Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kirúgta első számú időjósát a türkmén elnök a téves előrejelzésekért

TechnikaBiztos nem volt időjárás-fegyver szakértő. Bosszantó, amikor köszönőviszonyban sincs egymással a valóság és az időjárás-jelentés. Arról nem beszélve, hogy árt a gazdaságnak. Emiatt lett elege Gurbanguli Berdimuhamedovnak.


„A Nemzeti Hidrometeorológiai Bizottság munkájának tökéletesítése érdekében modern épületet húztunk fel. Pénzügyi segítséget adtunk, nagy mennyiségű felszerelést vásároltunk és Hallijev szavát adta, hogy ezentúl pontosak lesznek az időjárás-jelentések. Ennek ellenére azonban még több lett a téves jóslat az utóbbi időben”

– panaszolta a türkmén elnök.

Kijelentését tett követte: elbocsátotta Türkmenisztán fő meteorológusát, Batir Hallijevet. A stanradar.com közép-ázsiai hírportál értesülései szerint Berdimuhamedov hangsúlyozta, mekkora károkat okoztak a pontatlan időjárás-jelentések az ország mezőgazdaságának, közlekedésének, de még a tömegrendezvényeknek is.
Link

Hozzászólások

99 #1 MORMOTA1968
- 2016. március 07. 19:12:32
Ezek se szeretnek alternatív forrásokból tájékozódni, azért ennyire hülyék. Arrafelé talán nincs internet? Egy ilyen poszton lévő embernek már igazán hallani kellett volna az időjárás ba@ogatásáról.
267 #2 Perle
- 2016. március 07. 19:39:29
Mormota1968. igazad van. Nagyon naiv ember lehet a türkmén elnök. Most zizzent rá arra is, hogy nem pontosak a statisztikai adatok. Kénytelen volt a statisztikai hivatal főnökét is kirúgni. Hiába mondjuk itt már évek óta, hogy semmi sem az, ami annak látszik. ;)
http://www.ca-new...ws:1180623

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.32 másodperc
2,482,759 egyedi látogató