Hungarian Real News

Magyar Mátrix - HUN UNIÓ

PJP Egyesület

Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Rekordot dönt a nyugat-európai zsidók Izraelbe vándorlása

KultúraNem kék elengedni őket holokoszt nélkül. Úgy is annyira oda vannak érte! Persze demokratikusan.
A világ zsidóságát összekötő Zsidó Ügynökség (Jewish Agency) szerint a rekordot döntő zsidó kivándorlás hátterében az antiszemita támadások számának drasztikus növekedése áll szerte Európában. Jelentésük szerint tavaly 9880 nyugat-európai zsidó vándorolt ki Izraelbe. Ebből mintegy 8000 zsidó kelt útra Franciaországból, ahol a zsidók ellen egy sor célzott támadást követtek el mostanában. 2015-ben körülbelül 800 zsidó hagyta el Nagy-Britanniát, és vándorolt ki Izraelbe az AP hírügynökség beszámolója szerint, amely a franciaországi adathoz képest nem olyan jelentős.

A zsidók számos európai országban támadások áldozatai lettek, így Belgiumban és Dániában is, de a legdurvább támadásokat a franciaországi zsidóságnak kellett elszenvednie. A franciaországi zsidó lakosság száma a harmadik legnagyobb a világon Izrael és az Amerikai Egyesült Államok után, és mintegy 600.000 főre tehető. A franciaországi muszlimok száma viszont körülbelül 6.000.000 fő.
John Kerry amerikai külügyminiszter a párizsi terrortámadás áldozataira emlékezik 2015 januárjában (Forrás)

Ezen a héten Marseilleben egy diák késsel támadt zsidó származású tanárára, a diák az Iszlám Állam befolyása alatt követte el erőszakos tettét. A támadást követően egy helyi zsidó vezető arra kérte a zsidó férfiakat, hogy ne viseljék fejükön a kipát, de Franciaország főrabbija ennek ellenére arra buzdítja a francia zsidó férfiakat, hogy hordjanak hagyományos fejfedőt. 2015 januárjában négy zsidó vásárlót ölt meg egy iszlamista támadó egy kóser üzletben a Charlie Hebdo magazin szerkesztőségét ért brutális támadást követően. Azóta a katonaság vagy a rendőrség védi a mintegy hétszáz zsinagógát, valamint a zsidó iskolákat és művelődési központokat.

Natan Sharansky, a Zsidó Ügynökség elnöke nyilatkozata szerint "az, hogy rekordszámú európai zsidó már nem érzi otthonának Európát, meg kellene, hogy riassza az európai vezetőket, és fel kellene ébressze azokat, akik aggódnak Európa jövőjéért".

2014-ben Izrael gázai háborúja idején már jelentős erősödés volt tapasztalható Európában az antiszemitizmus terén. 2014 májusában négy embert ölt meg egy algériai származású francia támadó a brüsszeli Zsidó Múzeumnál, amely többek között a franciaországi és belgiumi zsidó közösség félelmeit is tovább növelte.

A nagy-britanniai zsidóság talán sose érezte magát még olyan kellemetlenül saját hazájában, mint mostanában, ahol az elmúlt években egyre több antiszemita támadás éri a zsidókat. Biztonságérzetük pedig a felmérések szerint lényegesen jobbnak mondható franciaországi társaikhoz viszonyítva. Nagy-Britanniában a muszlim-zsidó együttélés harmonikusabb, mint Franciaországban, és a rendőrség erőteljesebb jelenléte érezhető a zsidók által látogatott helyeken.
Kattintson és nézze meg a párizsi terror utáni gyász képeit!

Párizs észak-afrikai gyarmatosító múltja és az antiszemitizmus erősödése Franciaországban szoros összefüggésben állhat egymással. Az algériai, marokkói és tunéziai származású muszlim bevándorlók kirekesztve érzik magukat a francia társadalomban, a másod- és harmadgenerációs bevándorlók nem tudtak integrálódni. Szegregáltan élnek olyan városrészekben, ahol nagyon magas a munkanélküliség és kilátástalanság jellemző a fiatalokra. Ezzel szemben az Észak-Afrikából Franciaországba érkezett szefárd zsidó bevándorlók integrációja gyorsabb és sikeresebb, ami feszültséghez vezet a két csoport között.

Mikael Journo párizsi rabbi arra figyelmeztetett, hogy "manapság hősies cselekedetnek számít kipát hordani az utcán, vagy gyermekeket zsidó iskolába járatni. Mindez Párizsban van a huszonegyedik században. Ez fájdalmas". Az a tény, hogy jelenleg Franciaországból vándorol ki a legtöbb zsidó Izraelbe, egyértelműen a biztonság hiányának és az erőszak terjedésének köszönhető. Mégis a franciaországi zsidók döntő többsége a maradás mellett áll ki, mivel francia identitásuk nagyon erős. A francia kormány is a maradásukat kéri a nagyobb mértékű exodus elkerülése érdekében, és határozott kritikával illette Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt, aki Izraelbe hívta az európai zsidókat.

Az iszlám szélsőségesség és a terrorizmus veszélyezteti a régóta Európában élő zsidó közösségek létét és életmódját, valamint szembeállítja egymással a különböző vallások híveit. A vallások közti párbeszéd és a tolerancia fontossága ismét előtérbe került.Link

Hozzászólások

60 #1 csaba
- 2016. január 16. 18:23:02
"Izrael nem akarja, hogy kivizsgálják a palesztinok terrorizálását"

"Tel-Avivot "feldühítette" a svéd külügyminiszter kijelentése"
muftah.org/wp-content/uploads/2014/07/post-cards-palestine.jpg
http://persianews...3%A1t.html
s_ezt-nis_ratatas_hihi
33 #2 vizilo
- 2016. január 16. 18:58:44
Megegyszer Europa nem fog megbocsajtani nekik ezt nagyon jol tudjak...) !
131 #3 lalapapa
- 2016. január 16. 22:00:56
OH LORD JEHOWA ALLAH MEG JUDDEJAJJDE
MENJETEK BEKEVEL
hat hat ez a betony falat nezem akkor az mar rendesen
egy komoly borton falnak felel meg
hat csak eljenek ott bekeben
allah vigyazzon rajuk
a tobbi szenttel
s_buli
165 #4 LM
- 2016. január 17. 10:16:57
Azti még a boldogság is a genetikán múlik http://vs.hu/maga...n=main#!s0 el sem tudom képzelni akkor még mi más is (na jó lehet mégis :) )
4 #5 Posta Imre
- 2016. január 17. 10:33:21
LM, nem tuttaddd, hogy minyájan egyenlűek és egyformáak vagymukkk? Mekk, teszt vérebek es!
1 #6 Pitkin
- 2016. január 17. 13:34:15
"Utánam az özönvíz" XV. Lajosnak tulajdonított mondás, aki az uralkodói feladatoknál jobban kedvelte a szórakozást és a hölgy társaságot. Ő általa lettek a történelem részesei Madame de Pompadour és Madame du Barry, akik Őfelsége szeretői voltak. Ballépései és politikai hibái nagyban hozzájárultak az ország eladósodásához és pénzügyi válságához. Az "utánam az özönvíz" következményeit unokája, XVI. Lajos viselte, akit a forradalom alatt a korszak egyik újító találmányával a guillotinnal végeztek ki.

Szokások és szertartások. :D
4 #7 Posta Imre
- 2016. január 17. 13:42:50
Luxusszállóvá alakítanának egy volt koncentrációs tábort

Az egykori foglyok hozzátartozói megdöbbenéssel fogadták a hírt.
Egy svájci-egyiptomi befektető cég luxushotellé alakítaná át az Adriai-tengeren található Mamula szigetén emelkedő erődöt. A sziget Montenegróhoz tartozik, és a Kotori-öböl bejáratánál emelkedik, így sok magyar turista is ismerheti a strandokról vagy hajókirándulásokról. A második világháború idején azonban az olasz fasiszták koncentrációs táborként használták az erődöt, ahol sokan meghaltak. Az egykori foglyok hozzátartozó így órási felháborodással fogadták aaz elképzelést - számolt be róla az AFP francia hírügynökségre hivatkozva a Süddeutsche Zeitung.
http://www.hirado...os-tabort/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.43 másodperc
2,502,097 egyedi látogató