Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Vétkes képviselõk Szlovákiában

KülföldA "szlovák" FSZB program csúszott az itteni jóbikos-mossadhoz képest vagy 5 évet, de viccnek elmegy a "zsidózó képvislelõ". Olyan zagyvás idióták ott is a "nemzetiek", amit az itteni horda. Alig két hónapja állt fel az új parlament Szlovákiában, s újabb képviselõ ellen indult rendõrségi eljárás. Természetesen önmagában a rendõrségi eljárás – bár szokatlannak tekinthetõ egy honatya esetében – még nem bizonyító erejû, Peter Krupát is megilleti az ártatlanság vélelme. De Marian Kotleba Mi Szlovákiánk Néppártja valahogy sok zûrös arcot juttatott a törvényhozásba. Az Új Szó írását idézzük.

Peter Krupának volt egy rossz belépõje: a sajtó amiatt kapta fel õt, hogy érvényes fegyverviselési engedéllyel tartott kézifegyverrel érkezett a parlamentbe. A pisztolyt átadta a parlamenti õrségnek.

Valószínûsíthetjük, hogy ha ugyanezt egy kevéssé militáns retorikát folytató párt képviselõje teszi, a sajtóvisszhang is kisebb. Csak a történelmi hûség kedvéért elevenítsük fel, a legismertebb parlamenti fegyveres, Ví»azoslav Moric mellett Ján Slota is olykor fegyverrel jelent meg, de volt revolvere Anna Belousovovának is. Diana Dubovcová (vajh’ emlékszike még rá valaki?) is elmondta az újságíróknak, néha a kézitáskájában a parlamentbe is magával viszi a fegyverét. Hozzájuk képest e tekintetben tehát Krupa egy mintaképviselõ.

Abban a tekintetben viszont nem nevezhetõ mintaképviselõnek, hogy teli szájjal büdöszsidózik. A rendõrség most még a parlamenti léte elõtti korszakából származó Facebook-bejegyzéseit vizsgálja, annak megállapítására, hogy kimerítik-e a gyûlöletbeszéd fogalmát.

A rendõrségi vizsgálat lezárulta elõtt, még ha van is véleményünk Krupa bejegyzéseirõl, korai lenne állást foglalni. De ha be is bizonyosodik a markos képviselõ bûnössége, õ egyelõre verbális síkon marad(t).

Kotleba képviselõi körében azonban a tettlegesség sem tabu. A Námesztói Járásbíróság éppen mára napolta el Andrej Medvecký perét, aki inkább le se tette parlamenti képviselõi esküjét.

(Az már csak hab a tortán, hogy ittas vezetés miatt egyébként is próbaidõn volt, de az alkohollal kapcsolatos nagyobb társadalmi tolerancia okán ezt a szavazók nem veszik annyira zokon.) Medvecký egy dominikai férfit ütlegelt és rugdosott össze, a bõrszíne miatt. Egyik 19, a másik egy híján húsz, mondhatnánk annak kapcsán, hogy a mandátumát nem érvényesítõ Medvecký helyett Milan Mazurek ülhetett be a képviselõi padsorokba. Õ aktív résztvevõje volt annak a fõvárosi tüntetésnek, amelynek végén, vulgáris szidalmak mellett egy babakocsit toló mohamedán családot is megdobáltak.

A kõ- és üvegdobálás elõtt a "Ba…om az Allahotokat!" felkiáltásban kitörõ, most már képviselõ Mazurek révén alkothattak képet a szlovák vallási toleranciáról és vendégszeretetrõl. A választások után széles körben tematizálódott, hogy lehet-e fasisztának nevezni a Mi Szlovákiánk Néppártot? Vagy neonácik õk, netán nemzeti radikálisok, vagy micsodák? Az akadémiai vita még zajlik, viszont amit a párt fentebb nevezett képviselõi produkáltak, az simán tekinthetõ köztörvényes bûncselekménynek.
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.33 másodperc
4,440,138 egyedi látogató