Hungarian Real News

Magyar Mátrix - HUN UNIÓ

PJP Egyesület

Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Imre, nézd mit írt Bayer Zsolt

KultúraIlyet nem szokott a nagy zsidóvédő írni, valami fordulat jöhet. Felhívja a figyelmet arra, amit már a többség észre sem vesz: Link
Azért ma olvastam zsidó cikket, hogy kiakadtak, a Páva utcai zsinagóga akarták a szobrot tenni: Link

Hozzászólások

60 #1 csaba
- 2016. február 28. 12:14:20
http://www.breuer...-allitunk/ (Forbidden-tiltott)s_franc s_durr
Ez az alsó link, és csak a gugli keresőből indul!
(biztos a zsidók letiltották a P I ódalrul)s_ezt-ni
8 #2 miskolcilaci
- 2016. február 28. 20:35:54
Forbidden.
Lementette valaki?
4 #3 Posta Imre
- 2016. február 28. 20:40:09
Tűrhetetlen (1.)
Donáth György, Bayer Zsolt, koncepciós per, antiszemita, történelem, II. világháború, belföld, szoboravatás, szobor, vélemény.
2016. február 27. 15:39

Egyszer s mindenkorra elég volt abból, hogy pusztán a zsidó szenvedéstörténeten keresztül szemléljük a történelmet, és ennek alapján írjuk a hivatalos kánont. Elég volt, elég volt, elég volt!

„Tiltakozom az 1919-es és az 1945 utáni söpredék mai utódainak gyalázatos megnyilvánulásai ellen! Ezek, ha tehetnék, holnap vagy holnapután ismét ölnének. Épp oly kéjesen, mint elődeik. Mindezeken túl pedig itt az idő kimondani, egyszer s mindenkorra elég volt abból, hogy pusztán a zsidó szenvedéstörténeten keresztül szemléljük a történelmet, és ennek alapján írjuk a hivatalos kánont. Elég volt, elég volt, elég volt! (...)

Donáth György antiszemita volt?

Az volt. Mint korának számtalan kiváló, megfellebbezhetetlen tehetségű, nagyságú embere, akik nélkül egyszerűen nem is létezne magyar kultúra és magyar história. Ha pusztán az antiszemitizmus elegendő ok lenne arra, hogy kitagadjunk valakit a magyar pantheonból, akkor nem lenne ott helye Petőfi Sándornak, Herczeg Ferencnek, Kosztolányi Dezsőnek, Márai Sándornak, Németh Lászlónak, Illyés Gyulának, Szabó Dezsőnek, Féjának, Erdei Ferencnek, Móricz Zsigmondnak – úgy általában a népieknek, és históriánk számtalan nagyságának. Ráadásul az antiszemitizmus számos esetben vád csupán, s elég hozzá, ha valaki akár egyszer életében rosszat vagy igazat írt a zsidókról. Arról nem is beszélve, hogy a ’19-es patkánylázadásban és tömeggyilkosságokban sajnos felülreprezentált magyarországi zsidóság – tagjai többségének akarata és szándékai ellenére – maga is tehet arról, hogy »kivívta« a többségi társadalom mély ellenszenvét és haragját.”

Magyar Hírlap Bayer Zsolt: Tűrhetetlen (1.)
37 #4 HER
- 2016. február 28. 21:23:10
Miket beszélnek ezek? " Morgen 2016. február 27. 16:50

21

Nincs értelme zsidózni. Itt az a lényeg, hogy akarhat-e bármit is magyar!
Amikor dolgozni kezdtem a kommunisták zsidóztak a legélénkebben. Mégis velük állt össze az SZDSZ.
Nincs kizárólagosság. Ma , amikor egy pusztító háború előtt állunk, el kell döntenünk: Meg akarjuk-e menteni a menthetőt.
Magyarok, zsidók, cigányok és az itt élő nemzetiségiek!
Mert: "A nagyvilágon e kívül nincsen számodra hely"!
Jobb, ha tudjuk."
http://tortenelem...ment359896
2 #5 gerry
- 2016. február 29. 00:00:35
Mi a különbség???

2016. február 27. 15:39

Egyszer s mindenkorra elég volt abból, hogy pusztán a zsidó szenvedéstörténeten keresztül szemléljük a történelmet, és ennek alapján írjuk a hivatalos kánont. Elég volt, elég volt, elég volt!

Tiltakozom az 1919-es és az 1945 utáni söpredék mai utódainak gyalázatos megnyilvánulásai ellen!...


...és a Magyar Hirlap így kezdi:


Bayer ZsoltTűrhetetlen (1.)

Álláspont. Faggyas Sándor kollégám a tegnapi lapszámban már megtette, de muszáj folytatnom a kiállást Donáth György mellett.

Bayer Zsolt - 2016.02.27. 01:27

Egyszersmind tiltakozom az 1919-es és az 1945 utáni söpredék mai utódainak gyalázatos megnyilvánulásai ellen! ..Mintha kevergetne valaki valamit - vagy én nem értem? Most melyiket mentsem el?
139 #6 jozsef toth
- 2016. február 29. 09:41:56
gerry!
Mentsd el mind a kettot!
Ugyse mesz vele semmire!
Minden megy szepen a tervezett uton.s_f-ang
137 #7 balu
- 2016. március 01. 07:21:05
Bayer Zsoca a maga módján "insider", érdemes odafigyelni, hogy mit ír. Olyan, mint a szélkakas, meg lehet tippelni az írásaiból a trendeket. De ha nagyon elharapózna a zsidózás, annak a tapasztalatok alapján inkább az a célja, hogy újabb kiváltságokat (pl. az egyébként hatóságilag személyi jogok miatt hivatalosan nem számontartott nemzetiség alapján való különengedélyes fegyverviselés stb.) boxoljanak ki maguknak. Mert félnek, mint mindig, de most "nagyon fognak félni" ebben a rohadt antiszemita országban, aminek amúgy a tulajdonosai.
137 #8 balu
- 2016. március 01. 07:25:30
Itt az a breuerpress-es cikk a "mi nem szobrot állítunk", nem hosszú meg nem is tudom, mi olyan különleges benne, de mindegy
---------------------
Mi nem szobrot állítunk!
2016. február 27, szombat, 07:39

Mi nem szobrot állítunk!

Radvánszki Péter Simon rabbi a Páva utcai zsinagóga rabbija a hetiszkaszról, a szobrokról beszélt.

Egy különleges Szombatfogadás előtt kérdezem az aktuális hetiszakaszról, mis az, mit kell tudni róla?

Ki tiszá a hetiszakasz címe, ez azt jelenti: Amikor megszámlálod. Ez a hetiszakasz egy népszámlálás javaslattal kezdődik, de nem ettől lett híres ez a rész, hanem az aranyborjú miatt, aminek a mai napra is van aktualitása, hiszen egy szoborról szól, amit felállítanak, amit azonban végül összetörnek, azaz elvisznek. A mostani szobrot is elvitték. Mózes a történetben a szobrot összezúzza, az aranyport pedig megitatja a néppel. Felmerülhet a kérdés, hogy ezt miért tette, mit is jelent ez a tette.

Hogyan lehet ezt a mai istentisztelet kapcsán aktualizálni?

Elsőként úgy, hogy tartsuk meg azt az üzenetet, a szobrok nem fontosak, nem szobroknak, hanem az embereknek, a közösségnek van ereje! Az összefogással, amit az elmúlt napokban is láthattunk, hiszen egy komoly közösségi erő mutatta meg önmagát, sikerült elérni, hogy ez a szobor, innen pár méterre eltűnjön, azt még nem tudjuk, hogy véglegesen, vagy csak ideiglenesen.

Kicsit más kérdés, de a közösséghez is kapcsolódik. A zsidó, hagyomány megemlékezik rendszeresen az elhunytakról. Mit lehet erről tudni?

Igen, ezt jahrzeitnek nevezik az askenázi közegben, de ez is kapcsolódik a mai naphoz. Mi nem szobrot állítunk az elhunytnak, hanem a nevével emlékezünk rá az imában, az énekben, elmondjuk a Kadist, azaz az Isten nevének a megszentelését. Fontos, hogy mi a névvel, a bennünk lévő emlékekkel emlékezünk, evvel éltetjük az illetőt, aki már csak lélekben van együtt velünk.

Ha már a nevek említésre kerültek, Ön nemrégiben lett édesapa, a gyermekét kiről nevezték el?

Jonatánnak hívják a fiamat, ennek több bibliai történet is az alapja, hiszen nem csak az almát hívják így, hanem több Jonatán is szerepel a Tanáchban, Ezra könyvében, Dávid történetében, ahol Dávid legjobb barátját is Jonatánnak hívják, tehát nagyon sokrétű a kisfiam nevének a jelentése.

Mit lehet kívánni egy fiatal rabbinak, aki első zsinagógájában teljesít szolgálatot?

Nem nekem kell, hanem a közösségnek, mégpedig épülést és erőt, további összetartást.

Köszönöm a beszélgetést.

Breuer Péter
267 #9 Perle
- 2016. március 01. 13:32:16
A " magyar" sajtó valahogy nem említette, hogy az uszkárdíjas holo filmet a magyar állam 500 millióján felül a Kárpótlási szervezet is támogatta.
http://www.jpost....ilm-446410
60 #10 csaba
- 2016. március 01. 15:00:02
"Bayer ZsoltTűrhetetlen (2.)
http://magyarhirl...hetetlen_2
(" Egy korabeli "vicc" szerint a zsidó népbiztosok azért tartották az egyetlen gojt, Garbai Sándort maguk között, hogy legyen, aki szombaton is aláírja a halálos ítéleteket." )s_huh
"Bayer ZsoltTűrhetetlen (3.)"
http://magyarhirl...hetetlen_3
"Bayer ZsoltTűrhetetlen (4.)"
http://magyarhirl...hetetlen_4
s_f-ang

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.45 másodperc
2,501,895 egyedi látogató