Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Januártól lehet tartalékos katonának jelentkezni

KülföldMost jó Lenin katonának, Lenin-fiúkat verbuválnak, brummadzag! Cigányokat kétszeres juttatásban, zsidókat azonnali külszolgálatra es! Jelige: Csak a szeretet! Szlovákiában januártól nyílik meg a tartalékos katonai szolgálat lehetősége. Aki részt vesz a programban, az 375-eurós zsoldot és teljes ellátást kap.

Martina Balleková a védelmi minisztérium szóvivője a SITA hírügynökségnek elmondta, hogy fokozott érdeklődést tapasztalnak a program iránt. Hozzátette, hogy jelenleg a végrehajtási terven dolgoznak. Ez a terv határozza meg a kiképzés menetét és tartalmát.

Már 2016-ban elindulnak az első kiképzések, ezért a végrehajtási terv részleteit nem hozzák nyilvánosságra. Így még azt sem tudni, hogy az első önkéntesek mikor abszolválhatják ezt a kiképzést.
Kirándulás a szlovák Magas-Tátrában. Kattintson a képekért!

A kiképzés 12 héten át tart majd. Ebből kilenc hét lesz az általános kiképzés és további három hétet pedig a szakirányú tréning vesz igénybe. A szóvivő elmondása szerint a programba büntetlen előéletű, megbízható szlovák állampolgárok jelentkezhetnek és legalább középfokú szakképesítéssel kell rendelkezniük, de természetesen szlovákul is tudniuk kell. A jelentkezők pszichológiai és fizikai alkalmasságát is megvizsgálják majd.

A programot a Turócszentmártoni Kiképzőzászlóalj valósítja meg. A sikeres abszolvenseket előléptetik, második fokozatú katona rangot kapnak.

A résztvevők a kiképzés alatt 375 euró zsoldot valamint teljes ellátást kapnak. Az utazási költségeiket is átfizetik. Évente 150 fővel tervezik feltölteni a tartalékosok létszámát.

Martin Glváč védelmi miniszter a programot lehetővé tévő törvény benyújtásakor elmondta, hogy a tartalékosok sorába biztosan nem vesznek majd fel olyan személyeket akik "erősen militáns viselkedést tanúsítanak".
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016. január 03. 10:57:13
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=bq_Xc8h5PHw[/movie]
8 #2 miskolcilaci
- 2016. január 03. 22:06:50
Gondolom kizáró ok lehet a kereszt viselete nyakláncon, kivéve ha fordítva csüng.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.31 másodperc
2,487,375 egyedi látogató