Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Feketének álcázta magát egy fehér aktivista lány, mert úgy gondolta, így többre viheti

KülföldÁtlagos "zsidó"...liberális agybaxott alakváltó... Rachel Doezal 13 éve még az egyetemét perelte azért, mert a feketéket előnyben részesítik vele szemben, aztán feketének álcázta magát: bőrét-haját befestette, és egészen idáig a legnagyobb, színesbőrűek érdekeit védő szervezet, a washingtoni NAACP vezetőjeként tevékenykedett.

Rachel-Dolezal

Rachel szülei teljesen átlagos fehér emberek cseh-német gyökerekkel, ám ő maga már egy feketék látogatta egyetemre járt, férje is fekete volt, ő pedig állítása szerint annyit szenvedett amiatt, hogy fehérként megbélyegzik, hogy válása után egyszerűen feketének álcázta magát. Egy interjú során nemrég feltették neki azt az egyszerű kérdést, hogy afro-amerikai-e, mire megérintette a lebukás szele, zavartan hallgatott, majd annyit nyögött ki, hogy az apja az, aztán gyorsan lelépett.
Rachel eredetileg

Rachel eredetileg

A botrány azóta hatalmasra dagadt, az emberek az okokat találgatják, hogy vajon mi vitte rá Rachelt arra a feltételezésre, hogy színes bőrűként többre viheti a sokszor még mindig előítéletes társadalomban. Lehet, hogy tényleg az a bizonyos egyetemi inzultus vezetett idáig, amikor 2002-ben a Howard Egyetemet, és a színes bőrű Alfred Smith professzort vádolta azzal, hogy azért nem kapott ösztöndíjat, azért nem nevezték ki kisegítő tanárnak és posztgraduális instruktornak, mert nem fekete.
Rcahel igazi szülei

Rachel igazi szülei

A gúnyolódások és az akadályoztatás miatt Rachel pert is indított, amit elvesztett, ráadásul 1000 dollár megfizetésére is kötelezték. Szülei szerint lányuk az utolsó húsz évben a jogvédő munkáin keresztül asszimilálta magát az afrikai közösségbe, ezért juthatott el odáig, hogy talán maga is elhitte, hogy néger.Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.29 másodperc
2,487,450 egyedi látogató