Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Óriási fordulat jöhet: hol lesz a magyarok helye?

KultúraEgyiptomi, Etruszk, mezopotámia, "kínai", hun-szkyta...és zsidó-keresztllény...amitől gyorsan megszabadul a világ. Ez nem vallás kérdése. Fajságé. Kínai és indiai vezető politikai körök úgy vélik, hogy országuk nem a nyugati értelemben vett nemzetállam, hanem civilizációállam, amelyre nem vagy másként vonatkoznak az univerzális nyugati emberi normák. E felfogásnak a nyugati világban is vannak követői.

Bár a magyar társadalomtudományi szakirodalomban nem új fogalom a civilizációállam - például Molnár Gusztáv több írásában használja ezt a tudományos kategóriát, egyebek mellett a magyarok helyét is firtatva ebben az összefüggésben -, úgy tűnik, a napi politikában is megjelent ez a fogalom. A politikai erők is élhetnek azzal az eszközzel, hogy egymástól részben elszigetelt civilizációra osztják a világot. Ha a 19. században feltalálták a nemzetállamokat, akkor a 21. század a civilizációállamok korszaka lehet - vezeti fel háttéranyagát Gideon Rachman, a Financial Times (FT) publicistája.
Orbán Viktor a külfödi sajtó célkeresztjében

Civilizációállamnak azok az országok nevezhetők, amelyek azt állítják, hogy nem csupán egy társadalom történelmi területét, nyelvét és etnikumát fogják össze, hanem elkülönült civilizációt képviselnek az egyetemes emberi civilizáción belül (amely így félig üres fogalommá válik). Ezzel kapcsolatos ideológiák terjednek Indiában, Kínában, Oroszországban, Törökországban, sőt az USA-ban is. Fontos eleme ennek a felfogásnak, hogy a civilizációállam illiberális jegyeket hordoz.

Búcsú az emberi jogoktól

Magában hordozza ugyanis, hogy rossz irányban tájékozódik az, aki úgy gondolja, hogy meg lehet határozni univerzális emberi jogokat, illetve közös demokratikus standardokat, mivel minden civilizációnak olyan politikai intézményekre van szüksége, amelyek egyedi kultúrájának termékei. A civilizációállam emellett kizárólagos természetű: a kisebbségek, a bevándorlók soha nem illeszkedhetnek bele, mivel nem részei az adott civilizációnak.

Az új fogalomnak Kína felemelkedése adhat nagy hátszelet. Hszi Csin-ping kínai államfő nem mulasztja el beszédeiben fényezni Kína egyedülálló történelmét és civilizációját. Az ideológiai hátteret olyan értelmiségiek adják, mint Csang Wej-wej, a Fudan egyetem professzora, aki erről szóló könyvében azt állítja, hogy Kína a nyugati politikai gondolkodás megtagadásának köszönheti sikerét. Annak, hogy a nyugati minta helyett saját konfuciánus kultúráját, vizsgákon alapuló, teljesítményelvű módszertani tradícióit követi.

Csang átvette Martin Jacques nyugati szerző korábbi ötletét, amely szerint Kína nemzetállamként 120-150 éve létezik, miközben civilizációs története évezredekre nyúlik vissza. Szerinte ez a múlt a nyugatétól eltérő szociális és politikai normákhoz vezet. Ezek egyike az a felfogás, amely szerint az államot örökletes alapokra kell helyzeni, illetve az egyén és a társadalom között másfajta viszonyt kell kialakítani a nyugaton megszokotthoz képest. A lényeg, hogy az utóbbi a fontosabb az előbbinél.

India is

Indiában, amely Kínához hasonlóan bőven egymilliárd feletti lélekszámú lakosságot fog össze, a kormányzó Bharatija Dzsanata Párt kötelezte el magát amellett, hogy az ország több, mint egy nemzet. Egy civilizációról kell ehelyett beszélnünk - idézi az FT cikkírója a párt ideológusait -, amelynek megkülönböztető jellemzője a hindu vallás követése. Ezzel tolják másodrendű helyzetbe az indiai muszlimokat.

Az egyik teoretikus, Jayant Sinha szerint az függetlenség visszaszerzése után az államalapítók elkövették azt a hibát, hogy felkarolták a nyugati gondolkodást, ezen belül a szociális jogok tanát, azt gondolva, hogy ezek univerzális emberi fogalmak, amelyek minden társadalomra érvényesek. A tudós úgy véli, hogy a kulturális örökségnek meg kell előznie az államot, ami választ adhat arra a problémára, hogy emberek úgy érzik, hogy a hagyományaik ostrom alatt állnak a globalizált világban. Sinha úgy véli, hogy az indiaiak hitalapú világnézettel közelítenek az élethez a racionális-tudományos megközelítés helyett.

Oroszok, amerikaiak

A civilizációs megközelítés erősödik a Vlagyimir Putyin államfő vezette Oroszországban is. Egyik tanácsadója, Vladiszlav Szurkov arról írt, hogy az ország elbukta számos kísérletét, hogy a nyugati civilizáció része legyen, ehelyett egy kelet és nyugat közti, hibrid civilizációnak mondható, kontinenseken átnyúló területtel és a félvér kultúrához illő karizmatikus, tehetséges, gyönyörű és magányos karakterrel.

Az USA sem mentes az újfajta gondolkodástól. Steve Banon radikális jobboldali médiaszemélyiség, egy ideig Donald Trump elnök vezető stratégája folyamatosan azt hangoztatja, hogy a tömeges bevándorlás a keresztény értékek hanyatlásához vezet, amivel aláássa a nyugati civilizációt. Maga Trump is elmondott egy ebbe a gondolkodásba illő gondolatot, amikor 2017-ben Varsóban arról beszélt, hogy napjaink alapkérdése, hogy a Nyugat fennmarad-e vagy sem. (Aztán közölte, hogy a civilizációnk győzedelmeskedni fog.)

Ellentmondás

Ha az elnök felkarolja a világ egymást kizáró civilizációkra bomlásának gondolatát, akkor sajnálatos módon egyben a nyugati változat hanyatlását is elismeri - írja az FT publicistája. Elődei ugyanis - hangot adva annak, ahogy a nyugati társadalmak vezető rétegei gondolkodnak magukról - univerzális értékekként határozták meg a nyugati értékeket, amelyek arra hivatottak, hogy az egész világon elfogadottá váljanak.

A nyugati hatalmak ereje tette nemzetközi szintű normává a nemzetállamokat, mint a politikai cselekvés alapvető szereplőit. A két ázsiai kolosszus, India és Kína megerősödése, politikai-gazdasági felemelkedése azonban új fogalmat generálhat: be kell vezetnünk a politikai szóhasználatunkba a civilizációállam használatát.
Link

Hozzászólások

809 #1 megmondhatom-e
- 2019. március 09. 12:20:47
- na ,- megint feltaláltak valamit a zsidók!

Az a "cvilizáció" azonban (de nevezhetjük gitt egyletnek is), melyben ezek legnagyobb mértékben elburjánzottak (usa) , mint a levéltetvek - egyértelműen pusztulásra ítéltettek.
A zsidó (vég)terméke a "nyugat"-nak nevezett jelenség- aminek egyedei - szemmel láthatóan- általában rég nem illenek bele a világ többi légterébe .
272 #2 Kameleon
- 2019. március 09. 15:30:47
patriot-donetsk.ru/uploads/posts/2018-06/1528899509_1.jpg
Dudayev Aslambek Andarbekovich
4 #3 Posta Imre
- 2019. március 09. 20:08:29
A magyar külügy hatmilliárdos beruházásra készül Moszkvában
A diplomáciai ingatlanok felújítását sorra nyerő Mega-Logistic Zrt. ezúttal Moszkvában kap új feladatot, nettó 5,8 milliárd forintért. A cég nyerte meg ugyanis a moszkvai magyar kulturális intézet épületének rekonstrukciójára kiírt tendert, a felújítást követően itt helyezik el a moszkvai magyar külképviselet politikai részlegét és a nagyköveti rezidenciát. https://www.napi....80001.html
1349 #4 Nagy Levente
- 2019. március 09. 21:05:52
Az illuminati zsidó családi dinasztiák felosztották egymás között a Föld bolygót. A megosztottság vagyis az " ozd meg és uralkodj" politika vertikálisan és horizontálisan is érvényesül és nem csak a kirakatba kitett pl. jobboldal és baloldal szinten, hanem ezerféle képpen. Az, hogy Kína, India vagy Oroszország alapvetően különbözne a nyugati civilizáció zsidó szellemiségétől csak "parasztvakítás". A nyugati civilizáció Trump elnök szerinti győzelme és a szerinte keresztény - szerintem zsidó-keresztény - kultúra védelme azt fogja jelenteni, hogy a természet reagál. Egyre nagyobbak lesznek az árvizek, egyre több a cunami, egyre nagyobb viharok stb. A végén ez a nyugati civilizáció elpusztul. De ezt nem kell azért olyan nagy tragédiának venni. Ha így lesz akkor csak egy újabb olyan állomása, fejlődési szakasza az embernek mondott lénynek, aki még ebben a formájában nem volt képes szembeszálni "démonaival". Majd jön egy újabb emberi társadalom, akiknek majd hátha sikerülni fog.
1368 #5 Karpatkanyar
- 2019. március 09. 23:44:34
A történelmi Magyarország igazi civilizációs állam volt, mivel egy különösen magas erkölcsi rendiségű vallása volt, sok népet olvasztott magába, a vallás nyelve legalábbis a magyar volt. Vallási tolerancia, mint alapvető emberi jog létezett. A Szentkorona lehetővé tenné egy ilyen civilizációs állam újbóli létrehozását.
1349 #6 Nagy Levente
- 2019. március 10. 07:09:06
Karpatkanyar, ez így igaz ahogyan írod. De milyen momentumok vezettek idáig, hogy ez mára teljesen a semmivé lett? Egy pár választ adhatok, de attól sajnos már nem csak a kifundáló zsidónak "törik be a feje" hanem sok magyarnak, magyarkodónak is. Mivel ma a kutyabőrön vett " nemességükkel " ők az " urak ". Csak egy példa: Talán az egyik legsúlyosabb és legközelebbi időben. Az illuminati zsidók által kirobbantott világháborúk után a még az általad felvázolt rendnek pilléreit a parasztság őrizte. 30 millió ember élelmiszerrel való ellátását biztosította ez a kultúra. Aztán a bolsevik zsidók a kommunista-szocializmus bevezetésével ezt lefelezték, de a megmaradt önellátáó háztájik miatt még így is elég volt arra, hogy Dánia és Hollandia után Európában a harmadikak legyünk. A "rendszerváltáskor" a földkiadó bizottságok és egyéb aljas privatizációs tevékenységek következményeként mára létrejött a kapitalista-liberális magán nagytőke a mezőgazdaságban is és importra szorul az ország élelmiszerellátásban. Na ez a kultúrarombolás! Ráadásul a tradíciók átadása is így megszünt, ami miatt talán a legnehezebb visszaállítani. A Szentkorona értékrend visszaálítása mivel az írásokat több mint ezer év alatt megsemmisítették vagy hét lakat alatt őrzik pl. Vatikánban, a koronacsakrán keresztül a gondolkodással, a szívvel-lélekkel történhetne meg összefogással és egyetértéssel a közös ég jegyében.
137 #7 balu
- 2019. március 15. 11:59:39
Ha jól értem, akkor ez körmönfontan és innovatívan megfogalmazott "civilizációállam" gyakorlatilag a birodalmat jelenti.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.39 másodperc
2,488,407 egyedi látogató