Hungarian Real News

Magyar Mátrix - HUN UNIÓ

PJP Egyesület

Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A fajok felét élőhely-változtatásra kényszeríti a klímaváltozás

TechnikaMég jó, hogy az "embert" ez a semmiség nem érinti, a bálnák meg nem költöznek a sivatagba eztán sem. A világ növény- és állatfajainak felét élőhely-változtatásra kényszeríti a klímaváltozás.

Több ezer faj adatainak tudományos értékelése szerint a vándorlási folyamat a sarkvidékek irányába és a magasabban fekvő területek felé indult el világszerte - mondta Camille Parmesan, a brit Plymouth Egyetem munkatársa szerdán az ausztráliai Hobartban lévő Tasmaniai Egyetemen tartott világkonferencián.

Az oposszumot már most rendkívül fenyegeti a klímaváltozás


A Föld felmelegedésének hatásait tanulmányok százai mutatták ki. A fáktól a füvekig, az emlősöktől a rovarokig és korallokig minden nagy növény- és állatfaj érintett.
Eltolódik a vonulási időszak

Az elterjedési területek eltolódása mellett más változások is tapasztalhatók: a fajok mintegy kétharmada a virágzás vagy a szaporodási időszak korábbra tolódásával reagál a felmelegedésre. A vándormadarak esetében a vonulási időszak eltolódása figyelhető meg, egyes fajoknál pedig az átlagos testméret is csökkent.

Parmesan szerint azok a leginkább érintett fajok, amelyek kizárólag bizonyos különösen érzékeny területeken honosak, vagy amelyek már eddig is szenvedtek olyan emberi tevékenység okozta hatásoktól, mint a szennyezettség vagy az élőhely csökkenése.

A vándormadarak útvonalát változtatja meg a felmelegedés
Forrás: MTI/Komka Péter


Az oposszum nagy bajban van

"Ezen sérülékeny fajok helyzetének javítása nem mindig lehetséges a klímaváltozás miatt" - figyelmeztetett a veszélyre a szakértő. Parmesan példaként említette az Ausztrália trópusi hegyvidéki területein élő oposszumot, amelynek létét már most súlyosan fenyegeti a klímaváltozás. Más fajok pedig azért veszélyeztetettek, mert a növekvő városiasodás korlátozza élőhely-változtatási lehetőségeiket.
Link

Hozzászólások

152 #1 tibi
- 2016. február 11. 15:59:36
Hát persze,ha HAAR-polnak,CHEM-tréleznek,CO2 kibocsálytanak,et-cetera,van is klíma válltozás!Ámbár,tavaly ősztől,mentesek vagyunk,a krem-csikoktól!Figyeltem!Adják a lóvet,az isis-nek,és a repcsiket!Kivonták,a gépeiket ukrajnából!Jól tudtam Imi.Most józan vagyok!
254 #2 mujko
- 2016. február 11. 16:01:44
Akkor azért jönnek a zsidók,cigányok,arabok Európába tudnak valamit .
Amit mi még nem ? Ezek a fajok ?
8 #3 miskolcilaci
- 2016. február 11. 17:17:10
A fajok felét élőhely-változtatásra kényszeríti a klímaváltozás

Tudom, látom, érzem, tapasztalom.
236 #4 Vazul
- 2016. február 11. 18:03:22
Nem kell aggódnia senkinek, az értékesebbjét -azaz az állatokat és azokat, akik tényleg emberek, és nem csak annak nevezik őket -, jóval előbb kinyírják, minthogy a felmelegedés miatt bárhova is mennének.
http://mandiner.h...szarvu_faj

Még egy jó kétmillárd éve lesz -hogy a Nap vörös óriásként ne égesse szét a Földet -, ha már teljesen szétb@sszák a bolygót, az új élet kialakulásának. Kb. ennyi idő kellett ahhoz is, míg a mostani csodás állapotokhoz eljutottunk.
Az oxigén 60%át biztosító planktonok sec perc alatt kipusztulnak, ahogy az óceánok vize pár fokkal emelkedik. Valamelyest kompenzálná a helyzetet, ha lennének erdők, amelyek a legszélsőségesebb viszonyokban is megélnek és teret hódítanak oxigént termelve, de ellentétben az elmúlt évmilliókkal, mostanra már erdők sincsenek.
254 #5 mujko
- 2016. február 11. 19:36:15
Talán az utolsó ?
http://888.hu/art...e=hirstart
267 #6 Perle
- 2016. február 12. 08:59:07
Egyre több az a gyermek, amelyik neme megváltozik:
http://www.indepe...68306.html
267 #7 Perle
- 2016. február 12. 17:24:26
Tengerjáró hajós helyváltoztatás Kubába kizárólag melegeknek. Minden jegy elkelt előre:
http://www.aquafe.../#Overview
128 #8 bogyo
- 2016. február 12. 17:44:44
A geológusok Oroszországból és Németországból felfedeztek egy eddig ismeretlen réteg a Föld köpenyéből, amely hatalmas mennyiségű folyékony oxigén.

"Becslésünk szerint, ez a réteg tartalmaz körülbelül 8-10-szer több oxigént, mint a Föld légkörébe Ez volt a nagy meglepetés számunkra, és nem tudjuk, mi folyik ezekkel." Oxigén folyók "a gyomrában a bolygón" - jelentette ki Elena Bykova Egyetem Bayreuth (Németország).

http://www.newsco...sfere.html

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.45 másodperc
2,501,901 egyedi látogató