivaly!
Iazad van!
Amugy egy fegyver akkor jo, ha a legmocskosabb, leg ottvarosab helyzetben is mukodik$ Az amcsi, es a nyugati fegyverek pofasak, de nem a harcterre valok, azaz celloveszetre megfelel, de harci korulmenyekre mar nem idealis!
Sokszor mondottam, hogy a HTI es a FEG volt szakikat kellene ujra csatarendbe allitani, es a szakkepzest szintugy vissza allitani ezen a teren!
4 #12 Posta Imre
- 2018. december 14. 12:12:03
Bivaly és ki az, aki elhiszi, hogy a katona meg akar halni és azért megyen (dehogy megy, küldik, viszik...) háborúba, meg harcolni, meg békafenntartani? Már a "védjük meg a nemzetet" is akkora kamuduma, mint bármi más.
684 #13 atacama
- 2018. december 14. 12:28:37
nos én nagyon várom Rozslola elemzését már a kérdésben mert itt mindenki félre beszél mint a sebesült katona..s_hihi
819 #14 rozsola
- 2018. december 14. 18:55:04
Nincs értelme az elemzéseknek.
A SCORPION EVO 3 9mm. Itt a kutya elásva.
Nagy háború nem lesz , túl erősek a fegyverek. Ukrajna megmutatta mi a jövő hadviselése. Az Ukrán légierő nem piskóta kategória. Egy ideig vitézkedtek de hirtelen történt " valami ". Marad a klasszikus közelharc és a tűzérség.
Már nincsenek lövészárkok. A fejlett technikának köszönhetően játék lett a harc. Radarok , érzékelők , műholdak. Ezek a vezérlők. Mindennél fontosabb az információ. Nincs szükség hősökre.
Amint látjátok az orosz két fronton erősített. A legfontosabb az elektronikai hadvislés. A másik a távolsági csapásmérés.
A siker kulcsa az elektronikában van. Teljesen mindegy milyen fegyver van a " magyar " kezében. Ha nincs megfelelő felderítés és álca baszhatják a kézifegyvert. Már fejlett technikát vettnek be. Robotok amelyek megkeresik az ellenséget és likvidálják. Erre találták ki a " Terminátor " szériát. Egy önjáró tank amely elég kicsi és mobilis az utcai harcokban. Képes pontos lövést leadni 1000 m távolságra de képes egy egész házat is lerombolni. Emellett ott a Buratino osztály. Elég egy kicsi rakéta és lángbaborít egy épületet.
Röviden , nem sok értelme van a kézifegyvereknek. Oroszország hivatalosan bejelentette , ha Ukrajna megtámadja Donbasszt akkor szarrálövi az Ukrán állásokat. Immáron Kiev nem tudja letagadni a NATO jelenlétét. Nem küldi be a katonáit. A határ mentén telepített ütegekkel többszáz kilométer mélyen képes befogni a térséget. Kell egy műholdkép és némi helyszíni megerősítés. Aztán csak meg kell nyomni a gombot. Oszt megy ott minden , Jársz , Iszkander meg a többi. És persze a fejlett orosz légierő . Az élen mindenféle repcsi ami EMP kategóriájú szerkezetekkel felszerelve még a mobilokat is blokkolják.
Lehetnek akármilyen kemények az ukránok meg a zsoldosok. A rakéta ellen tehetlenek.
Fejlett gyalogság ellen szovjet technika https://www.youtu...7XUMuQy3HU
Nincs mit ragozni
80 #15 monguzking
- 2018. december 14. 19:17:35
kivételesen megerösitette rozsola hogy gyalogság kuka--kézifegyverek csak polgárháboruban számitanak---én ugy tudom hogy ukránok dec24-én hajnal 4-kor fogják meginditani átfogo támadást--porosenko janko pár napja egyeztettet NATO fötitkárral----támadni fognak mégha veszteni is fognak mert kell háttér hatalomnak ürügy hogy hadi állapotot léptessenek életbe oroszok ellen
267 #16 Perle
- 2018. december 14. 19:44:53
Az amerikai kormány már ég a vágytól, hogy fegyvereket adjon el Magyarországnak is, sőt cseppfolyós gázt ist az orosz vezetékes helyett. Errők beszélt Magkövi , az új nagykövetük az egyik portálnak.
http://mandiner.h...solatokrol

Addig örüljünk, még lesz valamilyen magyar hozzáadott érték aj honvédségnek szánt új fegyverekben. Még mindig jóbb, mintha odaátról szállítanák ide azokat jó pénzért.
A Nato kompatibilis fegyverek nem az ország saját védelmére lesznek rendszeresítve, hanem a észak atlanti falkában ránk kiosztott feladatok elvégzéséhez kellenek.
Az ország védelme manapság csak abból áll, hogy a határainktól távol tartjuk a migránsokat. Ehhez elegendő a horganyzott kerítés és az " átkosból" megmaradt néhány kézifegyver és lőszer. Hacsak nem ajándékoztuk vagy adtuk el azokat is a cseheknek.
Most Ukrajna területi egysége élvez elsőbbséget a közös katonai tömbben, annak ellenére, hogy Kárpátalja visszaszerzése a leghőbb vágyunk. De azért vegyünk nato fegyvereket és harcoljuk vele a világ egyik legerősebb hadserege ellen a totális pusztulásig.:o :o
4 #17 Posta Imre
- 2018. december 14. 19:45:27
Rozsola, végső soron értelmetlen a "háború", ezért nem is lehet már "földi szinten" komolyan venni a fogalmat klasszikus értelemben. De! Emlékeim szerint van a hadászati és harcászati "szint". Nem tudom van-e még, de csapásmérés hadászati célokat szolgál, míg harcászkodni aztán a gyalogságot (drónok, droidok) küldik be. Nem lehet minden lebombázni és nem is kell. A legfőbb fegyver volt és maradt a "pénz", de nevezhetjük "befolyásnak" is. A diverziót sem rakétákkal oldják meg. A kézifegyverek a városi közelharcra lettek kifejlesztve, ez nyilvánvaló. Aleppo? Ne feledjük, nem "nemzetek" a célpont, hanem személyek, csoportok...
58 #18 ssman
- 2018. december 14. 20:28:54
Csak egy kerdes!
es mi van, ha nem(csak ) az oroszok ellen fegyverkeznek?
Mi vagyon akkor, ha mas celt(is ) szolgal?!
4 #19 Posta Imre
- 2018. december 14. 20:33:59
SSman egészen biztosan másról van szó, de hát ez miért kérdés még? A minden nemzetben benne lévő féreg az ellenség, no meg a hitvánnyá tett csőcselék-ember. Szociálpszichológiai -katonai operáció zajolik és szó sincs már ideológiáról. Szükséghelyzet van.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.55 másodperc
2,487,446 egyedi látogató