Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Keményednek a vélemények: Amerikát új Hitler fenyegeti

KülföldA helyzet az, hogy a "nemzetcocializmus" fő ideológiája éppen az USA-ból lett át-kóhn-vertálva jewrópába. Mit bánom én, ha az illumináciknak ez lett kiadva, csak holokauszt legyen a vége végre! Persze demokratikusan! Egyre több külföldi diplomata jelzi amerikai kormánytisztviselőknek, hogy az előretörő republikánus elnökjelölt, Donald Trump sokszor sértő és szélsőséges kijelentései, melyeket nyilvánosan tesz, roppant aggasztóak. Most az amerikai demokráciáért aggódik a világ, miközben általában Amerika őrködik a demokrácia fölött.

A demokráciák színe-java

A Reuters szerint sok ország jelezte aggodalmát, melyek közül konkrétan Indiát, Dél-Koreát, Japánt és Mexikót nevezték meg. Amerikai illetékesek elmondták: nekik meglehetősen szokatlan, hogy a külföldiek beleavatkoznak a választási folyamat ezen viszonylag kezdeti fázisába. Kérdés, hogy Amerika maga hogy látja a dolgot, talán ők nem izgatják magukat menet közben, de kívülről valóban roppant aggasztónak tűnik, hogy egy Le Pen vagy Jörg Haider módjára viselkedő alak lehetne a világ vezető demokráciájának az elnöke.

Néhány ország, mint Kanada, Mexikó, Franciaország vagy Nagy-Britannia magas rangú politikusai nyilvános megszólalásaikban is bírálták a xenofób elnökjelöltet. A német alkancellár, Sigmar Gabriel egyenesen úgy minősítette Trumpot, mint fenyegetést a békére és a jólétre. Egy mexikói diplomata szerint Trump kijelentései rasszisták, a mexikói „berlini fal” építésére vonatkozó elképzelése pedig abszurd. Néhány európai és közel-keleti diplomata pedig muszlimellenes kijelentéseiért bírálta, melyek a békés muszlimok számára igen sértőek, és a dzsihadisták malmára hajtják a vizet.

Mint 80 éve

Trump december 7-i kijelentése keltett először felzúdulást, mikor közölte, hogy egyszerűen megtiltaná muszlimok belépését Amerikába, de azért az amerikai muszlimok hazajöhetnek, ha kiutaztak, és pl. a sportversenyekre érkező muszlim résztvevők is beléphetnének. Nagyjából úgy hangzik, mint Hitlernél az 1936-os berlini olimpia idején.

A külföld amiatt is aggódik, hogy Amerika elszigetelődne Trump elnöksége alatt, miután jelezte, hogy felrúgná a kereskedelmi egyezményeket. Egy NATO tisztviselő szerint az európai politikusok hitetlenkedve és egyre növekvő aggodalommal, esetenként pánikba esve nézik Trump felemelkedését. A legkevésbé Amerikától várná a világ, hogy egy ilyen ember egyáltalán a közelébe kerülhet az elnökségnek.

Hitler és Mussolini

E sorok írása közben szólalt meg a mexikói elnök, és nem fogta vissza magát. Közölte, hogy Mexikónak esze ágában sincs a kerítésépítés költségeit vállalni, ahogy ezt Trump szeretné. Támadta Trump kampányának populizmusát, mely a bonyolultabb kérdésekre rendkívül egyszerű válaszokat ad. A helyzetet ő is a 80 évvel ezelőttihez hasonlította: akkor is voltak, akik egy adott szituációban, mondjuk egy gazdasági válság után kihasználva a helyzetet, hasonló populizmus útján kerültek hatalomra. Konkrétan Mussolinit és Hitlert említette, hozzátéve, hogy ami az után következett, azt jó lenne most elkerülni.

Amerika választóinak most fel van adva lecke. Ezúttal már nem csak belpolitikai kérdés, hogy egy olyan embert, akit a világ szörnyetegnek tart, megválasztanak-e saját elnöküknek.
Link

Hozzászólások

33 #1 vizilo
- 2016. március 08. 18:35:05
Mivel külömb a tömeggyilkos Clintonne Trump-nal annyival hogy Trump ezutann fog gyilkolni ha megvalasztjak talann tevedek ??
267 #2 Perle
- 2016. március 08. 20:23:49
Bush nagypapi segített Dolfit hatalomba juttatásában.
http://www.thegua...ndworldwar
116 #3 livia
- 2016. március 08. 21:06:51
Még a zsidó is azt mondja, hogy csak zsidót ne. No! Csak mosolygok a nem létező bajuszom alatt.
267 #4 Perle
- 2016. március 08. 21:41:09
A keményedő vélemények innen származnak. Tegnap reggel megjelent a kiválasztott sajtóban egy cikk, az itteni azonnal ráharapott:
http://www.timeso...t-gesture/
4 #5 Posta Imre
- 2016. március 09. 07:54:20
Washington és Berlin: a Fidesz rémálom-forgatókönyve


Hillary Clinton kávét kér magának és páholyból figyeli, ahogy a Republikánus Párt frakciói halomra gyilkolásszák egymást. Merkel kancellárnak már régen le kellett volna mondania, hiszen páratlan izolációba navigálta országát és a törökök kénye-kedvének tette ki Európa biztonságát. De ha Merkel nem mond le és Clintonné elnök lesz, akkor megvalósul a Fidesz rémálma.
http://privatbank...yve-291229
236 #6 Vazul
- 2016. március 09. 09:45:33
Adolf Trump újra győzött!
http://valasz.hu/...ott-117627
60 #7 csaba
- 2016. március 09. 14:08:37
"Trump elítéli a közel-keleti hódítást"s_box
"Az egész amerikai intézményrendszer azon konspirál, hogy legyőzze Donald Trump republikánus elnökjelöltet, mert a saját útját járó milliárdos fenyegetést jelent az Új Világrendre egy amerikai politikai elemző szerint."
http://persianews...%A1st.html
reptiliandimension.files.wordpress.com/2015/11/donaldpic2.jpg

"Bloomberg mégsem indul"s_nezem
"Találgatásoknak és hónapok óta tartó bizonytalanságnak vetett véget Michael Bloomberg, amikor bejelentette: nem száll be az amerikai elnökválasztási kampányba független jelöltként."
http://magyaridok...ul-445783/
s_f-ang

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.38 másodperc
2,482,704 egyedi látogató