Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Mire készül a kétmillió németországi orosz?

KülföldMég a végén "nemzetbiztonsági tényező" lesz a "kettős állampógár"? Mennyi rohadt zsidó van most egyre jobban tudatosítva? Nálunk csak "nemzetbiztonsági" kérdések vannak, válaszok meg csőre töltve! A német Szövetségi Hírszerző Szolgálat (BND) és a Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal (BfV) szerint a moszkvai vezetés Németország destabilizálására törekszik - írta csütörtökön a Bild című német lap.

A beszámoló szerint a BND és a belső elhárításért felelős BfV vezetői a napokban tájékoztatták a szolgálatokat felügyelő parlamenti testületet, hogy Moszkva egyre inkább igyekszik célzott akciókkal befolyásolni a német politikát és a közvéleményt.

A mindig zárt ajtók mögött - és lehallgatásbiztos helyiségben - tanácskozó ellenőrző bizottság meghallgatásán a szolgálatok vezetői a Bild értesülése szerint aggodalmuknak adtak hangot a nagyjából kétmilliós németországi orosz közösségben mutatkozó "magas mobilizációs potenciál" miatt, és úgy vélték, hogy az utóbbi időszakban tartott németországi orosz demonstrációk egyáltalán nem voltak spontán jellegű megmozdulások. Elmondták, hogy megfigyelés alá vettek több egyesületet és egyéb szervezetet.

A szolgálatok vezetőinek helyzetértékelése szerint az orosz kormány az orosz médián, a többi között a Russia Today állami hírtelevízión keresztül is igyekszik lejáratni, hitelteleníteni a német kormányt. Példaként említettek interjúkat Németországból állítólagosan Oroszországba távozott németországi oroszokról, akik elmondásuk szerint azért döntöttek az emigrálás mellett, mert a menekültek miatt nem érezték magukat biztonságban Németországban.
Miért fordulnak elő "groteszk túlzások" az orosz médiéban? - kérdezik a németek

A moszkvai vezetés törekvéseinek mintapéldájának nevezték annak az orosz származású berlini lánynak az esetét, aki januárban 30 órára eltűnt, és amikor előkerült, azt állította, hogy "délies kinézetű" férfiak elrabolták és megerőszakolták, de kiderült, hogy csak elrejtőzött szülei elől, akiket behívattak az iskolába, hogy tájékoztassák őket a lányuk körüli gondokról.

A Bild felidézte, hogy az orosz sajtó jelentős terjedelemben foglalkozott az üggyel, amellyel kapcsolatban megszólalt Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is, aki úgy vélekedett, hogy a német hatóságok megpróbálják eltusolni az ügyet.

A Süddeutsche Zeitung című lap és két regionális közszolgálati műsorszolgáltató társaság, az NDR és a WDR közös tényfeltáró munkacsoportja február 19-én azt jelentette, hogy a kancellári hivatal megbízta a BND-t és a BfV-t, derítse fel, hogy az orosz szolgálatok indítottak-e német vonatkozású, az egykori szovjet KGB titkosszolgálat gyakorlatát idéző úgynevezett aktív intézkedésekből álló programot, magyarul törekednek-e a német politikai viták és a közvélemény befolyásolására.

A tényfeltáró munkacsoport beszámolója szerint a berlini vezetés érdeklődik egyebek mellett az iránt, hogy miért fordulnak elő "groteszk túlzások" az orosz állami médiumokban, például az, hogy az 1938. november 9-én kezdődött zsidóellenes náci pogromokhoz, a kristályéjszakához hasonlítják a szilveszter éjjel történt szexuális zaklatásokat és rablásokat. "Tudni akarjuk, hogy van-e itt valami koncepció" - mondta egy név nélkül nyilatkozó forrás.

A müncheni lap és az NDR, illetve a WDR oknyomozó csoportja azt is tudni véli, hogy a kancellári hivatalt már hónapok óta foglalkoztatja az a kérdés, hogy Moszkva támogat-e Németországban szélsőséges csoportosulásokat. A kancellárián úgy vélik, Moszkva aligha hagyja ki Németországot ilyen irányú tevékenységéből - írták.

A kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezető védelempolitikai szakpolitikusa, Roderich Kiesewetter februárban a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádiónak azt mondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök pénzügyi támogatást nyújt németországi "jobboldali radikális hálózatoknak", és ennek az "ötödik hadosztálynak" a tevékenységét "dezinformációs" kampányokkal egészíti ki. Az orosz elnök egyebek mellett arra törekszik, hogy csökkenjék a németek menekültek iránti segítőkészsége, "stratégiai célja" pedig az Európai Unió megosztása és gyengítése - vélekedett az Angela Merkel vezette CDU politikusa.Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2016. március 10. 14:35:25
Valóban lesz kockázata annak, ha a kettősök hazatérnek Oroszországba.
Ez a cikk is része az Oroszország megtámadását előirányzó propagandának. Eddig nátó szinten fenyegettek, most majd a nagyobb nyugati államok is egyenként. A német vezetés ölelte keblére a menekülteket, amiért most z oroszokra akarják áthárítani a felelősséget.
Valóban megkérdezhetnénk, miért fordulnak elő téves tájékoztatások a világon az ismert kézben lévő médiában?
Napok óta egyebet sem lehet olvasni, hallani mint azt, hogy hogyan vádolja a világ nyugati fele a másik oldalt azért, amit ők saját maguk elkövettek.
Ez a" csalással viselj háborús propagandát" tipikus esete.
Most, hogy lassan jön már Európába az amerikai tartályos gáz, már nem akarnak a németek sem jó viszonyt fenntartani az oroszokkal.

Érdekes cikk ebben a témában:
https://www.rt.co...ropaganda/
267 #2 Perle
- 2016. március 10. 14:55:04
Észak atlanti aktivizálódás azokban az országokban sorban, amelyek Oroszországgal szomszédosak:
http://www.nato.i...leases.htm
48 #3 ro-zsola
- 2016. március 11. 10:42:12
Hát hát , megint sántít a dolog
Arról vajon miért nem pofázik a " német média " , hogy a németországi oroszok elfogták az elkövetőket. Egyes források szerint a oroszok kb 400 " barnát " pocsékoltak meg.
Nem értem miért ajvékolnak a " németek ". Egy kis emlékeztető ! Tavaly jött a hír : '" Németország oroszul és csecsen nyelven beszélőket toboroz a csecsen terrorizmus elleni fellépéshez " ( Én szótam ako' !!!! )
No , jelentkezett kb 2 millió potenciális " ügynök ". Most meg ajvékolnak amiért az oroszok " elhárítják a csecsen terrorizmust "
Más. Putyin Oroszországba hívja a zsidókat. Pfff
No buziskodás , No leszbizés , No drogozás stb . Kiváncsi vagyok vajon hány zsidó fog áttelepülni .
Talán nem véletlen hogy a nagy " szulejmánőrület " mellett elkezdte vetíteni a retekklub a " volt egyszer 2 Németország " cimű sorozatot. ( A gyengébbek kedvéért : még mindig 2 Németország van )

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.36 másodperc
2,486,305 egyedi látogató