Hungarian Real News

Magyar Mátrix - HUN UNIÓ

PJP Egyesület

Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kőkemény bűnözőktől kaptak ki a Harvard diákjai egy vitaversenyen

KultúraFigyeljetek! Szertintetk mit is akarnak közölni? A New York-i fogvatartottak az elitegyetem olyan diákjait győzték le, akik egy hónapja nyerték meg az országos bajnokságot – írta a Guardian.

A vitát egy maximális védettségű New Yorki-i büntetés-végrehajtási intézményben tartották meg, ahol a fogvatartottak rész vehetnek a közeli Bard College kurzusain, és ahol létrehoztak egy népszerű vitaklubot. A múlt hónapban hívták meg a Harvard Egyetem diákjait magukhoz, akik nem sokkal korábban nyerték meg az országos vitaversenyt, és 2014-ben a világbajnokságon is diadalmaskodtak.

A rabok sem teljesen ismeretlenek, már abból a szempontból, hogy amióta két éve a börtönben elindították a vitaklubot, már a Vermonti Egyetem és a West Point-i Katonai Akadémia csapatát is legyőzték. Utóbbival minden évben megtartják a versenyt, és komoly rivalizálás alakult ki közöttük.

A Bard College rabokat felkészítő munkatársai nem igazán lepődtek meg az eredményen, hiszen ugyanazok a szabályok vonatkoznak rájuk, mint az egyetem többi hallgatójára, egyáltalán nem kivételeznek velük.

A Harvard a verseny után nem kommentálta egyből a vereséget, de nem sokkal később a Facebook-oldalukra kiraktak erről egy bejegyzést.


Kevés olyan csapat van, amelytől elszenvedett vereség után büszkébbek vagyunk, mint a hihetetlenül intelligens és közérthető csapat, amellyel a hétvégén kerültünk szembe. És hihetetlenül hálásak vagyunk a Bard College-nak és a Kelet-New York-i Büntetés-végrehajtási Intézetnek a munkájukért és ennek az eseménynek a megszervezéséért.

A fogvatartottaknak az volt a feladatuk, hogy érveljenek amellett az állítás mellett, hogy az állami iskoláknak lehetőségük legyen elutasítani azokat a diákokat, akiknek a szülei illegálisan lépték át az Egyesült Államok határát. A rabok olyan érveket hoztak fel, amelyeket a Harvard diákjai nem fontoltak meg, így a független bírák őket hozták ki nyertesnek.

A börtön lakóinak mintegy 15 százaléka jelentkezett a Bard képzéseire, tanulmányaikat a Yale-en vagy a Columbián is folytathatják. A fegyintézetben egyébként nem használhatnak internetet, így csak az egyetemtől kapott forrásokra támaszkodhatnak.Link

Hozzászólások

27 #1 etele
- 2015. október 07. 14:58:04
Nálunk milyen a helyzet!???s_beszel[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PyMhBoqjAvk[/movie]
s_vigyori Bár ez nem "mély" merítés, de milyen lenne az, ha nem egyetemistákat kérdeztek volna??!!s_azta
150 #2 Turul40
- 2015. október 07. 16:08:01
Etele!

Elárulom, hogy ha nem egyetemistákat kérdeztek volna, hanem olyan embereket, akik kevés időt töltöttek a hatalom agymosóintézményeiben, mégis alapvetően született tudással rendelkeznek, akkor meglepődnél, mert minden kérdésre csikkzsebből röhögve helyesen válaszoltak volna! Volt is ilyen , hisz az egyes tesztben a büfés mindenre hibátlan választ adott, de ha hiszed ha nem én is végeztem ilyen tesztet és nálam is az jött ki, hogy azok az emberek az okosabbak, nagyobb tudásúak, illetve logikusabban gondolkoznak, akik viszonylag kevés időt töltöttek a közoktatási, valójában a hatalom által arra a célra teremtett közagymosási intézményekben, ahol a cél nem más, mint engedelmes buta egyen biorobotokat nevelni!
154 #3 kakas
- 2015. október 07. 18:08:10
38.media.tumblr.com/9cfcd03b63f23e020db7b21b6cef335b/tumblr_ng9mo6ah2k1qzazo6o1_400.gif beköpte a gyertyát, vagymi...
66 #4 9323elitelt
- 2015. október 07. 19:53:13
Akkor mihez kezdenének olyan (indiai) brahmana gyerekekkel, akik szinte beszélni és vitatkozni egyszerre tanulnak meg. De még a buddhista lámák is gyakorolják a vitázás művészetét.
Itthon meg...tézis, antitézis, szintézis...

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.40 másodperc
2,502,066 egyedi látogató