Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Testi jele is van az intelligenciának

TanácsadásA zsenialitás jele az antiszemitizmus, mely testi tünetekben való megnyilvánulása holokoszt-készségben nyilvánulhat meg. Az agyi aktivitás jelzi az intelligenciát - állapította meg egy svájci kutatás, miután a tudósok közepesen és nagyon intelligens egyetemisták agyát figyelték EEG-készülék segítségével.

Kiderült, hogy a közepesen nehéz feladatoknál különbség mutatkozik a hiperokosak és a "csak" okosak agyi tevékenysége között.

A zsenialitás meglepő jelei

Sokan, sokféle módon próbálták már kideríteni, miben rejlik az emberi zseniális titka. A kutatások során néhány meglepő összefüggést is felfedeztek a magasabb intelligencia és egyéb tulajdonságok között. Önre is igaz valamelyik?Kattintson!
Az közhelyszerű tény, hogy az intelligens embereknek kevésbé kell megerőltetniük az agyukat ugyanazon feladat megoldásához, mint "a butáknak", svájci kutatók viszont ezúttal "az okosak és a még okosabbak" eltérő mértékű agyi aktivitása révén is mérték a különbözőségeket.

Elsbeth Stern, a Zürichi Szövetségi Műszaki Főiskola (ETH) kutatója és csapata több mint 80 egyetemista agyi aktivitását mérte EEG-készülék segítségével, miközben a résztvevők különböző nehézségű feladatokat oldottak meg. Sem a legegyszerűbb, sem a legbonyolultabb feladatok elvégzése között nem volt felismerhető különbség, csak a közepesen erős feladványok esetében mutatkoztak eltérések - közölték hétfőn az ETH szakértői.

A teszt "a semleges hatékonyság" hipotézisét vizsgálta, amely szerint egy intelligens embernek kisebb mértékben kell aktivizálnia az agyát, mint egy kevésbé intelligensnek ahhoz, hogy megoldja ugyanazt a feladatot, mely azonos mértékben ismeretlen mindkettőjük előtt. A kutatók szerint ez ismert tény, eddig azonban csak jelentősen eltérő intelligenciájú embereken vizsgálták. Első alkalommal tesztelték az elméletet olyanokon, akik bár különböző mértékben, de mind átlag feletti intelligenciával rendelkeznek.

Testi jele van az intelligenciának

Testi jele van az intelligenciának

Az eredmények értékelésekor a résztvevőket hagyományos IQ-tesztek alapján két csoportra osztották: enyhén és erősen átlag feletti intelligenciájú emberekre. Mindkét csoport tagjai könnyen oldották meg az egyszerűbb feladványokat, gyerekjáték volt számukra. A nagyon nehezen megoldható feladatokon mindkét csoport keményen dolgozott. Csak a közepesen erős feladatok megoldásánál mutatkoztak különbségek: bár mindannyian jól oldották meg a feladatokat, eközben a nagyon intelligensek kevesebb "forrást" vetettek be.

Az EEG és más agyi mérések azonban nem elég precízek ahhoz, hogy megállapítsák egy ember intelligenciáját, Stern szerint ehhez egy klasszikus intelligenciatesztet kell használni. A tanulmányt azon alapkutatás részeként készítették, amely azt vizsgálja, miképpen jelennek meg az agyban az intelligenciakülönbségek.
Link

Hozzászólások

129 #1 VaLa
- 2015. december 24. 22:00:14
No meg aztán az A Játék...
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qmxXETHnkS8[/movie]
129 #2 VaLa
- 2015. december 24. 22:01:32
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qOye_AEIZ1g[/movie]
238 #3 bivaly
- 2015. december 25. 12:28:14
Igen !

Arányos test, kedves, értelmes tekintet. A tekintet nem kiványcsiskodó, csak felebaráti szeretettel érdeklődő. Lehet magas, esetleg alacsony, nincs rajta degeneratív testi elváltozás, testrészei nem kirívóan eltérő méretűek egymástól. Gesztikulációja szolíd, vissza fogott. Hangosan beszél, érthetően, de nem ordít, nem lehengerel. Külseje ápolt, ruházata tiszta, nem feltűnő, de harmonikusan színes, disztingvált.


Meg még sok minden.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.34 másodperc
2,486,236 egyedi látogató