Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A szélsőségesek Törökországból kapnak fegyvereket

KülföldÓ, Oszmán Birodalom? Nem én mondtam. Fegyverek? Egy szállítmány ide is jöhetne már, persze demokratikusan! Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet Törökországból kap fegyvereket - közölte Valíd Muallem szíriai külügyminiszter november 27-én, pénteken Moszkvában, ezzel összegezve megbeszélését Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel.
Törökország összejátszik a Szíria-ellenes terroristacsoportokkal ideológiai okokból, mivel Törökországban úgy tartják: ezek a csoportok egyfajta folytatásai az Oszmán Birodalomnak. Ankara továbbra is folytatja a szíriai és iraki területekről az IÁ által ellopott olaj exportját és szállítását más országokba. Törökországba szállítják a szíriai területen termesztett búzát és gyapotot is. Ezen felül az aleppói gyárakat és üzemeket szétszerelték, és újra felépítették török területen - mondta Muallem.

Cserébe az IÁ harcosai fegyvereket, biztonságos átjárást, menedéket, orvosi ellátást és logisztikai támogatást is kapnak Törökországtól - véli a szír külügyminiszter, aki kifejezte reményét, hogy ennek véget tud majd vetni a szíriai kormányerők és az orosz légierő együttműködése.

Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015. november 29. 19:43:29
Megkezdődött az Európai Unió és Törökország rendkívüli csúcstalálkozója

Megkezdődött vasárnap Brüsszelben az unió és Törökország vezetőinek rendkívüli csúcstalálkozója, amelyen az összegyűlt állam- és kormányfők szándéka szerint elfogadják a menekültválság megoldását célzó, október óta készülő közös akciótervet, amely Ankara európai integrációját is felgyorsíthatja.
http://www.hirado...lalkozoja/

cdn.topwar.ru/uploads/posts/2015-11/1448576222_cuwh-uywwaevgpc.jpg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.41 másodperc
2,487,412 egyedi látogató