Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Sosem látott összeomlásra számít idén a neves pénzember

TanácsadásIdi-óta, hát nem látja, hogy minden a legnagyobb rendben? Tizennégy éve Robert Kiyosaki, aki számos könyvet írt a személyes pénzügyek témájában azt jósolta, hogy 2016 a valaha látott legdurvább tőzsdei összeomlást fogja elhozni, amely összetöri a baby boomer generáció millióinak álmait, akik épphogy elkezdték elkölteni azt a pénzt, amit nyugdíjukra felhalmoztak. A neves író a mai napig úgy tartja, hogy az összeomlás meg fog történni - írja a MarketWatch.

Idén a valaha látott egyik legrosszabb évkezdést élte át a nemzetközi tőzsde és bár úgy néz ki, hogy szépen lassan helyreállnak a dolgok, Kiyosaki továbbra is úgy gondolja, hogy a Gazdag papa próféciája című könyvében megfogalmazott, 2002-es jóslata valóra fog válni.

Kiyosaki szerint a demográfia a kulcsa mindennek. A baby boomerek első hulláma 2016-ban lesz 70 és fél éves, és a törvényileg előírt hagyományos nyugdíj megtakarításukhoz most fognak hozzányúlni. Az amerikai demográfiai adatok szerint 76 millió ember született 1946 és 1964 között, 2014-ben 65 millióan még éltek. A bevándorlók hozzáadásával ez a szám már bőven 76 millió fölé nőtt.

Egy kisebb piaci összeomlás is tönkreteheti a nyugdíjcélú megtakarításokat és az ebből következő eladási hullám tovább ronthat a helyzeten, plusz gondot okozhat az is, hogy az alacsony hozamkörnyezetben a befektetőknek gyakorlatilag nincs hova menekülniük.

A Gazdag papa, szegény papa bestseller írója figyelmeztet Kína miatt is. Az író szerint az ország már "több mint húsz éve egy lufi." A szakember szerint ha az ázsiai ország abbahagyja az importot, a világ velük együtt összeomlik.

Kiyosaki szerint a helyzeten egyedül a Fed segíthet, bár az összeomlás nem megelőzhető, egy újabb mennyiségi lazítási program csökkentheti ennek hatását.

Szerinte a befektetők legjobb döntése most az, ha aranyat és ezüstöt vásárolnak, valamint érdemes olyan befektetéseket keresni, amelyek bérleti díjat vagy osztalékot fizetnek, nem pedig az árfolyamok emelkedésére játszani.


Kiyosaki maga egyébként könyvírásból és ingatlanokból tett szert 80 millió dolláros vagyonára, nem pedig tőzsdézésből.
Link

Hozzászólások

137 #1 balu
- 2016. március 24. 10:53:51
De ugye nem tartozik ide, hogy ilyen olcsón még nem lehetett hitelhez jutni? Itt Tótiában most ilyen 1,5 - 3%-os kamatokra adnak, a bankok teljesen be vannak zizzenve, egymásra licitálnak, hogy ki kérjen alacsonyabb kamatot. Ha várunk egy kicsit, kamat nélkül is adnak majd :-) Na nem, azért az már a hülyének is szemet szúrna (talán). Szóval az a lényeg, hogy legyen jelzálog, rövidesen megtérül... Ha már gazdát cserélt, akkor is ki lehet adni ugyanannak bérleti szerződésben, szóval tulajdonjog is lesz, meg minimum ugyanaz a zsé is, csak nem törlesztésként, hanem bérleti díjként szedik be.
165 #2 LM
- 2016. március 24. 16:17:28
Balu, dehogy, semmi köze az egészhez :)

A jelenlegi kötelező tartalékrátára épülő kamatkapitalizmusnak a lényege, hogy soha nincs annyi pénz a gazdaságban mint amennyi tartozás. Bankoknál sem a kamatban van a biznisz hanem a pénzteremtésben, pl. egy 10%-os kötelező tartalékrátánál ha van neki 10 egységnyi forrása kibocsáthat 100 egységnyi hitelt.

A rendszer földbeáll, ha nem teremthet folyamatosan új pénzt a meglévő követelések fedezetére (nyilván csak a lejárókéra) ezért ilyen olcsó a hitel most, ez az utolsó stádium ezután már a nemfizetések - vagyonvesztések szakasza következik, mivel nem lesz elég pénz a rendszerben fizetni az éppen lejáró tartozásokat. De ezt nagyon jól tudják ezért fosik a FED is hozzányúlni az alapkamathoz. Úgy is mondhatjuk, hogy a vagyonvesztés (csőd, adósságelengedés, elinflálás, részvény/kötvény árfolyamesés) a rendszerbe van programozva így ezeknek a "szuperguruknak" nem olyan nehéz beletrafálniuk, persze a pontos időpont mindig csak azoknál ismert akik sokak veszteségén hülyére keresik majd magukat
4 #3 Posta Imre
- 2016. március 24. 19:47:41
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9ovoBF9LHVc[/movie]
238 #4 bivaly
- 2016. március 26. 17:56:47
Az egész világ bankrendszere repülőjáték ! Csak és kizárólag ! A többi finoman mellébeszélés, pontosabban fogalmazva hazugság . Ezen nincs mit megbeszélni !
238 #5 bivaly
- 2016. március 26. 19:19:07
Kiegészítésként még annyit ! "Neves pénzemberek" tömkelege intézi, hogy ilyen mocskos, átláthatatlan, relatíve érthetetlen legyen a pénzügyi rendszer. Amikor felhívják a nagyérdemű figyelmét , hogy mit hogyan kellene tennie, akkor teszik meg a tőzsdei felhívást a beépített tégláknak, hogy most jött el a crach ideje ! Még nem tűnt fel ?
116 #6 livia
- 2016. március 26. 20:07:19
Szerintem az egész világgazdaság lufi! Mesterséges, nem reális, a verseny hülyeség, a globalizmus szintén, ráadásul nem gazdaságos.Helyben kéne megtermelni a fontos dolgokat, a többit igény szerint lehetne utaztatni. Most mi történik? Amit behozunk, az az olcsó, a hazai túl drága. No, ez is mesterkélt. Az áfát meg egyenesen pilótajátéknak tartom. A tőzsdét eleve megszüntetném.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.42 másodperc
2,487,321 egyedi látogató