Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Bagdy Emőke: 'Ez vétek a gyermekeink ellen'

TanácsadásEjnye no! Ennyi szót pazarolni, mikor csak úgy is össze lehetett volna foglalni, hogyaszongya: "A büdös zsidó qva anyátokat!" A tanaraknak adni kell 20 ezer nettót és kussol mindegyik, ahogy eddig is. Gyáva, megalkuvó xar banda, semmivel nem különb, mint bármelyik másik "kockásinges". Már az is "hőssé" teszi, ha fel mer venni egy pepitás inget! Be kell xarni! A professzor nem bújt kockác ingbe, de szerinte is túlterhelt gyerek és pedagógus, és nem lehet szinte egész nap az iskolában lenni.

Sok szülő panaszolja, hogy a naponkénti hosszú iskolaidő ellenére a gyermekkel otthon kell megíratni a házi feladatot, elmagyarázni, amit nem értett meg az iskolában, ami többnyire nem a pedagógus hibája, mert ő is túlterhelt, sőt kiégett – mondja a Magyar Nemzetnek a pszichológus.

Retteg a terjedelmes szakmai portfóliótól – szerencsére ígéret van leegyszerűsítésére –, a minősítő procedúrától, vagy azon a méltánytalanságon kesereg, hogy hosszú és odaadó pedagógusi pályája ellenére még alá kell vetnie magát egy ilyen megmérettetésnek.

Ehhez hozzáadódik, hogy átalakult a szocializációs folyamat, a családi nevelés. Sok az egyszülős család, még az ép családokban is észlelhető az apahiány, a férfi annyit dolgozik, hogy az apaszerepre alig marad ideje, az anya is túlterhelt, nincs élő, meleg szeretetkapcsolat,

ridegtartáson nőnek fel a gyerekeink, nem várja haza őket szerető család.

A gyerekek elhatárolódnának szüleik boldogtalan életétől, de haladék kell nekik, hogy kilépjenek a felnőtt életbe, maradnak a kortársak, mert nagy a valahová tartozni akarás szükséglete, belép a devianciák veszélye, a drog, az alkohol, a dohányzás.

Nincs időben érés, kitolódott a függeszkedést kívánó gyermekkor, a mamahotelben, a gyermekségben maradás. Nemcsak lelki teher van a fiatalokon, hanem objektív egzisztenciális is. Tanulnak, de diplomájuk gyakorlásából nem tudnak megélni. Természetes, hogy rettegnek további felelősségek vállalásától, hiszen sokan magukat sem tudják eltartani.

A professzor szerint az iskolapszichológusi rendszer sem működik jól, letarolta az átgondolatlan oktatásügyi átszervezés, ezer gyermekre jut egy iskolapszichológus.

Ez vétek a gyermekeink ellen.

Mint mondja, az iskoláskorú magyar gyermekeknél a mentális, pszichikai vagy alkalmazkodási és magatartási zavarok előfordulási aránya 15,8 százalékos, azaz már népbetegség szintű. Súlyos a helyzet, és égetően fontos lenne, hogy az iskola ezeket a bajokat ne terhelhesse tovább a pedagógusokra. A nevelési tanácsadók önállós rendszerét felszámolták, beolvasztották a pedagógiai szakszolgálat gigantikus rendszerébe, amelynek működése sok esetben átgondolatlan, kaotikus.

Nagyon sok hiba történt, és éppen a szakembereknek, a klinikai szakpszichológusoknak nem adatott beleszólási jog. Mivel a pszichológusoknak nincs kamarájuk, semmilyen jogi és érdekvédelmi lehetőségük nincs. Mindeközben az ellátandó esetek száma nő. Valamennyi gond a pedagógus nyakába szakad, aki nem terapeuta, nem pszichológus, és nem is az volna a dolga, hogy az iskolai bántalmazással, agresszióval és egyéb atrocitásokkal foglalkozzon, hanem hogy tanítson. Feltéve, ha marad rá ideje a sok adminisztráció mellett.

Bagdy Emőke szerint Magyarországon a pszichológiai tájékozottság rendkívül hiányos, mindenki úgy véli, ért a lélekhez, a kuruzslók, hályogkovácsok óriási károkat okoznak. A fiatalok nehézségei kapcsán emlékeztet rá, hogy olyan ifjúságpolitikáért lobbizik, amely segíti a fiatalok fészekrakását, gyermekvállalási kedvét. Üdvözli a csok bevezetését, ő a klinikai praxisában az egyedül maradókat az intenzív párkeresés irányába tereli, mert az ember társas lény.

Ami a párválasztást illeti, mindnyájan erősen a szüleink mintájára választunk, vagy éppen az ellenkezőjét akarjuk. Sajnos kellő önismeret híján mindig ugyanabba a csapdába sétálunk bele, amelyből egy korábbi kapcsolatban már kievickéltünk. Az szabadulhat ki a szülők árnyékából, aki elegendő önismerettel rendelkezik.

Szerinte az elmagányosodáshoz a korszellem is hozzájárul, mert a fogyasztói kultúra azt üzeni: magaddal törődj, hogy neked mindened meglegyen.

A magunk örömére koncentrálunk, holott a boldogság éppen ott kezdődik, ahol másokat teszünk boldoggá, majd pedig ők minket.

A magyar agyonstresszelt. Nem a pozitív stressztől, hanem a frusztrált, tehetetlen állapot kínjától, a disstresstől. Ezek agresszív feszültséget keltenek, lemegyünk saját emberi nívónk alá. A professzor szerint komoly veszély, hogy a család már nem tanítja meg a gyereket, hogy miként érezze magát jól a bőrében, és a munkahely is frusztráció forrása. Bagdy Emőke most kerülné “a gender mainstreaming körül zajló nemzetközi csatározásokat”, saját személyes véleményeként mondja – saját kutatásai, tapasztalatai alapján – konklúzióként azt, hogy a “férfi legyen férfi, a nő pedig nő.

„És ember mind, mert az egyre kevesebb!”

Ezt vallja József Attila nyelvén maga is. Bagdy szerint közös dolgunk az élet tisztelete, szeretete és gyermekeinkben való továbbvitele. Szerinte ez a központi értelme a létezésnek, de mivel véleményszabadság van, elfogadja, hogy valaki másként gondolja. Korábban nagyon sok pszichológus írta alá azt az állásfoglalást, amely azért bírálta a professzort, mert úgy vélték, genderügyben Kövér László és Kovács Ákos mellé állt.Link

Hozzászólások

80 #1 monguzking
- 2016. február 21. 10:19:00
dee ezt tudatosan csinálják--pont ez a céluk hogy ilyen emberekké váljanak....
4 #2 Posta Imre
- 2016. február 21. 11:27:19
Monguz, ma már senki nem hivatkozhat arra, hogy el volt zárva az információtól, meg "nem tudta"... Egyszerűen nem akar se változtatni, se változni, se semmi!

Emőke a "felvezetés", de nem ő a zászlóshajó!
238 #3 bivaly
- 2016. február 21. 16:51:52
Hagyjuk már ezt a "mellőzik a szakembereket" dumát ! Kedves Bagdy Emőke, a "szakma", hülye mint a segg, és kizárólag saját fontosságáról pofázik, ( ami úgy hazugság ahogy van !), és találkozva néhánnyal személyesen, ( ún. iskolai és gyermekvédelmi, de orvos pszihológussal is ) meggyőződésem, ha egy sem lenne, kitisztulna az ég ! Nem ma volt, de a gyerekem kapott valami bélelzáródás félét, már lassan toxikálódott amikor faszfej doktornéni, minen áron pszihológiai okora hivatkozott, valami isteni segítség révén egy nap múlva a Bethesdában ( leszámítva az előző egy hetet !), a gasztroenterológián többszöri beöntéssel, mit tudom én még mit adtak, kitisztították, és helyrehozták a gyereket. Azóta is kutyabaja ! Ha hallgatunk a "drága jó " doktor nénire, ma a gyerek halott ! Ott bassza meg mindegyik a kurva jó édesanyját, ha sokat fingik pszihés, ha egyet sem, pszihés ! És a hozzáállásuk ?! Elvárják a leborulást és a tátott szájjal álmélkodást minden mondatukra ! Ellenvetés nincs, csak főhajtás, és kalap lengetés a nagyságuk és "tudásuk" előtt ! Féreg fajta az egész. Saját bőrömön, nem a szomszéd mesélte ! A szereplők kivétel nélkül nők !!
4 #4 Posta Imre
- 2016. február 21. 18:27:26
Bivaly egy kicsit azért árnyaltabb az a szürke, de alapvetően egyetértünk. Sémirekellők és ezért, alibiből állítanak minden intézményhez egy ilyen "kiképzett" alakot. Általában nőket. Sok esetben a feladatuk csak annyi, hogy "hitelesítsék" a hivatali embertelenségek emberséges voltát. A "klinikum" azért egy pöttyet más, de ott meg totális impotencia és zsidó uralom.

Ha lenne "picológia", lehetne "egészséges ember képe", ám olyan nincs neki. Nagyjából annyi a dolga, hogy "mindenki" egyenlő, meg mindenki....szóval összemosni a szarkát a mályvával. Ez idáig remekül ment. Most van egy kis döccenő. Emőke dolga felvezetni a döccenő utánit. Kicsit hazabeszélek, de tán van hozzá közöm, bár igazat szólva, lexarom.
118 #5 keepfargo
- 2016. február 22. 00:03:03
Nem az a baj az oskolákkal hogy sokat, hanem hogy hülyeségeket, hazugságokat és feleslegeset tanítanak benne. Az meg semmiképp nem lehet felemelö, hogy a kollégák egymást kell minösítsék, vagy, ahogy hallom, egymást figyeljék, qvazi spionkodjanak. A rengeteg nyilvántartás is csak arra jó, ( azon felül, hogy a tanárt túlterheli) hogy a rabszolgatartók le is kössék meg meg is tudják figyelni a rabszolgákat, amellett hogy megosztják öket, nehogy együttesen csináljanak bármit is.

Menetelünk az orwelli és huxley-i szép új világ felé....ha így marad...
154 #6 kakas
- 2016. február 22. 18:14:14
S'álomorrszag S'arci szivatala az emberi hüjeséget kihasnyálva kéznyűves megvezetés nélküli,mézes madzagot fejlesztett ki.
243 #7 Magus
- 2016. február 22. 23:15:46
" Mivel a pszichológusoknak nincs kamarájuk, semmilyen jogi és érdekvédelmi lehetőségük nincs."
--ezt már mi is összeraktuk, csak nem menne le a torkunkon a kamra az exkomcsi pszihiátriai agyátmosók után....
Tudom a jószándék.... ja meg Széchényi meg az MTA...

a cikket egy mondatra letudnám rövidíteni:
"ridegtartáson nőnek fel a gyerekeink"
-ehez pedíg nem több pszihómókus hanem több szabadidő kell, és működő közösségek....

egy kis agyfos ami kiverte a biztositékomat:

"A magyar agyonstresszelt. Nem a pozitív stressztől, hanem a frusztrált, tehetetlen állapot kínjától, a disstresstől. Ezek agresszív feszültséget keltenek, lemegyünk saját emberi nívónk alá."

-A magyar nem agyonstesszelt hanem csak hülye talán még hülyébb mint más nemzet....-nagy a verseny az biztos....
szóval van pozitív stressz is......-meg mikulás meg a miki-mausz...
-Kedves agyhalott vegetáló honfitársaim nincs olyan hogy stressz!Csak ingerek, amiket negatívan vagy pozitívan láttok, és az erre adott válaszreakciótok!
7 #8 virag
- 2016. február 23. 07:40:26
A gyerek felneveléséhez egy egész falura van szükség
http://www.erdely...an-szukseg
75 #9 talpi
- 2016. február 23. 20:01:17
". Sémirekellők és ezért, alibiből állítanak minden intézményhez egy ilyen "kiképzett" alakot. Általában nőket. Sok esetben a feladatuk csak annyi, hogy "hitelesítsék" a hivatali embertelenségek emberséges voltát."
Pontosan erről van szó.
Az már másik kérdés, hogy akik"ezen hivatalok segítségét" várják, na azok kegyetlenül megszívják. Hiszen nem a segítség a fontos számukra, hanem "fontosságuk" bizonygatása.
No persze, aki pedig hajbókolnak és alfelüket nyalogatják,/látszólag, közben ocsmány mód hazudoznak, mindenkinek/ azoknak nagyon megfelel.
Igaz, tegnap már megjegyeztem egyik írásra, válaszként, "hogy a sánta eb" bizony, messzebb jut, mint az ilyen, magát "embernek" nevező véglény. Hiszen, ha kiderül az igazság, akkor nagy bammeg lesz, s most pont azt az időt éljük, ha csak az előszobájában is vagyunk.
Nem kell sokáig ott lenni, mert előbb-utóbb, valaki, kibaszottul rájuk rúgja az ajtót, ami mögött, "még" békésen szövögetik álmaikat, seggnyalóikkal együtt.
Mágus,
Ahogy mondod, nem mindenki "agyon stresszelt" hiszen, agya sincs, egyeseknek, vagyis, van valami a csonton belül, de nagyon sima a külső része, vagyis, csak térfogat kitöltő. Aki pedig, bordázottal rendelkezik, no annak meg igyekeznek kisimítani, mindenféle praktikákkal, főleg, ilyen nyálas szöveggel, ami ugye nem is biztos, hogy "őszinte".
"Semmi nem az aminek látszik" ezt már valaki megjegyezte előttem :).
Igaz viszont az is, hogy "senki sem az, aminek mutatja, vagy mondja magát" hiszen akkor nem volna ennyi csonka család és kilátástalanul magányos gyermekek.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.40 másodperc
2,486,776 egyedi látogató