Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Biztonságos országgá nyilváníthatják Törökországot

KülföldTörökországot biztonságos származási országnak fogják nyilvánítani az európai uniós tagállamok, olyan országnak, ahová vissza lehet küldeni a migránsokat – közölte Thomas de Maiziere német belügyminiszter csütörtök délelõtt Brüsszelben, miután megérkezett az EU-tagállamok belügyminisztereinek tanácskozására.

„Teljességgel elfogadhatatlan, hogy mindenki Európába jöhet, aki akar. Ezért van szükség törvényes útvonalra a valódi menekültek számára” – hangsúlyozta Thomas de Maiziere, és védelmébe vette az uniós és török vezetõk hétfõi rendkívüli csúcstalálkozóján született elvi megállapodást.

Szerinte az Európai Unió nagyon jó úton halad a migrációs válság kezelésében. Koordinált, uniós szintû válasz született a problémára, és ennek nyomán jelentõsen csökkent a kontinensre érkezõk száma, Németországba nagyjából tizedannyian érkeznek, mint tavaly õsszel – mondta.

A hétfõi EU–török csúcsértekezlet jelentõs szerepet játszott abban, hogy a nyugat-balkáni útvonal mostanra lezártnak tekinthetõ – jelentette ki a miniszter, aki azt szeretné, ha ez tartósan így is maradna. Hozzátette, hogy a migránsáradat csaknem véget ért ezen az útvonalon.

De Maiziere kijelentette: a cél az, hogy csökkentsék az Európába érkezõk számát, felszámolják az embercsempész-hálózatokat, együttmûködjenek Törökországgal és segítséget nyújtsanak Görögországnak.
Zárva marad a balkáni migrációs útvonal

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter élesen bírálta Törökországot, amiért hétfõn újabb követelésekkel állt elõ a brüsszeli csúcstalálkozón.

Véleménye szerint Európának következetesnek kell maradnia, és nem adhatja fel értékeit az EU–török cselekvési tervrõl folytatott tárgyalásain.

Leszögezte, hogy már az unió keleti határain meg kell állítani a migránsáradatot, amiben Törökországnak kulcsszerepe van. Hozzátette: Ankarának meg kell mutatnia, hogy képes erre, és azt követõen lehet továbblépni, tárgyalni a vízumliberalizációról vagy az ország uniós tagságáról. Törökország ugyanis a vízumkényszer eltörlését és újabb csatlakozási tárgyalások megnyitását kérte az uniós vezetõkkel hétfõn tartott brüsszeli csúcstalálkozóján.

Az osztrák miniszter elmondta, hogy országa nem változtat a véleményén, és kitart amellett, hogy a nyugat-balkáni migrációs útvonalnak továbbra is zárva kell maradnia. Szerinte erre azért van szükség, hogy az ellenõrizetlen illegális bevándorlásnak végérvényesen véget lehessen vetni. Mikl-Leitner úgy vélte, hogy nem szabad hiú reményt kelteni a migránsokban. Mint mondta, világos üzenetre van szükség: nem érdemes útnak indulni a Balkánon keresztül Európa felé.

Az uniós belügyminiszterek csütörtöki brüsszeli tanácskozásán fõként a terrorizmus elleni harc és a migrációs válság kezelésének kérdése áll a középpontjában.

Uniós diplomáciai források korábban arról tájékoztatták az MTI-t, hogy az ülésen részt vevõ miniszterek várhatóan meghosszabbítják az ukrajnai válság miatt orosz és oroszbarát ukrán személyek ellen elrendelt szankciókat.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2016-03-13 18:02
Ma hatalmas robbanás volt Ankarában, a biztonságossá nyilvánított ország fõvárosában:
https://www.youtu...pZPZb45WqA
116 #2 livia
- 2016-03-13 20:05
No, szerintem csak minden megy a tervezett forgatókönyv szerint.Jó lenne már látni egy nem klreált akciót.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.30 másodperc
2,744,851 egyedi látogató