Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Megéri az igazság bajnokának lenni a munkahelyen?

TanácsadásNa ezen bexartok! Miért jó, ha megmondjuk a véleményünket, és kiállunk másokért? És miért nem? "Megmondom õszintén, nem értek ezzel egyet - felel interjúalanyunk, Anita két perc után. - Ha valaki nem sunnyog a munkatársaival, na, meg a fõnökével, egyáltalán nem biztos, hogy hátrányosabb helyzetbe kerül a karrierje szempontjából." Ez a vélemény arra a pár kérdésre született, amelyben a kiállok a saját és mások igazáért kontra sikeres karrier kérdését kezdtük el feszegetni.

"Én azt tudom elmondani - folytatja Anita, aki egy uszodákat tervezõ és üzemeltetõ cég projektmenedzsere -, amit gondolok és tapasztalok magam körül. A mi munkánk úgy indul, hogy alaposan átbeszéljük az ügyféllel az igényeket, az elvárásokat, a költségkeretet, na, meg a határidõket. Vannak persze rugalmas tényezõk, vagy éppen olyan, amit õ maga sem lát elõre. Az én feladatom az, hogy ezek alapján összeállítsam az ajánlatunkat, és ahhoz minden kockázati tényezõt, vállalhatatlan dolgokat is körbe kell járnom. Emberek élete, épsége és garantált szórakozása a tét - a mi hírnevünkrõl nem is beszélve! Ha bevállalunk mindent kizárólag a több megbízásért vagy éppen a zsírosabb haszonért, az felelõtlen dolog, és úgyis a mi nyakunkba hullik vissza. Ezzel a fõnököm is egyetért, vagy ha nem, akkor meg tudom róla gyõzni. Persze ez mindenhol konfliktusokkal jár, sokan nem értik, ha valamit nem lehet, de azon vagyok, hogy akkor valami más megoldást találjunk ki helyette."

Anita részérõl ez a nézet egyértelmûen a szakmai felelõsségtudatát és hozzáértését erõsíti. Ám az emberi kapcsolatok alakulása terén nem mindig ilyen egyértelmû a mérleg nyelve. Nézzük, mit mond erre Dr. Csernus Imre, a véleményét szintén véka alá nem rejtõ pszichiáter: "Azt állítom, hogy fontos az érzelmek õszinte kimondása. Vajon erre nem lehet ráfázni? Dehogynem lehet, ha valaki nem az adott helyzetben és adott pillanatban mondja ki. Ebben a világban, sajnos, nagyon sokszor nem lehet õszintén kommunikálni, nem lehet õszintén elmondani, hogy egy adott helyzetben mit érzek, mit gondolok. Ha valaki ennek ellenére mégis megteszi, vagyis a nem megfelelõ helyzetben és pillanatban õszinte, akkor nagyon sokszor hülyének fogják nézni és kihasználják. A külvilágban tehát nagyon sokszor nem lehet a pozitív emberi értékek szerinti funkcionálni. Nem lehet."

Menjünk tovább, és nézzünk bele egy magas fordulatszámon dolgozó telemarketinges cég csapatmunkájába. Tamás, az ügyvezetõ igazgató így foglalja össze szerkesztõségünknek az igazság bajnokaival kapcsolatos tapasztalatait: "Igaza van Csernus dokinak, valóban mi sem engedhetjük meg magunknak, hogy az ügyfeleink, partnereink felé mindig mindenben úgy kommunikáljunk, ahogy az igazságérzetünk diktálná. Sõt, a saját tapasztalatom az, hogy nagyon, de nagyon kevesen vannak ma az üzleti szférában, akik kifejezetten elvárják az igazság mindenáron való képviselését. Egyszerûen nem akarják hallani, vagy ha mégis, akkor nem tetszik nekik, vagy nem tudják a helyén kezelni."


Lehet, hogy az igazság bajnokai éppen annyi pozitívumot hozhatnak a saját és a kollégáik munkájába, mint amennyi rombolást is? Minden bizonnyal - ám ez utóbbit csak akkor, ha nem a számunkra megfelelõ munkakörben és környezetben dolgoznak. És ez elég gyakran elõfordulhat. Nézzünk magunkba, vizsgáljuk meg a konfliktusainkat, esetleges frusztrációinkat: lehet, hogy csupán ez a helyzet velünk is? Nincs velünk amúgy semmi "baj", de olyan helyen dolgozunk, ahol nem értékelik az igazságérzetünket és az õszinteségünket?

Ne feledjük: megoldás mindig van. Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! Nagyon jó esélyeink vannak egy új munkahelyre, hiszen naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel önéletrajzunkat most!

Sõt! Éljünk a legújabb fejlesztéssel: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehetõ leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való új állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetõséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

Készítette: Posta Renáta
Link

Hozzászólások

254 #1 mujko
- 2016-01-22 16:13
Ennél már csak az jobb mikor kiáll az ember fia magáért és azokkal akik dolgozik azok rántják a sárba . A nagy magyarság jeligében .
236 #2 Vazul
- 2016-01-22 18:31
Hát ilyen szar cikket, vagy inkább tákolmányt még sohasem olvastam!!! :D

Már az, hogy a munkatársak közti õszinteségrõl, igazságosságról, és ennek kapcsán történõ egymásért való kilállásról gondolja az olvasó az elsõ mondatok alapján, hogy mélyenszántó megállapítások fogalmazódtak meg a fenti cikkben, ehelyett arról szól, hogy milyen lojálitást tudnak kényszeríteni magukra zsizsik cégvezetõk a tejelõ ügyfelek megnyerése reményében....

Aztán bevágják Csernus Imrét, akibe kétszer is belevágta a bökõt a felesége az õszinte megnyilvánulás jegyében. Mondjuk Csernus se szégyeníti meg a vahabista bevándorló migráns társait, ha nõk bántalmazásáról van szó. A zsidó sztárpszichológus azt mondja, hogy a megfeleõ pillanatban és helyzetben õszintének kell lenni...hát igen, zsidó virtus, ha valami nem tetszik, atomot neki.


Kétszer is belevágta a kést második felesége Csernus Imrébe. A pszichiáter egy hónapja kielemezte, miért történhetett ez.

Csernus Imre: "A másik szúrást pedig a vállizmomba, vagyis inkább a bicepszembe kaptam. Indulatos volt, tudod? Én is indulatos voltam, de valójában kölcsönösen váltottuk ki egymásból az agressziót."
http://www.life.h...esege.html

De hogy mindezt valami Posta akárki írja pszichológikusi magasságokban, ez kész... ez kb olyan név, mint a multkori agrár oldalon belinkelt cikkem a Hitler szalonnáról, amit Szélesi Ferenc publikált.

Ui. Lájkoljátok a Posta Imre Szobrot Tel-Avivba Mozgalmat a facebookon!
4 #3 Posta Imre
- 2016-01-22 18:49
Vazul, modtam, hogy bexarás, nem? Összehozták a "történetemet" NLP stílusban. Munkahelyi "õszinteség" és következményei, "bevállalós" elmebeteg picomókus, aki meg még Imre is, nem Jocó és mindehhez Posta keresztnevû szerezõ. Kell ettõl jobb "összeesküvés-elmélázás?
254 #4 mujko
- 2016-01-22 19:07
Szerintem jó a cikk ti ti el sem tudjátok képzelni mi folyik a magyar munkahelyeken .
Ti mint nyugdíjasok,már nem tudjátok milyen egy munkahely ahol nem a pálesz az úr . Vazul meg pláne mert kb. 60 években jár igaz kicsi csikó ?
4 #5 Posta Imre
- 2016-01-22 19:21
Mujko, mit kombinálsz? Tudtad, hogy csak újzsidókiában a "legnagyobb" munkaadó az "állam"? A "közszféra"? A többi lehet ilyen-olyan, kicsi-nagy, multi..., de egészen biztosan nem toppmenedzserekrõl beszélünk. Maradjunk annyiban, hogy a nagy átlag sunyi, bexari és ráadásul még görény is. Tapasztalat. Persze nem rossz "emberek", csak hát erre lettek kóhn-dícionálva.
116 #6 livia
- 2016-01-22 19:45
Imre! Teljesen igazad van. A munkahelyi perek meg kollaboráltak, no meg el vannak húzva, a bírák meg korrumpáltak. No,hosszúorrista az egész ügy. Azért kihagytam egy holopatientiát. Bár a türelemnek régen annyi. Frusztráltak embertársaink. Nevetség az egész, úgy kínosan.
116 #7 livia
- 2016-01-22 19:52
Ja! hogy megéri-e? Nem kérdés, nem.No, régen is volt könyöklés, de most ami folyik, az már mélyebben ütõs. Senki nem marad melletted, ha tegyük föl, az államot pereled, mint munkaadót, de kiterjeszteném ezt a magánszférára is. Azért lehet gyõzni. Csak kitartás! Évekig nincs hátraarc!
4 #8 Posta Imre
- 2016-01-22 20:00
Lívia, ma már egészen másképp csinálnám ezzel a tapasztalattal és ebben nincs sémi pátoszos. Asszem simán és csendben lelépnék és családostól mennék volna "külföldre". Hátra se néznék. Legalább lett volna pár naiv évünk, bár ez nem biztos, de úgy vélem nem érdemli meg az "emberiség" a létet. Bár, ha az a cél, hogy ezzel mindenki szembesüljön, aki képes rá, úgy legyen.

Épp ma beszéltem egy régi tagunkkal, aki vagy 5 éve még elõadást intézett egy faluban és mondja, hogy cseng a fülében, hogy említettem, az összegyûlt mintegy 40 fõbõl jó, ha ketten vannak, aki ér valamit. Úgy is van, és ez válogatott csapat. De kérdtem, mi lett volna az elmúlt 5 év tapasztalata nélkül? Felismerné-e, hogy a zombi, zombi, vagy még mindig embernek nézné-e? Igen, itt van az eb elhantolva.
116 #9 livia
- 2016-01-22 20:08
Imre! Örülök, hogy itt maradtál.Hogy miért,mert önzõ vagyok, és egoista.
236 #10 Vazul
- 2016-01-22 20:22
Mujko, ha valami bajod van a Putyin korúakkal, akkor fordulj pszichológushoz!
Tényleg van ilyen, hogy idõsfóbia:
http://www.hetek..../idosfobia
254 #11 mujko
- 2016-01-22 21:04
Vazul észben tartom a medve nem játék .
http://static.ori...&h=265

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.69 másodperc
2,750,720 egyedi látogató