Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

India betiltotta a Facebook internetet

TechnikaTrnasznacionális korporációk? Coca, Meki....Nestle...? A netsemlegességre hivatkozva az indiai hatóságok megtiltották, hogy a Facebook ingyenesen tegyen elérhetõvé egyes internetes szolgáltatásokat – derül ki az indiai távközlési hatóság hétfõi bejelentésébõl.

A felügyelet tiltja, hogy az internetszolgáltatók külön szabályokat alakítsanak ki a különféle internetes szolgáltatásokra; a netsemlegesség elve alapján a világhálón minden adatot ugyanúgy kell kezelni, nem lehet különbséget tenni. Ehhez képest a Facebook “Free Basics” szolgáltatása a közösségi oldal mellett csak bizonyos oktatási, egészségügyi és álláskeresési oldalakhoz engedett volna hozzáférést, más oldalakhoz nem, vagyis a Facebook döntötte volna el, ki mihez férhet hozzá.

A szolgáltatás betiltása fájdalmas vereség a közösségi oldal számára, mert az amerikai vállalat az elmúlt hetekben masszív reklámkampánnyal próbált harcolni az ellen, hogy a hatóságok betiltsák a szolgáltatást.

A Facebook alapítója, Mark Zuckerberg a cég ingyenes szolgáltatásával, illetve az internet.org elnevezésû kezdeményezéssel egymilliárd embernek biztosítana hozzáférést az internet általa meghatározott részéhez. Ehhez egyebek mellett antennákkal felszerelt drónokat is bevetne a távol esõ területeken.

A Facebooknak a terjeszkedési ütemének fenntartásához van szüksége arra, hogy a fejlõdõ országokban élõkhöz is eljusson. Zuckerberg egyik korábbi interjújában elmondta, hogy azt reméli: a jelenleg 1,6 milliárd felhasználóval bíró közösségi oldalnak a következõ évtized végére ötmilliárd tagja lesz majd.
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.26 másodperc
2,743,155 egyedi látogató