Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Megkezdődött Románia kettészakítása

BelföldA mai Románia négy leggazdagabb városa, egyben a történelmi Erdély, a Partium és a Bánság legfőbb városai összefognak, és megalakítják a Nyugat Szövetségét. A hírt néhány héttel ezelőtt jelentette be Kolozsvár, Arad, Nagyvárad és a Temesvár elöljárósága.

Az újdonság az, hogy szombaton Temesváron aláírják az együttműködési szerződést és hivatalossá teszik a szövetség működését jelezve, hogy tényleg komolyan gondolták az összefogást.

A négy városban közös, hogy mindegyik élén a Nemzeti Liberális Párt (PNL) polgármestere áll, akik megunták, hogy állandóan a markukat tartsák Bukarestnek, ezért úgy döntöttek, hogy egymást segítve függetlenítik magukat a fővárosi politikától, és inkább Brüsszel irányába tekintenek.

Meggyőződésük, hogy csak akkor tudnak fejlődni, ha Bukarestet megkerülve, minél több európai uniós finanszírozású projektben vesznek részt.

A temesvári önkormányzat közleménye tudatja, hogy más erdélyi önkormányzatok is érdeklődést mutattak a kezdeményezés iránt, ezért megváltoztatják nevüket a Nyugati Négyesből Nyugati Szövetségre (Alianța Vestului, rövidítve AVE), hogy ezzel is hangsúlyozzák, a szövetség bármelyik önkormányzat számára nyitott.

A kezdeményezés a gyulafehérvári nyilatkozat szellemiségében arra irányul, hogy a várások megosszák egymással értékes gazdasági, műszaki, szervezési ismereteiket és tapasztalataikat (a know howt), kapcsolják össze az egyes városokat gyorsforgalmi utakkal, ugyanakkor a kultúra, az oktatás, az egészségügy, a sport vagy a turizmus révén is, írja a közlemény.

Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2019. február 09. 19:36:32
Moszkva történelemhamisítással és Erdély elrománosításával vádolja Bukarestet

2016-02-06 Hírözön

A román külügyminisztérium “furcsának és sajnálatosnak” tartja, hogy Maria Zaharova orosz külügyi szóvivő a második világháború történetének meghamisításával és történelmi felelősségének bagatellizálásával vádolta Romániát – derült ki tárca pénteken közzétett reagálásából. Moszkva Erdély elrománosítását is szóvá tette.
Maria Zaharova, orosz külügyi szóvivő
Maria Zaharova, orosz külügyi szóvivő

A román Agerpres hírügynökség szerint Zaharova egy moszkvai sajtótájékoztatón csütörtökön beszélt arról, hogy Bukarestben “nyíltan oroszellenes, a szovjet megszállók kegyetlenségeit elítélő” kiállításon idézték fel az 1945-ben deportált erdélyi szászok szenvedéseit, és “egy szót sem ejtettek” arról a felelősségről, amely Bukarestet és Berlint terheli a zsidók és cigányok elleni népirtásért.

Az orosz szóvivő szerint nemcsak a zsidókkal való együttérzés hiányzott a nemzetközi holokauszt-megemlékezések idején tartott bukaresti kiállítás-megnyitóról, de a szónokok azt is elfelejtették megemlíteni, hogy a háború után elüldözött németek névsorát a román hatóságok állították össze, és Bukarest arra használta ezt, hogy a magyar és szász közösség számarányát csökkentse Erdélyben a románság javára. “Ki más ismerhetné jobban országa közelmúltjának ezen fejezetét, mint Románia német etnikumú államfője, Klaus Iohannis?” – idézte Zaharova költői kérdését az Agerpres.

A román külügyminisztérium válasza szerint Románia mind helyi, mind országos szinten évente megemlékezik a romániai holokauszt áldozatairól – amelynek október 9-én van az emléknapja – és a holokauszt nemzetközi emléknapjáról január 27-én, augusztus másodikán pedig a roma holokauszt áldozatairól. A tárca felidézte, hogy 2004 óta Románia komoly erőfeszítéseket tett a romániai holokauszt széleskörű megismertetése és a történelmi felelősség társadalmi felvállalása érdekében.

A bukaresti közlemény “sajnálatos és nehezen érthető szándékú” összemosásnak minősítette azt, hogy az orosz külügyi szóvivő olyan eseménnyel hozta összefüggésbe a romániai holokauszt-megemlékezéseket, amelyhez azoknak semmi közük. Ugyanakkor azt javasolta, hogy “frissítse fel” ismereteit arról, Románia miként néz szembe múltjával, és milyen szerepet vállal például a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetségben (IHRA), amelynek soros elnökségét tavasszal veszi át Magyarországtól.

MTI
http://polgarport...6-0hpHAhvg
1349 #2 Nagy Levente
- 2019. február 09. 22:01:21
A halál programokból, mint a Don-kanyar és más általuk csinált népírtásokból, ma Uniós és más "támogatásokkal" szintén a nép "zsírján" flancos megemlékezéseket csináltatnak a politikusokon keresztül az illuminati zsidók. Rohatság az egész!
146 #3 satu
- 2019. február 10. 13:16:27
A MIÉP-pel egyeztetett a Mi Hazánk
http://hunhir.inf...;id=123179

Maga a hír olyan nagy visszhangot nem váltott ki. Ugyanakkor el gondolkodtató így Trianon 100 előtt (Már nem a MIÉP szerepe, hanem a volneres mi hazánk egyeztetése...)
4 #4 Posta Imre
- 2019. február 10. 13:18:51
Satu, akkor arra mit mondasz, hogy a Kásler meg a fidesz támogatására szólit fel! http://ahazapartj...75#respond Látszólag logikus a dolog, de ismerve az előzményeket lassan nem lesznek már "pártok".
146 #5 satu
- 2019. február 10. 13:28:22
Imre!
Érdekes, hogy pont kásler....
Az időt is megvettük... s_hihi
1349 #6 Nagy Levente
- 2019. február 10. 17:51:44
Közép-Európa ki lett adva a skót és a párizsi szabadkőműves páholyoknak. Az egyik jobbfele kezd kevergetni és utánna balra, a másik meg fordítva. A végeredmény ugyanaz: - most a favorit ez a népképviseleti demokráciának hazudott kapitalista-liberalizmus. - A pártok és a politikusaik meg választhatnak, a kettő páholy között, hogy melyik tenyeréből fog jobban esni. Ha kikacsintanak a "kereten", meg emlékeztetik őket, hogy kinek a tenyeréből ettek.
75 #7 talpi
- 2019. február 10. 19:15:34
Azért ezzel a "balra-jobbra kevergetéssel" vigyázni kell, mert a régi vicc szerint,
- ávós elmegy a jósnőhöz megérdeklődni a jövőt
Mutter, maga csak keverget abban az üstben, amibe a látottak szerint, minden szart beledobál,és állandóan mormog valamit.
-Mondja, miért mindíg csak jobbra kevergeti?
-Azééé fiam, mert akkor talán urak lesznek belőle!
- Na akkor kevergesse csak balra is!
- Aztat nem lehet fijjam.
- Miért maga vén szipirtyó?
- Meee akkor valamiféle párttitkár lészen belőle.

Tehát oly mindegy, merre keverik a szart, mert az akkor is az marad, amit az "alap anyagból" elő lehet állítani.
75 #8 talpi
- 2019. február 10. 19:21:48
CSak halkan jegyzem meg, részük van, a holokamu áldozatainak számát, közel háromszáz ezer zsidó deportálásával emelni.
Hiszen, ennyit utaztattak meg a 2. Világháború idején, erről anyagok vannak, mára, viszont mindezt a magyarok nyakába igyekeznek varrni.
Nem furcsa? Nem ismerve az igazmondásaikat és gerincességüket. A cigány, az cigány marad, még ha, akár román is, főleg ha felcsuti,
4 #9 Posta Imre
- 2019. február 10. 19:31:11
A Nyugat-Balkán európai integrációjának felgyorsítása gazdasági és biztonsági érdek

Magyarország és az EU soros elnökségét ellátó Románia is támogatja a Nyugat-Balkán európai integrációjának felgyorsítását, mert ez az EU gazdasági és biztonsági érdeke is – hangoztatta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a román Digi 24 hírtelevíziónak adott interjújában, amelynek átiratát vasárnap tették közzé a tévé honlapján.

Szijjártó Pétert az EU külügyminisztereinek múlt heti bukaresti informális találkozója alkalmából hívták meg a tévé Diplomata útlevél című műsorába. A tárcavezető kifejtette: ha csak a román uniós elnökségen múlna, nagy reményeket fűzne az EU nyugat-balkáni bővítésének felgyorsításához, de a nyugat-európai országok többsége inkább az Európai Bizottság (EB) elnökének álláspontját osztja, aki szerint a következő öt évben nem lesz bővítés. A közép-európai országok viszont saját tapasztalatukból tudják, milyen sokat segített a köztük lévő feszültségek oldásában a NATO- és EU-integráció, és ezért gyorsítanák fel Szerbia és Montenegró csatalakozási tárgyalásait is.
https://prokontra...agi-erdek/
75 #10 talpi
- 2019. február 10. 20:03:56
Az egy hülye, nem kellene közel engedni emberekhez.
1349 #11 Nagy Levente
- 2019. február 11. 18:28:14
Ez a mi nagy bajunk, hogy minket is be-integráltak ezek a Szíjjártó félék ebbe az újabb "Unijóba"! Mikor és hol szállunk már ki erről az EU-NATO intercity-ről? Én nem ebbe az irányba vettem a jegyet! Nincs ezen a szaron egy vészfék?
75 #12 talpi
- 2019. február 11. 18:40:28
#11 Nagy Levente
- 2019. február 11. 19:28:14
Van bizony, csak, "időben kell meghúzni, s szólni a többi utasnak, akik, állnak, kapaszkodjatok" !

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.43 másodperc
2,486,681 egyedi látogató