Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Pogány vagyok

VersekPogány vagyok, bármit is jelentsen!
Ember, ki nem bújik hamis tanúk mögé,
S ki hallgat, majd felejtsen mindent,
Mit összetúrtak a színlelt tanok köré!

Bezárt kapum tárva-nyitva, lóg saroglya,
Vasalt világtengely, csikorgó zsanér.
Gõzölgõ jövõ trágyája a múltat kelti éltetve,
Lebontva régi giccset, csigaházat festi a vér.

Minden szikkad, mi nedves, s mi kedves
Az egekig érve tart oszlopot és irányt.
Jajdulva lebomlik minden, mi szerves.
A gondtól terhes vár megváltót, királyt.

45 múltam, s 45 múlva múltam 90.
Idõm befejezni derékban a szöget.
Sorsom függõónként fejem fölött
Lebeg: ölelve eleven-korhadó tövet.

Felszín alatti lápba lépve húz a hiúság,
Mint tele kézzel kapkodót a kapzsi lét,
Ki pengét markolva metszi szét ifjú
Ábrándos szívébe tört hegedû virtusát.

De kongatnak már, egyre hív a küldõ szó:
A porta porát nyelve törni-zúzni ellen-ért,
Hogy minden muzsika, mi hangzik e Honban
Sajogva, mint kürtszó zúgjon a szellemért!

Pogány vagyok, bármit is jelentsen!
Pogányt akarok látni is felettem!
Pogány maradok bárki is felejtsen!
Pogány magyar: a szerelmes Istenért!

Hozzászólások

66 #58 9323elitelt
- 2015-10-30 03:38
Képfaragó!
Te nagyon jó vagy, csak szórod itt a gyöngyöket a puszta kõsziklára...
118 #59 keepfargo
- 2015-10-30 03:55
9323elitelt
megtisztelsz, de ha tényleg gyöngyök, akkor mindegy, hogy hova szóratnak. az a lényeg, hogy aki megtalálja, vegye fel

ha meg nem igazgyöngyök, csak "gagyi", akkor nincs baj úgysem...

megy minden a levesbe, és le van sz..va még a lesz..rt sz..r is :)
48 #60 ro-zsola
- 2015-10-30 11:29
Te Keepfargo , te is csókolgatod a patkányokat ? 1.3 milliárd ? Hallottál már a pestis néven ismert betegségrõl ? Békésen élnek egymás mellett ? Ha te mondod.
Jézus-hit .
Innen látszik mennyire ostoba vagy. Alapból mivel Budha rajongó vagy a csökött agyad csak annyit tud felfogni hogy egy másik ember valamikor mondott valamit. Mindent elfogadsz feltétel nélkül mert " Budha azt mondta ". Vagy netán egyes " rabbifélék " szelektálnak ? No ecsém akkor hogyan is állunk ?
Mit mondott Jézus ? Vagy beakarod nekem mesélni hogy Jézus is ugyanolyan " reformer " volt mint Budha ? Nem beszélt semmilyen " új " dologról hanem a korábbi idõkben már jól müködõ rendszerrõl. A te Budhád egy " új " életet akar rámkényszeríteni. ( ugyanezt tette és teszi a zsidó ). Jézus mire akar kényszeríteni ? Miért nem jó neked az az életvitel amit õseink az évek során összeraktak ?
Elgondolkoztál e már azon hogy a zsidó miért terjeszti a budhizmzust ?
Na persze a " béke ". Az 1.3 milliárd emberböl hányan él nyomorban miközben a saját rabbijaij , vajdáik hihetetlen vagyonban dúskálnak. Ezt tényleg érdekes nemde ?
Úgy látom , te felsõbbrendûnek tartod magad mihozánk képest. Elvégre a te különleges " lelkivilágodnak " nem felel meg õseink életfelfogása. Gondolom az apád faxa aranyból volt amikor legyártott téged , ezért te " különleges " vagy akihez a mi hitünk méltatlan. Nem csodálkozom ha te a " magadhoz való " felsõbbrendû vallást választod és nem szégyeníted magad a mi hitünkkel
Azt tanácsolom neked , szedd a cókmókodat és takarodj az általad annyira imádott Indiába. Ott aztán " szeretetrezeghetel " egész nap. Arra azért kiváncsi lennék mennyire lenne " kóser " az ottani életed
Mert " Mi alacsonyabb rendû Jézushitû " magyarok megelégszünk a mi alacsonyabbrendû hitünkkel. Emelett intoleránsak vagyunk a saját rendszerünk felforgatóival szemben. Viszont nekünk legalább van mit enni. Nem " budházzuk " el a napot hanem dolgozunk. Bár neked lehet hogy neked nem kell étel , a " budházás " elegendõ tápanyaggal látja el a béledet.
Röviden : én nem akarok magamnak olyan életet mint amilyen Indiában van.
118 #61 keepfargo
- 2015-10-30 12:11
rozsola
Hidd el, nekem nem kell a dühkitörésed, meg a szándékosan sértegetö stilusod. Edd meg a dühödet, te fözted, magadnak.

India olyan, amilyen, te csak akkor tudod meg, ha odamész; innen hiába hányod rá a kénkövet meg az epét. Rám is hiába hányod, le se kell törölnöm, magától lepereg. Csak hogy tudjad.

Amit öseink hitéröl próbálsz itt igazolni, azt még ki kell derítenünk elöbb, mert elhazudták ezer éve. Hiába kéred számon akárkitöl, hogy miért és hogyan nem tartja, vagy vallja a magáénak. Ha szerinted az egy magasabbrendü hitvilág, mint bármelyik, és te hozzá tartozol, annak az írásaidban is meg kellene valahogy jelenni, nem? Mintha nem ez lenne a helyzet: úgy írsz, mint aki nincs magánál, mert valakinek más véleménye van, mint neked.

Isten nyugtasson, szegény dühöngö, innentöl leveszem a kezem a hsz.-eidröl, tölem azt hánysz ide, amit éppen akarsz.
Indiába meg akkor megyek, amikor úri kedvem tartja; tehát hamarosan újra - de ez se legyen a te problémád, van neked épp elég amúgy is, úgy tünik...

Na és még egy apróság, de ez nem annyira neked szól, te már lejárt lemez kezdesz lenni nekem, hanem a többi olvasónak. A kertet, amit a kétkedö kukackacnak ígértem, hogy megveszem, megvan, és a legjobb az benne, hogy a reggel 6-kor kezdett kapálás jó étvágyat ad a 9-órai reggelihez. Tehát kert van, szölö is, munka is, de hol van kukackac? Tényleg, ki tud róla valamit? nekem hiányzik a humora (is). Lehet hogy nevet cserélt, csak én elfelejtettem?

Hogy rozsola hol van azt nem kérdezem: gondolom, még magánál, egy darabig...
7 #62 virag
- 2015-10-30 13:01
Kedves Keepfargo!
Kukackac pár hónapja kiment a németekhez dolgozni, ide már régen nem ír.
66 #63 9323elitelt
- 2015-10-30 14:46
Képfaragó!
Én is kezdem kitanulni a kertészkedést, ásni, meg gereblyézni már tudok! :D
Egyszer (vagy többször) jó lenne, ha találkoznánk, szerintem volna 1-2 közös témánk.
Mit szólsz?
48 #64 ro-zsola
- 2015-10-30 15:40
lejárt lemez naná. Mert majd te meg a fajtád " jobban tudja ". Nincs mit " felderíteni ". Az eredeti " Biblia " megvan csupán a fajtád elõl el van rejtve.
Ne gondold , hogy a magafajta " eretnekséget " el fogjuk tûrni. A magyarok Jézushitûek akarnak lenni csak még nem tudnak róla. De majd mi " jól elmagyarázzuk nekik mi fán terem a földimogyoró ! "
Az , hogy " mit akarnak a magyarok " nagyívben le van xarva. A " Keresztény Európa " kellõs közepén nem lehetnek " lázadozók ". Ha ez neked vagy a fajtádnak nem kóser el lehet takarodni mint alföldirobika és a többi " értelmiségi ".
A Világkormány felosztotta a Földet a különbözõ vallások között. Mindegyik a saját szemétdombján kakaskodjon , ne a szomszédnál kapirgáljon.
Nekünk magyaroknak nincs szükségünk a magadfajta " csodabogarakra ". A magyarok keresztényként akarnak élni mint a többi európai nemzet. Nem tehetnek ellene semmit sem mert ISTEN Európát a keresztényeknek adta. Még szentpityuka sem Budhának ajánlotta az Országot .
Addig nem lehet a Szentkorona nevében alkotmányozni amíg a magadfajták itt büdösíti a levegõt. Úgyhogy " barátom " elhúzhatod a béled az imádott Indiádba. Nem kár érted.
Ami a dühömet illeti , ne aggódj a lelkemért. Bõven elég nekem eltûrni a magadfajtákat. Inkább önmagadért aggódj már ha egyáltalán magyar lennél. Õseink Csarnokába lépve ott fenn a Hetedik Egekben hogyan fogsz a szemükbe nézni ?
Vagy azt képzeled te agyatlan nyomoronc , hogy te okosabb vagy mint Õseink ? Mikor hallottál egy magyart Budháról pofázni ? Ha már Attila Nagykán és Árpád Atyakán nem lehet izraelita akkor legalább budhista legyen ? Mert nektek mindegy. Tévednék ?
Önmagamat ismétlem : semmi bajom más vallásokkal de itt Magyarföldön nincs helyük. Imre is elmondta már : " vége van a multikulti ugri - bugrinak ". Nem lesz pofázás mert az aláássa a RENDet.
118 #65 keepfargo
- 2015-10-30 15:41
virag
köszi az info-t

9323elitelt
biztos össze lehet hozni valamit, én b.keresztúron a falu mellett a bokroshegyen tanyázom, a temetö után balra (úgy ismernek; a svéd, a takács feri helyén) márc.-tól okt.-ig szívesen látlak, bort ne hozz...csak boros kedvet.
4 #66 Posta Imre
- 2015-10-30 16:09
Tudtam én, hogy nem szabad még verset írnom, máskat. Jól nyomjátok! Rozsola, mi ez a zagresszívtelenség? Nem tudád vala, hogy Buda és Budha egy és ugyanaz? Vagy nem, de talán mégis? Nem követted nyomon Kõrösi-Csomát? El sem mondom, hogy mi van Kasmirban, Altájon és Kabultól Nyugatra esõ hegyek közt. Ne végy rá mérget, hogy annyira messzire esik a zalma a fájától csak mert valaki a gyökereket is keresi és mivel a zészaki sarkörön hideg van és a zuráli kultúrkört csak most kezdik pedzeni, ne vessük el a Éden létének egyik verzióját. Ehhez nem kell budistának lenni, de láttam én már karón varjút.

De mivel a "Pogány vagyok" cím alatt megy a Jézuskás disputa, csak megjegyzem, hogy egyetlen valódi vezetõ sem vallásos és tálán sosem volt az. A vallás a tömegek igája. Miközben az oroszoknál is megy a Jézus-építkezés, a katonai filmekben minden jelentõsebb csapatban van egy Saman. Nem egy pópa, baxa meg, hanem egy természet-kapcsolattal bíró "látó". Szal maradjunk annyiban, hogy szívesen belenéznék Jázus szemébe, de attól tartok, hogy a tükrön kívül tágasabb!
118 #67 keepfargo
- 2015-10-30 17:10
Egy biztos, Imre; a keresztényi türelemnek jobb példái is vannak, mint ez a bö nyállal fröcsögés egy ismeretlen ellenfélre, akinek egyúttal a fajta-besorolása is megtörténik, személyes találkozó nélkül...no komment.

A magyarságomat viszont meg kell védenem, mielött bárki komolyan venné az ellene felhozott légbölkapott sanda gyanúsítást.
Egyszer, s mindenkorra: magyar vagyok, és erröl papírom is van (állampolgárság) amit nem dobtam el, csak mert a svédek ezt tanácsolták (a többség megtette; én nem) A magyar földön akarok meghalni, de ha véletlenül Indiában ér utol a halál, itthon fognak eltemetni. Ennyit erröl.

rozsola, utoljára figyelmeztetlek, hogy az ilyen kiszólasaid hogy "agyatlan nyomoronc" nem nekem szólnak, így nem vehetem magamra. Ez egyébként így, ebben a formában leírva, egy emberröl, akit jószerivel nem is ismersz, (csak azt meséled be magadnak), nos ez sokkal többet mond el rólad, mint énrólam.

A hitvitát nem lehet lezárni, de utoljára ezt is ideírom: a buddhai tanítás nem hit, hanem egy gondolati rendszer, amit vagy megértünk, vagy nem, vagy elfogadunk, vagy nem. Hiába sorolják be a világvallások közé, nincsenek benne vallási, hitbéli tételek, sem dogmák, vagy megfellebbezhetetlen tények.
Ezért áll felette úgy a júdaizmusnak, mint az iszlámnak, de a kereszténységnek is. Sajnálom, de ezt nem lehet megfellebbezni. Nem nálam, hanem senkinél. Ezek tények. A tények ellen pedig általában 100%-os a vesztesége a feltételezöknek, mint amilyenekböl van itt is böven a nagy keresztény európai gyülekezetben.
Tessék szíves lenni megismerkedni a Buddha tanításával, és utána neki lehet állni szájat tépni, meg habzó szájjal fenyegetözni a keresztényi türelem nevében...
a dalai lámát megkérdezték: lehet-e buddhista az, aki keresztény? A válasza az volt, hogy ennek ö nem látja akadályát.
Tehát mégegyszer.a buddhizmus nem vallás. Higyjen aki amit akar, de akkor sem az. Pont.
48 #68 ro-zsola
- 2015-10-30 17:18
Ha kell személyesen is eljön Jézus. Tudod hogy van : " vízkereszt vagy amit akartok ". A tömeget valahogyan kordában kell tartani. Erre jó a vallás. ( mondom én aki nem vagyok vallásos de a REND " über alles " ). Õszintén megmondom bár nem hiszek abban amit itt összehordok de mivel " zsidónak nem lehet nyugalma " , mindent fel kell használni. Szószerint el kell venni elõle a levegõt. Nyugi , eltakarodik õ magától is. Mert amit eddig láttatok még semmiség. Ha kell még " Bibliát is írnak ". Szentkorona ? Ha kell tolom ezerrel , nem számít. A cél a lényeg
48 #69 ro-zsola
- 2015-10-30 17:27
van róla papírod ? nekem nincs. Egyébként meg Demokrácia van. A többség pedig dönt. Amúgy meg a zsidó " dalai láma " nekem nem pofázik. Vagy a budhizmus és a zsidó ennyire meg tud egyezni ?
Ha annyira akarod eretnekséged miatt Magyarföldön is megdögölhetsz.
Mindenáron meg fogjuk védelmezni a " magyar értékrendszert ". Akik pedig idegen ideológiát akar ránk eröltetni azt eltávolitjuk. Ez ISTEN AKARATA.
118 #70 keepfargo
- 2015-10-30 17:32
akkor értem hogy miért írsz ilyen gyalázatosan magyarul

most már végképp el kell hagyjalak, megvagy te a hülyeségeddel egyedül is elég jól, az értékrendszeredet pedig nem irigylem...
66 #71 9323elitelt
- 2015-10-30 17:38
Nos, errõl beszéltem, már most kezd a színvonal hasonlítani bizonyos villanyzsidó mûsorokhoz.
Csak itt "Józsi barát" helyett Imre próbál kicsit moderálni.
Úgy látom, hamarosan felkapja valaki a fotelt, és a berontó biztonságiak gyûrûjébõl még próbálja beledobni a kulturáltan válaszoló arcába...
4 #72 Posta Imre
- 2015-10-30 17:50
Okos enged!

Mos, éppen most akartam nézegetni akciós imaszõnyeget, beépített Irán-tûvel mekka felé, hogy mikor Kába vagyok és kebabot ettem, azon imádjam az egyetlen egy igaz istent, persze azért kipában és kereszttel a nyákomban. Ugyi, soha nem lehet tudni, hogy mikor jön Árgyélus királyfi az égi mézesbödöny-hadi hajó parancsnoka megmenteni a fostengert...., vagyis a sós tengert, ahogy akartam mondani.

A cél mentesíti, vagy acél nemesíti az eszközt! Persze mindezt istenke nevében ám, mert ugye a rend = isten, vagy valami hasonló, esetleg másfajta rendre is gondolhatunk, mert ha az igazságra, akkor az igencsak el van már baxva.

Istenek mind egy szálig elkövették az "emberiesség elleni" bûncselekményt. Ugyan nem tudom mi az az "emberiesség", de elkövették.
118 #73 keepfargo
- 2015-10-30 17:54
Ez az, Imre, ez az; a Bölcs Herceg is valami ilyesmit pedzegetett, amikor azt mondta hogy vannak istenek, de jobb ha nem foglalkozunk velük, mert ök is magukkal vannak elfoglalva. Teremtsük inkább mi meg magunknak az együttélés elviselhetö feltételeit, ha már nem voltak adva, amikor leszülettünk a sárgolyóra ...márpedig nem.
128 #74 bogyo
- 2015-10-30 18:02
keepfargo
de hol van kukackac?


s_Laptop ;)
4 #75 Posta Imre
- 2015-10-30 18:15
Bogyó, kukac szerintem elment kicsit kiszellõztetni a fejét!

Képfaragó, ha van isten, akkor minek higgyek benne, ha meg nincs akkor is? Láthatóan megbuktak. Ugyan most nagy sürgetve összekapják a picsályukat, de elõttem már leszerepelt amennyi csak van. Én vagyok az isten, az istenit!Akinek nem tetszik nézze meg hogy szerepeltem le. Na azt én is tudom legalább úgy, mint õk, csak kicsiben.

Az biztos, hogy nem úgy mûködik ez a "világ", ahogy az vetítve van se jóról, se rosszról, se morálról, se orálról...nagyjából semmirõl. A birkákat leszarta minden isten mindenkor, mert a saját pecsenyéje fontosabb volt neki és igaza is volt. Amit ezek itt "emberiség2 név alatt eddig összehoztak, arra egyetlen valamit magára kicsit is adó isten nem lehet büszke. Akar valaki esetleg isten lenni? Tök jó! Soros alapítvány képzést indít és most EU támogatást is kap rá, no meg leírható az adóból a befizetés egy része.

Jézus persze más kérdés, de mivel õ meg nem volt, így bárki mondhatja, hogy van, nekem teljesen mindegy. A világon leledzõ kétlábúak tetemes része, zöme nem is hallotta a nevét sem, nem csak a cáfolatát. Talán tényleg ideje lenne eljönnie és bemutatkozni illendõen, csak aztán ki ne derüljön, hogy ISIS az. Már csak a poén kedvéért, mert most mindenki az ISIS ellen harcol halált megvetõ botorsággal. Ebben a világban minden csak illúzió, még az illúzió is. De felõlem a tömeg azon kérõdzik, amin akar, leszarom. Azért nekünk nem kötelezõ hülyének lenni és azon összekapni, hogy ki a hülyébb azok közül, akik nem akarnak hülyék lenni.
48 #76 ro-zsola
- 2015-10-30 18:54
Nagyon nem kell hülyének lenni. De a az ostoba tömeget irányítani kell. Abból kell gazdálkodni ami van , a Jézus projekt létezik csupán " máshogyan kell értelmezni ". A lényeg ettõl nem változik. Vége van a zsidó " pezsgésének ". Vissza fogunk térni a régi rendszerhez. Egy egyszerû embernek nem filozofálni kell hanem dolgozni. Okoskodó , jogászkodó meg mindenféle vallásguru az van. De baxátok meg , ki tud elkészíteni egy fahordót ? Ismertek legalább egy kádárt ,bodnárt ?
Mert amig a Keepfargo fajzatok a budhista ökörségekkel lefoglalják az elmét , észre sem veszitek hogy már alig van mesterember a környéken. Hájra magyarok Made in China. Ez lenne a mag népe ?
Megértem ha egyeseknek viszket a seggük mert õk " tudnak " de mondjátok már el nekem , a budhisták nem zabálnak ?
A magyar nyelvû weboldalak tele vannak " bölcsességekkel " de ha valamilyen szakmai információ van szükségem akkor hiába kérdezem a budhistát. Kérdezzétek már meg a Dalai Lámát hogy a büdös francba kell meghajlítani azt a qurva deszkát !
Tetszik a hejesirásom ? Há' bahátom te korában eekezetek neelkûl í'tál mégsem pofázott senki sem. Ja , most té vagy az übermagyar. Hogy van ez ? No mindegy ," üse kû ! "
Nekem bõven elegendõ Jézus. Isten pedig rendezi a dolgokat. Lásd Szíria. Többévnyi ugatás nem hozott eredményt. Isten rövid idõn belül rendezi a dolgokat. Én pofázhatok amit akarok , nem vagyok képes megoldani Sziriát. Az ilyen problémákat csak Isten tudja megoldani.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.36 másodperc
4,033,615 egyedi látogató