Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Váratlanul lemondott Ferenc pápa kommunikációs csapata

BelföldFilmnet kódolatlan volt. Lehetetlen köldetés valahány: Vatikánból lopják el a főgané fegyverkereskedőt. Másik napra: Ördögök és angyalok Tom H-val, szintén a vatikáni szarháziakról. Megszervezett miatyánk ez. Isten-csere, ahogy megígértem! Tegnap este javaslatra A legújabb testamentum-t néztük. Itt van. Link Bexartok rajt. Váratlanul lemondott a Vatikán szóvivője, az amerikai Greg Bourke és helyettese, a spanyol Paloma García Ovejero, két héttel azután, hogy Ferenc pápa egy olasz újságírót, személyes jó barátját, Andrea Torniellit nevezte ki a vatikáni médiumok szerkesztőségi igazgatójának. A pápa hétfőn elfogadta a lemondásukat, és ügyvivő szóvivőt nevezett ki.
Korábban a témában:

Ferenc pápa: Kevesek bőségben lakomáznak, túl sokaknak még kenyerük sincs

Paloma és én január 1-i hatállyal lemondtunk. A vatikáni kommunikáció ezen átmeneti szakaszában úgy véljük, hogy jobb, ha a Szentatya teljesen szabadon állíthatja össze az új csapatot

– írta Twitter-üzenetében Bourke.

Az 59 éves Burke, a Fox News amerikai televízió volt római riportere 2012-ben került a Vatikánba a Pápai Államtitkárság tanácsadójaként és 2015-ben lett az olasz jezsuita Federico Lombardi akkori szóvivő helyettese, majd 2016-ban lett szóvivő. Az Opus Dei konzervatív katolikus szervezet tagja.

Az Opus Dei tagja volt a spanyol Joaquín Navarro Valls, II. János Pál pápa kommunikációs igazgatója is. A 43 éves Ovejero a Cadena COPE spanyol rádió egykori vatikáni tudósítója volt korábban.

A Vatikán közleménye szerint várhatóan a Torniellihez közelállónak tartott Alessandro Gisotti, a Vatikáni Rádió volt munkatársa lesz az ideiglenes szóvivő. A pápa két hete menesztette a l’Osservatore Romano vatikáni napilap főszerkesztőjét, és Tornelli személyében új, valamennyi vatikáni média tartalmáért felelős szerkesztőségi igazgatót nevezett ki.

Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2019. január 01. 12:40:59
131 #2 lalapapa
- 2019. január 01. 18:31:19
sajnos az emberiseg meg akkor is ha nem akarjak okosodik, es nem hisz abban miben regen egett volna, ott akkor fistre tettek, es uztek belolle az ordogot,, tehat csoda sok ember a nagy ahitat kabulat aladasbol meg nem ebredt fent,, mast kellene ki talalni,, okosabb vallast akkor jobban adakoznanak, meg hat hinnenek is az igaz valosagban es a valos vilagban,, csoda hogy meg ennyire meg a szoszeknek az aldast adoknak pazaloknak a beveteli forrasok tomkelege,, hogy ki meg mit mond vagy megy el,, majd jon a kovetkezo, annak is hianya van ott meg talalja es meg is kapja,, a bologatas folytatodik,,
B)
75 #3 talpi
- 2019. január 01. 19:32:25
#2 lalapapa
Tudod mennyi fát kellene össze szedni ahhoz, hogy ezek"megtisztuljanak"? :(

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.34 másodperc
2,486,744 egyedi látogató