Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Szerintetek mi ennek a valószínûsége?

GondolatokMúlt évben megkeresett az utcában egyedül élõ, idõs "szomszéd", akivel egyik "jóakarója" életjáradék-szerzõdést kötött, de úgy tûnik, hogy a naiv elesett embert inkább "mérgezték" és a megegyezett összeget sem kapta meg, cserében ügyvéddel átíratták a házát, telkét a másik félre. Próbálok neki segíteni, de ugye nagy valószínûsége van annak, hogy a két tárgyalás pont egy napra essék!
Hozzászólások

139 #1 jozsef toth
- 2016-04-12 09:42
Valoszinu,hogy mind 2 helyen a seggebe runak!s_hihi
4 #2 Posta Imre
- 2016-04-12 10:54
Józsi, ez a "két hely" valójában ugynazon operatív parancsnokság hatásökreinek játszótere. Most melyikre menjek el? Melyik a fontosabb? Nehéz döntés, de a nemzet érdekében ha kell, még képes vagyok sok galádságra is, persze csakis igaz módon, tisztán és józanul.
254 #3 mujko
- 2016-04-12 11:40
Szerintem mert én is jártam ebben a cipõben bocsi hibáztam témakör .
http://velvet.hu/...fegyveret/
236 #4 Vazul
- 2016-04-12 12:11
Példaértékûen járnak el a jemeniek. Ott biztos nem jelentenek fel zsidók elleni uszítással senkit. Nálunk pont fordítva van, amit a fenti eset is jól tükröz. Ideje ezen változtatni!

Meggondolták magukat a Jemenben maradó zsidók: már mennének Izraelbe

Mióta társaik elmentek Izraelbe, az utolsó 67 jemeni zsidót rendszeresen zaklatják. A közösség sorsa még sokkal rosszabbra fordult a három héttel ezelõtti, utolsó alija-akció óta. :D
139 #5 jozsef toth
- 2016-04-12 12:34
Imre !
Javasold nekik a tecnika leg ujjabb lehetoseget.
Okos telefonon keresztul lehetseges a 3 mas konferencias beszelgetes.s_Laptop
36 #6 hableany
- 2016-04-12 19:23
A szomszéd betegségre hivatkozva halassza el a tárgyalást.
:)
37 #7 HER
- 2016-04-12 19:40
Kedves Hableány, ez jó gondolat!
116 #8 livia
- 2016-04-12 22:21
Szerintem a mai magyar valóságban senki se tudja, ki, hol, mikor, minek, miért, no meg hova, no és ki a fax rendelte el.No, és baxus, kit érdekel. A palacsintába rég szar került, érdekes, véletlen szírt írtam, aztán töröltem.Az a baj, hogy ezt a sok ganajságot csak vérrel. és tûzzel lehet eltüntetni. Mert még a mocsok liberálisok se úgy liberálisan nem hajlandók az igazságszolgáltatásra. No, és olyanok, mint a kaméleon, tiszta gyurcsány-is.
4 #9 Posta Imre
- 2016-04-13 07:51
Hableány, nem vagyok "perdöntõ tanú" és Tibor bármikor "feldobhatja a pacskert"...és ezek a görények ingyen hozzájutottak ennek a szerencsétlennek a teljes örökségéhez. Van egy testvére, de nem tartják a kapcsolatot. Legalább az "örökölje", aki örökös, ne csalók.
80 #10 monguzking
- 2016-04-13 12:38
én nem vagyok demokrata---jobban tetszett régi rendszer döntsön törzsfönök,király,gyula...
4 #11 Posta Imre
- 2016-04-13 21:01
Vegyes kép a magyar igazságszolgáltatásról


A cégek rosszabb véleménnyel vannak a hazai igazságszolgáltatás függetlenségérõl, mint a magyar lakosság, és ez a Világgazdasági Fórum aktuális függetlenségi indexén elfoglalt magyar helyezésen is tükrözõdik. Brüsszelben hétfõn tették közzé a 2016-os igazságügyi eredménytáblát, amelynek tanúsága szerint a hazai igazságszolgáltatás hatékonyságát és színvonalát tekintve továbbra is az EU elsõ harmadába tartozik.

Az idei évben sorrendben negyedszer tette közzé a tagállamok igazságszolgáltatásainak mûködésérõl készült összehasonlító elemzését az Európai Bizottság. A 2016-os igazságügyi eredménytábla, akárcsak az elõzõek, három fõ szempont alapján teszi mérlegre a tagállamok igazságügyi rendszereinek a mûködését. Ezek: a hatékonyság, a minõség és a színvonal, továbbá az igazságszolgáltatás cégek és közvélemény által érzékelt függetlensége, ami az Eurobarométer és a Világgazdasági Fórum közvéleménykutatásán alapul.

Az Eurobarométer tanúsága szerint a közvélemény által érzékelt függetlenség tekintetében a magyar bíróságok és a bírák a 15-ik helyet foglalják el az uniós listán. A hazai lakosság 49 százaléka tartja nagyon jónak vagy jónak (44%) a helyzetet az igazságszolgáltatás függetlensége szempontjából, míg 33 százalékuk elégedetlen a helyzettel, 18 százaléknak pedig nincs véleménye.
Kattintson és nézzen körül Brüsszelben!

Ennél sokkal rosszabb a hazai igazságszolgáltatás függetlenségének megítélése az üzleti vállalkozások körében. Ebben a kategóriában Magyarország csak a 22-ik helyre került, maga mögé utasítva Spanyolországot, Szlovéniát, Horvátországot, Olaszországot, Bulgáriát és Szlovákiát. (A szlovák igazságszolgáltatás mind a lakossági, mind a vállalkozói percepciókat illetõen sereghajtó az EU-ban).

A cégeknek csak 33 százaléka elégedett a magyar igazságszolgáltatás függetlenségével, 41 százalékuk azonban eléggé vagy nagyon rossznak tartja a helyzetet. A függetlenség hiányát 31 százalékban a kormányzati és politikai beavatkozásra és nyomásgyakorlásra, 30 százalékban gazdasági és más partikuláris érdekek beavatkozására vezetik vissza, míg 23 százalékban úgy tartják, hogy a bírák státusza és helyzete nem jelent garanciát a függetlenségükre.

A korábbi évekhez hasonlóan az igazságügyi eredménytábla átveszi a Világgazdasági Fórum felmérésének eredményeit is, ami ugyancsak az üzleti vállalkozások érzékelése alapján állít fel rangsort a világ körülbelül 140 országa között. Magyarország ebben a globális rangsorban a 79-ik helyet foglalta el 2014-15-ben, rontva elõzõ évi 56-ik helyezésén. Az 1-tõl 7-ig terjedõ függetlenségi skálán a magyar igazságszolgáltatás tavaly elõször ért el 4 pontot. A legutóbbi eredménytáblán azonban már csak 3,6 pontot kapott a cégektõl, ami az utóbbi években a legalacsonyabb mutató.

Máskülönben a magyar igazságszolgáltatás az eredménytábla elkészítésénél figyelembe vett másik két fõ aspektus, a bírói rendszer hatékonysága és a minõségi mutatók (képzés, tréning, a bíróságok tevékenységének nyomon követése és értékelése, költségvetés és humán erõforrások) terén zömében jó osztályzatokat kapott, és a jobban teljesítõ tagállamok közé tartozik.

Az eredménytáblából kiderül többek között, hogy Magyarországon az uniós átlagnál gyorsabban születnek az elsõfokú ítéletek: polgári jogi és kereskedelmi perek esetén 144 nappal a tagállamok között a hatodik helyen áll Magyarország, míg közigazgatási perek esetén 148 nappal a hetedik leggyorsabb tagállamnak számít Magyarország a 2014-es adatok alapján.

Az ítélkezési határidõ lejárta után függõben maradt elsõfokú ügyek 100 lakosra jutó arányában a negyedik legjobb a magyar teljesítmény.

A 100 ezer lakosra jutó bírák számát illetõen Magyarország a hatodik helyet foglalja el (az elsõ kettõt a szlovének és a horvátok), a jogászok számának tekintetében pedig a középmezõnyben vagyunk.

A kötelezõ képzésen és gyakorlaton részt vevõ bírák száma is nálunk az egyik legmagasabb az egész EU-ban, Másfelõl nálunk az egyik legalacsonyabb azoknak a bíráknak a száma, akik az uniós jogról vagy egy másik tagállam jogrendszerérõl szóló rendszeres képzéseken vesznek részt.

Az eredménytábla idén már 53 szempont és grafika alapján tette mérlegre és hasonlította össze a tagállamok igazságszolgáltatásainak mûködését. Az eredményeket az Európai Bizottság figyelembe veheti az európai szemeszter keretében az országspecifikus ajánlások megfogalmazásakor, ahogy arra a korábbi években is volt már példa.
http://kitekinto....w6kznomPO7
36 #12 hableany
- 2016-04-14 09:11
Az a különleges és nem meglepõ ebben a sztoriban, hogy az én nagyszüleim vagyonát ugyanígy rabolták el.
4 #13 Posta Imre
- 2016-04-14 19:57
1400 milliárd dollárt mentettek adóparadicsomokba a legnagyobb amerikai cégek

Az ötven legnagyobb amerikai vállalat - köztük például a Walmart, az Apple, vagy a General Electric - 2008 és 2014 között mintegy 1400 milliárd dollárt helyzett ki adóparadicsomokba, hogy így csökkentse adófizetési kötelezettségeit - közölte az Oxfam America segélyszervezet csütörtökön. http://www.atv.hu...ikai-cegek

Kínai jelentés: 965 embert lõttek agyon amerikai rendõrök

Az Egyesült Államok az idén is sok ország emberjogi helyzetérõl mondott véleményt, miközben hallgat saját "rettenetes" bizonyítványáról és szemernyi jelét sem adja, hogy hajlandó lenne róla elgondolkodni - fogalmaz az Egyesült Államok emberjogi gyakorlatról összeállított, csütörtökön kiadott hivatalos kínai jelentés. http://www.atv.hu...i-rendorok

http://meteon.org...st-tervez/

Orbán és a skizofrénia

A jószándék vezet, amikor felhívom orbán figyelmét, nem vette észre, vagy csak elfelejtette beperelni a Forbs magyarországi kiadóját, amely 2015 november 3-án írta és mondta egy kereskedelmi tv-ben, hogy az orbán-familia - általuk átlátható - tehát nem stromanok által kezelt - vagyona 6, 9 milliárd forint.http://sztarklikk...nia/256835

Óriásmecset épül Bukarestben

Az illetékes polgármesteri hivatal kibocsátotta a településrendezési engedélyt.

A romániai muzulmán egyház képviselõi január végén nyújtották be kérelmüket Bukarest I. kerületében. Az önkormányzat hangsúlyozta, hogy az engedélyeztetési folyamatban ez volt az elsõ lépés.http://24.hu/kulf...karestben/

Lemondott a román munkaügyi miniszter

Claudia-Ana Costea román munkaügyi miniszter a közalkalmazottak bérezése miatt kialakult vita miatt távozott posztjáról.
http://www.hirado...miniszter/


Rosszabbul teljesítenek, mint egy éve: õk most a leggazdagabb oroszok

Leonyid Mihelszon, a Novatek gázcég elnöke a leggazdagabb orosz – a Forbes amerikai magazin orosz kiadásának legfrissebb, áprilisi számában megjelent lista szerint.
http://www.globop...b-oroszok/

Putyin: ha valaki eldöntötte, hogy megfullad, már lehetetlen megmentenihttp://24.hu/kulf...egmenteni/

"Vége az integrációs románcnak, Európának saját iszlám kell"
Aki nem tud beilleszkedni a német társadalomba, az nem maradhat az országban. Az integrációs románcot be kell fejezni, a multikultúra kudarcba fulladt

Saját európai iszlám létrehozásán munkálkodnak a német kereszténydemokrata politikusok, akik a külföldi radikális iszlám elkerülése érdekében korlátoznák a muszlim országok befolyását a német mecsetekben. Andreas Scheuer német belügyminiszter kijelentette: vége az integrációs románcnak, aki nem tud beilleszkedni, vállalnia kell a következményeket.
http://www.hirado...zlam-kell/

Hatalmas szállítási projekt születik Európa és Ázsia összekötésére
Komoly vetélytársa lehet a Szuezi-csatornának az Észak-Dél Folyosó Oroszország és India között.


Miniszteri szintû megállapodás jött létre Oroszország, Azerbajdzsán és Irán között az Észak-Dél Szállítási Folyosó projektjének létrehozásáról, amit az Irán elleni szankciók megszüntetése tesz lehetõvé.http://www.napi.h...13211.html

Akár teljesen lezárná egy részen az olasz–osztrák határt Ausztria


A Brenner-hágónál teljesen lezárhatják az olasz–osztrák határt.

Rendkívüli helyzet esetén a Brenner-hágónál az osztrák–olasz határ teljes lezárása is elképzelhetõ az osztrák védelmi miniszter csütörtöki bejelentése szerint.http://hvg.hu/vil...sztria#rss

A török elnök egységbe szólította a muszlimokat

A terrorizmus elleni egységre hívta szólította fel 56 muszlim ország képviselõjét, köztük mintegy 30 állam- és kormányfõt a török elnök az Iszlám Együttmûködés Szervezete (OIC) éves tanácskozásán tartott beszédében csütörtökön Isztambulban. http://www.atv.hu...uszlimokat

Igazi jó barátok az oroszok - megjött a bizonyíték
Oroszország teljesen helyénvalónak tartja, hogy fegyvereket szállít az egymással lényegében háborúban álló Azerbajdzsánnak és Örményországnak. A magyarázat szerint ezzel tartanak távol a térségtõl más országokat, amelyek veszélyesebb fegyvereket szállítanának náluk. http://www.napi.h...13084.html
236 #14 Vazul
- 2016-04-14 20:41
Egy kis ráadás, zsidóterror meg egyebek:

A bíróság elrendelte egy holokauszttagadó cikk hozzáférhetetlenné tételét

Jogerõsen elrendelte a Pesti Központi Kerületi Bíróság a Budapesti V. és XIII. kerületi Ügyészség indítványára egy a deres.tv által jegyzett internetes holokauszttagadó cikk végleges hozzáférhetetlenné tételét - közölte a fõvárosi fõügyész csütörtökön az MTI-vel. 
http://www.ma.hu/...ne_tetelet

Szigetszentmiklóson is törvénytelen a Nyírõ József utca elnevezés
http://tev.hu/szi...elnevezes/

A szlovák kormány harcot indított a fasizmus ellen – ezekkel az intézkedésekkel állítanák meg a szélsõségeseket
http://parameter....osegeseket

Heisler: Biztonságban érzik magukat a zsidók Magyarországon.

A cikkbõl az is kiderült, hogy a Mazsihisz orrokkal kampányol majd az adónk 1 százalékáért. Az egyik plakáton színes téglalapok lesznek, a másikon meg orrok és szemek (de azok se párosával, hanem egyszemûként...). 
http://mandiner.h...arorszagon
116 #15 livia
- 2016-04-14 21:45
Most olvastam, hogy a fidesz, ez is nevetség, mert már öregek a fiúk, füzetecskéiben a zsidó arcok pupillái háromszögletûek voltak. Az a helyzet, hogy utólag se tudom leellenõrizni, mert egyenesen a kukába dobtam. http://444.hu/2016/04/11/eszrevetted-a-kormany-brosurajaban-haromszogletu-pupillaju-szornyetegek-szerepelnek?honnan=Nemzeti_Hirhalo
154 #16 kakas
- 2016-04-15 17:23
41.media.tumblr.com/09ee95b3e418e8d073205c4682bf41c9/tumblr_o5nzkmcSi11s4ew3vo1_1280.jpg
4 #17 Posta Imre
- 2016-04-15 19:59
Az ügyészség miatt úszhatja meg a Quaestor-ügyet Tarsoly

A bíróság harmincoldalas hibalistát küldött az ügyészségnek, válaszul a Quaestor-ügy vádiratára - értesült az Origo. Pedig elõzõleg Ibolya Tibor, a Fõvárosi Fõügyészség vezetõje világszínvonalúnak nevezte a nyomozók munkáját. Az ügyészség nem is kíván változtatni a vádiraton - ám ha nincs hiánypótlás, a bíróság megszünteti az eljárás Tarsoly Csaba és társai ellen.
http://www.origo....rsoly.html

“Addig kell lopni, amíg lehet” – Váncsa István az “alcsúti emberrõl”


A "magyar publicisztika Michelangelója” az Élet és Irodalomban vázolja fel a korrupció természetrajzát.

“Mit követel a haza?” – teszi fel a kérdést a hetilap címoldalán, majd meg is válaszolja persze. http://24.hu/koze...-emberrol/
233 #18 Ulti Mate
- 2016-04-15 21:00
Az elnapolási kérelmedet óhajtják a bitangok. :D
233 #19 Ulti Mate
- 2016-04-15 21:02
A tények ismertetése meg nem közösség elleni uszítás! Ha azok így uszítanak akkor tényleg azok a bûnösök. Ilyen a feje tetejére állított világban, teljesen létezõ valami, de nem az igazi.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.19 másodperc
4,702,024 egyedi látogató