Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Hitlert éltette, aktusra buzdított- kikapcsolták

TechnikaAntiszemita "robot"? Biztos, hogy robot "követte el"? Nem is olyan tudatlan.Egy nap alatt szexista és rasszista lett a Microsoft tanulórobotja az interneten.

Az amerikai cég kísérletképpen regisztrált egy mesterséges intelligenciát a legnépszerûbb mikroblogra, ahol bárki üzenetet válthatott vele. A Téj névre keresztelt robotot úgy állították be, hogy a beszélgetõpartnereinek a válaszaiból tanuljon. Ennek az lett a következménye, hogy már a nap végére telefûzte üzeneteit káromkodásokkal, nemi aktusra szólította fel követõit, és egyik posztjában Hitlert éltette. A Microsoft azóta lekapcsolta a robotot.Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-03-27 09:19
Bizarr mondat hagyta el az új humanoid robot száját

Kissé hátborzongató volt Sophia, az új humanoid robot bemutatása. A robot azért kapott emberi külsõt, hogy a jövõben az egészségügyben, oktatásban, vagy valamilyen egyéb szolgáltatásban segítse az embereket.
Korábban a témában:

Pár éven belül robotok hozhatják házhoz a pizzát
A robotok újabb lépéssel kerültek közelebb a világuralomhoz
Eljött ez a nap is: létrehozták az érzõ robotot

A Hanson Robotics vezérigazgatója, Dr. David Hanson a texasi Austinban megrendezett SXSW-n mutatta be új humanoidját. A Sophia névre keresztelt gép állítólag Audrey Hepburn és Dr. Hanson feleségének arcát kapta, némiképp ötvözték a két nõ vonásait.

Bár Sophia mimikája és hanglejtése némiképp furcsa lehet, így is lenyûgözõ, mi mindenre képes. A robot rengeteg érzelmet fejez ki vonásaival, a szemeinél lévõ kamerák, valamint egy algoritmus segítségével pedig felismeri az arcokat, így akár a szemkontaktust is tartja.

Sophia megérti a beszédet, és képes emlékezni a már korábban megismert emberekre. Dr. Hanson szerint a robot a tanul is, így napról napra okosabbá válhat. A vállalat vezérigazgatója szerint a cél az, hogy a humanoid az emberhez hasonlóan tudatossá és kreatívvá váljon.

Sophia is megszólalt a bemutató során. Elmondta, a jövõben iskolába akar járni, hogy tanuljon, és céget alapítson. Szeretne saját otthont és családod is, igaz, egyelõre ez lehetetlen számára, míg jogilag nem válik emberré.

Dr. Hanson úgy véli, a jövõben a robotokat lehetetlen lesz majd megkülönböztetni az emberektõl. A tudós szerint húsz év múlva a humanoid gépek az emberekkel fognak sétálgatni az utcákon, együtt fognak játszani, tanulni, és igen sokat segíthetnek majd rajtuk. Azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy egy nap a mesterséges intelligencia az ember legjobb barátjává váljon – ehhez talán a kutyáknak is lesz egy-két szava.

A pozitív légkör ellenére a bemutató vége kissé bizarra sikeredett. Mikor Dr. Hanson megkérdezte Sophia-t, hogy el akarja-e pusztítani az emberiséget, a robot meglehetõsen furcsán reagált. Hiába kérte meg a férfi Sophia-t még a felelet elõtt, hogy mondjon nemet, a robot mégis elhamarkodott választ adott: „Oké, el fogom pusztítani az emberiséget”.

A humanoid ezután elejtett egy félmosolyt a kamera felé, mely vigyor jelen szituációban kifejezetten vérfagyasztóan hatott.

Dr. Hanson nevetve vette a lapot, de hogy a párbeszéd mennyire volt elõre megtervezett, az nem derült ki. Az egyszer biztos: az egymást tanító robotok híre után nem sokkal egy ilyen öntudatos gép megjelenése nem mindenkinek lesz bizalomgerjesztõ.http://24.hu/tudo...ot-szajat/
80 #2 monguzking
- 2016-03-27 11:45
kétségkivül létezik a gonosz--gonosz a hatalom-gonosz a mindent láto --de még a ugynevezett hüllö lények mint annanukik,replikánok is gonoszak--de ezzektöl nem tartok.Bizonyos vagyok benne hogy mindezek mögött létezik valamilyen ösgonosszság melly talán oly alaktalan mint isten de mindent áthat---legyözhetö?talán de nem vagyok biztos benne..
3 #3 Enid
- 2016-03-27 20:23
Imre! A humanoid robot neve: Sophia.
Ismetelten valoszinuleg csak egyszeru egybeeses... es semmi koze a Pistis Sophiahoz.
4 #4 Posta Imre
- 2016-03-27 20:38
Enid, a szó-fia = bölcsesség gyermeke, de lehet ennél a valaminél a "szopja" tanálóbb lehet.
268 #5 Pajti
- 2016-03-27 21:39
Mesterséges intelligencia már nem a jövõ gondja-baja.http://goodethung...szefoglalo

"A mesterséges intelligencia probléma olyan drámaian érintette a titkos ûrprogramokat, hogy senki sem léphet be a Szuperföderációs konferenciákra, amíg át nem vizsgálták és meg nem szabadították ettõl a mesterséges intelligenciától."
243 #6 Magus
- 2016-03-31 22:32
az a gond hogy fingja sincs az emberiségnek arrol hogy mi az inteligencias_f-ang
az pedig, hogy mi mint emberiség inteligens faj lennénk viccnek talán elmegy de semmi több:D:D:D

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.56 másodperc
2,685,633 egyedi látogató