Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az ismeritek mikor Piroskának farkas a nagymamája?

KultúraGendernek nevezik a nemváltó őrületet, aminek a vége persze nem váltó és a gender, kender! Akinek tetszik, az copja le a jó édes zsidó anyját! December végén mutatták be a magyar mozik az év egyik legjobb filmjét, a Tangerine-t, amelyben egy transznemű prostituált ered a stricije nyomába karácsonykor Los Angelesben; decemberben folytatódott a nemváltó nagypapáról szóló Transparent-sorozat; januárban pedig jön az Oscar-esélyes A dán lány, amely az egyik első férfiról szól, aki megpróbálkozott a nemi átalakulással. A leghíresebb transzneműek közben popkulturális ikonokká váltak. Utánajártunk a jelenségnek.

A transzneműség ugyan csak az elmúlt egy-két évben lett felkapott téma, a transznemű karakterek nem most jelentek meg először a filmvásznon és a képernyőn. Ám az sem egyértelmű, hogy ki tekinthetünk egyáltalán transznemű karakternek. Ugyanis a transzneműek ábrázolásáról szóló párbeszéd egyik legnagyobb kérdése, hogy mennyire tesz jót, vagy éppen mennyire árt az ügynek, és persze, hogy mennyire hiteles, ha egy transznemű karaktert nem egy transznemű karakter játszik.

Hillary Swankről például az a közmegegyezés, hogy sokat tett azért, hogy a téma belekerüljön a fősodorba, de hiába ért Oscar-díjat az alakítása 1999-ben a Fiúk nem sírnak című filmben, attól ő még mindig egy ciszgender színésznő (azaz ugyanaz a neme, mint születésekor), aki egy transznemű ember, a nőből férfivá lett Brandon Teena tragédiáját játszotta el.
Fotó: ANNE MARIE FOX
Jared leto, Dallas Buyers Club

Jared Leto a Mielőtt meghaltam című filmben

Jared Leto is Oscar-díjat kapott 2014-ben a Mielőtt meghaltam mellékszerepéért, de ugye ő sem egy transznemű színész, ráadásul egy csomó negatív sztereotípiát is megjelenített. Az általa játszott, férfiból nővé alakult Rayon egy drogfüggő prosti túlzottan harsány külsőségekkel, továbbá az egyetlen karakter, akin az egyébként megrázó filmben nevetni lehet. Leto amúgy azt is megkapta, hogy bár állítása szerint egy csomó transzneművel konzultált előzetesen, egyiküket sem tüntették fel sehol, az egészről pedig semmit sem hallott a relatív kicsi Los Angeles-i transz színtér, a filmet pedig többek között azért is is bírálták, mert életrajzi történetként adták el, de egyáltalán nem hiteles: a Matthew McConaughey által játszott főszereplő, Ron Woodroof a filmben egyértelműen hetero-, miközben a valóságban minimum biszexuális volt.

Hogy mennyire élénkek a sztereotípiák, arról hatásos képet festett a GLAAD melegjogi szervezet 2012-es kutatása, amelyben a 2002 és 2012 között eltelt tíz év transznemű karakterábrázolását vizsgálta az amerikai sorozatokban. Eszerint a transznemű karakterek az esetek 40%-ban áldozatok voltak, 21%-ban gyilkosok, gonoszok, és általában szexmunkásnak írták meg őket.

Ilyenekkel a magyarországi tévénézők is találkozhattak, például a Helyszínelők-szériában, ahova jutott saját anyját meggyilkoló transznemű, vagy a Kés/Alattban is, ahol az egyik évadban egy saját fiával alvó, babatolvaj, pszichopata transznő volt a főgonosz, de a transzneműek nem a legjobb színben tűntek fel a Kaliforgia vagy a Gátlástalanok epizódjaiban sem.

Candis Cayne

Candis Cayne

Erre az időszakra esett az itthon is vetített Édes, drága titkaink című sorozat is, amelyben ugyan szintén nem a legmakulátlanabb pedigrével rendelkezik a Carmelita nevű karakter, sőt, a politikus és házas Patrick (William Baldwin) mindent megtesz azért, hogy ne jusson a nyilvánosság tudomására a viszonyuk, de Carmelita karaktere nemcsak a forgatókönyvben nővé operált férfi, hanem a valóságban is, akit Candis Cayne játszik, és aki az első olyan transznemű színész lett, aki országos csatornán (ABC) visszatérő szereplőként megjelent.

A sorozat azonban a nagy nevek (Donald Sutherland, Peter Krause) ellenére sem volt túl izgalmas, két év alatt ki is múlt, és így a transznemű irányba sem alakult ki komolyabb változás.

Hogy manapság mégis arról beszélhetünk, hogy mennyire megváltozott és feltűnőbb lett a transzneműek ábrázolása, az leginkább annak köszönhető, hogy az elmúlt években megváltoztak a sorozatgyártási szokások, és megjelentek olyan szereplők a piacon, mint az Amazon és a Netflix.

Az ő sorozataiknak a fő jellemzője, hogy nem hétről hétre adják az epizódokat a tévében, hanem teljes évadokat tesznek közzé, amelyeket a neten streamelhetünk. Azonban ez még kevés lenne ahhoz, hogy komolyan vegyék őket a hagyományos stúdiók, ezért van, hogy olyan történeteket karolnak fel, amelyeknek hangvétele, témája, látványvilága, megvalósítása eltér a megszokottól.

Laverne Cox

Laverne Cox

Így lyukadt ki a Netflix az Orange Is the New Blacknél, az Amazon pedig a Transparentnél.

Előbbi egy igaz történet alapján készült, női fegyházban játszódó sorozat, amelyben nyíltan ábrázolják a nők közti testi kapcsolatokat. A karakterek között van egy férfiból nővé lett fodrász is, Sofia, akit valóban egy átoperált színész, Laverne Cox játszik. Ahogy az egész sorozatot, az ő játékát is számos dicséret érte, mondván, nem egy bábként jelen lévő transzvesztita, hanem emlékezetes és hiteles alakítást nyújt. Coxnak annyira bejött a szerep, hogy ő nyitotta meg a 2014-es New York-i Pride-ot, a Time Magazine-ban pedig címlapot kapott, és azóta a TRANSform Me című VH1-on futó transzreality producere és műsorvezetője is.

Az OITNB-re az volt a nagy mondás, hogy New York állam összes leszbikusa ott lebzselt a forgatáson, a Transparentre pedig az áll, hogy ennyi transznemű tuti nem dolgozott még sorozaton. Ennek ellenére a főszereplők között nem találunk transzneműt, de ettől még a történet arról szól, hogy egy 70 éves férfi felvállalja mindenki előtt, hogy ő valójában nő. A Mortból Mourára változó karaktert alakító Jeffrey Tambor miatt érték is bírálatok a produkciót (tudják, transz, de mégis cisz), ám Tambor játéka és a sorozat is nagyon jó és hiteles. Az első évadról itt írtunk lelkesen, a nemrég bemutatott folytatás pedig csak tovább emelte a színvonalat. Moura már szedi az átalakuláshoz szükséges hormonokat, de kételyek is gyötrik; a visszaemlékezésekből még az is kiderül, hogy a náci Németországban hogyan éltek a transzneműek. A Tambor szerepeltetését érő kritikák fényében külön izgalmas az a sorozatbeli jelenet, amelyben Mourát kiutálják egy táborból, ahol mindenféle nő lehet, de olyan nem, aki nem annak született.

Ugyancsak az Amazon mutatta be a Sense8 című sorozatot, a Mátrixot készítő Wachowski testvérek látványos munkáját. Közülük ugye az egyikük már nem Larry, hanem Lana, és több filmjükben is vizsgálták már a nemi identitás kérdését. Sorozatuk a jövőben játszódik, amikor szintet lépett az emberiség: létrejött a transzhumanitás. A nyolc főszereplő más-más helyeken él, és más-más történik velük, de ők mégis egy ember alkotnak, képesek arra, hogy egyesüljenek. Az egyik főszereplő történetesen egy nővé operált férfi, a sorozat egyik csúcspontja pedig egy berlini szaunában játszódik, ahol mindenki mindenkivel. (Az idén nyáron bemutatott sorozatról ezt írtuk).
Fotó: Getty Images / Michael Buckner
Bruce Jenner, 2012

Bruce Jenner 2012-ben

2015-ben azonban nemcsak a sorozatok, hanem egy olimpiai bajnok miatt is a figyelem középpontjába került a transzneműség: Bruce Jenner az 1976-os montreali olimpia első helyezett tízpróbázója, aki ma már nem férfi, hanem nő, és Caitlyn a neve. Jenner még 1991-ben házasodott a Kardashian családba, amely arról híres, hogy híres. Tudják, innen származik Kanye West felesége, Kim Kardashian is, akinek Jenner a mostohaapja volt.

Jenner szerepelt a Kardashianékról szóló, 2007-ben kezdődő valóságshow-ban és annak későbbi folytatásaiban is. Egy 2015 áprilisában az ABC-n sugárzott és több mint 20 millió ember által nézett interjúban pedig bevallotta, hogy ő valójában nő, és mostantól fel is vállalja ezt, még a nevét is megváltoztatja. Azt is elmondta, hogy több kozmetikai beavatkozást is végrehajtottak rajta, de nemi átalakítást nem tervez, hiszen mindig is a nőkhöz vonzódott, és nőnek lenni amúgy is mentális állapot és életstílus.
Fotó: AFP / MLADEN ANTONOV
Caitlyn Jenner

Idén Jenner volt az egyik legkeresettebb személy a Google-ön, a Vanity Fair címlapjára Annie Leibovitz fotózta, a Twitteren előbb lett meg neki az egymillió követő, mint Barack Obamának, a transzok bajnoka lett, a South Park kiparodizálta, és természetesen saját show-ja is lett, az I Am Cait, amiből 2016-ban már a második évad jön.

A hagyományos sorozatok és a valóságshow-k mellett azért a filmipar sem maradt le. Az év egyik slágerfilmje, a Tangerine is szokatlan módszerrel készült. A magyarországi moziforgalmazásba december 24-én kerülő filmet először januárban mutatták be a Sundance Filmfesztiválon, és két dolgot lehetett róla egyből tudni: három telefonnal vették fel, és transzneműekről szól.

A Los Angelesben játszódó film főszereplői mindketten férfinak született nők, akik a testükből élnek. Alexandra énekes akar lenni, barátja, Sin-Dee pedig éppen most ülte le 28 napos börtönbüntetését. Sin-Dee hamar kikészül, amikor megtudja, hogy a stricije megcsalta egy heteró csajjal. Innentől őt kajtatják, és összevissza nyomulnak a városban, elkeverednek egy bárba és egy kupiba is, végül aztán egy fánküzletben szembesül egymással az összes szereplő.

A Tangerine-ben egy csomó olyasmi van, ami nem a legkedvezőbb a transzneműekre nézve: drog, kurváskodás, lármázás stb., még sincs az az érzésünk, hogy hátrányos megkülönböztetésben részesülnek, ugyanis a film egyetemes dolgokról és emberekről szól hitelesen. Két transznemű színész (Mia Taylor, Kitana Kiki Rodriguez) játszik két transznemű karaktert, olyanokat, akik már rég elfogadták magukat.

A Transparent és az Orange sikerének következtében sokféle sorozatban megjelent a transz szál (pl. Glee – Sztárok leszünk, Gazdagok és szépek, Rúzs és vér), és 2015 őszén a BBC is bemutatott egy olyan komédiát, amelyben a csatorna történelmében először egy transznemű színész játszik egy transznemű karaktert.

Ami a mozit illeti, 2016-ban érkezik A dán lány, amely a következő Golden Globe- és Oscar-díjkiosztón is az esélyesek között van. Tom Hooper, A király beszéde és a Nyomorultak rendezőjének filmje igaz történet alapján készült, és egy olyan dán házaspárról szól, amelynek férfi tagja a harmincas években az elsők között esett át nemi átalakító műtéten, a felesége pedig mindenben támogatta. A férfi főszereplő Eddie Redmayne, aki tavaly A mindenség elméletében nyújtott alakítása miatt Oscar-díjat kapott.

A dán lányt január 28-án mutatják be itthon, de feltehetően nem ez lesz az egyetlen transznemű tartalom, amely elénk kerül majd 2016-ban. Úgyhogy aki nem akar transzgenderőrületet, csukja be a szemét és fogja be a fülét!Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016. január 04. 20:26:27
Önmegtartóztatásra szólítják fel Törökország vallási vezetői a jegyespárokat

Önmegtartóztatásra szólítja fel a házasságra készülő török párokat a Vallási Ügyek Legfelsőbb Tanácsa internetes oldalán hétfőn közzétett nyilatkozatában – jelentette a Dogan török hírügynökség.

A dokumentum szerint azoknak, akik terveik szerint összekötik majd életüket, tartózkodniuk illik a flörttől, attól, hogy nyilvános helyen kéz a kézben járjanak, továbbá több, az iszlám által nem jóváhagyott viselkedési formától.http://magyaridok...at-269419/
4 #2 Posta Imre
- 2016. január 05. 06:13:15
A jó szexhez jó emberek kellenek, hogy azt az élményt helyesen megélve egymást táplálva, emelve, jó embert nemzhessenek. De tisztáztuk már, mit is értünk valójában kex alatt?

Z-generáció: az anális és orális szex a divat
Méhecskés mese helyett pornó?

Tinédzser gyerekek szülei számára rémisztő lehet az adat, miszerint évről évre csökken az átlagéletkor az első szexuális aktust illetően. Ezt a folyamatot gyorsítja, erősíti a technikai fejlődés, ráadásul, amit korábban perverziónak véltünk, az nagyon sok fiatal szemében az élet természetes dolgai közé tartozik. De mit tehet egy aggódó szülő?
Ajánlom a Facebookon

Miközben az A-HA Program név nélküli felmérése szerint 2011-ben az első szexuális aktusra Budapesten 15,3, vidéken 15,7 éves átlagéletkorban kerül sor, vagyis egy évvel hamarabb, mint 2001-ben, a tinédzserek ismerete a szexualitással, a védekezéssel, az intim higiéniával kapcsolatosan továbbra is nagyon hiányos.
A felmérés kapcsán természetesen átlagéletkorról beszélünk - mondja dr. Szőnyi György nőgyógyász, a Szülészeti-Nőgyógyászati Prevenciós Tudományos Társaság programigazgatója. - Nekem is volt páciensem, aki 14 évesen már szült, míg mások értelemszerűen később kezdik a nemi életet. Szerencsére az elmúlt évtizedekben folyamatosan csökkent a 19 év alatti korosztályban a terhességmegszakításra jelentkezők száma, de nem akkora mértékben, mint más korosztályokban. Jelenleg évente 40 ezernél valamivel kevesebb terhességmegszakításra kerül sor Magyarországon, ennek 10-12 százalékát teszik ki a 19 év alattiak.

Terhességmegszakítás: veszélyek és szövődmények

Sajnálatos jelenség, hogy még ma is sokan a megszakítást a fogamzásgátlás eszközének tekintik. Az alábbiakban ezt a szemléletet szeretnénk megváltoztatni, rádöbbenteni az említett nőket, hogy valójában minden alkalommal műtéten esnek át.
A magyarországi statisztikák nagyjából megfelelnek a nemzetközi trendeknek is. - A rendelőnket felkereső nők között nem kimagaslóan magas a 20 év alattiak aránya - mondja dr. Christian Fiala, a bécsi Gynmed Ambulatorium szakmai vezetője. - A terhességmegszakítást végeztetők csupán 1,4 százaléka 14 év alatti, további 13,1 százalék pedig a 16-20 éves korosztályba tartozik. Tehát a 20 év alattiak az abortuszt választók 14,5 százalékát teszik ki, míg a 21-25 év közöttiek (ők adják a hozzánk érkezők legnagyobb hányadát) 21,6 százalékot képviselnek. Ausztriában egyébként a szülő nők kicsit több, mint 3 százaléka 19 évesnél fiatalabb, arányuk minimálisan alacsonyabb, mint a 40 felett szülőké (3,7 százalék). A fogamzásgátlással kapcsolatban azonban azt tapasztaljuk, hogy a hozzánk érkezők majdnem fele vagy egyáltalán nem, vagy nem megbízható módszerrel - megszakított közösüléssel vagy naptármódszerrel - védekezett.

A szexuális úton terjedő fertőző betegségek kapcsán nehezebb pontos statisztikát mondani. A HPV-fertőzés a szexuálisan aktívak között legalább 20 százalékos, ezen a területen itthon sokat segíthet a hetedikes lányoknak felkínált ingyenes oltási lehetőség.

Az extrém már hétköznapi
A szakember szerint tudomásul kell vennünk, hogy manapság olyan mértékben vált technikailag elérhetővé mindenféle tartalom, hogy megfelelő felvilágosítás nélkül a fiatalok számára a pornó könnyen az általános szexuális viselkedés kategóriájába kerül. De ez csupán az egyik oka, hogy anális és orális közösülésre is egyre gyakrabban vállalkoznak a fiatalok. A terhességtől való félelem, illetve a szüzesség kvázi megóvásának illúziója miatt is egyre divatosabb a szexnek ezen formája.

A párkapcsolat egyenlő a szexualitással a mai fiatalok számára

A párkapcsolat egyenlő a szexualitással a mai fiatalok számára
- Nem dughatjuk homokba a fejünket - mondja dr. Szőnyi György -, tudomásul kell vennünk, egyre fontosabb jelentősége lesz az iskolai felvilágosításnak és az otthoni beszélgetésnek a szülőkkel.

Révész Renáta Liliána pszichológus szerint a társadalmi elvárások csak lassan változnak, ezért sok dologról még ma sem tudunk igazán beszélni. Sokáig olyan kulturális közegben éltünk, ahol az egyénnek meg volt szabva, mit csinálhat. Most sokkal nagyobb a fiatalok mozgástere, de sokkal kevesebb a rendelkezésükre álló információ, iránymutatás.

- Természetesen nem a szexualitás technikai részével kapcsolatban tudatlanok - mondja Révész Renáta Liliána. - Sőt éppen az az egyik fontos probléma, hogy a párkapcsolat fogalma összekeveredik náluk a szexuális élmények keresésével. Holott ez is olyan dolog, amit lépésről lépésre kellene megtanulni. Ha nem így történik, akkor korán beköszönt a kiégés, amire válaszként azon kezdenek el tűnődni, milyen furcsaságokat tudnának belevinni a szexuális életükbe, hogy egy kicsit feldobják azt.

A pszichológus szerint fontos lenne, hogy a szülők őszintén beszéljenek gyerekeikkel a párkapcsolatról, a testi érintkezésről. De ne arról, vagy ne csak arról szóljon a felvilágosítás, hogy miként születik a kisbaba, hanem a személyes élményekről, érzelmekről és döntésekről bizonyos pillanatokban. Nagyon fontos, hogy sosem késő ezt beszélgetést elkezdeni.

R. Csekeő Borbála, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetője szerint az internet mindannyiunk életét befolyásolja. Nagy hatással van a tizenévesek és a fiatalok kapcsolataira, szociális életére, így a párkapcsolatok alakulására is.

- Az elmúlt években a szociális élet, a barátainkkal való kapcsolattartás jelentős része (nem csak tizenéveseknél, hanem felnőtteknél is) az internetre tevődött át. Az életünk sokkal nagyobb részébe engedjük be a tágabb ismeretségi kört, vagy esetenként a teljes nyilvánosságot, mint korábban. Az intimitás, az intim zóna védelme jelenleg újradefiniálásra, új határok kijelölésére vár. Tapasztalataink szerint sok fiatalnak szomorú történeteken keresztül kell megtapasztalnia, hogy vissza lehet élni azzal, ha másokat beenged ezen határokon belülre. Például párkapcsolaton belül készült képei nyilvánosságra kerülnek, egy esetleges szakítás után a zsarolás eszközévé is válhatnak.

Biztonságban a neten

A Safer Internet Program (SIP) konzorciumának a feladata több rétegű: a felvilágosító, ismeretterjesztő munkától a konkrét segítségig tart. Ezen belül a Kék Vonal feladata telefonon és online felületein keresztül az internet használattal kapcsolatos témákban a konzultáció, tanácsadás, lelki segítségnyújtás.
Dr. Kisfaludi Gábor, a SIP önkéntes oktatója úgy véli, hogy a fiatalok ugyanúgy információt gyűjtenek és mintákat keresnek, mint elődeik. Ami a minőségi változás, az az információgyűjtés és -megosztás lehetősége. A gyermek akár 7-8 évesen is szembe találja magát olyan információval, amit nem tud értelmezni. Reakcióként vagy (még) nem érdekli és tovább lapoz, vagy felkelti az érdeklődését és ebben az esetben jó eséllyel meg is osztja azokat kortársaival. A kontroll gyakorlatilag teljes hiánya miatt a gyerekek egymást "világosítják fel", egyébként meglévő gátlásaikat egymás hatására könnyen vesztik el, a közösségeik által elvárt magatartásmintákat utánozzák.

Amikor a fiatal szexuális élete már nem csak a virtuális térben jelenik meg, a virtuális tér szereplői is áttevődnek a valóságba. Ha ezt megelőzően a szülő nincs jelen a fiatal életében, itt már komoly akadályokkal kell szembenéznie. - Ha a már kialakult képpel rendelkező fiatal szexuális életébe akar beleavatkozni, abból jelentős feszültség keletkezik a szülő-gyermek kapcsolatban - mondja dr. Kisfaludi Gábor.

- Ha részt szeretnénk venni az életükben, akkor meg kell tanulnunk a fiatalok gondolkodási módját és a kommunikációs csatornáik kezelését. Gyermekünk ugyanis mindent leír magáról, amit fontosnak tart, és azt kiposztolja, megosztja a barátaival. Ha tudjuk használni a Facebookot, és vesszük a fáradságot, hogy meg is nézzük a profilját, sok érdekes információval leszünk gazdagabbak anélkül, hogy kémkednénk utána. Ráadásul ezt ő sem tekinti kémkedésnek, hiszen kiposztolta. Persze ha visszaélünk vele, akkor ne lepődjünk meg, ha letilt bennünket.

Vigyázzunk rájuk!

Egy nemrég napvilágot látott nemzetközi kutatás alapján a 11 és 16 év közötti lányok leggyakoribb keresőszava az interneten a pornó. Ezzel párhuzamosan az elmúlt öt évben az internetes zaklatás áldozatainak aránya 7-ről 15 százalékra emelkedett. A megoldás persze nem az internettől való eltiltás, sokkal inkább a megfelelő kommunikáció és a korosztálynak megfelelő szűrőprogramok telepítése.

A szűrőprogramok a kéretlenül felugró erőszakos tartalomtól vagy pornótól kímélnek meg bennünket, de mivel egy kiskamasz viszonylag könnyen ki tudja ezeket játszani, érdemes inkább megtanítani a felelősségteljes internethasználatra, illetve arra, hogy amit ott lát, az nem feltétlenül a valóság.

A cikk a Nők Lapja Egészség októberi számában jelent meg.
2 #3 gerry
- 2016. január 05. 15:09:48
"...az első szexuális aktusra Budapesten 15,3, vidéken 15,7 éves átlagéletkorban kerül sor, vagyis egy évvel hamarabb, mint 2001-ben,..."


Na persze. Mondta a jó "kislány a mamájának.

Csak azért nevezem magam Tamásnak, mert a 70-es évek elején is pont itt tartott a magyar "'átlag"...
Nem fogom bizonygatni a dolgokat, hiszen csak "átéltem".

(A mamáknak meg üzenem, hogy amennyiben még nem szenilisek, gondoljanak vissza a saját tizenéves éveikre. Ígérem, hogy nem fogok árulkodni! Ja igen, kedves apukák. Hogy is volt az a házi- szülinapi-, szilveszteri buli, amikor...? De nem kell mindent elmondanod a gyereknek - ö se mond el mindent neked! Jobb a béka amit nem kell lenyelni nyersen)

Nõk Lapja... lányok, hogy le ne boruljak az erkölcsi szintetek elött! Ti még biztosan a nászészakán csodálkoztatok rá elõször a világra, én meg egy másik Budapesten élhettem... de hol is?
3 #4 Enid
- 2016. január 05. 16:16:33
IMRE! "Burkoltan" nem a "Znation" sorozatra utalsz ugye? s_hihi

https://hu.m.wiki...mint_zombi

Eeh! Ez a krva "z"... tudom, tudom... en se neztem, csak megkapott, hogy napkozben reklamozzak...
137 #5 balu
- 2016. január 05. 16:17:11
Egy tót fazon előadásán hallottam, hogy amikor a szexualitás "eluralkodik" a gyerekeken, onnantól a szellemi fejlődésük eléggé belassul. Magyarán minél előbb kezd el szexelni, annál alacsonyabb lesz az intelligenciája.
75 #6 talpi
- 2016. január 05. 17:07:48
Mit vártok attól a gyermekkorútól, kinek a szülei is ott élik ki magukat a facen-n, ott ismerkednek, vagy a gmailon megy ezerrel a csetelés és a hazudozás, "ilyen rossz az életem, így akar irányítani, meg úgy korlátoz stb-stb" valójában semmi másról nem szóél a történet, mint önmaga megsajnáltatásáról és esetleg egy-egy kósza numera becserkészéséről. Persze, a másik lehet ugyan ezt teszi, de nem biztos. Viszont, akkor mit vársz a gyerektől, ha a szülő, maga is "velejéig romlott" pucérkodik bárkinek, bármikor, akár kamera előtt is, az összes velejáróval együtt. Azt sem gondolva át, "bármelyik pillanatban viszont láthatja magát az internet jóvoltából", Erkölcsre nevelni ilyennek a gyermeket,? Ugyan, hol élünk? Ne is csodálkozzunk, ha itt tartunk, arról nem beszélve, hogy azért nem föltétlen biztos, hogy az oldalakat csak "tisztességes" emberek látogatják. :(
Az már csak hab a tortán, hogy a kapcsolatok tömkellege/tisztelet a kivételnek/ annyira rövid idejű, hogy nem is igen lehet éveket mondani-számolni. Ne,m azért, mert kiégett a kapcsolat, hanem mert ráunt egyik a másikra, vagy előkerült egy "ismeretlen" és kerülgeti a "forró kását" a szakácsnő meg hamar megkínálja. Nos, ezt látva, a gyermek mit tanulhat? Hosszan tartó, tisztességes életet, normális párkapcsolatot, ugyan, hiszen, sem anyu-sem apu nem ezt csinálja.
Akkor ki is a felkelős a gyermekek "elrontott sexuális, mentális és pszichikai összeomlásáért?
A pornó oldalak, vagy a szülő, ki maga is hasonló mód viselkedik, ráadásul élesben a gyermeke fejlődésének rovására. Mert ugye az is tiszta, az ilyen "kalandozások" teljes mértékbe háttérbe szorítják a gyermeket, a "megfelelési kényszer "miatt. Pedig egyszerű a dolog, ez sem fog örökké tartani, és akkor? Akkor mit érez majd a gyermek? Ezen kellene elgondolkodni, sok agyatlan baromnak, :(
4 #7 Posta Imre
- 2016. január 05. 17:14:00
Enid, miért burkoltan?

Leszbikus nők életükben először péniszt tapiznak – videó
A leszbikus nők közül sokan bizonytalanok eleinte, megpróbálnak férfiakkal is kapcsolatban, szexuális viszonyban élni, mielőtt elfogadják, hogy a saját nemükhöz vonzódnak. Vannak azonban olyanok is, akik anélkül is tudják, hogy nem kell nekik pasi, hogy valaha kipróbáltak volna egyet.

Arielle Scarcella, és a barátnői, akik egy humoros LGBTQ csatornát üzemeltetnek a Youtube-on az utóbbiak közé tartoznak. Mégis úgy döntöttek, hogy azért mégsem hagynák ki teljesen a péniszt az életükből. Ha teljes körű élményre nem is vágynak, de azért szívesen megtapogatnának egyet.http://24.hu/elet...nak-video/

Megsértett egy transzneműt? Fizessen 72 milliót

Új szabályozás lépett életbe New Yorkban, amely szigorúan tilt minden nemi alapú diszkriminációt. Az új törvény többek között kitér arra is, hogy függetlenül attól, hogy milyen nem szerepel az irataiban, mindenki az identitásának megfelelő mosdót és öltözőt használhatja, még akkor is, ha ez másoknak nem tetszik.
Megsértett egy transzneműt? Fizessen 72 milliót

A drákói politikai korrektségre törekvő New York Városi Emberi Jogi Bizottság vezetői mindent bevetnek a nemi diszkrimináció felszámolása érdekében. A 2002-es „nemi identitáson vagy meggyőződésen alapuló diszkrimináció elleni törvény” módosításával számos újítást vezettek be, mellyel példát szeretnének mutatni egész Amerikának - írja az usnews.com.

Mostantól az étterem tulajdonosok nem írhatják elő, hogy a férfi vendégeknek kötelező nyakkendőt kötniük, ahogy a pincérnőket sem kötelezhetik szoknyaviselésre, ha a pincérek hordhatnak nadrágot. Az edzőtermekben sem mondhatják meg a vendégeknek, hogy melyik öltözőt használhatják, még akkor sem, ha a többi kliens panaszkodna emiatt.

A munkáltató nem írhat férfinevet az alkalmazottja azonosító kártyájára, ha az illető inkább nőnek érzi magát, még akkor sem, ha a személyigazolványában is férfiként szerepel.

A szabályozás értelmében a transzneműeknek joguk van a nemi identitásuknak megfelelő mosdót vagy öltözőt használniuk, ezért pedig semmilyen megkülönböztetés nem értheti őket. A nyilvános helyeken táblákon hívják fel a figyelmet arra, hogy New York város törvényeinek értelmében

„minden személynek joga van azt a létesítményt használni, amely megfelel a nemi identitásának vagy nemi kifejeződésének.”

Ez pedig nem csak az állami intézményekre, hanem a magánvállalkozásokra is vonatkozik, így az éttermekre, konditermekre és uszodákra is. Javasolják az unisex, egy személyes mellékhelyiségek használatát, de ez (egyelőre) nem kötelező.http://www.atv.hu...72-milliot

www.atv.hu/thumbnail/772x0fit/e/5f/b1000.jpg
75 #8 talpi
- 2016. január 05. 17:34:51
CSak hab a tortán, de cáfoljatok meg ha nem igaz.
-nagyon sok fiatal, azért kisérel meg öngyilkosságot, mert
érzelmileg cserben hagyták
-nagyon sok azért fordul a pszichotrop anyagokhoz, mert
lelkileg megviselte a sikertelen kapcsolat
-sokan, ugyan ez okból fordulnak az alkohol felé.
Egészséges nemzet ugye? természetesen, az "elkövetők, kik miatt ezen dolgok bekövetkeznek, max, megcsóválják a fejüket és tovább lépnek a következő"áldozathoz", mert "lelkileg" borzasztó magasan állnak, csak emberileg egy kalap szart sem érnek, de kit is érdekel mindez.
Némelyek szülei, még büszkék is magzatukra, hiszen, "mekkora" buli, azt tudni, hogy csemetéjük micsoda sikeres. Mennyi "megvolt neki" micsoda férfi,vagy nő? Ja kérem, "nem esik messze az alma a fájától" Lehet is büszke mindegyik, hiszen, érzelmileg olyan sivárok, mint, a Szahara vízben. :(
Nos, tényleg a bárhol elérhető pornó oldalak a hibásak?
4 #9 Posta Imre
- 2016. január 06. 17:51:54
Levetették egy transznemű péniszét a reptéri ellenőrzésen

A megalázó jelenetre egy ausztrál reptéren került sor, amikor a testszkenner kiszúrta a transznemű utas péniszprotézisét.

Az utas szerint, az ellenőrzést végző tiszt ekkor dupla pár gumikesztyűt húzott, és azt mondta: „ugye nem gondolja, hogy puszta kézzel hozzáérek ehhez a valamihez?” Ezt követően átkísérte egy kis szobába, ahol egy nyomtatványt is alá kellett írnia a motozásról.

„Elmondtam neki, hogy transz vagyok és ez egy protézis, de ő csak azt válaszolta, hogy szól a felettesének” – mesélte el a Sun-nak az utas. Mikor végre véget ért a kutatás, kinyitották neki az ajtót, hogy távozhat – csakhogy a pénisze még egy tálcában feküdt az asztalon.

„Megkértem őket, hogy csukják be az ajtót, hogy ne mindenki előtt kelljen visszahelyeznem a protézist” – emlékezett vissza a megalázott férfi, aki szerint az ajtót ugyan becsukták a tisztek, de végig mellette álltak, amíg visszacsatolta a péniszét. „Átéltem már néhány húzós helyzetet korábban, szóval már megkérgesedtem valamennyire, de ez egy rendkívül lealacsonyító élmény volt, és teljesen beárnyékolta a nyaralásomat.”

Az eset miatt szenátusi vizsgálatot indítottak a reptéri biztonsági szolgálat ellen. Egy ausztrál melegjogi szervezet szerint az ügy világosan rámutat, hogy az országban még mindig súlyos diszkrimináció él az LGBT közösség tagjaival szemben.
http://vs.hu/koze...paign=main
2 #10 gerry
- 2016. január 06. 20:14:51
Ha rajtam múlik akkor meg is marad a diszkrimináció!

Olyan meg, hogy "melegjogi szervezet" nincs. Ha meg van akkor "buziellenes szervezetnek" is van létjogosultsága!

Ismerek olyan férfi - párt akikröl tudom, hogy évek óta együtt élnek de nem hirdetik lépten nyomon a világnak. Nem zavar. Ennek a "transz"-nak vagy minek (megalázott férfi ... aha) nem kellett volna péniszt csatolnia a beszálláshoz. Hova tette az eredetijét? Ja, hogy nõböl lett férfi? Oh, hogy oda ne rohadjak (és hogy hordja vajon? Egyszer kifelé máskor befelé?)

:(
4 #11 Posta Imre
- 2016. január 07. 06:13:33
22 milliót költött plasztikára, szörnyen néz ki

Fulvia Pellegrino eredetileg férfiként született, és már több mint 150 plasztikai műtéten esett át, hogy tökéletes nő váljon belőle. De egyelőre ez egyáltalán nem sikerült neki...

transznemű-plasztika-cosmopolitan


Fulvia Pellegrino már tini srácként rájött, hogy sokkal boldogabb lenne női testben. Elmondása szerint azonban a családja előtt ilyeneket szóba sem mert hozni, ezért világ életében megjátszotta magát. Annyira szégyellte érzéseit, hogy inkább megházasodott és erején felül színlelte férfiasságát. Azonban eljött a pont, amikor már nem bírta tovább, hogy csak a garázsban bujkálva tud női ruhákba bújni, és bevallotta szerelmének, Marisának a titkát. A nő meglepően jól fogadta a dolgot, és most, megszámlálhatatlan nemváltó és plasztikai operációk után is kitart férje mellett.http://www.cosmop...en-nez-ki/
www.cosmopolitan.hu/Root/Shared/Pictures/2016/01/06/transznemu-plasztika-cosmopolitan(5).jpg
238 #12 bivaly
- 2016. január 07. 07:22:53
Ezek a "nemi cirkuszok" a teljesen eldegenerálódott buzeráns és leszbikus "emberjogi aktivisták" akciói.
A weimari aberrációt áttették New Yorkba a harmincas években, mára meg csúcsra járatják. Nem olyan régen volt egy cikk, hogy szarral dobálják egymást, szmokingban, meg kisestélyiben, tízezer dolláros jegyekkel. Ez az igazi világrohasztás, alapból degeneráltat nevelni mindenkiből, éljen az internet, a facebook, meg az felvilágosult liberalizmus. Az összes mocsok ennek csak a következménye. és akkor jönnek ezek a "normális buzik" találkozása " hülye hetrókkal" történetek, mint ha az lenne a normális, a büdös buzi kurva anyját mindegyiknek, hogy a nő farkat varrat magának, a férfi meg bánya járatot ! A szexuális deformáció nem kiküszöbölhető, ezt tudom, ez teljesen nyilvánvaló genetikai gond, nem megváltoztatható az egyénnél. De, hogy követendő példa legyen, sőt, előny a normalitással szemben, az vérlázító. Na, kik vannak az élmezőnyben ? Aha ! Azok ! És mit gondoltok, a "fejlett nyugat" miért hanyatlik, a "fejletlen kelettel" együtt, már lassan 150 éve ? Miért nincs születés ? Na ? Van még kérdés ?
( Van hát, csak a válasz több lenne, mint a Lenin összes bőrkötésben !)

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.45 másodperc
2,488,386 egyedi látogató