Hungarian Real News

Magyar Mátrix - HUN UNIÓ

PJP Egyesület

Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Bognár Szilvia: Ha kellene, az anyaságot választanám

KultúraItt egy példa s 2 millióból. Űbermagyar, csak közben akkora zsidó, mint az ólajtó. mit is tegyünk véle és sokadmagával? Belefér egy holokosztba, vagy esetleg mindjárt legyen kettő? Persze demokratikusan!
Tizennyolc évesen a népművészet ifjú mestere lett, énekelt népdalokat az Anima Sound Systemben, tagja volt a Makámnak, középkori latin himnuszokat dolgozott fel a Sator Quartettel – Bognár Szilvia a magyar nép- és világzene egyik legismertebb énekese. Három kislány édesanyjaként arról is tud mesélni, hogyan lehet összeegyeztetni a hivatást az anyasággal, és hogy szerinte miért születik az ideálisnál kevesebb gyermek Magyarországon. Énekesként most saját zenekara, az etNoé és egy gyermekeknek készülő produkció köti le leginkább.

– Húsz év után lépett fel az Anima Sound Systemmel. Milyen érzés újra az elektronikus zenei életben lenni?
– Nagyon izgalmas. A Shalom című, 1996-os albumot eleveníti fel a zenekar a húszéves évfordulón. Ezen a lemezen még én énekeltem. Voltunk már Budapesten és Szombathelyen, és holnap is a fővárosban, az Akvárium Klubban lépünk fel. Azt kell mondanom, hogy még jobban sikerültek a fellépéseink, mint húsz éve.

– Annak idején ráébredt, hogy nem találja a népzene helyét az elektronikus zenében.
– Sem a népzene helyét, sem a saját helyemet nem találtam meg ebben a zenei közegben. Talán azért is, mert kevéssé vagyok „modern ember”. Inkább a magyar paraszti hagyomány fontos nekem, ezért is éreztem magam jobban a népzenei közegben. Viszont ma már jobban megértem az Anima Sound System művészi céljait. Feszegeti a határokat, próbál mindig új utakat keresni.

– Nemrég azt mondta, sokkal többet szeretne dolgozni a zenekaruk, a Bognár Szilvia és az etNoé népszerűsítésén. Mikor ismerte fel, hogy a menedzsment ilyen fontos?
– Tíz éve alapítottuk az első saját formációnkat zeneszerző párommal, Kovács Zoltánnal, és öt éve az etNoét. E néhány év alatt sokat változott a világ. Akkora a kínálat, hogy nem elég, ha az ember ismert a szakmában, folyamatosan ajánlgatnia kellene magát. A koncerthelyszínek is profitorientálttá váltak, illetve próbálnak kijönni a költségvetésükből.

– Három gyermeke van. Ez sok?
– Hát, kisebbfajta tömeg. Nem úgy indultunk neki, hogy mindenképpen nagycsaládosok leszünk, de nagyon örülök, hogy így alakult. Most háromévesek az ikrek, a nagyobbik lányom pedig már iskolás.
Bognár Szilvia
Fotó: Falus Kriszta

– Több női kollégája is említette korábban, hogy példaképnek tekinti önt abban, ahogy az anyaságot megéli.
– Nagyon drágák, de be kell vallanom, hogy ez komoly krízisekkel jár. Amikor az első saját formációnk első lemezét bemutattuk, Janka lányom négy hónapos volt. A koncert előtt felöltözve, kisminkelve az öltözőben szoptattam, és közben potyogtak a könnyeim, mert úgy éreztem, képtelen leszek öt perc múlva színpadra állni és arra koncentrálni, hogy a legtöbbet adjam önmagamból. Ezt sokszor megéltem később, ha nem is ilyen megrázó formában. Nagyon sokat köszönhetek a páromnak, aki a gyerekek gondozásából is mindig kivette a részét.

– Az anyaság milyen viszonyban áll a szakmai-művészi önmegvalósítással?
– Ha hosszú ideig csak az egyik területre koncentrálok, akkor előbb-utóbb elfogy az erőm, és azon az egy területen sem tudok eleget adni. Ha olyan szélsőséges helyzetbe kerülnék, hogy választanom kellene, az anyaságot választanám. De szerencsére nincs ilyen helyzet. Amíg a gyerekek egészen kicsik voltak, nyilván vissza kellett vennünk a tempóból. Nem véletlen, hogy az elmúlt néhány évben nem jelent meg új lemezünk az etNoéval. Be kell vallanom, hogy már nagyon feszít az alkotás vágya. Sok dédelgetett tervem van, így egy gyermekeknek szóló újabb lemez is. Titoktok lesz a címe, amit Szabó T. Anna soraiból kölcsönöztem. Őt kértem fel a nyitóvers megírására.

– Énekelt Geréb Ágneshez köthető rendezvényeken is. Fontos önnek az otthonszülés ügye?
– Az első lányom születésekor nagyon rossz élményeket szereztem a kórházi szülés során, ezért második gyermekemet szerettem volna háborítatlan körülmények között világra hozni. Magyarországon elsősorban otthon lehet bábai szemlélettel szülni, a kórházakban csak elvétve, s nincsenek erre kialakított más intézményeink, születésházaink sem. Én is otthon szerettem volna maradni, bábával, dúlával és a párommal. De a törvények értelmében ikreknek csak kórházban adhattam életet.

– A szülésélménynek lehet köze a nők gyerekvállalási kedvéhez?
– Sajnos igen. Az én tapasztalataim szerint a nők jelentős része az enyémhez hasonló élményeket szerez. Többnyire szó sincs arról, hogy megpróbálnák tiszteletben tartani a szülés természetes menetét. Hol a folyamatok gyorsítása, hol a mindenek feletti biztonságra törekvés vezet olyan beavatkozásokhoz, amelyek az esetek jó részében szükségtelenek. Van egy barátnőm, akinek a szülését annyira megkeserítették, hogy emiatt nem akart több gyermeket. A legtöbben nem beszélnek arról, hogy mit éltek át a kórházban. A szűk családon kívül én sem beszéltem még soha erről a témáról.

– Milyen oka lehet még, hogy ma kevesebben alapítanak családot?
– Ez összetett kérdés. Hiányzik például a család segítő ereje, amely működhetne, ha közelebb élnének egymáshoz a nemzedékek. A kapcsolatok dinamikája is megváltozott; sokan úgy oldják meg a problémákat, hogy elválnak. Biztos, hogy benne van az önzés is. Rengeteg lemondással jár a gyermekvállalás.

– Mostanában egyre többen érzik úgy, hogy nekik kell felvilágosítani a nőket, hogy gondolkodjanak önmagukról. Azok, akik ezt feladatuknak érzik, jellemzően férfiak. Nőként mit lehet erre mondani?
– A szülés témaköre a válaszom. Egy nő számára a gyermekvállalás, a szülés a teljesség csodája. A mai magyar orvosi szemlélet – amelynek kialakításában lényeges, hogy a szülészorvosok többsége férfi – tökéletesen figyelmen kívül hagyja ezt a tényt, s óriási fájdalmakat, visszahozhatatlan veszteségeket okoz a nőknek. Ezen a téren volna mit tenni, ha a női princípium teljesebb megélése a cél. Egyébként szerintem felesleges a nők munkavállalását előhozni. Az egykori paraszti kultúrában is dolgoztak a nők. Hat hét volt a gyermekágy, aztán mentek vissza a földekre, sokszor vitték a babát is. A nemes asszonyok viszont nem dolgoztak, mégsem szoptatták a gyermekeiket. Biztosan vannak olyan hivatások, amelyek nehezebben összeegyeztethetőek az anyaszereppel, de ki mondhatná meg egyáltalán, hogy ki a jó anya?
Link

Hozzászólások

8 #1 miskolcilaci
- 2015. december 28. 16:28:15
mno.hu/data/cikk/1/32/9/69/cikk_1320969/4W1U7386_grid2_fekvo_lead.jpg
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=nEOIdU5_mu8[/movie]
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=KWocqLQA8cM[/movie]
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=hnTh_PRx2Wk[/movie]

kepfeltoltes.hu/151228/original_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

-A magyarok csinalnak a legjobb zeneket.
-Eljen a magyar kultura kimerithetetlen kincseskamraja!!!!!!
-Ezek a régi táncikálós részek benne naon fainak

2015, év vége. Most ott tartunk, hogy magyarul beszélő idegenek országa lettünk. A többi őshonos -tisztelet a 0.02% kivételével- asszisztál hozzá.
238 #2 bivaly
- 2015. december 28. 17:12:31
Emberek !

Shalom album, meg a népművészet ifjú mestere ! Novák Péter meg original szkíta, mint a Felszállott a páva műsorvezetője ! Majdnem elfelejtettem , erdélyi származású !! Mindenkor hivatkozik rá. Bognár Szilvi, egy hipózott núbiai zsidó , nézz a szemébe !
139 #3 jozsef toth
- 2015. december 28. 17:33:18
miskolcilaci !
Az utolso foto adott jo otletet!
Ezt meg en is megtudom csinalnis_vigyori
Veszk is egy ilyen pelenkanak valot.
Oreg napjaimba is legyen minbe sz@rni!
8 #4 miskolcilaci
- 2015. december 28. 17:50:18
Józsi!

Ha a második verziót alkalmazod, akkor mindenképp takard le a fotón látható dávid lepellel, így tiszta marad a klotyó.
2.bp.blogspot.com/-SUlCQh3Qeas/U4dnY4lSiLI/AAAAAAAACvM/twW3nvRy_30/s1600/www.robban.hu-vicces_videok-vicces_kepek.-cicik.ufo-ghost-erdekessegek-buli-dubstep70.jpg s_vigyori
154 #5 kakas
- 2015. december 28. 18:06:20
4 #6 Posta Imre
- 2015. december 28. 19:20:53
Palya Bea, Herczku Ági... Szalóki Ági...szóval a mű-faj pont az, aminek látszik. Persze jól nyomják, de érthető, hogy magyar egyik se lehet, mert ez éppen a mű faj zárta ki. A mű faj kizárásával az emberi faj hangja csak megér egy holokosztot.
139 #7 jozsef toth
- 2015. december 28. 19:49:24
Laci !
Koszonom az infot!s_proszts_vigyori
243 #8 Magus
- 2015. december 29. 09:57:47
kinek is van innen tv-je?
ki is jár innen táncházba rendszeresen?
-akkor meg nem mindegy hogy mit "fajtalankododnak"....
-én inkább élvezem ahogy a fostengeren tovasikló tiktaknikon még egymást tapodják.....
Egy épeszű magyar elengedé a gyermekét só-bizniszelni, politizálni?B)
-az eddig tiltott és tűrt, most tűrt és támogatott kategóriába van ami ugyan az :Pcsak látványosabb:D had támogassanak azt akit akarnak a mi adónkból mi meg tudjuk hogy kit halgassunk kritikával....-de ahoz érteni is kéne.....
-attól mert a magyar népzenét és néptáncot művelik, attól még nem értik mit is csinálnak pontosan...- jelenleg a rossz reklám is jó nekünk...... ennél rosszabb pedig sose legyen...
Egy átlag kárpátokon kivüli (külföldi)Drakulán kívül nem sokat tud a gödrünkről, valamint a Jobbik meg a rasszizmus a hírekből....
3 #9 Enid
- 2015. december 29. 15:12:52
Magus! Nem vicc ez es ezt neked tudni kek!
Meseljunk!
Par eve, otthoni zenere kiehezve letoltok par videot. Itteni javaslat nem volt, ugyhogy ahogy esik ugy puffant - gondoltam - es mivel a tancos foldimnek tunt...,

Kicsit nepzenes, meg energikus alafestes kozepette fozok... stb. itt-ott nepitanclepest mutatok a lanykamnak az adott magyarnak tuno zenere ( nem profi modon ugye, mert en anno latinra jarhattam csak, hiszen akkor az "ment";)...

Visszaterve: ugrandozva az improvizalt "tancparkett" es a mosogato kozott magyarazom neki nagy hevvel,, hogy elodeink... stbstb. En ugye mar reg nem otthon elek...

Es... megy a magyar (nyelvu) zene a komputeren , es megy, es megy... (tv-be szo sincs rola, de ne menjunk bele miert, vagy, hogy kik "kepviselik" hazankat kulfoldon!)

... szoval egyszer csak gyermekem, aki ugyan tori a magyart..., de igy szol: "-mami! Ezek zsidok."
...
es ...- bar erzeskent megjelent bennem elozetesen, ez igaz, de leugattam sajat magam - sajgo szivvel osszekapartam orcamat a padloruuu....
szarugy...
anyam ezt sose vette volna eszre, pedig otthon el es nem jerce mar.
s_gitar

Megis ugy tunik, hogy ezugyben felvilagositasra senki nem szorul. ( csak sziv...ami persze energiatakarekosabbnak tunik). ..
243 #10 Magus
- 2015. december 29. 16:53:31
Endis_hihi
-nem igazán értelek.....de legalább bevallom
-én is homályos voltam....
-nem a táncházzal van bajom meg a magyar nyelvel, meg az ápolásával.....őrizze azt mindenki a saját Legjobb tudása és szorgalma alapján......
-Hanem az egésszel úgy ahogy van!!!!!-de az egy nagy-nagy mise lenne ha leírnám...
-van folk rádió és csak elvétve nyekereg a múzsikás rajta, az is még a Csóri Sanyis.... -hónapokn keresztül ismétlés nélkül.....
-amint bent úgy kint...
-még egyszer, ha a horgasorruakhoz kell kiküldeni a gyereked a hont képviselni parádézni a sárba, te nem egy másik horgasorrut küldenél ki inkább dagonyázni a fajtársakkal????
A Török Testvérek már magzatkorban kezdték....-keress rájuk...;)
3 #11 Enid
- 2015. december 29. 17:49:22
Magus! Latom, nem ismerunk egymasra.
enid ...
Vigyor nelkul.

Valaszolok, csak elobb fussa ma neki ennek a mondatnak megeccer, kerlek: "-még egyszer, ha a horgasorruakhoz kell kiküldeni a gyereked a hont képviselni parádézni a sárba, te nem egy másik horgasorrut küldenél ki inkább dagonyázni a fajtársakkal????"

Egyebkent, en nem.
A horgasorruak kepviseljek a sajat honukat, szemelyszerint nem igenylem oket.

Gondolod, hogy a klezmer csak hazankban hodit? s_hihi
...
persze az aldozatokat leginkabb igy "kepzik"... elzarjak oket egymastol...


A miset illetoen: a "szerkesztok" soraban meg van ures hely. Eskuszom, hogy en vevo lennek rad. s_grat

+ egy: tapasztalatom az, hogy akik kepvisel(het)ik a magyarokat, azok nem magyar szellemiseggel birnak. Nem csupan zenei korokben.
A tobbi itt elo mondjuk ugy tesz ra, meg ugy altalaban magan kivul mindenre... es meg talan van egy elenyeszo kisebbseg... talan... valahol...
persze te vagy a magus :)
75 #12 talpi
- 2015. december 30. 08:07:19
" Milyen oka lehet még, hogy ma kevesebben alapítanak családot?
– Ez összetett kérdés. Hiányzik például a család segítő ereje, amely működhetne, ha közelebb élnének egymáshoz a nemzedékek. A kapcsolatok dinamikája is megváltozott; sokan úgy oldják meg a problémákat, hogy elválnak. Biztos, hogy benne van az önzés is. Rengeteg lemondással jár a gyermekvállalás."
Nocsak.?
Még a zsidó is nyitogatja a vaksi szemeket?
No, nagy MAGyar anyák /már aki, vagyis a tisztességtelenebbje/.
Akkor hol is van a felelősség érzet?
A belinkelt bevezetőben leírt, hogy milyen megoldásokat választ manapság egy-egy, magát "anyának" nevezett véglény, azzal sem törődve, mi fog történni. Pedig tudott dolog, hogy nem csak a Haza, csonkolt, hanem a családok is, nagyrészt, s egyik sem igazán élhető.
Beszélünk itt Trianon átkáról, de mélyen hallgatunk a családok trianonjáról, pedig, manapság, ez a "divat".
Hogyan akarunk "egész" Nemzetet, ha nem vagyunk képesek érte egy hangya fasznyit sem tenni, hogy családjaink ne menjenek tönkre, holmi, liberális demagógia, vagy a "manapság divat a szingliség", nevű, baráti tanácsoknak?
Ostoba állatjai Istennek,.!
Nem látni-fától az erdőt?
Mert az eredőt igen, csak talán ki kellene nyitni a csipás szemeket.
243 #13 Magus
- 2015. december 30. 21:07:32
Talpi jól látod a dolgot, csak nem nézel a legmélyére, remélem megvilágítok valamit:
"Milyen oka lehet még, hogy ma kevesebben alapítanak családot?"
-Leginkább az, hogy nem lehet családot alapítani!!!
-Meg talán nem is akarnak azok után, hogy kirepültek apuci és anyuci karmai közül.

-Nem érdekes az hogy jelenlegi szóhasználatunkban van család és nagycsalád, az utóbbi egy rendkívül gonoszan, furfangosan közszájba rágott ködösítés, amint a nagycsaládot használod észre sem veszed, hogy családnak hívsz valamit amit nem kéne. Pedig az összes szólás-mondásunk a családdal kapcsolatban arra emlékeztet, hogy a család fogalma nem korlátozódik a modern kori egy fedél alatt lakásra. Vagyis amit mi nagycsaládnak hívunk az a család.
Ez az emberiség ellenes propaganda legnagyobb dobása, vagy a mi legnagyobb ökörségünk és egyben az örökségünk is amit már hagyományként cipelünk magunkkal.
Én a ha a 15. század végén láttam volna meg a Nyírségi napvilágot, nem pedig a múlt században. Mást értenék a család alatt, pedig elég felhős idők ezek is.
Életem derekán, rég kiházasodva a szülői házból ahol Emberré cseperedtem 10 évvel a mohácsi csata előtt kerek ötszáz éve, ugyanúgy távol élnék mint most a jelenben a szülőktől, mégis egy családban élnék. Hiszen a feleségem családjába házasodtam be és oda költöztem hozzájuk, jobb esetben melléjük. Nekem akkor a szűkebb családom, nem csak a feleségemet és a gyerekeinket jelentené. Ezen felül még a szüleit a nagyszüleit és mindazokat akik a családi fészek körül maradtak és közelségük miatt belsőségesebb viszonyban vagyok velük.
Nekem akkor senki sem mesélné be hogy egy férfi és egy nő esetleg gyerekek, esetleg nem is egy nő és egy férfi, akár esetleg gyerekekkel, az esetleg egy család lenne.
Most ugrok ötszáz évet 10 évvel a khmhm csata előtt, ezt csont-nélkül beveszem esetleg ha eszesebb vagyok akkor észreveszem, hogy egy szülő és gyereke is lehet család, akár a nagyszülőket is hozzávenném, vagy nem fogadom el az azonos neműeket egy családnak. De azt hogy én a feleségemmel és a gyermekeinkkel egy háztartásban, élve nem alkotunk egy egész családot az fel sem merülne bennem, pedig ez csak egy illúzió a csonka családomról. Hiszen mind ketten ugyanilyen családból jöttünk sőt a szüleink is(ez persze már rajtuk is meglátszott).....

"Rengeteg lemondással jár a gyermekvállalás."
-ez is egy illúzió, de a hangoztatása arra jó hogy még kevesebben szülessenek majd.
Ezt sem hinném el ha az az ötszáz évvel ezelőtti nyírségi fenegyerek lennék.
A fentiekben leírt szűkebb családban mindig akad aki megetetné vagy csak megvigasztalná a gyerekemet, kinőtt ruhát adna neki vagy csak figyelne rá míg ti mással vagytok elfoglalva...
Ha már lemondásról beszélünk akkor inkább a gyerekéről beszélhetnénk a mostani deformált családmodellben... hiszen a két dolgozó szülő képtelen azt a nagy mennyiségű törődést, figyelmet és szeretetet megadni a gyermeknek, amire szüksége lenne az igazi Emberré váláshoz.
Remélem senki sem sértődött meg azon amit írtam de a fentiek alapján szinte mind elvagyunk „khurva” definíció szerint. De erről majd máskor...

Enid tényleg, nem gyenge diszleksziám van ami nem is létezik de nekem mégis van hiszen addig mondták mig megtetszett mert jobban hangzott hogy nem hülye csak dilex-bizés vagyok és máris felmentett az olvasás gyakorlása alól, tovább hízlalva a lustaságomat.... -Mai napig hajlamos vagyok képekben olvasni vagyis a szavak alakja után nem pedig a betüket összeolvasva... és ez csak egy aprocska defekt... de mióta is olvasom a nevedet?- mindjárt magam alá szarok a röhögéstöl..... -így talán megérted miért nem eröltetnék semmijen grafológiai elfoglaltságot...

"Valaszolok, csak elobb fussa ma neki ennek a mondatnak megeccer, kerlek: "-még egyszer, ha a horgasorruakhoz kell kiküldeni a gyereked a hont képviselni parádézni a sárba, te nem egy másik horgasorrut küldenél ki inkább dagonyázni a fajtársakkal????"

Egyebkent, en nem.
A horgasorruak kepviseljek a sajat honukat, szemelyszerint nem igenylem oket.
"
Ha a horgasorruakhoz kell kiküldeni a gyereked a hont képviseln,i parádézni a sárban, te nem egy másik horgasorrut küldenél ki inkább dagonyázni a fajtársaikkal???? -ez így jobb? két rag és egy vessző...
tudod a horgasok akik ideszülettek ezt tekintik a honjuknak ,ugyanúgy ahogy azok a magyarok akik romániában születtek romániát ,és a románok is ugyanezt mondják nekik amit te...
A média és a közélet, televan azokkal akik a legjobban rohasztani képesek a társadalmat.
Én nem engedném a gyerekemet ezek közé a hont képviselni. És nem azért mert nem bízok benne, és úgy érzem a nevelésemben sem bízhatok, ezért a feje búbjáig besarazódik majd. Mert az sem mindegy hogy hol képviseljük magunkat...
48 #14 ro-zsola
- 2015. december 31. 01:34:42
Talpi barátom. A zsidó változik mert változik a világ. Nem akar megdögleni a nyomorultja.
75 #15 talpi
- 2015. december 31. 08:28:39
Ro-zsola!
Nem biza, de megfog :) mert a "belterjes gazdálkodás" visszaüt, nem kicsit, nagyon. Igaz, manapság még erősnek látszik, de tegyük "boldoggá" benne ezt az érzést, hiszen, az elbizakodottság szokta az embert legjobban fejbe baszni. Nos, akkor hagyjuk csak, vagy segítsünk be nekik. Nem kicsit, nagyon, amennyiben lehetséges, s miért ne volna, mi sem hagyjuk az út szélén őket, mint Vitzya-Vi-Szarjonovics és "népi zenekara" teszi ezt nemzetünkkel.
Sok, s nehéz nap van még hátra, de egyre közelebb az utolsó, amikor, ők és csahosaik, utolsó vacsorájukat fogják fogyasztani. Hidd el, bár tudom, hogy nagy a rálátásod, mégis, az elkövetkező év, nem lesz eseménytelen. Semmilyen szempontból. Amennyiben szerencsénk van, miért ne lehetne, akkor "ez a harc lesz a végső", de nem abban az értelemben, mire ők számítanak. Magamnak is meg kel harcolnom, minden nap, a becsületemért, a gyermekemért, de teszem, mert tudom, hogy "tiszta ügyért" szállok sorompóba. Tudom, előbbre való volna, hazánkért, nemzetünkért, de benne ott a jövő, az "igazi jövő" s érte most fontosabb, hiszen, még nem is igazán érti, azt, mi körbe veszi, csak szeretne boldog lenni, s ezt szeretném magam is, annak ellenére, hogy akadály és ellenlépés van bőven. Sebaj, Isten és hittem segít ebben, ugyan úgy, mint sokan innen az oldalról, kiknek hálával tartozom. Néha lebaszarintanak, de tudom, hogy nem a rossz szándék okán.
A Világ szó szerint változik, vagyis,
igyekszik a "nyűgöt lerázni" de ezek, kullancsok, igen erőst kapaszkodnak, hát körmeik megnyirbálásával lehetséges a "csúszást" meggyorsítani.
Sajnos, az általuk hozott törvények, tekervényes kiismerhetetlen szövevénye, csahosaiknak, s maguknak is sok lehetőséget teremtenek a "túlélésre" de ennek is vége szakad ebben az elkövetkező évben.
"Megítéltetnek, mindenki, érdemei szerint"
Mi pedig tesszük a dolgunkat, mint eddig, "becsületesen, tisztességgel, de már nyitott szemmel, s megbocsátás nélkül.
Isten tartson, s Boldogabb Újévet, minden tisztességes MAGyarnak, ki nemzetünk, s benne családjaink felemelkedéséért küzd.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.55 másodperc
2,502,043 egyedi látogató