Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Áder János: legyen a szeretet az iránytűnk

KultúraNos, minden új év, új reménye a régi, hogy ezt a tetves zsidó-cigány bandát békésen a másvilágra sikeresen deportáltuk! Áder, hogy legyen ez az utolsó pezsgő, ami lemegy a gigádon és hamarosan egy bajonett követheti, persze demokratikusan! A szeretet, a megértés, a segítő szándék, a jóakarat és az alázat fontosságára hívta fel a figyelmet a köztársasági elnök újévi köszöntőjében, amelyet péntek nulla óra után, 2016 első pillanataiban sugároztak a televíziók. Áder János azt javasolta, hogy ezek legyenek az új év cselekedeteinek vezérlő elvei.
"Legyen a mi iránytűnk a szeretet" - fogalmazott az államfő, aki a nagyvilágnak békés, Európának nyugodt, Magyarországnak sikeres, a magyaroknak pedig boldog új évet kívánt. Áder János szerint mindenkinek az lehet a legfőbb közös kívánsága, hogy legyen békés a világ, mert az előző év arra int, hogy "nincs nagyobb kincs annál, mintha biztonságban tudhatjuk országunkat, szeretteinket, családunkat".


"Régen álltunk úgy az új esztendő kapujában, hogy ennyire bizonytalannak érezzük az előttünk álló évet" - fogalmazott, majd a világot 2015-ben megrázó terrortámadásokra utalva arról beszélt, hogy mindennél fontosabbá vált épségben tudni szeretteinket. "Mára eljutottunk oda, hogy amikor fiaink és lányaink idegen országban tanulnak vagy munkát vállalnak, nem az a legfontosabb, hogy megtalálják számításukat. Vagy amikor barátaink külföldi tájakat indulnak felkeresni, nem az a legfontosabb, hogy milyen élményekkel gazdagodnak. Egyetlen dolog fontos számunkra: hogy épségben viszontlássuk őket" - jelentette ki az elnök.

Áder János emlékeztetett arra, hogy tavaly ilyenkor senki nem számított az elhúzódó migrációs válságra, és Magyarországnak is olyan kihívásokkal kell szembesülnie, amilyenekre évtizedek óta nem volt példa. Hozzátette: arra sem lehetett gondolni, hogy Párizs egy hónapon belül kétszer is szimbolikus színhellyé válik: "először az esztelen terroré, majd egy sikeres klímakonferenciát követően a teremtett világért való felelősségé".


Az államfő azt ajánlotta, hogy a karácsony, a szeretet ünnepe - "az együtt eltöltött békés órák, a meghitt családi beszélgetések, az éjszakába nyúló közös játékok a gyermekekkel, az örömteli találkozások rokonokkal, barátokkal" - legyen az "új év erőforrása". Áder János ennek alátámasztására Szent Pál apostolnak a szeretet öröklétéről szóló tanítását is idézte. A köztársasági elnök felhívta a figyelmet arra is, "csakis tőlünk függ, hogy újévi jókívánságainkat kiegészítjük-e azzal, hogy megértéssel fordulunk bajba jutott honfitársaink felé, hogy segítő szándékkal fordulunk a rászorultakhoz, fogyatékkal élőkhöz, hogy jóakarattal fordulunk útkereső, az élet dolgaiban nehezen eligazodó honfitársainkhoz, és hogy alázattal fordulunk természeti környezetünkhöz". Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016. január 01. 11:00:10
Na, ez a beszéd! Végre egy normális vezető, aki nem beszél mellé, hanem egyenesen azt mondja, amit Pekingből diktálnak. Készen álltok a valamire?

Kim Dzsong Un újévi beszéde: készen áll a háborúra

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető újévi beszédében azt mondta, országa kész a háborúra bármilyen támadó külső erővel szemben.http://faktor.hu/...source=rss

A pampula is nyomja a hülyeséget. Hát mindent megtettetek mocskos zsidó tetvek, hogy a "hívő" csak HIV-jen, az alkesz, csak alkészkodjon, drogos, szerecsenjátékos...és a többi ilyen olyan netfüggő is közönnyel bírjon a nem is fajtársai felé, sőt kifejezetten ellenséges legyen! Nos, én nem vagyok közönyös, a büdös qva zsidó-cihgány anyátokba a vasvellát, szeretettel és demokratikusan! Akkor most nekem van mégis "igazam",

Ferenc pápa: Győzd le a közömbösséget!

A globális közömbösség a békét fenyegeti, ezen felülemelkedve lehet a békét megszerezni - mondta Ferenc pápa újévi, békenapi üzenetében.

A korunk csapásai iránti közöny a béke hiányának egyik alapvető oka, mondta Ferenc a pápasága harmadik békevilágnapi üzenetében. Ma a közöny gyakran összekapcsolódik az individualizmus különböző formáival. Az információ növekedése önmagában nem jelenti a figyelem növekedését is a problémák iránt, ha nem követi a szolidaritáson alapuló lelkiismereti nyitottság. Ezért tehát alapvetően fontos az a hozzájárulás, amelyet a család mellett a nevelők, a tanárok, a kultúra képviselői, a médiaszakemberek, az értelmiségiek és a művészek adhatnak - fogalmazott a katolikus egyház vezetője.http://hvg.hu/vil...sseget#rss
37 #2 HER
- 2016. január 01. 15:55:40
http://gepnarancs...agi-elnok/
Dr. Áder János úr, elméletileg köztársasági elnök
Egyik olvasónk – meghallgatva Áder János újévi üzenetét – az alábbi levelet küldte a köztársasági elnöknek. A levelet – a válasszal együtt – szerkesztőségünk rendelkezésére bocsájtotta.
Uram, tisztelettel kérem, hogy újévi és egyéb megszólalásaiban szíveskedjék figyelembe venni, hogy O.V. párt- és miniszterelnök kegyelméből nyert tisztségét az én hozzájárulásom nélkül tölti be, így a nagy egész, vagy a nép, nemzet tagjának nem tekinthet ebből a szempontból engem. Ön a becsületét még az első Fidesz adminisztrációban betöltött házelnöki tisztségében veszítette el a szememben, Györgyi Kálmán úr ellehetetlenítése kapcsán, amikor pártjának egy alkotmányellenes intézkedését nem releváns-nak minősítette. A mostani tevékenységében sehol sem tudom tetten érni azt, hogy az ország lakosságának egészét képviselné írásban és szóban, mivel minden átmegy az Ön szűrőjén, soha nem lebeg a szeme előtt a jogi-doktori esküjében szereplő, „igazságra esküszöm” paradigma.

Újévi köszöntőjét koromból fakadó feledékenységből hallgattam csak meg és engedélyét nem kérve, nem számítom magamat a megszólítottak közé. Tudom, hogy ez az üzenet nem jut az Ön szeme elé, famulusai küldenek – ha küldenek – egy semmmitmondó választ, vagy a TEK-et, bár az ő szolgálatukról tudomásom szerint lemondott.
3 #3 Enid
- 2016. január 01. 18:25:56
Linkelje mar be valaki az eredeti papa-szoveget, mert egyik masik "forditast" nemtom leellenorizni... :(
75 #4 talpi
- 2016. január 02. 06:16:57
Ejnye kedves bajtársak-bajtársnők:( hiszen mégis csak "köz-társasági elnök". De kérdem én, bugris hol? Hiszen, Magyarország, évek óta nem "Köztársaság"akkor hol is? Vagy tévednék? Hiszen van egy olyan Btk tétel/neki tudnia kellene/ ""jogosulatlan cím használata" ez azért furcsa, hiszen Sitt Pali ennél kisebb hibát követett el a doktori diploma alapján. Jó neki megbocsátható, szegénynek mert nem tudta mit cselekszik , de "ennek" a Bronson" utánzatnak azért igen vastag a bőr a pofáján. Igaz "h-arcos -társainak szintén. Nem kellene rajta vékonyítani?
8 #5 miskolcilaci
- 2016. január 02. 08:15:07
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pJuACSlW0wI[/movie]
60 #6 csaba
- 2016. január 02. 17:58:53
"Horthyhoz hasonlítják Orbánt a Le Monde-ban"
http://propeller....0Monde-ban
propeller.hu/images/cikk/2016_01/orban_viktor.png

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.37 másodperc
2,488,557 egyedi látogató