Hungarian Real News

Magyar Mátrix - HUN UNIÓ

PJP Egyesület

Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Új kezdetre van szükség Romániában

KülföldIgen, sokkal kisebb területtel és sokkal szerényebben..., zsidó-cigány-mentesen! Új kezdetre van szükség a romániai politikában, ezért 2016 az intézményekbe és pártokba vetetett bizalom újjáépítésének éve lehet - jelentette ki Klaus Johannis elnök a román nemzeti ünnep alkalmából.

Romániában kedden országszerte katonai parádékat és kulturális rendezvényeket tartottak. Ezen a napon ünneplik ugyanis az 1918-as gyulafehérvári nagygyűlést, amelyen az erdélyi, a bánsági és a magyarországi románok kinyilvánították az általuk lakott területek és Románia egyesülését.

Az elnök a bukaresti katonai parádén vett részt, majd katonákat, valamint a Román Tudományos Akadémia több tagját tüntette ki. Ünnepi beszédében kifejtette, hogy meg kell őrizni a romániai politikai rendszer stabilitását, és újjá kell építeni az emberek bizalmát, mert csak a politika segítségével lehet megszabni az irányt, amely fele a társadalomnak haladnia kell.

Úgy vélte, Románia ma a demokrácia biztonságát nyújtja határain belül, a külföldi partnerei számára pedig kiszámíthatóságot szavatol. Johannis szerint a demokratikus, állampolgári tudat mélyen meggyökerezett a román társadalomban, és Románia olyan demokrácia, amelyet állampolgárai tesznek erőssé.

Számos külföldi politikus köszöntötte Romániát, többek között John Kerry amerikai külügyminiszter, aki Barack Obama amerikai elnök nevében tolmácsolta Washington üzenetét. Az amerikai külügyminisztérium közleménye szerint Kerry kifejtette reményét, hogy Románia és az Egyesült Államok mostantól hosszú időre elmélyíti stratégiai partnerségi kapcsolatát.Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015. december 02. 20:19:01
Elkezdődött! Nyíltan kimondják, hogy a "román" Erdélyben idegen!

Idegengyűlölő propaganda miatt vádat emeltek a Kárpátia énekese ellen

Idegengyűlölő propaganda miatt vádat emeltek Romániában a Kárpátia együttes énekese, Petrás János László ellen - közölte szerdán a honlapján a romániai legfőbb ügyészség.

A közlemény szerint az "ultranacionalista és románellenes repertoárjáról ismert" Kárpátia rockegyüttes 2014. június 6-i csíkszeredai koncertjén Petrás János László mind az előadott dalok szövegével, mind pedig a közönséggel folytatott párbeszéd által felingerelte a hallgatóságot, "hozzájárult a románellenes érzelmeik gerjesztéséhez és felerősítéséhez, és a románok elleni intoleranciára és fizikai erőszakra uszított".

Azt írják, a koncerten elhangzott dalok által a vádlott harcra hívta a magyarokat a Magyarországtól elcsatolt területek visszaszerzésére a Krím-félszigeten érvényesített orosz modell alapján. Fegyveres harcra szólított, hevesen vitatta a trianoni békeszerződés előírásait, elnyomóknak és bocskorosoknak minősítette a románokat.

A közlemény szerint a Kárpátia énekese a fasiszta, rasszista vagy idegengyűlölő szervezetek és szimbólumok tilalmáról, valamint a béke és emberiesség elleni bűntettek elkövetői kultuszának a tilalmáról szóló 2002-es sürgősségi kormányrendelet előírásait sértette meg.

Ugyanaz a közlemény számolt be arról is hogy vádat emeltek Cs. B. csíkszeredai férfi ellen is, aki 2014 júniusában Nagy-Magyarország térképét ábrázoló feliratos pólókat árult.

Az ügyészség álláspontja szerint a pólók feliratai (mint például: "Jobbik Magyarországért mozgalom", "A magyar föld nem eladó!", "Igazságot Magyarországnak!", "Nem adjuk fel soha!", "Adjátok vissza a helyeimet!";) a térképpel együtt idegengyűlöletre, Románia határainak az átrajzolására uszít, és sérti a román alkotmány első cikkelyét, mely szerint Románia egységes és oszthatatlan nemzetállam.

Mindkét per a csíkszeredai bíróságon kezdődik.
http://vs.hu/koze...paign=main
233 #2 Ulti Mate
- 2015. december 03. 00:13:49
Pont hogy ők uszultak ránk és a MI orr szag térképünket rajzolták át azzal, hogy a magyar ellen léptek fel. Majd leülnek...
12 #3 spartakusz
- 2015. december 03. 08:06:29
szevasztok!

Bizony - bizony, nincs elveszve semmi sem, amikor ilyeneket lát és hall az ember:

https://www.youtu...nYBtnK1SGw

tisztelettel:
id. Kiss László
60 #4 csaba
- 2015. december 03. 11:09:59
"Egy román képviselő az RMDSZ betiltását kezdeményezte"s_franc
http://kitekinto....emenyezte/
:@s_ezt-ni
233 #5 Ulti Mate
- 2015. december 03. 13:44:54
Igen románia oszthatatlan, de az nem Erdély!
60 #6 csaba
- 2015. december 03. 15:56:04
"Román állami terrorizmus – A Beke István ügy és a Noua Dreapta randalírozásának margójára"
Vérlázító, fölháborító az, amit a román államhatalom a tegnap és ma megengedett magának! Ha nincs székely terrorizmus, ők kitalálják, és „fabrikálnak” egyet, hogy etetni lehessen vele a magyar-székely vérre szomjazó ultra nacionalista és ultra fasiszta román embereket.

https://internetf...margojara/
75 #7 talpi
- 2015. december 03. 16:31:33
Nehogy már be kelljen xarni, akkor itthon is nagyon le kell tolni a gatyát, mert itt meg a "belső" ellenségek teszik a dolgukat, megerősítve, a zsidó bíróságok áldásos tevékenységével. Már-már egyik másik eszement azt képzeli magáról, Ő fingja a passzát szelet, vagy ő szarja a spanyol viaszt/hogy ragadna a végbelébe/. Nem képzelitek, hogy ezeknek a "dögevőknek" majd térdre esünk. Esnek ők épp eleget, mert folyamatosan szopják a zsidót és a hasonlókat, hiszen ebből "élnek" és ettől élnek, hiszen nem tudnának meglenni a napi betevő nélkül. Mindegy, hogy alul, vagy felül, de mindenképp be kell venni a napi adagot, mindegy, fekete fehér vagy zsidó, csakk ártani tudjanak a Nemzetnek.
154 #8 kakas
- 2015. december 04. 12:43:43
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=l_DWNzVD0wM[/movie]

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.45 másodperc
2,502,139 egyedi látogató