Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Három perc múlva éjfél a Doomsday Clock szerint

KülföldElemző: az USA elhatározta, hogy Oroszországot konfliktusba sodorja
Az Egyesült Államok eltökélt szándéka, hogy Oroszországot a fokozódó feszültségek irányába vezesse, kitéve ezzel az egész világot egy jelentős katonai konfliktus kockázatának, nyilatkozta egy amerikai professzor és politológus a Press TV-nek.l"Elég nyilvánvaló, hogy Washington mindent megtesz azért, hogy belevonja Oroszországot egy sokkal nagyobb léptékű katonai eseménybe, mint amibe Oroszország hajlandó lenne belemenni"- Dr. McPherson.l"Elég nyilvánvaló, hogy Washington mindent megtesz azért, hogy belevonja Oroszországot egy sokkal nagyobb léptékű katonai eseménybe, mint amibe Oroszország hajlandó lenne belemenni", fejtette ki Dr. Guy McPherson egy Press TV-nek adott interjúban szerdán.

Kiemelte, hogy kizárólag Vlagyimir Putyin orosz elnök "józansága akadályozta meg a katonai konfliktus szélesebb eszkalációját."

Egy tudósokból, politikai szakértőkből, és volt tisztviselőkből álló csoport arra figyelmeztetett, hogy a világ sokkal közelebb áll a megsemmisüléshez, mint a hidegháború alatt az amerikai-orosz versengés idején.

Az atombomba készítői alapította szervezet Bulletin of Atomic Scientists című kiadványában kedden bemutatta a legújabb verzióját a szimbolikus "Doomsday Clock", azaz Végítélet Órájának – amit 1947 óta készítenek azzal a céllal, hogy tükrözzék a katonai konfliktusokból, nukleáris fegyverek használatából, az éghajlatváltozásból és az új technológiákból eredő világméretű katasztrófa bekövetkezésének valószínűségét.

A szimbolikus óra ebben az évben változatlan maradt - éjfél előtt három percet mutat továbbra is a kiadványban. Az éjfél képviseli az emberiség apokaliptikus katasztrófáját és végét.

1991-ben, amikor a nukleáris katasztrófa fenyegetése eloszlott a hidegháború végével, az óra 17 perccel állt éjfél előtt. A kezdetektől fogva összesen 18-szor állították.

McPherson, az Arizónai Egyetem ökológia és evolúcióbiológia, valamint természeti erőforrások nyugalmazott professzora azt mondta, arra számított, hogy egy két perccel előbbre állítják az óra mutatóját ebben az évben.

"A bizonyítékok tekintetében a hirtelen klímaváltozás sokkal nyilvánvalóbb, mint tavaly volt. Ezen kívül a regionális katonai konfliktus Ukrajnában és környékén a globális szintre való kerülés határán van", tette hozzá az elemző.

"Tehát a horizonton húzódó nukleáris armageddon... és a hirtelen klímaváltozás megnövekedett bizonyítékai kapcsán meg vagyok lepve, hogy a Bulletin nem változtatott a Végítélet Órájának három perccel éjfél előtti időpontján" ismételte.

A Bulletin közleménye szerint az USA és Oroszország közötti feszültségek, a Szíriában és Ukrajnában lévő konfliktusok, a legutóbbi észak-koreai nukleáris teszt, valamint az USA és más országok nukleáris korszerűsítései, ellensúlyozták az elmúlt év pozitív eredményeit, mint az iráni nukleáris megállapodást, és a párizsi klíma csúcson létrejött megállapodást.

Az Egyesült Államok és Oroszország közti kapcsolatok a hidegháború óta mélypontra jutottak, nagyrészt a Kelet-Ukrajnában lévő válság és a Szíriában lévő orosz légi hadjárat miatt.

Persianews.vcp.ir
Link

Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016. január 27. 16:35:56
Obstinacy Worthy of a Better Cause: US Keeps Labelling Russia as Its Enemy

In an attempt to justify the need for an expansion of its military presence in Europe, US European Command (EUCOM) has issued an updated security strategy document, where it labelled Russia as its enemy, rather than a partner, as was stated in the previous version, and listed deterring “Russian aggression” as its top priority on the continent.

Moscow and Kremlin
© Sputnik/ Kirill Kallinikov
Not Again! Top US General Calls Russia 'Literally an Existential Threat to US'
“The document, issued Tuesday, lists deterring Russian aggression as EUCOM’s top priority — a sharp shift from the 2012 strategy, which suggested Russia was a potential partner to be cultivated as one of many “key relationships,” according to the US Armed Forces newspaper Stars and Stripes.

The so-called “Theater Strategy” document further acknowledges that “reduced US forward presence and degraded readiness across the services are inhibiting the United States’ ability” to favorably influence security conditions, but stops short of naming requirements to bolster military capabilities in Europe.

Read more: http://sputniknew...z3ySn3dIry
236 #2 Vazul
- 2016. január 27. 20:18:31
Kínai lap: Soros háborút indított Kína ellen
2016. 1. 27. 09:59|Közélet » Politika

Soros Györgyöt támadja a kínai központi pártlap, amiért "háborút indított Kína ellen".

Mindeközben Peking igyekszik az állami média segítségével elriasztani a spekulánsokat, nemcsak a gazdasági, pénzügyi következményekre, hanem jogi lépésekre, számonkérésre is figyelmeztet. Egyúttal azt bizonygatja, hogy a világ második legnagyobb gazdaságának alapjai - noha strukturális átalakításon mennek keresztül - meglehetősen erősek.

Mej Hszin-jü, a Kereskedelmi Minisztérium kutatója a Zsenmin Zsipao című vezető pártlapban úgy fogalmazott, hogy Soros "nyilvánosan háborút indított Kína ellen", de szerinte kiszemelt "áldozatai", a jüan és a hongkongi dollár a támadást túl fogják élni.
http://www.vg.hu/...len-464619

Nem is értem, hiszen béke van!
4 #3 Posta Imre
- 2016. január 27. 20:24:41
Teherán kipaterolt egy amerikai hadihajót az iráni hadgyakorlat helyszínéről


Az iráni haditengerészet felszólított egy amerikai hadihajót szerdán, hogy hagyja el azt a térséget, ahol az iráni haditengerészet az Ománi-öbölben hadgyakorlatozik – jelentette szerdán a félhivatalos Tasznim iráni hírügynökség. Az iráni Forradalmi Gárdához közeli hírügynökség arról számolt be, hogy miután figyelmeztették az amerikai hadihajót, az azonnal elhagyta a térséget, és a “helyzet normalizálódott”.http://24.hu/kulf...yszinerol/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.36 másodperc
2,486,599 egyedi látogató