Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Bagdy Emõke: 'Ez vétek a gyermekeink ellen'

TanácsadásEjnye no! Ennyi szót pazarolni, mikor csak úgy is össze lehetett volna foglalni, hogyaszongya: "A büdös zsidó qva anyátokat!" A tanaraknak adni kell 20 ezer nettót és kussol mindegyik, ahogy eddig is. Gyáva, megalkuvó xar banda, semmivel nem különb, mint bármelyik másik "kockásinges". Már az is "hõssé" teszi, ha fel mer venni egy pepitás inget! Be kell xarni! A professzor nem bújt kockác ingbe, de szerinte is túlterhelt gyerek és pedagógus, és nem lehet szinte egész nap az iskolában lenni.

Sok szülõ panaszolja, hogy a naponkénti hosszú iskolaidõ ellenére a gyermekkel otthon kell megíratni a házi feladatot, elmagyarázni, amit nem értett meg az iskolában, ami többnyire nem a pedagógus hibája, mert õ is túlterhelt, sõt kiégett – mondja a Magyar Nemzetnek a pszichológus.

Retteg a terjedelmes szakmai portfóliótól – szerencsére ígéret van leegyszerûsítésére –, a minõsítõ procedúrától, vagy azon a méltánytalanságon kesereg, hogy hosszú és odaadó pedagógusi pályája ellenére még alá kell vetnie magát egy ilyen megmérettetésnek.

Ehhez hozzáadódik, hogy átalakult a szocializációs folyamat, a családi nevelés. Sok az egyszülõs család, még az ép családokban is észlelhetõ az apahiány, a férfi annyit dolgozik, hogy az apaszerepre alig marad ideje, az anya is túlterhelt, nincs élõ, meleg szeretetkapcsolat,

ridegtartáson nõnek fel a gyerekeink, nem várja haza õket szeretõ család.

A gyerekek elhatárolódnának szüleik boldogtalan életétõl, de haladék kell nekik, hogy kilépjenek a felnõtt életbe, maradnak a kortársak, mert nagy a valahová tartozni akarás szükséglete, belép a devianciák veszélye, a drog, az alkohol, a dohányzás.

Nincs idõben érés, kitolódott a függeszkedést kívánó gyermekkor, a mamahotelben, a gyermekségben maradás. Nemcsak lelki teher van a fiatalokon, hanem objektív egzisztenciális is. Tanulnak, de diplomájuk gyakorlásából nem tudnak megélni. Természetes, hogy rettegnek további felelõsségek vállalásától, hiszen sokan magukat sem tudják eltartani.

A professzor szerint az iskolapszichológusi rendszer sem mûködik jól, letarolta az átgondolatlan oktatásügyi átszervezés, ezer gyermekre jut egy iskolapszichológus.

Ez vétek a gyermekeink ellen.

Mint mondja, az iskoláskorú magyar gyermekeknél a mentális, pszichikai vagy alkalmazkodási és magatartási zavarok elõfordulási aránya 15,8 százalékos, azaz már népbetegség szintû. Súlyos a helyzet, és égetõen fontos lenne, hogy az iskola ezeket a bajokat ne terhelhesse tovább a pedagógusokra. A nevelési tanácsadók önállós rendszerét felszámolták, beolvasztották a pedagógiai szakszolgálat gigantikus rendszerébe, amelynek mûködése sok esetben átgondolatlan, kaotikus.

Nagyon sok hiba történt, és éppen a szakembereknek, a klinikai szakpszichológusoknak nem adatott beleszólási jog. Mivel a pszichológusoknak nincs kamarájuk, semmilyen jogi és érdekvédelmi lehetõségük nincs. Mindeközben az ellátandó esetek száma nõ. Valamennyi gond a pedagógus nyakába szakad, aki nem terapeuta, nem pszichológus, és nem is az volna a dolga, hogy az iskolai bántalmazással, agresszióval és egyéb atrocitásokkal foglalkozzon, hanem hogy tanítson. Feltéve, ha marad rá ideje a sok adminisztráció mellett.

Bagdy Emõke szerint Magyarországon a pszichológiai tájékozottság rendkívül hiányos, mindenki úgy véli, ért a lélekhez, a kuruzslók, hályogkovácsok óriási károkat okoznak. A fiatalok nehézségei kapcsán emlékeztet rá, hogy olyan ifjúságpolitikáért lobbizik, amely segíti a fiatalok fészekrakását, gyermekvállalási kedvét. Üdvözli a csok bevezetését, õ a klinikai praxisában az egyedül maradókat az intenzív párkeresés irányába tereli, mert az ember társas lény.

Ami a párválasztást illeti, mindnyájan erõsen a szüleink mintájára választunk, vagy éppen az ellenkezõjét akarjuk. Sajnos kellõ önismeret híján mindig ugyanabba a csapdába sétálunk bele, amelybõl egy korábbi kapcsolatban már kievickéltünk. Az szabadulhat ki a szülõk árnyékából, aki elegendõ önismerettel rendelkezik.

Szerinte az elmagányosodáshoz a korszellem is hozzájárul, mert a fogyasztói kultúra azt üzeni: magaddal törõdj, hogy neked mindened meglegyen.

A magunk örömére koncentrálunk, holott a boldogság éppen ott kezdõdik, ahol másokat teszünk boldoggá, majd pedig õk minket.

A magyar agyonstresszelt. Nem a pozitív stressztõl, hanem a frusztrált, tehetetlen állapot kínjától, a disstresstõl. Ezek agresszív feszültséget keltenek, lemegyünk saját emberi nívónk alá. A professzor szerint komoly veszély, hogy a család már nem tanítja meg a gyereket, hogy miként érezze magát jól a bõrében, és a munkahely is frusztráció forrása. Bagdy Emõke most kerülné “a gender mainstreaming körül zajló nemzetközi csatározásokat”, saját személyes véleményeként mondja – saját kutatásai, tapasztalatai alapján – konklúzióként azt, hogy a “férfi legyen férfi, a nõ pedig nõ.

„És ember mind, mert az egyre kevesebb!”

Ezt vallja József Attila nyelvén maga is. Bagdy szerint közös dolgunk az élet tisztelete, szeretete és gyermekeinkben való továbbvitele. Szerinte ez a központi értelme a létezésnek, de mivel véleményszabadság van, elfogadja, hogy valaki másként gondolja. Korábban nagyon sok pszichológus írta alá azt az állásfoglalást, amely azért bírálta a professzort, mert úgy vélték, genderügyben Kövér László és Kovács Ákos mellé állt.Link

Hozzászólások

80 #1 monguzking
- 2016-02-21 10:19
dee ezt tudatosan csinálják--pont ez a céluk hogy ilyen emberekké váljanak....
4 #2 Posta Imre
- 2016-02-21 11:27
Monguz, ma már senki nem hivatkozhat arra, hogy el volt zárva az információtól, meg "nem tudta"... Egyszerûen nem akar se változtatni, se változni, se semmi!

Emõke a "felvezetés", de nem õ a zászlóshajó!
238 #3 bivaly
- 2016-02-21 16:51
Hagyjuk már ezt a "mellõzik a szakembereket" dumát ! Kedves Bagdy Emõke, a "szakma", hülye mint a segg, és kizárólag saját fontosságáról pofázik, ( ami úgy hazugság ahogy van !), és találkozva néhánnyal személyesen, ( ún. iskolai és gyermekvédelmi, de orvos pszihológussal is ) meggyõzõdésem, ha egy sem lenne, kitisztulna az ég ! Nem ma volt, de a gyerekem kapott valami bélelzáródás félét, már lassan toxikálódott amikor faszfej doktornéni, minen áron pszihológiai okora hivatkozott, valami isteni segítség révén egy nap múlva a Bethesdában ( leszámítva az elõzõ egy hetet !), a gasztroenterológián többszöri beöntéssel, mit tudom én még mit adtak, kitisztították, és helyrehozták a gyereket. Azóta is kutyabaja ! Ha hallgatunk a "drága jó " doktor nénire, ma a gyerek halott ! Ott bassza meg mindegyik a kurva jó édesanyját, ha sokat fingik pszihés, ha egyet sem, pszihés ! És a hozzáállásuk ?! Elvárják a leborulást és a tátott szájjal álmélkodást minden mondatukra ! Ellenvetés nincs, csak fõhajtás, és kalap lengetés a nagyságuk és "tudásuk" elõtt ! Féreg fajta az egész. Saját bõrömön, nem a szomszéd mesélte ! A szereplõk kivétel nélkül nõk !!
4 #4 Posta Imre
- 2016-02-21 18:27
Bivaly egy kicsit azért árnyaltabb az a szürke, de alapvetõen egyetértünk. Sémirekellõk és ezért, alibibõl állítanak minden intézményhez egy ilyen "kiképzett" alakot. Általában nõket. Sok esetben a feladatuk csak annyi, hogy "hitelesítsék" a hivatali embertelenségek emberséges voltát. A "klinikum" azért egy pöttyet más, de ott meg totális impotencia és zsidó uralom.

Ha lenne "picológia", lehetne "egészséges ember képe", ám olyan nincs neki. Nagyjából annyi a dolga, hogy "mindenki" egyenlõ, meg mindenki....szóval összemosni a szarkát a mályvával. Ez idáig remekül ment. Most van egy kis döccenõ. Emõke dolga felvezetni a döccenõ utánit. Kicsit hazabeszélek, de tán van hozzá közöm, bár igazat szólva, lexarom.
118 #5 keepfargo
- 2016-02-22 00:03
Nem az a baj az oskolákkal hogy sokat, hanem hogy hülyeségeket, hazugságokat és feleslegeset tanítanak benne. Az meg semmiképp nem lehet felemelö, hogy a kollégák egymást kell minösítsék, vagy, ahogy hallom, egymást figyeljék, qvazi spionkodjanak. A rengeteg nyilvántartás is csak arra jó, ( azon felül, hogy a tanárt túlterheli) hogy a rabszolgatartók le is kössék meg meg is tudják figyelni a rabszolgákat, amellett hogy megosztják öket, nehogy együttesen csináljanak bármit is.

Menetelünk az orwelli és huxley-i szép új világ felé....ha így marad...
154 #6 kakas
- 2016-02-22 18:14
S'álomorrszag S'arci szivatala az emberi hüjeséget kihasnyálva kéznyûves megvezetés nélküli,mézes madzagot fejlesztett ki.
243 #7 Magus
- 2016-02-22 23:15
" Mivel a pszichológusoknak nincs kamarájuk, semmilyen jogi és érdekvédelmi lehetõségük nincs."
--ezt már mi is összeraktuk, csak nem menne le a torkunkon a kamra az exkomcsi pszihiátriai agyátmosók után....
Tudom a jószándék.... ja meg Széchényi meg az MTA...

a cikket egy mondatra letudnám rövidíteni:
"ridegtartáson nõnek fel a gyerekeink"
-ehez pedíg nem több pszihómókus hanem több szabadidõ kell, és mûködõ közösségek....

egy kis agyfos ami kiverte a biztositékomat:

"A magyar agyonstresszelt. Nem a pozitív stressztõl, hanem a frusztrált, tehetetlen állapot kínjától, a disstresstõl. Ezek agresszív feszültséget keltenek, lemegyünk saját emberi nívónk alá."

-A magyar nem agyonstesszelt hanem csak hülye talán még hülyébb mint más nemzet....-nagy a verseny az biztos....
szóval van pozitív stressz is......-meg mikulás meg a miki-mausz...
-Kedves agyhalott vegetáló honfitársaim nincs olyan hogy stressz!Csak ingerek, amiket negatívan vagy pozitívan láttok, és az erre adott válaszreakciótok!
7 #8 virag
- 2016-02-23 07:40
A gyerek felneveléséhez egy egész falura van szükség
http://www.erdely...an-szukseg
75 #9 talpi
- 2016-02-23 20:01
". Sémirekellõk és ezért, alibibõl állítanak minden intézményhez egy ilyen "kiképzett" alakot. Általában nõket. Sok esetben a feladatuk csak annyi, hogy "hitelesítsék" a hivatali embertelenségek emberséges voltát."
Pontosan errõl van szó.
Az már másik kérdés, hogy akik"ezen hivatalok segítségét" várják, na azok kegyetlenül megszívják. Hiszen nem a segítség a fontos számukra, hanem "fontosságuk" bizonygatása.
No persze, aki pedig hajbókolnak és alfelüket nyalogatják,/látszólag, közben ocsmány mód hazudoznak, mindenkinek/ azoknak nagyon megfelel.
Igaz, tegnap már megjegyeztem egyik írásra, válaszként, "hogy a sánta eb" bizony, messzebb jut, mint az ilyen, magát "embernek" nevezõ véglény. Hiszen, ha kiderül az igazság, akkor nagy bammeg lesz, s most pont azt az idõt éljük, ha csak az elõszobájában is vagyunk.
Nem kell sokáig ott lenni, mert elõbb-utóbb, valaki, kibaszottul rájuk rúgja az ajtót, ami mögött, "még" békésen szövögetik álmaikat, seggnyalóikkal együtt.
Mágus,
Ahogy mondod, nem mindenki "agyon stresszelt" hiszen, agya sincs, egyeseknek, vagyis, van valami a csonton belül, de nagyon sima a külsõ része, vagyis, csak térfogat kitöltõ. Aki pedig, bordázottal rendelkezik, no annak meg igyekeznek kisimítani, mindenféle praktikákkal, fõleg, ilyen nyálas szöveggel, ami ugye nem is biztos, hogy "õszinte".
"Semmi nem az aminek látszik" ezt már valaki megjegyezte elõttem :).
Igaz viszont az is, hogy "senki sem az, aminek mutatja, vagy mondja magát" hiszen akkor nem volna ennyi csonka család és kilátástalanul magányos gyermekek.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.49 másodperc
2,750,823 egyedi látogató