Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Törökország megtiltotta egy orosz gép berepülését

TechnikaHatár - és légtérzár, a kazár bazár bezár. Az orosz védelmi minisztérium szerdán a Nyitott égbolt szerzõdés megsértésével vádolta meg Törökországot, miután Ankara nem engedélyezte, hogy egy orosz gép ellenõrzõ repülést hajtson végre légterében.

A tárca közleménye szerint a február 1. és 5. között tervezett repülés útvonalát elküldték a török védelmi minisztériumnak, de Ankara nem engedélyezte azt.

Moszkva szerint ezzel Törökország „veszélyes precedenst teremt” és megszegi a Nyitott égbolt egyezményben foglalt kötelezettségeit.

A fegyvertelen ellenõrzõ repüléseket lehetõvé tevõ Nyitott égbolt szerzõdést 1992-ben írta alá 27 állam Helsinkiben, és azóta további hét ország csatlakozott hozzá. A megállapodás alapján eddig több száz ellenõrzõ repülést hajtottak végre a részes államok területe felett Vancouvertõl Vlagyivosztokig. A megfigyelõ repülések hivatalos célja a bizalom, a biztonság és a stabilitás erõsítése.

Ankara az utóbbi idõben többször is azzal vádolta Moszkvát, hogy a Szíriában bombázásokat végrehajtó orosz harci gépek megsértették a török légteret. A török légierõ légtérsértésre hivatkozva tavaly novemberben lelõtt egy orosz vadászbombázót, emiatt a két ország kapcsolatai mélypontra jutottak.
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.22 másodperc
2,743,211 egyedi látogató