Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Moszkva szélsőségeket támogat, és hamis információkat terjeszt Svédországban

KülföldA "svéd" buzitanyán van titkosszolgálat? Azt a szabadkőműves zsidó qva anyját a nénikéjének, hogy hol a retkes telavivi zsinagógában voltak eddig? Befolyásolják a "valóságról alkotott képüket"? Ezek akkora jószágok, hogy ...! Naszóval: európai "hazafi" = moszkvai retorikát hirdető aktivista. A skandináv állam titkosszolgálata szerint Svédország orosz propaganda célpontja.

Oroszország a pszichológiai hadviselés eszközeivel próbálja befolyásolni a svédországi politikai döntéseket - tűnik ki a svéd titkosszolgálat (SAPO) csütörtökön nyilvánosságra hozott évkönyvéből.

Moszkva szélsőséges mozgalmakat támogat és célzottan hamis információkat terjeszt Svédországban - olvasható a Stockholmban megjelent évkönyvben. "Eszköz mindehhez például az orosz médiavállalatok propagandája, amelynek célja, hogy befolyásolja a valóságról alkotott képünket" - mondta Wilhelm Unge, a svéd titkosszolgálat vezető elemzője. Példaként Unge egy hamisított levélre hivatkozott, amelyet állítólag Peter Hultqvist védelmi miniszter írt alá, és amiben Ukrajnának svéd fegyverek eladására tettek ajánlatot.

A skandináv állam hírszerzése szerint több mint egy tucat, Svédországban dolgozó orosz diplomata titkosügynökként tevékenykedik. Az orosz nagykövetség személyzetét tavaly felszólították arra, hogy hagyják el az országot, ugyanakkor más ügynökök küldöttségek tagjaiként, illetve vállalatok és légitársaságok dolgozóiként érkeznek Svédországba - véli a SAPO.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2016. március 17. 19:41:54
"Szegény" svédek. Nem jut el hozzájuk semmi más hír, csak az orosz állami tv hírei. Az orosz tengeralattjáró svéd partok közeli settenkedéséről egy csinos orosz légiutas kísérőtől szereztek tudomást az egyik Göteborgba tartó gép fedélzetén. A hölgy vodkával kedveskedett az amúgy mindig teljesen színjózan svéd utasoknak a fedélzeten. Amikor az egyik utas kísérőt kért az erős ital mellé, a hölgy lemutatott az alattuk háborgó tengerre, amelyben élesen körvonalazódott egy tengeralattjáró sziluettje. Volt az utasok között egy személy, aki hallotta is, amint a vízalatti járműből a " Govorit Moszkva" , majd orosz nyelvű propaganda szövegek szűrődtek ki. ;)

Mellesleg megnéztem, kikből áll a fenti cikket leközölt média vezetősége, az orosz ellenes propaganda miatt, továbbá azért, mert nem közölnek le egyetlen Izraelt kedvezőtlen színben feltüntető írást sem. Azt találtam, amit vártam.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.33 másodperc
2,486,819 egyedi látogató