Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Migrációs válsághelyzetet hirdet a kormány az egész országra

BelföldKi gondolta volna, hisz a "fél ország" migráns zsidó-cigány! Az egész ország területére migrációs válsághelyzetet hirdetnek ki - jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter a szerdai kormányülés szünetében. A román-magyar határon egyelőre nem kezdenek kerítést építeni, de felkészülnek erre - tette hozzá.
Szerda reggelre a balkáni országok sajtója már kész tényként kezelte, hogy a frissen életbe léptetett szigorításokkal gyakorlatilag lezárták a balkáni migránsútvonalat.

Szlovénia éjféltől szigorított az illegális bevándorlók beengedésének szabályain, és csak azokat engedik be, akiknek van érvényes útlevelük és vízumuk, menedéket kérnének Szlovéniában, vagy akik "humanitárius okokból" menekülnek az országba. Szerbia is bejelentette, hogy hasonló korlátozásokat léptet életbe Macedóniával és a Bulgáriával közös határán. Ugyancsak így lépett Horvátország.

Szerdán egy névtelenséget kérő macedón rendőrségi tisztségviselő azt mondta a Reuters hírügynökségnek, hogy Macedónia "teljesen" lezárta a határt az illegális migránsok előtt a szerbek és a szlovénok szigorítása után. A macedón belügyminisztérium szerint már kedden egyetlen migráns sem lépett be az országba Görögország felől.

Pintér Sándor belügyminiszter szerint nem tudni, pontosan milyen reakciókat vált ki a migránsokból ez a lépés, ezért a kormány úgy döntött: megerősíti a magyar határokat, és az egész ország területére kihirdetik a migrációs válsághelyzetet.

„A humán erőnek a megtöbbszörözése a cél, illetve felkészültek arra, hogy megnöveljék a reagáló képességeiket” - mondta. Ehhez fontos, hogy a honvédségi járművek megfelelő sebességgel érjenek a határ menti helyszínekre, ezért szükség esetén utakat építenek, és biztosítják a megfelelő közvilágítást. Utóbbihoz megvan az anyagi háttér – tette hozzá.

A román-határon még nem építenek kerítést, csak felkészülnek rá

Egyelőre nem tapasztalják a hatóságok, hogy Románia irányából illegális menekültek jönnek Magyarország felé, de ha ez bekövetkezne, szeretnék a magyar-román határszakaszon is felépíteni a műszaki határzárat – magyarázta a belügyminiszter.

Ennek érdekében megtisztítják a határnyiladékokat, kerítésanyagot szállítanak a magyar-román határ egyes pontjaira, és lehetővé teszik, hogy szükség esetén tíz napon belül megindulhasson a kerítésépítés.

Pintér Sándor azt is mondta: beszélt a menekültek ügyében a román belügyminiszterrel, aki azt ígérte, hogy nem engednek Magyarország felé illegális menekülteket.

A belügyminiszter szerint a humán erőforrás megerősítésének költségét biztosították a központi büdzsében. A határmenti útépítés és a világítás költsége további 7,3 milliárd forint, amelyre az ígéretek szerint elkülönítik a fedezetet.

A szerdai sajtótájékoztatón megkérdezték Pintér Sándort arról, igaz-e, hogy felmerült a meglévő szakaszokon a határvédő kerítés esetleges megduplázása. A miniszter azt mondta, hogy a külső vonalon lévő kerítés megerősítése nem indokolt, mert az szerinte nemzetközi színvonalú. A belső vonalon viszont egy vadvédelmi út felhúzása indokolt lehet, ha végül építenek utat. Utóbbit egyebek mellett balesetvédelmi szempontokkal indokolta.

Bakondi György miniszterelnöki biztos már szombaton bejelentette: a honvédség előkészült, hogy a magyar–román határra is felállítsák a műszaki határzárat. Akkor azt mondta a biztos, hogy gyors kormánydöntés várható az ügyben, ha a helyzet indokolja majd, de költségekről és határidőkről még nem nyilatkozott. Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára ugyancsak arról beszélt szombaton, hogy “a magyar honvédők fel vannak készülve, hogy a 450 kilométeres magyar–román szakaszon felállítsák a biztonsági határzárat. A terület is elő van készítve az építkezéshez”.
Link

Hozzászólások

154 #1 kakas
- 2016. március 09. 11:32:03
h-ende már nagy erőkkel elin-dúlt a hat-árra!45.media.tumblr.com/tumblr_mdhb0vsHi61qdtmevo1_400.gif
12 #2 spartakusz
- 2016. március 09. 12:05:03
Imre - kérdezem jó ez? Feltorlódnak és jön az okos telefonokon az üzenet azoknak is meg akik már bent vannak, hogy itt és itt van a bázis fegyver rejtett raktár - és nekünk annyi akiknek nincs fegyvere, hogy meg ön-védje magát és szeretteit!
Mi előtt bedobnák valahonnét- részről is az atomot - elküldöm az értelmező II. részét - befejező részét, ahogy ígértem sírba nem viszem magommal!
rémülettel: id. Kiss László
ui: emailokat kérek és küldöm!
8 #3 miskolcilaci
- 2016. március 09. 12:54:56
kepfeltoltes.hu/160309/12744747_527344030767572_7985196514782176214_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
35 #4 Andrea
- 2016. március 09. 15:38:38
Pintér bejelentése.
https://www.youtu..._150356073
60 #5 csaba
- 2016. március 09. 15:55:48
Hiába tiltakoznak, egyszer csak elő kell hozni az idáig "bujtatott" idegen haderőt, mivel hazánknak nincs saját hadserege!:@

"Helsinki Bizottság: jogellenes a válsághelyzet elrendelése"B)
"A jogvédő civil szervezet szerint csak figyelemelterelés zajlik, a kritériumok nem adottak a migrációs válsághelyzet országos elrendelésére. A kormány a semmire ad magának durva jogosítványokat."s_franc
http://hvg.hu/itt...evandorlas
s_ezt-ni
37 #6 HER
- 2016. március 09. 17:09:36
Morvai Krisztina
3 órája

Sokkoló friss hírek migráns-ügyben az EU-ból
https://www.youtu...K5Co8ur_kM Morvai írta a facén! Másolom!

"Megdöbbentő jelentést fogadott el az Európai Parlament plenáris ülése március 8-án kedden, "nőnapi ajándékként." Morvait idén januárban a nők elleni erőszak áldozataiért kiálló felszólalása miatt "lerasszistázó" Mary Honeyball angol szocialista képviselő nevével fémjelzett jelentés legfontosabb rendelkezése alapján minden olyan országból, ahol a nőket diszkriminálják (azaz a nők hátrányos megkülönböztetésben részesülnek), a lányoknak és nőknek joguk lenne az Európai Unióban a menedékjogra. A másik "alapvető, alanyi jognak" tekintett jog a családegyesítés, amely alapján így az Európai Unió területére került és menedékjogot kapott nők "természetesen" már családjaikat is maguk mellé hívhatnák. A jelentés "A menekült és menedékkérő nők helyzete az EU-ban" című jogszabály-kezdeményezés, 13. pontjának legfontosabb részlete így szól: "a nemi alapon elkövetett erőszak és hátrányos megkülönböztetés (...) üldöztetésnek minősülnek, és az EU-ban indokolttá kell tenniük menedékjogi kérelem benyújtását...". Egyre több kritika érte a migráció-párti (bevándorlás-párti vagy invázió-párti) erőket amiatt, hogy a tömegesen Európába áramló személyek túlnyomó többsége nem tekinthető menekültnek, ugyanis nem háborús országból érkeznek. Ehhez kapcsolódóan egyre többen tették szóvá, hogy igazából bevándorlás-politikáról beszélhetünk, amely nem tartozik az Európai Unió hatáskörébe. Vélhetően erre reagálva váltottak stratégiát, és találták ki ezt az új "megoldást", amely a végtelenségig tágítaná azon személyek körét, akik menedékjogra jogosultak az Európai Unióban. A plenáris ülés során több felszólalásomban is felhívtam a képviselőtársaim, illetve az európai választópolgárok figyelmét e jelentés tarthatatlanságára és veszélyességére. Az Európa sorsáért aggódóknak bizakodniuk kell abban – és tenniük is kell érte –, hogy ebből a kezdeményezésből, amelyet jelentős többséggel megszavazott az Európai Parlament, nem lesz jogszabály."
48 #7 ro-zsola
- 2016. március 10. 09:56:08
A román-magyar határra is kell a kerítés !
Meg az ukrán-magyar és szlovák-magyar határra is
267 #8 Perle
- 2016. március 10. 16:30:30
Akkor most jöhet az újabb alkotmánymódosítás, vagy máér megtörtént?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.38 másodperc
2,386,771 egyedi látogató