Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Itt az új orosz nemzetbiztonsági stratégia

KülföldSz novim godom továrissi! Oroszország számára nemzeti prioritás, hogy megerősítse „a világ egyik vezető nagyhatalma” státusát – áll a Vlagyimir Putyin orosz elnök rendeletével csütörtökön megerősített nemzetbiztonsági stratégiában.

„Hosszú távú nemzeti érdekünk megerősíteni az Oroszországi Föderációnak mint a világ egyik vezető nagyhatalmának státusát, amelynek tevékenysége a stratégiai stabilitás és a kölcsönösen előnyös partneri kapcsolatok fenntartására irányul egy többpólusú világban” – olvasható a dokumentumban.

A dokumentum szerint stratégiai stabilitásának megőrzése érdekében Oroszország kész tovább tárgyalni az atomfegyverek csökkentéséről a kétoldalú megállapodások alapján csakúgy, mint többoldalú tárgyalásokon.

A NATO bővítése és az észak-atlanti szövetségnek Oroszország határaihoz való közeledése nemzetbiztonsági veszélyt jelent – áll az orosz hivatalos közlöny honlapján közzétett stratégiában. A dokumentum szerint a NATO által Európában és az ázsiai–csendes-óceáni térségben telepített rakétavédelmi rendszerek jelentősen csökkentik az átfogó és a regionális stabilitás fenntartásának lehetőségét.

A dokumentum ismételten azzal vádolja az Egyesült Államokat, hogy „az ukrajnai alkotmányellenes államcsíny" támogatásával előidézte „az ukrán társadalom szétszakadását és a fegyveres konfliktus kitörését” – írta a stratégiát ismertetve a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

A dokumentum Oroszország biztonságára veszélyt jelentő tényezőként említette a „színes forradalmakat” megszervező külföldi szervezeteket és magánszemélyeket, valamint a külföldi titkosszolgálatok, a terror-, szélsőséges és bűnöző csoportok tevékenységét, a szélsőséges ideológiák népszerűsítését és a korrupciót.

A stratégia szerint az energiabiztonság szavatolásához elengedhetetlen az energiaszektor állami irányításának jobb hatékonysága, az energiatakarékos technológiák bevezetése és az ország szuverenitásának biztosítása a nemzetközi energiapiacon.

A dokumentum gazdasági téren a fő veszélyek között említi a nyersanyagexportra épülő gazdasági modellt, az orosz gazdaság alacsony versenyképességét és a külgazdasági konjunktúrától való függést. A kockázatok között szerepel továbbá a korszerű technológiák fejlesztésében való lemaradás, a pénzügyi rendszer védtelensége, az offshore cégek megerősödése, a feketegazdaság magas arányának fennmaradása és a régiók fejlettsége közötti különbségek.
Link

Hozzászólások

60 #1 csaba
- 2015. december 31. 23:56:27
"Putyin a patriotizmusról"

internetfigyelo.files.wordpress.com/2015/12/putineurasianunion.png

"Fordítás

A mi kötelességünk – megmutatni a világnak mi is a patriotizmus (hazafiasság). Ez nem más népek gyűlölete! Ez a saját népünkhöz való szeretet, és az emberiség tisztelete. A patriotizmusban nincs egy csepp gyűlölet sem! Mindenkinek e hatalmas országban, itt az ideje eredetének sajátosságai felé fordulni, és feltárni magában a valódi hazaszeretetet.

Ehhez nálunk minden megvan – a szárazföld 1/8 része, hadsereg, és törekvés a világbéke megőrzéséhez. A hazafiakon, és mind azokon, akik tisztelik és szeretik a hazájukat, nyugszik a 21. évszázadi Oroszország elpusztíthatatlan szellemi-erkölcsi ereje."

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)
4 #2 Posta Imre
- 2016. január 01. 08:49:12
Csaba a "parti-idiotizmus" igen különleges kérdés. A "legnagyobb" paiidióták az alakváltó zsidó férgek, akik más nemzetek bőrébe bújva, identitásukkal maszkírozva úgy tűnnek, mintha, a valódi nemzetieket meg a liberális olvasztótégely felé terelik. Úgyhogy csak óvatosan azokkal a szavakkal. Medvegyev pl. egészen biztosan nem orosz, ami nem is baj, csak hát ugye nem vállalja nyíltan, mert ugye nem az a szerepköre. Cirkusz ez, semmi más.
4 #3 Posta Imre
- 2016. január 01. 20:35:26
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=mTAVPxXETJs[/movie]
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lt9VDhx0fJc[/movie]
4 #4 Posta Imre
- 2016. január 04. 18:40:08
Putyinék először nevezik fenyegetésnek az USA-t

Új orosz nemzetbiztonsági stratégia lépett életbe a múlt héten, amely a nemztbiztonságot fenyegető tényezők között említi az Egyesült Államokat. A dokumentumban az USA-t vádolják az ukrán konfliktus kiélezésével, és azt sugallják, hogy Oroszország fokozódó globális szerepvállalása ellenreakciót vált ki Amerikából és szövetségeseiből.

Először nevezte meg az Egyesült Államokat az Oroszország nemzetbiztonságát fenyegető tényezők között a Vlagyimir Putyin elnök rendeletével a múlt héten életbe lépett új orosz nemzetbiztonsági stratégia - írta dokumentum ismertetőjében a Reuters hírügynökség.

A dokumentum a Dmitrij Medvegyev akkori elnök által jóváhagyott verzió helyébe lépett: a 2009-es változat még nem tett említést sem a NATO-ról, sem az Egyesült Államokról.
http://hvg.hu/vil...nek_az#rss

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.38 másodperc
2,487,300 egyedi látogató