Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Orbán: Több millió külföldit kell befogadni

BelföldIndex/MTI 2001.06.07. 19:19 Az elkövetkezendõ öt évben Magyarországnak a gazdasági növekedés fenntartása érdekében több millió külföldit kell befogadnia. Ennek érdekében át kell gondolni a bevándorlási szabályokat - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti ebédjén csütörtökön Budapesten.
A gazdasági növekedés kulcskérdésének a miniszterelnök beszédében a fenntartható fejlõdést nevezte annak érdekében, hogy 15 év alatt behozzuk a jelenleg még meglévõ 30 éves lemaradást a fejlett országok szintjétõl. Ez csak úgy lehetséges, hogy fenntartjuk a gyors gazdasági növekedést, amely most kétszerese az EU-átlagnak. A másik nagy feladat - mondta a miniszterelnök -, hogy az országon belüli regionális különbségeket megszüntessük.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy Magyarország új gazdasági korszakba lépett. A fejlõdés gyors, annak ellenére, hogy a nemzetközi közeg nem túl kedvezõ, a magas olajárak negatív hatása az egész gazdaságot érinti.

Orbán: Tíz százalékkal erõsödhet a forint

A még megmaradt devizakorlátozások feloldásáról, a sávszélesítésrõl, a teljes forintkonvertibilitásról elmondta, hogy ez nemcsak a Magyarországon élõknek, hanem a külföldieknek is hatalmas változást hoz, "úgy gondoljuk, hogy a forint akár tíz százalékkal is megerõsödhet". Hangsúlyozta, hogy a liberalizáció további külföldi befektetéseket eredményez. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy az erõsödõ forint negatív hatásai elsõsorban a kis- és középvállalkozásokat érinti, és errõl a közeljövõben konzultációt terveznek a cégek képviselõivel.

A magyar gazdasági modell sikerét abban látja a kormányfõ, hogy Magyarország politikailag stabil, 1989 óta a régióban az egyedüli állam, amelyben minden kormány letöltötte teljes hivatali idejét. "A stabilitás megmagyarázhatja azt, hogy miért a magyar a leggyorsabban fejlõdõ gazdaság a térségben."

A tv2 Tények címû mûsora emlékeztetett, a magyar miniszterelnök egy évvel ezelõtt ugyancsak az AmCham üzleti ebédjén jelentette be a Széchenyi-terv elképzelését. Ezzel kapcsolatban a kormányfõ, elmondta: a tervhez beadott pályázatok száma mintegy háromezer, 80 százalékuk vidékrõl érkezett, a legfontosabb terület a turizmus, a lakásépítés. A pályázók 90 százaléka kevesebb mint 25 millió forintos támogatást kért, amely jelzi, hogy mennyire aktívan vesznek részt a Széchenyi-tervben a kis- és közepes vállalkozások.

Magyarország gazdasági egyensúlya fenntartható

A nagy nemzeti projektek, a közös erõfeszítések többszörös eredményt hoznak - mondta és hozzátette, ez magyarázza a magyar kormánynak azt az elképzelését, hogy pályázik a 2012-es nyári olimpiai játékok megrendezésére. A magyar gazdaság eddigi teljesítményérõl elmondta: öt éve folyamatos és jelentõs a mûködõtöke beáramlása, a termelékenység emelkedése. Az infláció és a munkanélküliségi ráta folyamatosan csökken, a pénzromlás 10 százalék alatt van, a munkanélküliségi ráta 6 százalék körüli. Úgy az export, mint az import továbbra is gyorsan növekszik, a turizmusból származó jövedelmek 25 százalékkal nõttek - mondta a miniszterelnök, aki szerint Magyarország gazdasági egyensúlya fenntartható.

Orbán belpolitikai témáról szólva kifejtette, hogy Magyarországon nem léteznek szélsõjobboldali tendenciák a politikában. Szintén kérdésre válaszolva elmondta, hogy az országban a korrupció legnagyobb forrása a közbeszerzési eljárás és megérett az idõ a változtatásra.

Link

Hozzászólások

254 #20 mujko
- 2016-09-11 14:25
Nem semmi amit ez beszél .
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ZHwwI8lwsSs[/movie]
33 #21 vizilo
- 2016-09-11 14:54
Ezt már kitervezték zsidoék hogy szét kell szaggatni a közelkeleti államokat ne legyen Izraelnek ellenfelei a környezetükben ...)) Ez egy jol megtervezett Jewiwoodi forgatokönyv szerint történik véletlenek nincsenek !!!
267 #22 Perle
- 2016-09-12 14:47
Elektronikus beutazási engedély az EU-ba novembertõl?
Azoknak, akik nem siettek annyira ide hozzánk, vagy az unióba.
http://www.napi.h...20717.html

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.65 másodperc
3,391,488 egyedi látogató