Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Közös nyilatkozatot írt alá Ferenc pápa és Kirill pátriárka

Kultúra„Legyen béke, szabadság, egyetértés”...ha már a tetves zsidó-kersztény istenbaxta majmoknak azok mondják meg eztán is, akik eddig a xart kavarták nekik, hogy "szeressük a mocskos nemembert" eztán még jobban, mert ...mert Allah így akarja! Hogy nem sül le a pofátokról a bőr! Teflon? Azbeszt? A fontos dokumentum aláírásával zárult találkozóra a két egyház közti, 936 éven át tartó fagyos viszonyt követően tegnap került sor.

Az egyházfők többek közt a katolikus és ortodox egyházak közti párbeszéd további erősítéséről, a kereszténység és az egész emberiség jövőjéről, valamint a társadalom iránti felelősségről beszélgettek.

Kiderült, hogy mindkét egyház felelősséget érez a társadalom, a civilizáció és a kereszténység jövője iránt, így elítélték a Föld tartalékait felemésztő végtelen fogyasztást, valamint felszólították Európát, hogy maradjon hű keresztény gyökereihez, noha belátták, hogy más vallások is hozzájárultak az emberi civilizáció fejlődéséhez.

A kubai főváros, Havanna repülőterén tartott két órás megbeszélést követően Ferenc pápa és Kirill pátriárka a tévéképernyők előtt írta alá közös nyilatkozatát, és számolt be beszélgetésükrről.
Alejandro Ernesto/AFP
Alejandro Ernesto/AFP

“Haladunk az egység felé” – fogalmazott a pápa, akinek szavaival a pátriárka is egyetértett, így biztossá vált, hogy a két egyház képes lesz együttműködni a jövőben, a most megvitatott kezdeményezéseket pedig idővel akár meg is valósíthatják.

Óva intettek az olyan európai integrációtól, amely nem tartja tiszteletben a vallási identitást, és sürgették a békét Szíriában, Irakban és Ukrajnában, ahol véleményük szerint sürgősen lépéseket kell tenni a közel-keleti keresztények védelme érdekében.

A Közel-Kelet és Észak-Afrika sok országában egész családokat irtanak ki keresztény testvéreink soraiból, egész falvakat és városokat semmisítenek meg, ahol ők élnek. Templomaikat barbár módon lerombolják, szent helyeiket kifosztják, megszentségtelenítik. Szíriában, Irakban és a Közel-Kelet más országaiban keresztények tömeges, fájdalmas kivándorlása tapasztalható arról a földről, ahonnan hitünk elkezdett terjedni, és ahol az apostoli idők óta éltek.

Felszólították az Ukrajnában működő egyházaikat, hogy a vallási ellentéteken való felülemelkedésel ne támogassák a már eddig is rengeteg halálos áldozattal járó konfliktus további elmélyülését.

Különleges hangsúlyt helyeztek arra, hogy miközben a szegények tömegei a legalapvetőbb szükségleteiket sem tudják kielégíteni, az emberiség egyre nagyobb mértékű gazdagságot halmoz fel.

“A féktelen fogyasztás felemészti a Föld tartalékait.” – mondták.
“Nem lehetünk közömbösek a gazdag országok ajtaján kopogtató migránsok és menekültek millióinak a sorsa iránt” – hangsúlyozta a két egyházfő a dokumentumban.

Kiemelték, hogy nagy szükség van az egyházak közötti párbeszédre, és az egyházi vezetőknek különleges felelőssége van “ezekben a nyugtalanító időkben”. Ugyancsak fontosnak tartották megemlíteni a dokumentumban “a vallásszabadság nagy értékét”.

A pápa és a pátriárka külön kitért arra, hogy

“sok országban válságban van a család intézménye, amely egy férfi és egy nő házasságán alapszik”.

Ferenc pápa a találkozó után folytatta útját Mexikóba.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016. február 13. 10:18:57
Kirill innen átveszi! Ja, a vagyont is! Szegény az eklézsida!

A kereszténység hozadéka: Félelemháló 1. rész

Sokféleképpen értelmezhető a kereszténység, most éppen az emberi félelmek keretrendszereként, vagy legalább is erről az oldaláról szeretném bemutatni egy kissé.
Az kereszténység, legfőbb dogmái az eredendő bűn dogmája, a megváltástan, a feltámadás, az Isteni ítélet, és az örökkévalóságban betöltött szerepe az embernek.

A teremtéstörténet, mint az egész ószövetség, a zsidóság eredet mítoszának része, nem igazabb, vagy hamisabb, mint a Kalevala, vagy a Fokos szövetsége, vagy akár a Ghilgames eposz, vagy más teremtésmítoszok. Minden mellett rendkívüli jelentőségűek, hiszen szimbolikájukkal, logikájukkal, történéseikkel és szereplőik egymáshoz való viszonyával, tökéletesen mutatják be a mai emberi kapcsolatok működésének, alapjait és misztikumba vesző világunkkal való kapcsolatunkat .

Amiben mégis alapvetően különbözik a zsidó mítosz a többitől, hogy ezt a teremtéstörténetet, adományozzák a kereszténység számára is, miközben a kereszténység eredetmítosza valahogyan kimaradt a bibliából.

Mivel világos és egyértelmű, hogy az úgynevezett ó és újszövetségnek az égvilágon egymáshoz köze nincsen.

Nem találjuk sehol az újszövetségi teremtés mítoszt. Fényt kapott, felszívódott, feloszlatta a rendőrség 2006-ban, vagy csak szőrén-szálán eltűnt, nem tudjuk.

A zsidó eredetmítosz legfontosabb történése, a teremtést követően, a bűnbeesés aktusa, amikor is megnyílnak az első emberpár szemei, és elkezdenek öntudatra ébredni, jónak és rossznak megismerői lenni, ahogyan azt a kígyó meg is mondta nekik, miközben az Isten szerepében tetszelgő, a még teljesen ártatlan, sőt öntudatlan első ember párt halállal fenyegette meg, hogy ha esztek a fáról, azon a napon meghalnak.

Gondolom,hogy az első emberpárt nem nagyon hatotta meg ez a fenyegetés, hiszen a leghalványabb fogalmuk sem volt arról, hogy mi az a halál, és, hogy mi az amit ma halálfélelemnek nevezünk.
Érdekes dolog történt abban az Édeni kertben, melybe azért ültetett egy ilyen fát az Isten, hogy Murphi törvényét alkalmazhassa, hogy ahol egy tiltás van azt biztosan megszegik az arra járók, főleg ha van abban a kertben egy igazmondó kígyó is, aki ki tudja miért lett oda teremtve, mintha előre sejtetné, hogy bizony a terv része, hogy ezeket az öntudatlan, tulajdonképpen csecsemő szellemi szintjén álló párt olyan dologgal fenyegesse meg, amiről azt sem tudják, hogy eszik-e vagy isszák? Mert a tiltás betartásában semmi érdekes nincsen, az tulajdonképpen dög unalmas. És lássuk be, hogy nem volt valami változatos életük, abban az öntudatlanságban, amelyben a szerető Istenük tartotta őket, de már egy halálos fenyegetést magukkal cipelve, a látszólag tiszta örök létbe.

Istenként tetszelgő valakinek a viselkedése teljesen érthetetlen.

Erre jön a kígyó, aki ravaszabb vala minden más állatnál, és elcsábítgatja Évát, hogy egyen a fáról.
És látá Éva, hogy JÓ az a fa eledelre. Látá Éva, hogy JÓ. Hogy JÓ. JÓ.
Az öntudatlan, dolgok megkülönböztetésére teljesen képtelen Éva értékítélőképessége teljes birtokában brrrr.. megállapítja, hogy az a fa JÓ, eledelre.
Na de honnan is tudhatná, mi a jó, és ha ismeri a jót, azt csak a rossz fényében ismerheti, tehát ismernie kell a rossz fogalmát is. Egy csecsemő szellemiségével rendelkező, ártatlan érintetlen értékítélő képességgel rendelkezik. Homályba vesző kérdés dereng bennünk, hogy vajon honnan szerezte ezt a képességét?

Erre odahívja a férjét Ádámot, akit bele manipulál, az öntudatlan nő, hogy egyen ő is. Egyszer csak megnyílnak a szemeik, és felébrednek, önmagukra ébrednek, és meglátják, hogy mezítelenek, és gyorsan körül kötik magukat fügefa levelekkel.

Egyszer csak hajnalban, jön az Istennek álcázott valaki, és keresi őket, hogy vajon merre vagytok? Isten aki ekkor még nem nyilvánul meg fizikai síkon, sétálgat a kertben és hangos szóval hívja őket.
Hol vagytok? (Az a bizonyos édenkert a folyók torkolatánál megtalálható, ma kb 20-30 méter víz borítja)
És akkor mondják: Megláttuk, hogy meztelenek vagyunk, és megfélemlénk, ezért elbujtunk. Úgy látszik, hogy az öntudatra ébredés,egyből félelem megjelenésével is együtt jár automatikusan, hiszen okuk nem volt vagy legalább is nem derül ki, hogy mi lehet a félelem oka?

Ekkor Isten kérdőre vonja őket, hogy ki mondta, hogy meztelenek vagytok? Vagy ettetek a fáról? Mintha nem tudná, hogy eleve azért rakta a kertbe a fát is meg a kígyót is, hogy kizavarhassa őket a kertből.

És akkor szórja az átkot két kézzel: Mert ettetek a fáról, átkozottak legyetek, verejtékkel egyed a te kenyeredet, bogács kórót teremjen a föld, neked pedig megsokasítom vajúdásod fájdalmait, (mintha tudná mi az a vajúdás) A kígyó meg a föld porát egye, átkozott legyen a föld átkozott minden.

Ez a szerető Isten tehát megátkozza mind azt amire nem rég azt mondta, hogy és igen jó az amit teremtett. Minden amit teremtett igen jó.

Az igen jó, amit teremtett, most átok alá került. Ezek szerint mégsem volt igen jó: Kicsit ingoványos az Isten ítéletalkotási képessége, mintha kié szeszélyes lenne.

Megtörtént tehát a bűnbe esés, az ősi, első emberpárnál!http://onmegvalos...ment/17166
4 #2 Posta Imre
- 2016. február 13. 15:25:13
"Testvérem!" köszöntötte Ferenc pápa Kirill pátriárkáthttp://magyaridok...at-378610/
243 #3 Magus
- 2016. február 13. 23:46:18
"Haladunk az egység felé"s_vigyori
-egy kormány egy vallás egy cseppet sem hiányzik:P

"Kiemelték, hogy nagy szükség van az egyházak közötti párbeszédre, és az egyházi vezetőknek különleges felelőssége van ezekben a nyugtalanító időkben Ugyancsak fontosnak tartották megemlíteni a dokumentumban a vallásszabadság nagy értékét"
-annak tudatában hogy a szent mesekönyvükkel bámikor tudják igazolni a másként gondolkodók(vallásuak) lemészárlását....:D

"A féktelen fogyasztás felemészti a Föld tartalékait. mondták."
-szóval Te meg Én meg az a maradék 6 milliárd csóró...felzabálunk mndent...s_franc , nem is a végtelen haszon halmozása korlátok nélkül.... s_hihi


"sok országban válságban van a család intézménye, amely egy férfi és egy nő házasságán alapszik."
-és a generációk egymás mellet élésén ami persze sokkal fontosabb talán ezért nem is említiks_ezt-ni
254 #4 mujko
- 2016. február 14. 05:19:48
Ezek az Ószövetségen és a Újszövetségen kaptak össze mert nem tudták melyik a hihetőbb .

Olyan mint a mai napig imádkozni járnak az emberek a templomba,segíts meg uram régen fohászkodni jártak . Adj erőt uram .
4 #5 Posta Imre
- 2016. február 14. 14:54:53
A kijevi nagyérsek üdvözölte az orosz pátriárka és a római pápa nyilatkozatát
MTI
Ferenc pápa és Kirill orosz pátriárka Havannában aláírt közös nyilatkozatában elismerték a görögkatolikusok jogát arra, hogy bárhol gondoskodhassanak híveikről, ahol azoknak szükségük van rá – emelte ki a két egyházfő kubai találkozóját értékelve Szvjatoszlav Sevcsuk nagyérsek, az ukrán görögkatolikus egyház vezetője. http://magyaridok.hu/kulfold/a-kije...at-379486/
238 #6 bivaly
- 2016. február 14. 20:11:47
A Kontraktus verse !

Szarházi vagy te is, én is,
Ebből lesz az új Genezis !
4 #7 Posta Imre
- 2016. február 14. 20:28:44
PutyinSzíriaVatikánFerenc PápavallásKereszténység
Ferenc Pápa Putyint látja az "egyetlen embernek", aki megvédheti a Keresztényeket az egész világon

Ferenc Pápa és az orosz Kirill Pátriárka közelgő találkozója nem csupán történelmi vallási esemény...
Aranyháromszög: Irán, Kína és Oroszország vezetésével a világ egyre távolodik a dollártól
Hajók, fegyverek és tea: Irán videót hozott nyilvánosságra az őrizetbe vett amerikai tengerészekről
A kazár pénzügyi rendszer és maffiózók szisztematikus támadás alatt állnak, ahogy a világforradalom kibontakozik
Ferenc Pápa és az orosz Kirill Pátriárka közelgő találkozója nem csupán történelmi vallási esemény, de jelentős előnyökkel járhat a Keresztények számára szerte a világon, jelentette a Le Journal du Dimanche francia hírportál.

Kísérletet téve arra, hogy megvédje a Keresztényeket a Közel-Keleten és a világ más részein ahol üldözik őket, Ferenc Pápa Vlagyimir Putyin orosz elnök segítségét akarja kérni.

Ferenc Pápa szerint Putyin az "egyetlen, akivel a Katolikus Egyház képes egységre lépni, hogy megvédje a Keresztényeket keleten."

"Fontos egyesíteni az erőfeszítéseket (Oroszországgal), hogy megmentsük a Keresztényeket minden régióban (a világon), ahol el vannak nyomva," - mondta Ferenc Pápa, idézi a Le Journal du Dimanche. (1)

Putyin segítségével Ferenc Pápa reméli, hogy eléri a szíriai elnököt Bassár el-Aszadot, az iráni vezetőt Hasszán Rohanit, sőt a kínai kormányt, hogy kidolgozzanak egy tervet a Keresztények megsegítésére ezekben a régiókban.

Kínát figyelembe véve Ferenc Pápa azt mondta, hogy reméli sikerül kiépíteni egy politikai kapcsolatot Peking és a Vatikán között, mivel a két félnek soha nem volt hivatalos diplomáciai kapcsolata, a francia híroldal szerint.

Február 12-én Ferenc Pápa az orosz Kirill Pátriárkával találkozik. A magas szintű találkozó a Katolikus és az Ortodox egyházak közötti közeledés kezdetét jelzi az 1054-es egyházszakadást követően első alkalommal.

A két egyház 1054-ben vált szét - amit gyakran a "nagy egyházszakadásank" neveznek -, amit elhúzódó viták követtek Róma uralmával kapcsolatban az egész Keresztény közösség felett, amihez hozzájárultak a komolyabb teológiai nézetkülönbségek.

A találkozóra Kubában a havannai repülőtéren kerül sor, ahol Ferenc és Kirill tárgyalni fognak, végül aláírnak egy közös nyilatkozatot.
<a href='http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2016/02/ferenc-papa-putyint-latja-az-egyetlen.html' target='_blank'>Link</a>
60 #8 csaba
- 2016. február 17. 11:43:11
"Magával rántotta egy hívő, elveszítette önuralmát a pápa "
[movie=youtube]https://youtu.be/UOzZNJoTdfU[/movie]
http://mno.hu/kul...pa-1329152
s_vigyori

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.44 másodperc
2,488,474 egyedi látogató