Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ledobták minden bombák anyja kínai verzióját

TechnikaBarátság, szeretet, áldás és béke, ommmmm! Kína kipróbálta a legerősebb nem nukleáris bombáját, amelyet a helyi sajtó a minden bombák anyja kínai verziójának nevezett - jelentették hírügynökségek pénteken.

A Norinco kínai hadiipari vállalat honlapján megjelent videón egy bomba ledobását, majd a becsapódást követően egy hatalmas tűzgolyót és füstfelleget lehetett látni. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy hol, és mikor történt a teszt, és mekkora volt a robbanás ereje.

A Hszinhua kínai hírügynökség a közösségi hálózatokon számolt be szerdán elsőként a bombáról, amelyet

minden bombák anyja kínai verziójának nevezett.

Vej Tunghszü katonai elemző a Global Times angol nyelvű kínai napilapnak elmondta: a bombatest 5-6 méter hosszú, viszont amerikai megfelelőjéhez képest kisebb súlyú. Hozzátette, a hatalmas robbanás könnyűszerrel eltörli az erődítéseket.

A minden bombák anyja a katonai szóhasználatban egy nem nukleáris bomba az Egyesült Államok arzenáljában. Az amerikai hadsereg 2017 áprilisában vetette be Afganisztánban a GBU-43 típusú MOAB-ot az Iszlám Állam terrorszervezet célpontjai ellen. A 10,3 tonna súlyú, GPS-irányítású bombát több mint 8 tonna robbanóanyaggal szerelték fel, pusztító ereje 11 tonna TNT-nek felel meg.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2019. január 04. 20:15:29
809 #2 megmondhatom-e
- 2019. január 05. 09:14:36
-I would prefer rather - even today- the famous band - "The mothers of invention " - for listening - i'm sure -you know what I mean!
That 'll make you happy! Just have a try !
819 #3 rozsola
- 2019. január 05. 22:05:50
Megmondhatom-e !
" Ya ne ponimayu . Mozhet li eto byt' na chelovecheskom yazyke ? Yazyk novogo mira ? "
99 #4 MORMOTA1968
- 2019. január 05. 22:30:49
Én mindig is hangoztattam, az ember egy nem normális faj! Állandóan azon agyalnak egyesek, hogy hogyan lehetne minél pusztítóbb fegyvereket előállítani. Hát sajnos az ilyen nem emberekre egyetlen magányos mesterlövész sincs rá állva, pedig nagy szolgálatot tehetne az egész emberiségnek és mindennek ami élő, legfőképp Föld Anyácskánknak, ha ezeket a kísérletezgetős kedvű szörnyetegeket időben likvidálnák! Pusztítania csak a természetnek szabadna, embernek nem. Hol van már a becsületes szemtől szembe csata, mikor még nem lőfegyverekkel, bombákkal, aknákkal, rakétákkal, vegyi, biológiai és atomfegyverekkel irtotta egymást a világegyetem legostobább faja? Mennyi beleölt idő, energia, nyersanyag, csak azért, hogy elpusztítsanak vele valamit és valakiket. s_ratata s_franc

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.35 másodperc
2,486,841 egyedi látogató