Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

JAVASLAT

TanácsadásCsak annyit szeretnék ideírni, hogy véleményem szerint érdemes ellátogatni Entheo Mitiok blogjára, mert írt egy cikket ami szerintem mindenki számára érdekes lehet!

A link itt van, csak rá kell klikkelni!

ugrás a blogra!

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015-12-01 20:40
Nagyon pöpec! Felüdülés volt olvasni ennyi ocsmányság után, ami ide is felkerül! Kicsit szét vagyunk szórva, de szóljatok nyugodtan, ha csiripelnek valamit a madarak!
116 #2 livia
- 2015-12-01 22:12
No, általában minden évben elültetek egy kotlóst, aztán várom a gyerekekkel az eredményt. Az idén másképp volt. A kedvenc tyúkomat többedmagával kinyírta reggelre egy "nyest", nem volt rest. Lehetett görény is, ezt már nem tudjuk meg. A lényeg, hogy gyorsan vettem pár semmirekellõt, mármint kakast is a jércékkel együtt úgy pár hetesen.. Most még kettõt belõlük ki kell ikszelni, mert csak zabagépek. Ma voltunk takarmányért. No, hétvégén le lesznek rendezve. Az új jércikék meg még nem tojnak. Szerintem én már ezt, csak azért is csinálom. Néha nem is értem magamat, mert, hol éri meg? No, de itt a baj, hogy miért kéne ilyen megközelítésben nézni a világot? Az a baj, hogy az ember is már csak mértékkel mérhetõ, lélek nélküli darab, nem mondtam, hogy fadarab, mert szerintem haláláig a fának is van lelke. A fát se illik kivágni idõ elõtt, a környékemen már be is tartják, pláne, hogy minket kérnek segíteni. Az embereknek meg kell változni, mert ennek nagyon rossz lesz a vége, látnád a kis kibújt csirkét a tojásból.hogy küszködik az életéért. Tavaly volt egy nyomorék közöttük. Elkülönítetten kezeltem, vártam hátha jobb lesz. Összeengedtem a többivel, simán kinyírták. Most se más a helyzet csak média szintig. Ne áltassa senki magát, ha lebetegszik, nyomorék lesz, munkanélküli, netán menekült, csak farizeus módra, kirakatilag,gyertyalángnyi ideig vár rá jólét, a többit meg bízza a Teremtõre, de mindenki csak bízzon önmagában.Ember bízz, és bízva bízzál! No.
2 #3 gerry
- 2015-12-02 07:39
leva - a linken ez van, nem javaslom a címre látogatást!

www.postaimre.net/kepek/film-malware.jpg
2 #4 gerry
- 2015-12-02 08:48
Ha így gondolod akkor sok sikert!s_grat
22 #5 ten23
- 2015-12-02 16:51
Szerettem volna a blogon hozzászólni, nem enged belépni újból kell regisztrálnom ? vagy béna vagyok...?s_nopompom
129 #6 VaLa
- 2015-12-02 22:53
[movie=youtube]https://youtu.be/x34Tn-V7B1Y[/movie]
38 #7 angelika
- 2015-12-03 00:02
Köszi GERRY a tájékoztatást s_nezem
4 #8 Posta Imre
- 2015-12-03 06:27
Ezeknek meg szótak, hogy írjanak egy csirkés, baromfiságot.

Trágyadombon nõ az egészséges csirke!

Nem új ötlet, de ebben a formában mégis gondolatindító a baromfik nevelését reformmegoldással végzõ Geoff Lawton farmja. Itt nincs takarmányként használt gabona, a csirkék csak nekik való, természetes táplálékon híznak.
http://24.hu/tudo...es-csirke/
99 #9 MORMOTA1968
- 2015-12-03 18:31
Entheo Mitiok! Tényleg jól megírt cikk, köszönjük! Én egy jó ideig jártam csirkét szállítani, éveken át, egy itt élõ csirkés maszekhoz. Gané egy meló volt, fõleg a ganézás, mikor kiürültek az ólak. Hatalmas, hosszú épületekben voltak a csirkék bezárva, volt amikor még az emeleten is voltak. Azt a szagot ami ott volt, soha nem lehet megszokni. Szúrós, bûzös, néha dolgoztam ott egész éjszaka, mint éjjeliõr. Rémálmomban se jöjjön elõ. A dögöket minden nap össze kellett szedni, néha már szét voltak mállva. A tápot csigás rendszeren kapták. Tényleg úgy van, hogy mikor elkezdtek hízni, már alig bírtak mozogni. Szállításkor, ami sokszor egész éjjelen át tartott, hajnalig, mivel én voltam a legmagasabb a csapatban, nekem kellett felállnom az emelvényre, amiken még raklapok is voltak, úgy hogy néha még billeget is alattam. Egy, a betonba vágott nagyobb résen, ami vaslemezzel volt letakarva, adták le nekem a csirkéket, egy-egy marokba 3-3 párat általában.A villany le volt kapcsolva, csak tompa világítás volt, de így is verdestek a csirkék fejjel lefelé. A nyakam, pofám tele volt mocskos alommal, szarral, pokoli munka volt. Az összes csirke ami fent volt átment a kezemen. A végén már alig bírtam összeszorítani a kezeimet, úgy hogy volt, mikor ki is csúsztak a csirkék, mert a lábuk síkos volt a szartól, szutyoktól. Közben jöttek az emberek, asszonyok, lányok sorban és mindegyikhez le kellett hajolnom, hogy átadjam a csirkéket. Utána még álmomban is csirkét pakoltam. Aki még nem volt csirkeszállításon, az el sem tudja képzelni milyen az. Alig vártuk, hogy kész legyünk, haza vigyenek minket, azt le fürödhessünk és zuhanás az ágyba. A pénz nem volt több 900 vagy 1000 forintnál, egy teljes garnitúra elszállítása után.
99 #10 MORMOTA1968
- 2015-12-03 18:47
Ami a csibéket illeti, az idén kotlóssal is próbálkoztunk, de egyet se költött ki. De a keltetõgépben volt amikor 25-28 is kikelt. Én forgattam a tojásokat kézzel,mert forgató nem járt a készülékhez. Olcsóbb fajta volt. Mi adtunk nekik tápot kezdésnek, de a mamám, aki sajnos idén elhunyt, mesélte, hogy annak idején ilyen tápos etetés nem volt. Kaptak kukorica meg búza darát, esetleg fõtt tojást hozzá keverve, aztán egy idõ után zöldet is. Az igazi falusi csirke, tyúk, kakas szabadon flangál egész nap, nálunk hatalmas az udvar és a kert, úgy hogy elvannak. Összeszednek mindent, még a gané dombról is és kutya bajuk. Mûködik az immunrendszerük, ahogy kell. A tápon nevelt csirke húsa sz@r. Érezni rajta a tápízt és olyan lisztes, mállós, nem jó, sõt kifejezetten rossz íze van. Régen anyukám még sütött töltött csirkét, isteni finom volt. Az igazi csirkébõl készült, nem bolti vacakból. Sajnos a nemzetellenes kormányunk, háttér parancsra elintézte, hogy ne érje meg semmilyen állattal foglalkozni, mert drága a takarmány, pedig én szívesen foglalkoznék csirke
keltetéssel, neveléssel, eladásra, de nem éri meg, ahogy a nyulászás sem. Mellesleg, a nyulaim eszik a tyúkhúrt.
Jövõre, ha nem lesz háború, megint lesz keltetés, már alig várom. Jó érzés látni kikelni õket a tojásból 21 nap után, aztán nézni a fejlõdésüket, ahogy rohangálnak, értelmet ad az ember életének az ilyesmi. Épp ezért vesznek el tõlünk mindent az illetékesek,hogy már semminek se tudjunk örülni. Hogy rohadjanak meg!
116 #11 livia
- 2015-12-03 19:32
Szia Mormota! Örülök, hogy Te is ilyen hülye vagy! Üdvözöllek, mert én is.Én is élvezem azt, hogy természetes tojást ehetek, hogy nézem ahogy cseperednek a kikelt tojásból kiscsibék. Nincs keltetõm, de én jobban bízok egy kotlósban, a vett csirkékben nincs tartás, nincs önbizalmuk. Rájöttem, nevük sincs. Nálunk is nagy helyük van, mert övék a diófa alatti terméketlen terület, hozzátéve egy kis napot is, mert jár nekik.Egyébként a diófa levele olyan anyagot tartalmaz, ami gátolja a növények csírázását.Nos jövõre megint próbálkozok, mert Mormota, lesz jövõre is!
116 #12 livia
- 2015-12-03 19:36
No, nálam nincs csak természetes takarmány.Tyúkom is csak annyi, ami nekünk elég, nem kereskedelmi cél, ha többet tojnak, simán elajándékozom.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.89 másodperc
2,750,717 egyedi látogató