Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Lekapcsolják Oroszországot az internetről

TechnikaSaját GPS, saját internet, saját pénz, saját saját...de hol a zsidó? Ja, saját zsidó. Az orosz hatóságok és internetszolgáltatók arra készülnek, hogy egy terhelésteszt keretén belül az egész országot leválasztják a globális internetről, írja a helyi RosBiznesKonsalting (RBK). Az intézkedés célja, hogy kiderüljön, hogyan működne egy országon belüli hálózat, ha egy külföldi esetleges kibertámadás során Oroszországot elvágnák az internettől.

Hogy ennek technikai feltételei adottak legyenek, arról egy 2018-ban elfogadott törvénytervezet szól, ami továbbá arra is kötelezi az orosz internetszolgáltatókat, hogy az állampolgárok forgalma a Roskomnazor távközlési hatóság által felügyelt ellenőrzőpontokon haladjon át. Így lehetővé válik a tiltott, nem kívánatos tartalmak felügyelése, másrészt az oroszok forgalmát országon belül tartják, az adatok nem haladnak át külföldi eszközökön. Ezzel kapcsolatban több szakértő is aggodalmát fejezi ki, mert a kínaiak Nagy Tűzfalához hasonló cenzúrát vetít előre.

Az RBK szerint az internetszolgáltatók ugyan egyetértenek a törvény céljaival, de a technikai megvalósítást nehezebben kivitelezhetőnek tartják, szerintük egyrészt Oroszország internetes forgalmának is árthat, de erről pontos adatokat kaphatnak majd a teszt alatt.

A tesztet április elseje előtt tervezik végrehajtani, de annak sem pontos dátumát, sem időtartamát nem közölték. Az oroszok egyébként 2014 óta tesztelik saját címkiosztó rendszerüket (DNS), 2020-ra pedig úgy tervezik, hogy az internetes forgalom 95 százalékát országon belül tudják majd tartani.
Link

Hozzászólások

809 #1 megmondhatom-e
- 2019. február 12. 15:18:29
- "állítsátok meg a Földet, ki akarok szállni!"
4 #2 Posta Imre
- 2019. február 12. 16:53:09
Védelmi kérdésekről tárgyalt Pompeo Szlovákiában


A védelmi és biztonsági együttműködés kérdései álltak a figyelem előretében az amerikai külügyminiszter keddi szlovákiai látogatásán, amelyen Mike Pompeo szót emelt Oroszország és Kína térségbeli befolyása ellen.

Pompeo személyében húsz év után először látogatott amerikai külügyminiszter Szlovákiába. A látogatást Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter történelminek, a lezajlott megbeszélést pedig nagyon hasznosnak nevezte a találkozó utáni sajtótájékoztatón. Az amerikai külügyminiszter a megbeszélést gyümölcsözőnek nevezte, és leszögezte, hogy a két ország védelmi prioritásai közösek.

A megbeszélés napirendjén a Huawei-ügy mellett a venezuelai helyzet is szerepelt, illetve Szlovákiának az EBESZ soros elnökeként megfogalmazott prioritásai – köztük Ukrajna -, továbbá az uniós keleti partnerség és a Nyugat-Balkán témája.

A húsz évvel ezelőtt külügyminiszteri tárgyalásokra utalva, Miroslav Lajcák leszögezte: a két ország közti párbeszéd ma minőségileg teljesen más szinten van, mint akkor, mert ma partnerekről és szövetségesekről van szó. Lajcák hangsúlyozta: az Egyesült Államoknak és az Európai Uniónak – amelynek Szlovákiai is része – a jövőben is a legszorosabb partnereknek és szövetségeseknek kell maradniuk.https://www.hirad...lovakiaban


Milliárdos gázüzlet miatt került Magyarország az orosz és az amerikai érdekek ütközőzónájába


Gázmezőket találtak Romániában a Fekete-tenger alatt.
A kitermelésre az amerikai Exxon és az osztrák OMV kapott jogot, ezek a cégek nagyon sokat költöttek a gázmezők feltárására.
A gázt ez európai piacokra szánják, ehhez vezetékeket kell építeni Románián és Magyarországon át Ausztriáig.
Ritka szerencsés együttállás alakult ki Közép-Európában: az oroszok nélkül lehetne földgázt termelni és eladni. Ám ahogy telik az idő, egyre több akadályt állítanak a beruházás elé.
A magyarok először beszálltak a projektbe, de aztán kiderül, hogy mégsem vinnék Ausztriáig a csöveket.
Miután a román politikusok is elkezdték rontani az üzletet, az amerikaiak egyre idegesebbek lettek.
Most Budapesten próbálja megmenteni a kisiklott projektet az amerikai külügyminiszter.
Miközben az oroszok annak örülnének a legjobban, ha el sem indulna a termelés.

Az elmúlt egy évben úgy tűnt, hogy a magyar kormány nem tud olyat húzni, amivel magára haragíthatná az amerikaiakat, hiszen azok még a CEU tavalyi elüldözését is egykedvűen vették tudomásul.

Éppen ezért sokakat váratlanul ért, hogy a Wall Street Journalban amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva alig két hete megjelent egy cikk, ami azt részletezte, hogy milyen feszült az amerikai-magyar viszony. Két nappal később - miközben a magyar kormány azt ismételgette, hogy milyen nagyszerű a két ország kapcsolata – a Direkt36 magyar diplomáciai táviratokra hivatkozva írt arról, hogy az amerikai kormányzat egyre türelmetlenebb a magyarokkal szemben. A súrlódás fő okai pedig...https://tldr.444....zozonajaba

Az USA szerint Kína és Oroszország új csillagháborús tervvel készül

Kína és Oroszország lépéseket tesz a világűr felfegyverzésére – állapította meg elemzésében az amerikai Védelmi Hírszerző Ügynökség (DIA), amely “Biztonsági kihívások a világűrben” címmel tette közzé jelentését hétfőn.

A legfontosabb amerikai katonai hírszerző szervezet azokat a világűrrel kapcsolatos fegyverkezési programokat vizsgálta meg, amelyek álláspontja szerint kihívást jelenthetnek az Egyesült Államoknak vagy szövetségeseinek.

A tanulmány megállapítja, hogy az Egyesült Államok világűrben még meglévő előnyét – amely a katonai, kereskedelmi és polgári célú feladatok világűrből történő védelmére vonatkozik – egyre több kihívás éri, mivel egyre több állam és kereskedelmi vállalkozás képes műholdak létrehozására, felbocsátására, a világűr feltárására és emberek űrutazásának lebonyolítására. Ezek az új eredmények azonban nemcsak új lehetőségeket, hanem új kockázatokat is hordoznak – szögezi le az elemzés.
http://kitekinto....f=hirstart

Hadereje fejlesztésével üzenne a világnak London
Kottász Zoltán
Az Európai Unióból való távozása után védelmi kapacitásainak növelésével kíván fontos nemzetközi szereplő maradni Nagy-Britannia, amelynek védelmi minisztere, Gavin Williamson tegnapi beszédében vázolta fel a brit kormány nagyívű terveit. A tárcavezető Kínát és Oroszországot emelte ki mint a világra leselkedő veszélyforrásokat https://magyarnem...n-4364978/
4 #3 Posta Imre
- 2019. február 12. 18:41:30
Internetes tilalomra kötelezik az orosz katonákat


Az orosz katonák a jövőben nem használhatják a küldetés közben helyük meghatározását lehetővé tévő okostelefonokat, illetve nem oszthatnak meg az interneten műveleteikkel kapcsolatos információkat – döntött kedden az orosz parlament.

A katonák jogállására vonatkozó törvény módosítására azután került sor, hogy egyes katonáknak a közösségi portálokra kitett posztjai alapján azonosítani lehetett a jelenlétüket egyes konfliktusövezetekben.

A parlament alsóháza, a duma által második olvasatban elfogadott törvénymódosítás értelmében az orosz katonáknak „nincs joguk az interneten közzétenni az orosz fegyveres erőkhöz való tartozással, illetve az esetleges küldetésükkel kapcsolatos információkat”.

A módosítás szerint a katonák „a jövőben ilyen információkat a médiával sem közölhetnek”, az erre vonatkozó tilalom a katonatársakra, a családtagokra és a rokonokra is vonatkozik.

A katonák feladatuk teljesítése közben nem vihetnek magukkal olyan elektronikus készülékeket, amelyek révén az interneten fotókat, hang- és videofelvételeket lehet közzétenni, illetve meg lehet állapítani a tartózkodási helyüket.

A szöveget még a felsőháznak is jóvá kell hagynia és Vlagyimir Putyin elnöknek is alá kell írnia.
Érdekes lehet számodra:
Budapesti járatok sem indulnak szerdán a belga országos sztrájk miatt
megosztás
Változtatott véleményén Karácsony Gergely
megosztás
Nem mindennapi látvány fogadta Hawaii lakóit – VIDEÓ
megosztás

A hadsereg az elmúlt években többször esett a katonái internet iránti érdeklődésének áldozatául. Egy orosz katona például 2014-ben, a kelet-ukrajnai konfliktus csúcspontján két olyan fotót tett ki az Instagram fotómegosztó portálra, amelyekről megállapították, hogy Ukrajnában készültek, holott hivatalosan az orosz hadsereg nem avatkozott be.

2017 végétől az orosz védelmi minisztérium olyan mobiltelefonokkal látja el a magas rangú tiszteket, amelyeken a kényes dokumentumokat fokozottan védik – írta az Izvesztyija című orosz napilap 2018 februárjában.
https://www.hirad...-katonakat
809 #4 megmondhatom-e
- 2019. február 12. 19:08:59
-ugye az egészen természetes , hogy az amerikai országnak zsidó külügyminisztere van és ez a zsidó gondol egyet és eljön Közép Európába agódni , mert úgy gondolja- a zsidó , hogy itt erősödik Kína és Oroszország befolyása!

Mert a zsidók úgy tudnak agódni , hogy azt már titkolni nem tudják. Akkor is , ha agódni valójuk sincs.

Nem árt meg nekik az agódás?
75 #5 talpi
- 2019. február 12. 19:53:46
Imrém!
Ez mindenütt így van, Szép lenne, ha "mesélnének" föleg, ha tudnák is miről "szól az ének"

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.37 másodperc
2,486,677 egyedi látogató