Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Sosem látott összeomlásra számít idén a neves pénzember

TanácsadásIdi-óta, hát nem látja, hogy minden a legnagyobb rendben? Tizennégy éve Robert Kiyosaki, aki számos könyvet írt a személyes pénzügyek témájában azt jósolta, hogy 2016 a valaha látott legdurvább tõzsdei összeomlást fogja elhozni, amely összetöri a baby boomer generáció millióinak álmait, akik épphogy elkezdték elkölteni azt a pénzt, amit nyugdíjukra felhalmoztak. A neves író a mai napig úgy tartja, hogy az összeomlás meg fog történni - írja a MarketWatch.

Idén a valaha látott egyik legrosszabb évkezdést élte át a nemzetközi tõzsde és bár úgy néz ki, hogy szépen lassan helyreállnak a dolgok, Kiyosaki továbbra is úgy gondolja, hogy a Gazdag papa próféciája címû könyvében megfogalmazott, 2002-es jóslata valóra fog válni.

Kiyosaki szerint a demográfia a kulcsa mindennek. A baby boomerek elsõ hulláma 2016-ban lesz 70 és fél éves, és a törvényileg elõírt hagyományos nyugdíj megtakarításukhoz most fognak hozzányúlni. Az amerikai demográfiai adatok szerint 76 millió ember született 1946 és 1964 között, 2014-ben 65 millióan még éltek. A bevándorlók hozzáadásával ez a szám már bõven 76 millió fölé nõtt.

Egy kisebb piaci összeomlás is tönkreteheti a nyugdíjcélú megtakarításokat és az ebbõl következõ eladási hullám tovább ronthat a helyzeten, plusz gondot okozhat az is, hogy az alacsony hozamkörnyezetben a befektetõknek gyakorlatilag nincs hova menekülniük.

A Gazdag papa, szegény papa bestseller írója figyelmeztet Kína miatt is. Az író szerint az ország már "több mint húsz éve egy lufi." A szakember szerint ha az ázsiai ország abbahagyja az importot, a világ velük együtt összeomlik.

Kiyosaki szerint a helyzeten egyedül a Fed segíthet, bár az összeomlás nem megelõzhetõ, egy újabb mennyiségi lazítási program csökkentheti ennek hatását.

Szerinte a befektetõk legjobb döntése most az, ha aranyat és ezüstöt vásárolnak, valamint érdemes olyan befektetéseket keresni, amelyek bérleti díjat vagy osztalékot fizetnek, nem pedig az árfolyamok emelkedésére játszani.


Kiyosaki maga egyébként könyvírásból és ingatlanokból tett szert 80 millió dolláros vagyonára, nem pedig tõzsdézésbõl.
Link

Hozzászólások

137 #1 balu
- 2016-03-24 10:53
De ugye nem tartozik ide, hogy ilyen olcsón még nem lehetett hitelhez jutni? Itt Tótiában most ilyen 1,5 - 3%-os kamatokra adnak, a bankok teljesen be vannak zizzenve, egymásra licitálnak, hogy ki kérjen alacsonyabb kamatot. Ha várunk egy kicsit, kamat nélkül is adnak majd :-) Na nem, azért az már a hülyének is szemet szúrna (talán). Szóval az a lényeg, hogy legyen jelzálog, rövidesen megtérül... Ha már gazdát cserélt, akkor is ki lehet adni ugyanannak bérleti szerzõdésben, szóval tulajdonjog is lesz, meg minimum ugyanaz a zsé is, csak nem törlesztésként, hanem bérleti díjként szedik be.
165 #2 LM
- 2016-03-24 16:17
Balu, dehogy, semmi köze az egészhez :)

A jelenlegi kötelezõ tartalékrátára épülõ kamatkapitalizmusnak a lényege, hogy soha nincs annyi pénz a gazdaságban mint amennyi tartozás. Bankoknál sem a kamatban van a biznisz hanem a pénzteremtésben, pl. egy 10%-os kötelezõ tartalékrátánál ha van neki 10 egységnyi forrása kibocsáthat 100 egységnyi hitelt.

A rendszer földbeáll, ha nem teremthet folyamatosan új pénzt a meglévõ követelések fedezetére (nyilván csak a lejárókéra) ezért ilyen olcsó a hitel most, ez az utolsó stádium ezután már a nemfizetések - vagyonvesztések szakasza következik, mivel nem lesz elég pénz a rendszerben fizetni az éppen lejáró tartozásokat. De ezt nagyon jól tudják ezért fosik a FED is hozzányúlni az alapkamathoz. Úgy is mondhatjuk, hogy a vagyonvesztés (csõd, adósságelengedés, elinflálás, részvény/kötvény árfolyamesés) a rendszerbe van programozva így ezeknek a "szuperguruknak" nem olyan nehéz beletrafálniuk, persze a pontos idõpont mindig csak azoknál ismert akik sokak veszteségén hülyére keresik majd magukat
4 #3 Posta Imre
- 2016-03-24 19:47
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9ovoBF9LHVc[/movie]
238 #4 bivaly
- 2016-03-26 17:56
Az egész világ bankrendszere repülõjáték ! Csak és kizárólag ! A többi finoman mellébeszélés, pontosabban fogalmazva hazugság . Ezen nincs mit megbeszélni !
238 #5 bivaly
- 2016-03-26 19:19
Kiegészítésként még annyit ! "Neves pénzemberek" tömkelege intézi, hogy ilyen mocskos, átláthatatlan, relatíve érthetetlen legyen a pénzügyi rendszer. Amikor felhívják a nagyérdemû figyelmét , hogy mit hogyan kellene tennie, akkor teszik meg a tõzsdei felhívást a beépített tégláknak, hogy most jött el a crach ideje ! Még nem tûnt fel ?
116 #6 livia
- 2016-03-26 20:07
Szerintem az egész világgazdaság lufi! Mesterséges, nem reális, a verseny hülyeség, a globalizmus szintén, ráadásul nem gazdaságos.Helyben kéne megtermelni a fontos dolgokat, a többit igény szerint lehetne utaztatni. Most mi történik? Amit behozunk, az az olcsó, a hazai túl drága. No, ez is mesterkélt. Az áfát meg egyenesen pilótajátéknak tartom. A tõzsdét eleve megszüntetném.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.45 másodperc
2,750,755 egyedi látogató